Joulukinkun paisto-ohje - Näin paistat mehevän joulukinkun!

39

932

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi00002

      Ensimmäiselle kilolle tunti seuraaville puoli tuntia. Ensimmäinen puolituntia 250 C ja sitten lämmön lasku 120 C lämpötilaan. Kinkku uunista kun mittari näyttää 79. Kamara pois ja aattona kuorrutus konjakkisinappia ja korppujauhoja.

      • Anonyymi00005

        Mittarinäytöt käsittääkseni jotakuinkin harhaanjohtavaa "hifistelyä", ja lämpöhän nousee vielä uunista ottamisen jälkeenkin.


      • Anonyymi00005 kirjoitti:

        Mittarinäytöt käsittääkseni jotakuinkin harhaanjohtavaa "hifistelyä", ja lämpöhän nousee vielä uunista ottamisen jälkeenkin.

        >>Mittarinäytöt käsittääkseni jotakuinkin harhaanjohtavaa "hifistelyä"

        No ei kai kukaan paista kinkkua ilman paistomittaria? Itse käytän paistomittaria jopa pihveille, jos ne ovat paksumpia ja teen reverse searingilla. Kello ei vaan ole riittävän tarkka laadukkaaseen lopputulokseen. Pieni virhe savustimen tai uunin termostaatissa ja 10 minuuttia suuntaan tai toiseen pilaa paksun tomahawk- tai poerterhouse pihvin. Isossa kinkussa tunti suuntaan tai toiseen tekee siitä syömäkelvottoman. Kinkulle siis aina paistomittari ja se pitäisi olla amatöörikeittiössä aina itsestäänselvyys.

        >>ja lämpöhän nousee vielä uunista ottamisen jälkeenkin.

        Totta kai nousee 2-3 astetta ja asiansa tietävä kinkun paistaja huomioi tämän. Ei siihen paistomittarin käyttö vaikuta.


      • Anonyymi00012
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        >>Mittarinäytöt käsittääkseni jotakuinkin harhaanjohtavaa "hifistelyä"

        No ei kai kukaan paista kinkkua ilman paistomittaria? Itse käytän paistomittaria jopa pihveille, jos ne ovat paksumpia ja teen reverse searingilla. Kello ei vaan ole riittävän tarkka laadukkaaseen lopputulokseen. Pieni virhe savustimen tai uunin termostaatissa ja 10 minuuttia suuntaan tai toiseen pilaa paksun tomahawk- tai poerterhouse pihvin. Isossa kinkussa tunti suuntaan tai toiseen tekee siitä syömäkelvottoman. Kinkulle siis aina paistomittari ja se pitäisi olla amatöörikeittiössä aina itsestäänselvyys.

        >>ja lämpöhän nousee vielä uunista ottamisen jälkeenkin.

        Totta kai nousee 2-3 astetta ja asiansa tietävä kinkun paistaja huomioi tämän. Ei siihen paistomittarin käyttö vaikuta.

        No pitihän sen kaikessa besserwisseröivän frouvan toki keikistelemään hienoilla käsitteillään tännekin.
        Jos on tosi pikkumainen ja hienosteleva niin kai sen sitten tietokoneen ttarkasti täytyy tehdä.
        Paistomittarit on lähinnä uusavuttomien kainalosauva, vaikka sitä on vaikeaa myöntää.


      • Anonyymi00016

        kinkku pois uunista kun mittarissa on 71C


      • Anonyymi00019
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        >>Mittarinäytöt käsittääkseni jotakuinkin harhaanjohtavaa "hifistelyä"

        No ei kai kukaan paista kinkkua ilman paistomittaria? Itse käytän paistomittaria jopa pihveille, jos ne ovat paksumpia ja teen reverse searingilla. Kello ei vaan ole riittävän tarkka laadukkaaseen lopputulokseen. Pieni virhe savustimen tai uunin termostaatissa ja 10 minuuttia suuntaan tai toiseen pilaa paksun tomahawk- tai poerterhouse pihvin. Isossa kinkussa tunti suuntaan tai toiseen tekee siitä syömäkelvottoman. Kinkulle siis aina paistomittari ja se pitäisi olla amatöörikeittiössä aina itsestäänselvyys.

