Jaan tännekin kaikille kokeilunhaluisille kotikokeille yhden parhaan tietämäni nopeavalmisteisen lihapadan ohjeen:
Kiinalainen pata
2 dl tomaattiketsuppia
1 dl soijakastiketta
1 dl vettä
4 rkl viinietikkaa
hiukan cayenne pippuria (1 - 1,5 maustemittaa)
2 sipulia
500 g porsaanfilettä
2 pikku purkkia ananasta (2x240g)
30 cm tuoretta kurkkua
Keitä kattilassa ketsuppi, soijakastike, vesi, viinietikka ja pippuri
Lisää silputtu sipuli kattilaan
Leikkaa file sentinpaksuisiksi viipaleiksi
Pane ne kiehuvan kastikkeen sekaan
Keitä 5 minuuttia
Paloittele ananasviipaleet ja kurkku
Kaada ne seokseen, myös ananasliemi
Anna seoksen kiehahtaa
Tarkista maku
Tarjoile keitettyjen perunoiden (suositus) tai riisin kanssa
Herkullisen lihapadan resepti
11
259
Vastaukset
- Anonyymi
Vielä parempaa tulee, kun laittaa pari palaa osso buco lihaa uunivuokaan ja siihen päälle tomaattimurskaa (mutti) purkillisen ja mausteita. mm. mustapippuria merisuolaa, maustepippuria cayenne pippuria sekä miele acetoa lorauksen Miele aceto on sekoitus acasia hunajaa ja tummaa balsamicoa.
- Anonyymi
Mmm, joo, on niitä tosi hyviä uunipataruokia olemassa paljonkin, kuten mm. karjalanpaistikin.
Mutta kunhan tarvikkeet on vain hankittu ja edessä pöydällä, niin tuon aloituksen "padan" saa tosiaan tehtyä kattilassa aika pikaisesti siinä samalla kun odottaa perunoiden tai riisin valmistumista toisessa keittoastiassa - mikä perustuu siihen, että porsaanfile kypsyy keitettäessä hyvinkin nopeasti.
- Anonyymi
Juice Leskisen 'Lamminpään lumous' -lihakastikkeen ohje:
½ kg porsaanfilettä
3 dl kermaa
2 rkl ranskalaista sinappia
2 pientä tölkkiä tomaattisosetta
8 valkosipulin kynttä (vähintään)
mustapippuria
currya
inkivääriä
kanelia
suolaa
Leikkaa liha puolen sentin siivuiksi ja nuiji kevyesti. Ripottele viipaleille mustapippuria.
Paista lihat. Kypsymisen jälkeen ota ne pois pannulta ja lisää tilalle kerma, sinappi, tomaattipyree ja hakattu valkosipuli. Sekoita ainekset ja lisää lihat joukkoon.
Lisää mausteet ja suola. Anna hautua kymmenen minuutin ajan.
Nauti yhdessä riisin kera. - Anonyymi
Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään. En oo tod näk koskaan edes kokeillut. Varmaan oon syönyt mutta mutta. Voiko tuon jättää reseptistä pois?!
Tv TimmyH- Anonyymi
Oletko jotenkin kehityksellisesti rajoittunut?
"Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."
Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.
Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:
Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.
Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.
Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."
Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.
Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:
Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.
Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.
Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."
Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.
Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:
Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.
Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.
Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.Ok, aina oppii uutta..
Joo, kurkku ja ananas kuulostaa kyllä aika oudolta. 😐
Tv TimmyH - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D
Sanoo kaveri, joka ei osaa kirjoittaa edes kokonaisia lauseita, käyttää hymiöitä ja kontribuutio keskusteluun on puhdas nolla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D
Hyvä kun huomautit. Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan. Vain pahantahtoinen ihminen kehottaa sellaiseen.
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä kun huomautit. Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan. Vain pahantahtoinen ihminen kehottaa sellaiseen.
"Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan."
Joo, on syytä olla varovainen. Yhden maustemitallisen havaitsemiseen kahden kilon lihakastikkeesta edellyttää laboratoriokokeita. Ihmisen suu ei noin pientä chilin määrää edes huomaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 433497
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.352978Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1452841SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.702317Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s411782Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.861555Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai671094- 511036
- 771017
Syyskuussa 2025 ensirekisteröidyistä henkilöautoista 43 % oli täyssähköautoja.
Niitä rekisteröitiin 2 592 eli 41 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa 2025 rekisteröidyistä uusista henkilöautois3847