Kape Aihinen teki karjalanpaistin - Sai ärhäkkää kommenttia tekotavasta - Evakkomummo mainittu!

24

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aihinen on oikeassa, mummot ja artikkelin kirjoittaja ovat väärässä. Lihat kannattaa ruskistaa maun vuoksi. Ei ole turhaan sanonta "Joka keitetyn paistaa se makean maistaa". Pelkästään keitetty liha maistuu maksalta. Lihan voi toki keittää vähässä nestemäärässä niin, että suurin osa lihoista ei ole nesteen peitossa vaan ruskistuu haudutusastiassa. Artikkelin kirjoittaja tekee aloittelijamaisen munauksen levittämällä urbaanilegendaa lihan pintojen kiinni paistamisesta.

      • Anonyymi

        Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa. Se on sitten eri ruoka johohn lihat ruskistetaan ensin. Lihapataa ja jos juureksia lisätään niin liha juurespataa.

        ”Ei lihaa ruskisteta karjalanpaistiin vaan se ruskistuu pinnata uunissa.”

        Kape Aihinen ruskistaa ja Marttojen ohjeen mukaan ne ruskistetaan. Tuskinpa Karjalanpaisti on niin tarkkaan säädelty, etteikö lihaa saisi ruskistaa pannulla. Joka tapauksessa ruskistettu pinta tuo lisää makua. Voi sen ottaa niinkin, että ruskistaa uunin lämmössä ilman nestettä ja sen jälkeen lisää lopuksi liemen.


      • Anonyymi

        Ruskistamiselle sama mutta vihannkekset eivät kuulu karjalanpaistiin, se on vihannespataa se.


    • Anonyymi

      Kape tulee ja Kape laittaa. Hauskaa kun puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.

      Kyllä mä ainenkin paistaisin pintoja kiinni. Monta tuntia antaisitte kattilaan porista?

      Tv TimmyH

    • Anonyymi

      Miksi ruoka ja juoma-alueella on tämmöinen roskapostibotti?

      • Anonyymi

        Sitähän tässä on oikein porukalla ihmetelty,
        että miksi sinä sitä roskapostia levität.


    • Anonyymi

      Karjalanpaistin annetaan hautua mieluummin vähän yli kuin ali ohjeessa mainitun. Toinen tunti vielä sähkölieden 1-vaihteella.
      . leskimies.

      • Anonyymi

        Karjalanpaisti kypsennetään uunissa.


    • Anonyymi

      Voi tärdellis nyt taas noiden "evakkojen" kanssa. Ihan kuin ne olisivat jotain ylijumalia tässä maassa. News flash urboille, karjalanpaisti on perinneruoka myös Itä-Suomessa eikä se ole pelkästään "evakkojen" juttu. Jokainen tekee paistinsa OMALLA tavallaan. "evakot" eivät ole koko suomen kansa ja ainoastaan oikeutettu tekemään karjalanpaistia.

      • Anonyymi

        Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
        Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse varmaankin olisit mielellään jäänyt pommien alle.
        Hyvä sitä on jälkikäteen räksyttää. Surkea räksyttäjä.

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.


      • Anonyymi

        Miksi puutut aiheeseen, josta et selvästi tiedä - etkä varsinkaan ymmärrä - yhtään mitään. Meinaatko, että naisten ja lasten olisi pitänyt jäädä puolustamaan, vai mitä hlvt:ä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa; eiks se näin ole.

        Ensin pitää tietää ja ymmärtää, mikä "kalikka" ja mihin.


    • Anonyymi

      Ihan omaan tyyliini teen en kenenkään muun tyyliin.

    • Anonyymi

      Tätini aikoinaan pani Karjalanpaistiin lihan lisäksi myös sisäelimiä; maksaa ja munuaista.

      • Anonyymi

        Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep; se on oikea Karjalanpaisti. Lihat; nauta, possu ja lammas. Ja possussa pitää olla läskiä !

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.

        Toi on kasvispata. Ei karjalanpaistia. Ennen laitettiin karjalanpaustiin maksaa ja munuaista. Nykyisin en laita. Kun ei sitten muut ssyö.Jarjakanpaisti on meillä lasten herkkuruokaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Oikea" ja oikea. Itse kun tein joskus kauan sitten, siinä taisi olla enemmän kasviksia kuin lihhoo. Eikä varmasti mitään sisäelimiä. Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.

        ”Eikä niinä aikoina vielä puhuttu ja tiedetty kasvisten lisäämistarpeesta yhtään mitään.”

        Keittojuuresten käyttö on ikivanha tapa tuoda makua keittoihin, liemiin ja patoihin. Ranskassa se on mirepoix, Saksassa Suppengrün, Italiassa soffritto, Puolassa włoszczyzna jne. Juureksia on lisätty maun vuoksi, ei keventämisen vuoksi.


    • Anonyymi

      Jätän suolaamatta ja maustamatta, pistän öljyä ja vettä ja pataan riisin kanssa. Vegaanin parempi pata mustille ja mirrille! Kiitos veteraaneille tästä elintasosta.

      • Anonyymi

        Ei toi mitään karjalanpaistia ole. Jos pistät pelkkää riisiä sinne. Ja jätät maustamatta. Tota mössöä ei voi sanoa ruuaksi.


    • Anonyymi

      Karjalanpaisti on lihaa vedessä, ei hyvä.

      Itse silppuan karjalanpaistilihat hernekeittoon, keittoaika 3 tuntia.

      • Anonyymi

        Olutta ja mausteita. Eihän se kokonainen ruoka ole vaan osa. Lisäkkeeksi perunamuussia, keitettyjä porkkanoita ja juomaksi tietty kotikaljaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      94
      3156
    2. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      73
      2425
    3. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      60
      1424
    4. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      90
      1402
    5. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      184
      875
    6. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      12
      870
    7. Kaikki ovat syntisiä!!!

      Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N
      Luterilaisuus
      309
      863
    8. Moottorisahalla kauppaan

      Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s
      Kajaani
      10
      787
    9. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      49
      785
    10. Rillimiljonäärin eroriidassa suuri käänne.

      Vaimo haluaa kokonaan yksinhuoltajuuden ja pitää entisen elintasonsa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      748
    Aihe