Köyhän miehen lehtipihvin kasassa pysyminen

Anonyymi-ap

17

259

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei mitään tekemistä lehtipihvin kanssa, ei sen enempää maun kuin koostumuksen kanssa. Näitä samoja idiootteja jotka väittävät että savuaromilla maustettu porkkana maistuu ihan kylmäsavulohelta.

    • Anonyymi

      Lituskat kannattaa pakastaa ja paistaa suoraan jäisinä.

      • Jäätyneenä paistamisesta ei ole mitään hyötyä. Pihvi murenee pannulle kun se sulaa. Linkatussa ohjeessa on jo olennainen neuvo. Jauheliha pitää vaivata huolellisesti tahmeaksi ja koossa pysyväksi massaksi nestetilkan kanssa ja tarvittaessa vielä auttaa proteiinilla kuten esimerkiksi kananmunalla. Tärkeää on se, että massa pysyy koko ajan kylmänä, alle 4C. Koossa pysyvään jauhelihapihviin pätee samat neuvot kuin mehukkaan makkaran tekemiseen.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Jäätyneenä paistamisesta ei ole mitään hyötyä. Pihvi murenee pannulle kun se sulaa. Linkatussa ohjeessa on jo olennainen neuvo. Jauheliha pitää vaivata huolellisesti tahmeaksi ja koossa pysyväksi massaksi nestetilkan kanssa ja tarvittaessa vielä auttaa proteiinilla kuten esimerkiksi kananmunalla. Tärkeää on se, että massa pysyy koko ajan kylmänä, alle 4C. Koossa pysyvään jauhelihapihviin pätee samat neuvot kuin mehukkaan makkaran tekemiseen.

        Pakastettuna on se hyöty, että saa sen pannulle ehjänä. Eihän sitä tarvitse kuin kerran kääntää. Kypsempi mureke jo pysyy hieman paremmin kasassakin, ja taitavampi kokki kääntää ilmassa kuin räiskäleen.

        Vaivaaminen kyllä auttaa, ns. "kebabpötkö" tehdään myös sillä tavalla. Kananmunia en menisi näihin laittamaan. Sopivat ehkä johonkin mummonlihapulliin, mitä jatketaan muutenkin halvemmilla raaka-aineilla.


    • Anonyymi

      helppoa liha ´ravintoa jos ammut jonkin hirvi-metstäjän jq syöt sen.

      • Anonyymi

        Niissä metästäjissä saattaa olla jotain loisia. Täitä, matoja yms. Joku vakava virusperäinen sairauskin voi jyllätä. Ei ehkä läpäisisi tarkastusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niissä metästäjissä saattaa olla jotain loisia. Täitä, matoja yms. Joku vakava virusperäinen sairauskin voi jyllätä. Ei ehkä läpäisisi tarkastusta.

        Liha on siksi syytä pakastaa ennen raakana syömistä. Pakastaminen tappaa bakteerit, loiset ynnä muu. Sama pätee kalallekin.


    • Anonyymi

      Entä jos taputtelisi jauhelihan alumiinifolion päälle ja paistaisi sitten sen kanssa. Foliota voisi käyttää apuna kääntäessäkin.

    • Anonyymi

      Lehtipihvi valmistetaan kokolihasta, ei jauhelihasta saa lehtipihviä...tai siis vain aloittaja tekee niin...

      • Anonyymi

        Kokonaan lihaa jauhelihakin on. Se on vaan ajettu lihamyllyn läpi.

        https://yle.fi/aihe/a/20-29938

        "Jauhelihan valmistus on määritelty myös laissa. Sen mukaan kaupoissa myytävä jauheliha on valmistettava tuoreesta tai pakastettuna olleesta, niin sanottuun luurankolihaksistoon kuuluvasta, lihasta. Jauhelihaan ei siis saa laittaa esimerkiksi leikkuujätettä tai naudan pään lihaa. Jauhelihaan ei myöskään saa lisätä elimiä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokonaan lihaa jauhelihakin on. Se on vaan ajettu lihamyllyn läpi.

        https://yle.fi/aihe/a/20-29938

        "Jauhelihan valmistus on määritelty myös laissa. Sen mukaan kaupoissa myytävä jauheliha on valmistettava tuoreesta tai pakastettuna olleesta, niin sanottuun luurankolihaksistoon kuuluvasta, lihasta. Jauhelihaan ei siis saa laittaa esimerkiksi leikkuujätettä tai naudan pään lihaa. Jauhelihaan ei myöskään saa lisätä elimiä."

