Herkullisen lihapadan resepti

Anonyymi-ap

Jaan tännekin kaikille kokeilunhaluisille kotikokeille yhden parhaan tietämäni nopeavalmisteisen lihapadan ohjeen:

Kiinalainen pata

2 dl tomaattiketsuppia
1 dl soijakastiketta
1 dl vettä
4 rkl viinietikkaa
hiukan cayenne pippuria (1 - 1,5 maustemittaa)
2 sipulia
500 g porsaanfilettä
2 pikku purkkia ananasta (2x240g)
30 cm tuoretta kurkkua

Keitä kattilassa ketsuppi, soijakastike, vesi, viinietikka ja pippuri

Lisää silputtu sipuli kattilaan

Leikkaa file sentinpaksuisiksi viipaleiksi

Pane ne kiehuvan kastikkeen sekaan

Keitä 5 minuuttia

Paloittele ananasviipaleet ja kurkku

Kaada ne seokseen, myös ananasliemi

Anna seoksen kiehahtaa

Tarkista maku

Tarjoile keitettyjen perunoiden (suositus) tai riisin kanssa

11

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vielä parempaa tulee, kun laittaa pari palaa osso buco lihaa uunivuokaan ja siihen päälle tomaattimurskaa (mutti) purkillisen ja mausteita. mm. mustapippuria merisuolaa, maustepippuria cayenne pippuria sekä miele acetoa lorauksen Miele aceto on sekoitus acasia hunajaa ja tummaa balsamicoa.

      • Anonyymi

        Mmm, joo, on niitä tosi hyviä uunipataruokia olemassa paljonkin, kuten mm. karjalanpaistikin.

        Mutta kunhan tarvikkeet on vain hankittu ja edessä pöydällä, niin tuon aloituksen "padan" saa tosiaan tehtyä kattilassa aika pikaisesti siinä samalla kun odottaa perunoiden tai riisin valmistumista toisessa keittoastiassa - mikä perustuu siihen, että porsaanfile kypsyy keitettäessä hyvinkin nopeasti.


    • Anonyymi

      Juice Leskisen 'Lamminpään lumous' -lihakastikkeen ohje:

      ½ kg porsaanfilettä
      3 dl kermaa
      2 rkl ranskalaista sinappia
      2 pientä tölkkiä tomaattisosetta
      8 valkosipulin kynttä (vähintään)
      mustapippuria
      currya
      inkivääriä
      kanelia
      suolaa

      Leikkaa liha puolen sentin siivuiksi ja nuiji kevyesti. Ripottele viipaleille mustapippuria.

      Paista lihat. Kypsymisen jälkeen ota ne pois pannulta ja lisää tilalle kerma, sinappi, tomaattipyree ja hakattu valkosipuli. Sekoita ainekset ja lisää lihat joukkoon.

      Lisää mausteet ja suola. Anna hautua kymmenen minuutin ajan.

      Nauti yhdessä riisin kera.

    • Anonyymi

      Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään. En oo tod näk koskaan edes kokeillut. Varmaan oon syönyt mutta mutta. Voiko tuon jättää reseptistä pois?!

      Tv TimmyH

      • Anonyymi

        Oletko jotenkin kehityksellisesti rajoittunut?


      • Grillaava_rouva

        "Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."

        Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.

        Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:

        Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.

        Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.

        Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."

        Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.

        Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:

        Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.

        Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.

        Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.

        No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Mä oon vähän arka noita berbeerien kaneleita käyttämään."

        Jos tarkoitat kanelia niin se ei ole peräisin Pohjois-Afrikasta, jossa berberit elävät. Kaneli tulee Sri Lankasta ja Kaakkois-Aasiasta. Sitä kannattaa kokeilla liharuokien mausteena. Se tuo kastikkeeseen lämpimänmakean ja mausteisen aromin.

        Aloituksen resepti on aivan karmea. Mitä muuttaisin siitä:

        Tomaattiketsuppi on tietysti helppo tapa saada kastikkeeseen samalla kertaa happamuus ja makeus, mutta on kai hapanimelän maun tekemiseen parempiakin tapoja kuin ketsuppi. Toki ketsuppi on muunnos indonesialaisesta ketjap manis -kastikkeesta, joka taas pohjautuu kiinalaiseen kalakastikkeeseen kê-tsiap, mutta näistä ollaan aika kaukana, jos käyttää tomaattiketsuppia.

        Mitä ihmettä ananas ja kurkku tekee kastikkeessa? Kurkku muusautuu karmeaksi mössöksi keitettäessä ja purkkiananas ei ole sen parempaa. Mieluummin lisäisin hieman ruokosokeria, jos makeutta haluaa ja käyttää terveellisiä ja kypsennystä kestäviä kasviksia kuten esimerkiksi porkkanaa ja syö kurkun tuoreena tai nopeasti pikkelöitynä.

        Mausteitahan tuossa ei ole käytännössä lainkaan. Cayennepippuria pitäisi laittaa ainakin yksi teelusikka. Itse laittaisin ainakin kaksi. Lisäksi muut mausteet puuttuu kokonaan. Itse laittaisin kiinalaista viismaustetta, jossa on tähtianista, mausteneilikkaa, fenkolin siemeniä, kanelia ja sichuaninpippuria.

        Ok, aina oppii uutta..

        Joo, kurkku ja ananas kuulostaa kyllä aika oudolta. 😐

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D

        Sanoo kaveri, joka ei osaa kirjoittaa edes kokonaisia lauseita, käyttää hymiöitä ja kontribuutio keskusteluun on puhdas nolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No on teillä trolleilla elämä tylsää kun pitää tulla yrittämään pilata hyvät reseptitkin vieläpä noin pitkillä sontavuodatuksilla :D

        Hyvä kun huomautit. Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan. Vain pahantahtoinen ihminen kehottaa sellaiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun huomautit. Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan. Vain pahantahtoinen ihminen kehottaa sellaiseen.

        "Tosiaan liiallinen ja varomaton tulisen cayenne-pippurin käyttö pilaa helposti ruoan."

        Joo, on syytä olla varovainen. Yhden maustemitallisen havaitsemiseen kahden kilon lihakastikkeesta edellyttää laboratoriokokeita. Ihmisen suu ei noin pientä chilin määrää edes huomaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20v on otettu kiinni

      Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.
      Savonlinna
      378
      13412
    2. Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju
      Maailman menoa
      51
      4270
    3. S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam
      Maailman menoa
      109
      4093
    4. Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa

      Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu
      Maailman menoa
      36
      4040
    5. Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin

      Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko
      Maailman menoa
      63
      3881
    6. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      85
      3324
    7. Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt

      viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta
      Maailman menoa
      64
      3208
    8. 105
      3202
    9. IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?

      16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan
      Maailman menoa
      144
      3155
    10. Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e
      Maailman menoa
      160
      2901
    Aihe