        >>ja lämpöhän nousee vielä uunista ottamisen jälkeenkin.

        Totta kai nousee 2-3 astetta ja asiansa tietävä kinkun paistaja huomioi tämän. Ei siihen paistomittarin käyttö vaikuta.

        Meillä on paistettu aina ilman kinkkumittaria. Silloin kun söimme. Viimeiset 30 vuotta tehty kalkkunasta kinkun makuinen.

        Laitettiin vuorokauden sanomalehdessä käärittynä ollut pakastekinkku uuniin, aivan aamulla aikaisin.
        Otettu sitten pois seuraavan päivän aamulla.
        pinnoituksen jälkeen laitettiin pian kylmään, noin -3 C pakkaseen.
        Siellä pakkasessa sitten aina leikattiin sopiva määrä pöytään.

        Ja meillä tärkeintä. Toin aina töistä mittarin jolla mittasin uunin lämmön.
        Säädin uunin lämmön 85-90 C asteeseen.


    • Anonyymi00004

      Paistolämpötila koko ajan 150-170 astetta jolloin liha mureutuu.

      Totesin 100-120 asteen paikkeilla olevan lämmön vain kuivattavan lihan ja sitkeys jää.

      • "Totesin 100-120 asteen paikkeilla olevan lämmön vain kuivattavan lihan ja sitkeys jää."

        Itse en ole koskaan onnistunut paistamaan sianlihaa sitkeäksi. Sianlihan mureus on suoraan verrannollinen lihan loppulämpötilaan. Jos haluat kosteaa ja koossa pysyvää leikkelettä niin uunista pois 75C:ssä. Jos haluat perinteistä mummolan murenevaa kinkkua niin uunista pois kun loppulämpötila on 82C. Toki lihan rasvaisuus vaikuttaa lopputulokseen eli perinteinen maalaissika kuten Mangalitza on suussasulavan rasvaista, vaikka se on 82C ja sen yli.


      • Anonyymi00010
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Totesin 100-120 asteen paikkeilla olevan lämmön vain kuivattavan lihan ja sitkeys jää."

        Itse en ole koskaan onnistunut paistamaan sianlihaa sitkeäksi. Sianlihan mureus on suoraan verrannollinen lihan loppulämpötilaan. Jos haluat kosteaa ja koossa pysyvää leikkelettä niin uunista pois 75C:ssä. Jos haluat perinteistä mummolan murenevaa kinkkua niin uunista pois kun loppulämpötila on 82C. Toki lihan rasvaisuus vaikuttaa lopputulokseen eli perinteinen maalaissika kuten Mangalitza on suussasulavan rasvaista, vaikka se on 82C ja sen yli.

        En tiedä minkälaista mummolan kinkku on, kun en ole koskaan syönyt sellaista. Himpun alle 79 otan kinkun uunista ja huomenna kuorrutan konjakkisinapilla ja korppujahoilla.


    • Anonyymi00006

      Illalla uuniin ja aamulla pois, näin siis puilla lämpenevässä leivin-uunissa.

    • Anonyymi00008
    • Anonyymi00009

      Just hetki sitten meni kinkku uuniin ja alkulämpötila 250 ensimmäisen puoli tuntia sitten se lasketaan vähintäänkin tuohon 120 asteeseen.

    • Anonyymi00011

      Olen joskus Nigella Lawsonin reseptin mukaan keittänyt kinkun karpalomehussa, jossa mausteita, n.10 tuntia. Tuli muuten todella herkullista.

    • Anonyymi00013

      " Isossa kinkussa tunti suuntaan tai toiseen tekee siitä syömäkelvottoman. Kinkulle siis aina paistomittari ja se pitäisi olla amatöörikeittiössä aina itsestäänselvyys."

      Aika omituista julistusta grillailevalta ruustinnalta - jos hän ei osaa ilman mittaria toimia , niin kukaan muukaan "ei saa osata" - pikkusieluista puhetta.

      • Anonyymi00014

        Kai se täytyy uskoa, että suomipojat on noin saatanan tyhmiä, että paistavat kinkun ilman lämpömittaria. Syötkö kinkkusi raakana vai ylikypsänä korppuna?


      • Anonyymi00018
        Anonyymi00014 kirjoitti:

        Kai se täytyy uskoa, että suomipojat on noin saatanan tyhmiä, että paistavat kinkun ilman lämpömittaria. Syötkö kinkkusi raakana vai ylikypsänä korppuna?

        Otin juuri 5 kg:n kinkun uunista , 6,5 tuntia n. 160 asteessa. Sisälämpötila peräti tasan 100 astetta!
        Mureaa ja mehukasta.


      • Anonyymi00018 kirjoitti:

        Otin juuri 5 kg:n kinkun uunista , 6,5 tuntia n. 160 asteessa. Sisälämpötila peräti tasan 100 astetta!
        Mureaa ja mehukasta.

        "Sisälämpötila peräti tasan 100 astetta!
        Mureaa ja mehukasta."

        Kyllä pulled pork on taatusti hyvää, mutta joulukinkku ja pulled pork ovat eri asioita. Makuasioista ei voi kiistellä ja siasta on moneksi. Esimerkiksi norjalaiset paistavat jouluksi sian kylkeä kamaran kanssa eli ribbeä. Itsekin olen monesti meinannut tehdä jouluksi possun ribsejä vähän paksummalla lihalla. Ei ole ollenkaan väärin tehdä kinkusta pulled porkia kunhan se ei vaan kuivu liikaa vaan säilyy mehevänä ja maukkaana.


      • Anonyymi00020
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Sisälämpötila peräti tasan 100 astetta!
        Mureaa ja mehukasta."

        Kyllä pulled pork on taatusti hyvää, mutta joulukinkku ja pulled pork ovat eri asioita. Makuasioista ei voi kiistellä ja siasta on moneksi. Esimerkiksi norjalaiset paistavat jouluksi sian kylkeä kamaran kanssa eli ribbeä. Itsekin olen monesti meinannut tehdä jouluksi possun ribsejä vähän paksummalla lihalla. Ei ole ollenkaan väärin tehdä kinkusta pulled porkia kunhan se ei vaan kuivu liikaa vaan säilyy mehevänä ja maukkaana.

        Kyllä se ihan kinkkua on.


      • Anonyymi00021
        Anonyymi00018 kirjoitti:

        Otin juuri 5 kg:n kinkun uunista , 6,5 tuntia n. 160 asteessa. Sisälämpötila peräti tasan 100 astetta!
        Mureaa ja mehukasta.

        Järkyttävää. Ei kelpaisi meille tuollainen kinkku.


      • Anonyymi00022
        Anonyymi00021 kirjoitti:

        Järkyttävää. Ei kelpaisi meille tuollainen kinkku.

        No ymmärrän täysin, ettet voi käsittää asiaa. Minulla ei ole sitä etänä maistamisen lahjaa kuten joillakin!:)
        Tuo kaiken ylitietävä Grillaava_rouvakin (" keittiön Hyacinth_Bucket") luuli lukujen perusteella, että tästä tuli "pulled porkia", mitä se ei suinkaan ole: tuossa kahvia juodessa oli erinomaista ja mehevää leivän päälliseksi leikattuna - ei lainkaan mitään haarukoilla revittävää nyhtöpotsia
        Osoittaa myös, kuinka harhaanjohtavaa on tuijottaa puusilmäisesti paistomitttarin numeroa.
        Mutta oikein makuisaa joulua sinne Teille!