        Käytännössä kaikki jauheliha on leikkuujätettä eli sellaista, joka ei mene kaupaksi kokonaisena lihapalana ja kokonaisten lihapalojen siistimisesstä yli jääneitä pieniä lihapaloja. Eläimen kallossa kiinni oleva liha on myös luurankolihasta. Esimerkiksi poskilihat ovat arvostettuja paloja. Ei mikään kiellä käyttämästä jauhelihaan kallossa olevia luurankolihaksia. Taidat sekoittaa lihan leikkauksesta yli jäävät pienet palat mekaaniseeti eroteltuun lihaan, joka otetaan irti luurangosta sen jälkeen kun se on leikattu. Mekaaniseeti erotettu lihakin on luurankolihasta, mutta sen rakenne on muuttunut erottelun myötä. Se ei ole edes raemaista kuten jauheliha vaan vielä hienompaa sosemaista.


      • Joku ministeri 1930-luvulla tai jotain..jolla oli huonot hampaat eikä pystynyt syömään snitseliä..niin sille tehtiin jauhelihasta ministerin leike...elikä jauhelihapihvi.. sanovat jotkut vanhat kokit.. tai sanoivat..


    • Anonyymi

      Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas...kun liha jauhetaan, sen kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?

      • Anonyymi

        ”Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas…”

        Jauhelihaa tehdään siksi, että eläimen kaikki liha tulee käytettyä mahdollisimman tarkasti. Lihan hinta määräytyy kysynnän mukaan. Esimerkiksi porterhouse on kalleimpia osia eläimestä ja niitä saa muutaman pihvin per eläin. Ennen rintalihas oli hyljeksitty ja sitkeä pala, jota köyhät söivät suolalihana. Nyt se on briskettiä ja yksi halutuimmista paloista BBQ buumin myötä.

        Jauhelihaan ei siis laiteta arvokkaita kokolihapaloja, ei edes keittolihakuutioita tai stir fry suunaleita vaan paloittelusta yli jääneitä epämääräisen muotoisia paloja, jotka ovat hyvälaatuista lihaa kun sen jauhaa tasaiseksi.

        ”kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?”

        Kolmasosaan putoaminen ei riitä, jos vertaat halutuimpiin paloihin. Porterhouseen verrattuna jauheliha on kilohinnaltaan kymmenesosan. Hintaa nostaa tiettyjen palojen kysyntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas…”

        Jauhelihaa tehdään siksi, että eläimen kaikki liha tulee käytettyä mahdollisimman tarkasti. Lihan hinta määräytyy kysynnän mukaan. Esimerkiksi porterhouse on kalleimpia osia eläimestä ja niitä saa muutaman pihvin per eläin. Ennen rintalihas oli hyljeksitty ja sitkeä pala, jota köyhät söivät suolalihana. Nyt se on briskettiä ja yksi halutuimmista paloista BBQ buumin myötä.

        Jauhelihaan ei siis laiteta arvokkaita kokolihapaloja, ei edes keittolihakuutioita tai stir fry suunaleita vaan paloittelusta yli jääneitä epämääräisen muotoisia paloja, jotka ovat hyvälaatuista lihaa kun sen jauhaa tasaiseksi.

        ”kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?”

        Kolmasosaan putoaminen ei riitä, jos vertaat halutuimpiin paloihin. Porterhouseen verrattuna jauheliha on kilohinnaltaan kymmenesosan. Hintaa nostaa tiettyjen palojen kysyntä.

        Tai ehkä ihmiset vaan tykkää syödä lihan mieluummin jauhettuna kuin että kalvot, rustot, rasvat ja nahka erottuu ja tuntuu suussa. Nuoret ei enää tykkää kokolihasta, pitää olla jauhelihapihviä, lihapyöryköitä, makkaraa... Itsekin olen nuortunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai ehkä ihmiset vaan tykkää syödä lihan mieluummin jauhettuna kuin että kalvot, rustot, rasvat ja nahka erottuu ja tuntuu suussa. Nuoret ei enää tykkää kokolihasta, pitää olla jauhelihapihviä, lihapyöryköitä, makkaraa... Itsekin olen nuortunut.

        Esim. silmät, kieli ja nenä (kuono joillain eläimillä) on ällöttävää sellaisenaan. Jauhettuna massana ei haittaa lainkaan, kun ei tiedä mitä popsii suuhunsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim. silmät, kieli ja nenä (kuono joillain eläimillä) on ällöttävää sellaisenaan. Jauhettuna massana ei haittaa lainkaan, kun ei tiedä mitä popsii suuhunsa.

        Sukuelimistä jotkut tykkäisi enemmän kokonaisina kuin jauhelihan seassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      84
      7132
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      27
      7079
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      117
      6215
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5414
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5318
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5225
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      41
      5120
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4605
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      19
      3555
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3410
    Aihe