moikka kertokaapa mitä laitan mausteeksi kalapurkkiin. itse olen laittanut ketsuppia sipulia tilliä suolaa purkki kiinni ja uuniin 5 tynniksi on hyvää ja säilyy.
miten te muut maustatte?
kalapurkki ohjeet
6
1778
Vastaukset
- Kesä-onkija
Siis teet omatekoista kalasäilykettä, vai? -Enpä olekaan moista ennen kokeillut. Laitetaanko kalat raakana esim. käytettyyn lasipurkkiin mausteineen ja vesineen; sitten purkki uuniin, jossa kala kypsyy ja purkkiin tulee samalla tyhjiö, vai miten se tapahtuu?
- Niina
tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera
Ainekset:
särkipaloja
porkkanasiivuja
sipulirenkaita
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa
Ainekset:
särkipaloja
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden. - kalamies
Niina kirjoitti:
tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera
Ainekset:
särkipaloja
porkkanasiivuja
sipulirenkaita
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa
Ainekset:
särkipaloja
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.moi niina!
super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista. - Niina
kalamies kirjoitti:
moi niina!
super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista.Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:) - kalamies
Niina kirjoitti:
Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:)kiitos niina ja hyvää kesää sinullekkin!
- kalakallen äiti
Niina kirjoitti:
tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera
Ainekset:
särkipaloja
porkkanasiivuja
sipulirenkaita
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)
Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa
Ainekset:
särkipaloja
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 tl merisuolaa
2-3 rkl rypsiöljyä
Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.Mainiota, Niina! Kiitos helposta ja hienosta ohjeesta. Meillä poika kantaa silloin tällöin särkiä kassillisen ja olemme tarjoilleet niitä auliisti paikkakunnan kissoille ja ties mille yökulkijoille - hyvin ovat kelvanneet. Ensi kerralla teen ohjeen mukaan säilykettä, tykkää kaikenlaisista kalasäilykkeistä hullun lailla!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1496459- 322312
- 1872089
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101333Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.821263- 731067
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241047Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,25987Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty44951Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke10838