      • Anonyymi00023
        Anonyymi00022 kirjoitti:

        No ymmärrän täysin, ettet voi käsittää asiaa. Minulla ei ole sitä etänä maistamisen lahjaa kuten joillakin!:)
        Tuo kaiken ylitietävä Grillaava_rouvakin (" keittiön Hyacinth_Bucket") luuli lukujen perusteella, että tästä tuli "pulled porkia", mitä se ei suinkaan ole: tuossa kahvia juodessa oli erinomaista ja mehevää leivän päälliseksi leikattuna - ei lainkaan mitään haarukoilla revittävää nyhtöpotsia
        Osoittaa myös, kuinka harhaanjohtavaa on tuijottaa puusilmäisesti paistomitttarin numeroa.
        Mutta oikein makuisaa joulua sinne Teille!

        ”…luuli lukujen perusteella, että tästä tuli "pulled porkia", mitä se ei suinkaan ole…”

        Sinulla on luvut pielessä. 5kg kinkku 6,5 tuntia 160C:ssä ei saa sisälämpöä sataan asteeseen. Lämpömittarisi ei toimi tai puhut puhdasta sontaa. Todennäköisimmin keksit koko jutun.


      • Anonyymi00024
        Anonyymi00023 kirjoitti:

        ”…luuli lukujen perusteella, että tästä tuli "pulled porkia", mitä se ei suinkaan ole…”

        Sinulla on luvut pielessä. 5kg kinkku 6,5 tuntia 160C:ssä ei saa sisälämpöä sataan asteeseen. Lämpömittarisi ei toimi tai puhut puhdasta sontaa. Todennäköisimmin keksit koko jutun.

        Miksi Sinun on vaikeaa hyväksyä toisen kokemuksia?
        Se olisi minusta vähän hupaisaa, jos vastaavasti antaisin "asiantuntijalausuntoja" sinun joulukinkustasi ym...eikö vähän?
        Tietysti noiden halpismittarien luotettavuus on varmaan kysymysmerkki, en ollenkaan kiistä sitä. Mutta aiemmat kinkut olivat sen mukaan n. 80 asteen kieppeissä loppulämpötilana, ja tämä viimeisin oli paras.
        On aivan täyttä soopaa, ettei hyvää kinkkua saa paistettua ilman termomeeteriä. Se on se pointti. Entisajan keittiömestareilla ei moisia edes ollut...pilalleko paistoivat?

        Eli jatkan "väärin paistetun kinkun" nauttimista täysillä.
        Kaik´ hyv´ sinne.:)


      • Anonyymi00023 kirjoitti:

        ”…luuli lukujen perusteella, että tästä tuli "pulled porkia", mitä se ei suinkaan ole…”

        Sinulla on luvut pielessä. 5kg kinkku 6,5 tuntia 160C:ssä ei saa sisälämpöä sataan asteeseen. Lämpömittarisi ei toimi tai puhut puhdasta sontaa. Todennäköisimmin keksit koko jutun.

        "Todennäköisimmin keksit koko jutun."

        Enpäs ajatellut noita lukuja vaan pidän kaikkia kommentoijia lähtökohtaisesti rehellisenä. Ei nuo luvut voi millään pitää paikkansa. Otan vertailukohdaksi kaksi savustamaani naudan potkaa, joiden paino oli 3,2 ja 3,5 kg. Aloitin savustamalla 130C:ssä 8 tuntia, jolloin potkan sisälämpötila oli noussut 75C:een. Tämän jälkeen käärin ne butcher paperiin ja paistoin sähköuunissa 150 ja lopussa 175C noin kolme tuntia. Kinkun paisto 80 asteesta sataan asteeseen ottaa paljon energiaa koska haihtuminen kiihtyy kun lämpötila nousee. Uunnissa pitää olla riittävä lämpötila ja liha pitää kääriä paperiin tai käyttää paistopussia, jotta haihtuminen minimoituu.

