Vegaanit, vinkkejä!

En ole hysteerikko enkä oikeastaan edes varsinainen kasvissyöjä, mutta liivatteen ja eläinperäisten lisäaineiden käyttö on alkanut ällöttämään minua.

Voisiko joku ystävällinen vegaani antaa vinkkejä, missä tuotteissa näitä yleensä on, kun en aina jaksaisi kahlata tuoteselosteita läpi.

Osaan jo poimia kaupan hyllystä sinisen Keijun (onhan se nimenomaan se tummemmansininen?) ja vältellä irtokarkkeja (mitkä karkit muuten on "turvallisin mielin" syötäviä?). Mitä muita tuotteita tulisi ottaa huomioon (esim. tuorejuustot)?

Kiitoksia, jos joku jaksaa valistaa.
3275
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 3

Vanhimmat

Mulla on sellainen tuntuma, ettei näiden teurastuksen yhteydessä syntyneiden lisäaineiden mukanaoloa Suomessa myytävissä tuotteissa ole erityisesti korostettu. Tuoteselosteista niitä on sitten ikävä kyllä etsittävä. Ulkomailla on erityistä vegetaarisia juustoa niin hassulta kuin se kuulostaakin - niissä siis juoksutteena on käytetty jotakin kasvimaailmasta tai mikrobiologian puolelta peräisin olevaa lisäainetta. Itse valmistusaine on sitä samaa kuin tavallisten kuluttajien juustossa. Sekä pehmeitä että kovia juustoja on sitten tarjolla molemmille kuluttajaryhmille. Hyvin harva juustomainen tuote on käsittääkseni tiukalle vegetaristille sopiva - maitoproteiinista taitaa olla ylituotantoa ja se kai tekee valmistuksesta helpompaa. Tofu sopinee, mutta vaatii mielestäni lisäjalostusta saavuttaakseen samoja ominaisuuksia kuin joku oikea juusto.

Sopivia karkkeja voisi löytyä terveyskaupan hyllyiltä - maku voi sitten kyllä poiketa dramaattisesti totutusta. Niissä kun ei välttämättä ole käytetty myöskään tavallista sokeria makeutukseen vaan esimerkiksi maissisiirappia - niissäkin voi tosin olla mehiläisten enemmän tai vähemmän ystävällisesti lahjoittamaa vahaa pinnalla.

Jos tämä ruoka-asia siirretään sivuun tulee mieleen perinteinen valokuvaus - vegemielinen kuvaa sähköisesti:-)

Äänestä
  • Tiesittekös, että liimapuikoissakin on eläimistä tehtyjä aineita?

    Äänestä

esim.makuunin irtokarkeisa on tuoteselosteet jokaisissa karkkilaatikoissa josta kannattaa lukea onko liivatetta eli gelatiinia.yleensä sitä on hedelmäkarkeissa jotka ovat pehmeitä.vähän marmeladimaisia.myös joissakin salmiakeissa sitä on.ei se paljon aikaa vie jos lukee purkin kyljestä että onko vai ei:)

tuorejuustoissa on myös usein liivatetta.tällä hetkellä hovi on ainoa jossa sitä ei ole,ehkä muutama muukin.koitahan täysin vegaanisia tuorejuustoja kuten beneviva merkkistä tai tofutti merkkistä.löytyy eri makuina ja on ihan kuin tavallinen maidosta tehty tuorejuusto:) vegaaniliiton sivuilta löytyy lisäinfoa ww.vegaaniliitto.fi hyvää kesää:)

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Milla kirjoitti:

En ole hysteerikko enkä oikeastaan edes varsinainen kasvissyöjä, mutta liivatteen ja eläinperäisten lisäaineiden käyttö on alkanut ällöttämään minua.

Voisiko joku ystävällinen vegaani antaa vinkkejä, missä tuotteissa näitä yleensä on, kun en aina jaksaisi kahlata tuoteselosteita läpi.

Osaan jo poimia kaupan hyllystä sinisen Keijun (onhan se nimenomaan se tummemmansininen?) ja vältellä irtokarkkeja (mitkä karkit muuten on "turvallisin mielin" syötäviä?). Mitä muita tuotteita tulisi ottaa huomioon (esim. tuorejuustot)?

Kiitoksia, jos joku jaksaa valistaa.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu