kalapurkki ohjeet

kalamies

moikka kertokaapa mitä laitan mausteeksi kalapurkkiin. itse olen laittanut ketsuppia sipulia tilliä suolaa purkki kiinni ja uuniin 5 tynniksi on hyvää ja säilyy.
miten te muut maustatte?

6

1766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesä-onkija

      Siis teet omatekoista kalasäilykettä, vai? -Enpä olekaan moista ennen kokeillut. Laitetaanko kalat raakana esim. käytettyyn lasipurkkiin mausteineen ja vesineen; sitten purkki uuniin, jossa kala kypsyy ja purkkiin tulee samalla tyhjiö, vai miten se tapahtuu?

      • Niina

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.


      • kalamies
        Niina kirjoitti:

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.

        moi niina!
        super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
        tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
        ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista.


      • Niina
        kalamies kirjoitti:

        moi niina!
        super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
        tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
        ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista.

        Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
        Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:)


      • kalamies
        Niina kirjoitti:

        Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
        Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:)

        kiitos niina ja hyvää kesää sinullekkin!


      • kalakallen äiti
        Niina kirjoitti:

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.

        Mainiota, Niina! Kiitos helposta ja hienosta ohjeesta. Meillä poika kantaa silloin tällöin särkiä kassillisen ja olemme tarjoilleet niitä auliisti paikkakunnan kissoille ja ties mille yökulkijoille - hyvin ovat kelvanneet. Ensi kerralla teen ohjeen mukaan säilykettä, tykkää kaikenlaisista kalasäilykkeistä hullun lailla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6665
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      556
      2285
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1867
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      85
      1261
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      97
      1042
    6. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      970
    7. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      87
      942
    8. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      843
    9. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      32
      840
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      147
      767
    Aihe