        Mutta joo, tämä kaveri tosiaan selvästi keksi kinkunpaistamisen eikä ole tuollaista kinkkua paistanut lainkaan. Mahtaa elämä olla aika yksitoikkoista kun pitää keksiä tällaisia tarinoita kinkunpaistosta ja kuinka syö kinkkuleipää aamukahvilla. Tuskinpa on juonut edes aattoaamun kahveja, reppana.


      • Anonyymi00025
        Anonyymi00024 kirjoitti:

        Miksi Sinun on vaikeaa hyväksyä toisen kokemuksia?
        Se olisi minusta vähän hupaisaa, jos vastaavasti antaisin "asiantuntijalausuntoja" sinun joulukinkustasi ym...eikö vähän?
        Tietysti noiden halpismittarien luotettavuus on varmaan kysymysmerkki, en ollenkaan kiistä sitä. Mutta aiemmat kinkut olivat sen mukaan n. 80 asteen kieppeissä loppulämpötilana, ja tämä viimeisin oli paras.
        On aivan täyttä soopaa, ettei hyvää kinkkua saa paistettua ilman termomeeteriä. Se on se pointti. Entisajan keittiömestareilla ei moisia edes ollut...pilalleko paistoivat?

        Eli jatkan "väärin paistetun kinkun" nauttimista täysillä.
        Kaik´ hyv´ sinne.:)

        "Miksi Sinun on vaikeaa hyväksyä toisen kokemuksia?"

        Siksi koska kertomissasi luvuissa ei fysiikka täsmää. Suoraan sanottuna sinä valehtelet.


      • Anonyymi00026
        Anonyymi00024 kirjoitti:

        Miksi Sinun on vaikeaa hyväksyä toisen kokemuksia?
        Se olisi minusta vähän hupaisaa, jos vastaavasti antaisin "asiantuntijalausuntoja" sinun joulukinkustasi ym...eikö vähän?
        Tietysti noiden halpismittarien luotettavuus on varmaan kysymysmerkki, en ollenkaan kiistä sitä. Mutta aiemmat kinkut olivat sen mukaan n. 80 asteen kieppeissä loppulämpötilana, ja tämä viimeisin oli paras.
        On aivan täyttä soopaa, ettei hyvää kinkkua saa paistettua ilman termomeeteriä. Se on se pointti. Entisajan keittiömestareilla ei moisia edes ollut...pilalleko paistoivat?

        Eli jatkan "väärin paistetun kinkun" nauttimista täysillä.
        Kaik´ hyv´ sinne.:)

        "Tietysti noiden halpismittarien luotettavuus on varmaan kysymysmerkki, en ollenkaan kiistä sitä."

        Eli tässä alat jo itsekin peruuttelemaan tarinallesi. Halpismittari olisikin selitys sille kuinka vedit luvut hatusta.

        "Mutta aiemmat kinkut olivat sen mukaan n. 80 asteen kieppeissä loppulämpötilana, ja tämä viimeisin oli paras. "

        Ilmoitit, että viimeisen kinkun lämpötila oli 100C. Tiedätkö kuinka kauan kestää 160C uunissa kinkun lämmön nousu 80 asteesta sataan asteeseen? Niinpä, sinulla ei ole mitään käsitystä siitä. 20C lämpötilaero 80-100 asteen lukemissa ei mene enää "halpismittarien piikkiin". Siinä puhutaan noin kolmesta tunnista ja silloin kinkku pitää olla pussissa. Paljaana siihen menee viisi tuntia. Olet täysi amatööri ja puhut täyttä paskaa kinkun ja yleensä minkään lihan paistamisesta.

        "On aivan täyttä soopaa, ettei hyvää kinkkua saa paistettua ilman termomeeteriä."

        Itse juuri osoitit sen, että vituiksi menee ilman lämpömittaria. Jos on tarkoitus tehdä pulled porkkia, mutta saat kiinteää ja kosteaa leikkelettä niin ei siinä kokille hyvä heilu.

