Hapankaalista tehdään keittoa kun kaalia ruskistaa ja lisää nesteitä ja eineksiä.
Tai voi vain vähän kuumentaa, ruskistaa padaksi ja lisätä muu sekaan.
Kaalilla on mukava syvästi hapan maku, joka tyydyttää aisteja.
Hapankaalia vähän paistaa ja maustaa padaksi
6
120
Vastaukset
Hapankaali on hyvää ja sopii moneen. Hapankaalipiirakka on oikein hyvää. Piirakkaan kannattaa kaali paistaa pannulla. Hapankaalin voimakkaalle maulle tasaväkinen pari on kylmäsavuporo, ai että tulee hyvä piirakka kun joukkoon laittaa hieman kylmäsavupororouhetta. Hapankaalin mehu kannattaa hyödyntää myös. Itse käytän sen borssikeiton liemeen makua antamaan.
- Anonyymi
Minä käytän hapankaalin mehua myös startterina omille fermentointiprojekteille.
Anonyymi kirjoitti:
Minä käytän hapankaalin mehua myös startterina omille fermentointiprojekteille.
Toimiiko lämpimässä hyllyssä myytävän hapankaalin mehu? Minun ymmärryksen mukaan maitohappobakteerikanta on tapettu, jottei hapankaali fermentoidu enää kaupan hyllyllä, mutta kylmähyllyssä myytävä hapankaali on varmaankin eri asia ja siinä bakteerikanta on elävä.
Anonyymi kirjoitti:
Minä käytän hapankaalin mehua myös startterina omille fermentointiprojekteille.
Harrastatko hapanjuurileivontaa? Miten ruisjuuri sopii kasvisten hapattamiseen? Muutama vuosi sitten leivoin aktiivisesti ruisleipää ja fermentoin kurkkuja. Käytin startterina ruisjuurta. Sillä fermentointi käynnistyi ihan hyvin ja makukin oli ihan ok, mutta en ollut täysin tyytyväinen. Saattoi enemmän johtua käytetyistä mausteista. Eksoottisin fermentointi oli hapansienet, joita tein lampaankäävästä ja suppilovahveroista. Lisäsin varmuuden vuoksi sipulia ja porkkanaa, jotta bakteereille on riittävästi ravinteita kun sienet ovat aika ravinneköyhiä. Niistäkin tuli ihan hyviä ja vielä ollaan hengissä niiden kokeilujen jälkeen.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Harrastatko hapanjuurileivontaa? Miten ruisjuuri sopii kasvisten hapattamiseen? Muutama vuosi sitten leivoin aktiivisesti ruisleipää ja fermentoin kurkkuja. Käytin startterina ruisjuurta. Sillä fermentointi käynnistyi ihan hyvin ja makukin oli ihan ok, mutta en ollut täysin tyytyväinen. Saattoi enemmän johtua käytetyistä mausteista. Eksoottisin fermentointi oli hapansienet, joita tein lampaankäävästä ja suppilovahveroista. Lisäsin varmuuden vuoksi sipulia ja porkkanaa, jotta bakteereille on riittävästi ravinteita kun sienet ovat aika ravinneköyhiä. Niistäkin tuli ihan hyviä ja vielä ollaan hengissä niiden kokeilujen jälkeen.
En ole tuota leipomista harrastanut, mutta kyllähän hapanleipä sopii myös maitohappobakteereiden herättelyyn. Taikinatiinussahan se bakteerikanta jollain tavalla kait pysyy muutenkin. Mutta hapankaalina käytän sitä kylmähyllyssä myytävää vaihtoehtoa. Varmaan ne lämpimässä myytävät pastöroitu, jos bakteerit ei ole enää hengissä.
- Anonyymi
Aamupalaksi tuli paisteltua hapankaalia ja sipulia voissa ja siihen päälle kanamunat ja vähän mausteita. Ihan hyvä leivänpäällinen tuli.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2534567Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1302985Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412752Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741730Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061574Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn221468- 551324
- 931235
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2051098- 471085