        "Entisajan keittiömestareilla ei moisia edes ollut...pilalleko paistoivat?"

        Yrityksen ja erehtymisen kautta ja pitämällä olosuhteet vakioina. Sinulla on menossa vasta erehtymisen vaihe.

        "Eli jatkan "väärin paistetun kinkun" nauttimista täysillä. "

        Et sinä mitään kinkku nauti vaan kyseessä on vain sinun keksimä tarina, reppana.


    • En syö kinkkua ollenkaan. Uskonto kieltää.

      • Anonyymi00017

        ei se sinua koske


    • Kyllä se vaan koskee.

      • Anonyymi00028

        Pasi sinä et ole mikään uskonnollinen hahmo vaan pelkkä ryssän trolli.


    • Olen ryssän trolli uskonnollisista syistä.

      😊😊😊😊😊

    • Anonyymi00029

      En oo syöny ikinä ja mutta syön muuta:))

    • Anonyymi00030

      Noin valmistetaan happaneva kinkku. Kunnon kinkun paistettaessa tulee nousta 82 c että se säilyy eikä ole viiden päivän päästä biojätettä.Sanon kymmeniä kinkkuja paistaneena, jotka on syömäkelpoisia uutena vuotenakin, Tuskin yksikään lihatehdas laskee markkinoille kinkkua jonka sisälämpö ei ole saavuttanut 82 c

      • Kinkun pilaantumisen mekanismi ei ole happaneminen vaan kuivuminen. 75C kinkku kuivuu eli "pilaantuu" hitaammin kuin 82C kinkku.


    • Anonyymi00031

      Ohje on väärä, koska jos paistaa kinkun sisälämpötilan +75 asteeseen, niin kinkusta tulee kuiva ja mureneva.

      Jos haluaa oikeasti mehevän ja leikattavan kinkun, niin aluksi +150 astetta noin 30 minuuttia. Tämän suuremman lämpötilan tarkoituksena on tappaa "pöpöt" kinkun pinnalta.

      Sen jälkeen uunin lämpötila laitetaan +80 asteeseen. Uuni laitetaan pois päältä kun sisälämpötila on saavuttanut +65 astetta. Tämän jälkeen sisälämpötila nousee vielä +2-3 astetta. Kinkun annetaan "vetäytyä" ja jäähtyä hitaasti uunissa noin +40-50 asteeseen. Sen jälkeen voi halutessaan vielä paahtaa kinkun pinnan +250-300.

      • Älä nyt puhu höpöjä. Jos paistat kinkkua 80C:ssä siihen saakka kunnes sisälämpö on 65C niin pinnan patogeenit ovat ehtineet kuolla siihen mennessä. Se mitä et ole ajatellut niin 80C:ssä paistaminen 65C:en ottaa aikaa niin paljon, että kommenttisi paljastaa sen, ettet tiedä mistä puhut etkä ole koskaan paistanut kinkkua kuten kommentissasi väität.


      • Anonyymi00032
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Älä nyt puhu höpöjä. Jos paistat kinkkua 80C:ssä siihen saakka kunnes sisälämpö on 65C niin pinnan patogeenit ovat ehtineet kuolla siihen mennessä. Se mitä et ole ajatellut niin 80C:ssä paistaminen 65C:en ottaa aikaa niin paljon, että kommenttisi paljastaa sen, ettet tiedä mistä puhut etkä ole koskaan paistanut kinkkua kuten kommentissasi väität.

        Itse et näytä asiasta tietävän höpön kukkua. Noin seitsemän kilon kinkku saavuttaa +65 asteen sisälämpötilan noin 10 tunnissa, vaikka sen laittaisi uuniin hieman kohmeisena, eli niin ettei se ole kokonaan edes sulanut. Kokemukseni mukaan sillä ei ole lopputulokseen mitään merkitystä onko kinkku kokonaan sulanut vaiko ei.

        Olen paistanut elämäni aikana kymmeniä joulukinkkuja. Mainitsemallani tavalla joulukinkusta saa oikeasti mehevän ja leikattavan. Sellainen joka väittää että yli +70 asteeseen paistettu kinkku on mehevä, niin ei ole mehevää kinkkua koskaan nähnytkään, vain vielä +70 astetta kuivemmaksi paistettuja murenokinkkuja, jolloin se oma kinkku tietysti tuntuu mehevältä vaikka ei sitä ole.


      • UUSI
        Anonyymi00032 kirjoitti:

        Itse et näytä asiasta tietävän höpön kukkua. Noin seitsemän kilon kinkku saavuttaa 65 asteen sisälämpötilan noin 10 tunnissa, vaikka sen laittaisi uuniin hieman kohmeisena, eli niin ettei se ole kokonaan edes sulanut. Kokemukseni mukaan sillä ei ole lopputulokseen mitään merkitystä onko kinkku kokonaan sulanut vaiko ei.

        Olen paistanut elämäni aikana kymmeniä joulukinkkuja. Mainitsemallani tavalla joulukinkusta saa oikeasti mehevän ja leikattavan. Sellainen joka väittää että yli 70 asteeseen paistettu kinkku on mehevä, niin ei ole mehevää kinkkua koskaan nähnytkään, vain vielä 70 astetta kuivemmaksi paistettuja murenokinkkuja, jolloin se oma kinkku tietysti tuntuu mehevältä vaikka ei sitä ole.

        "Noin seitsemän kilon kinkku saavuttaa +65 asteen sisälämpötilan noin 10 tunnissa, vaikka sen laittaisi uuniin hieman kohmeisena, eli niin ettei se ole kokonaan edes sulanut."

        Kyllä, juuri näin. Mutta ei saavuta tätä lämpötilaa 10 tunnissa, jos uunin lämpö on 80C kuten väitit.


      • Anonyymi00033
        UUSI
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Noin seitsemän kilon kinkku saavuttaa 65 asteen sisälämpötilan noin 10 tunnissa, vaikka sen laittaisi uuniin hieman kohmeisena, eli niin ettei se ole kokonaan edes sulanut."

        Kyllä, juuri näin. Mutta ei saavuta tätä lämpötilaa 10 tunnissa, jos uunin lämpö on 80C kuten väitit.

        Kokki Arto Rastaan ohje paras. 100 astetta uunin lämpö, kinkku pois uunista kun mittari näyttää 74.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860

      Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli
      Maailman menoa
      43
      9678
    2. Kaivatullesi viesti ensi vuoteen?

      Kerro meneekö naiselle vai miehelle ja vähintään yksi tunniste, esim. kirjain.
      Ikävä
      63
      4434
    3. "Mä elän vieläkin"

      Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn
      Tampere
      58
      4294
    4. Pate Mustajärvi on kuollut

      Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html
      Maailman menoa
      137
      2786
    5. Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman

      Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi
      Maailman menoa
      119
      2600
    6. Nyt Yle otti silmätikukseen sisäministeri Rantasen

      Aivan erinomaista työtä tehnyt sisäministeri Mari Rantanen on saanut paljon aikaiseksi. Maahanmuuttoon ja maahanmuuttaji
      Maailman menoa
      157
      2387
    7. Miten ikinä kelpaisin sulle

      Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait
      Ikävä
      21
      1770
    8. Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää

      Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.
      Maailman menoa
      33
      1517
    9. Milloin näit kaivattusi edellisen kerran?

      Olitteko juttusilla vai sivusta vain? Miten reagoit?
      Ikävä
      20
      1367
    10. Älä nyt ainakaan pelkää

      että enää yritän lähelle. Kyllähän toisen rajoja on kunnioitettava. Olen ymmärtänyt täysin, että en kiinnosta sillä tava
      Ikävä
      72
      940
    Aihe