kalapurkki ohjeet

kalamies

moikka kertokaapa mitä laitan mausteeksi kalapurkkiin. itse olen laittanut ketsuppia sipulia tilliä suolaa purkki kiinni ja uuniin 5 tynniksi on hyvää ja säilyy.
miten te muut maustatte?

6

1778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesä-onkija

      Siis teet omatekoista kalasäilykettä, vai? -Enpä olekaan moista ennen kokeillut. Laitetaanko kalat raakana esim. käytettyyn lasipurkkiin mausteineen ja vesineen; sitten purkki uuniin, jossa kala kypsyy ja purkkiin tulee samalla tyhjiö, vai miten se tapahtuu?

      • Niina

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.


      • kalamies
        Niina kirjoitti:

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.

        moi niina!
        super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
        tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
        ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista.


      • Niina
        kalamies kirjoitti:

        moi niina!
        super kiitokset naisiin aina voi luottaa. juuri näitä hain minulla oli nämä ohjeet mutta kadotin ne tietsikan vaihdon yhteydessä. itse ennen laitoin muikkua syksyllä kun tuli hyvin verkoista.
        tässä saa myös kesä-onkia tietoo hyvästä tavasta.
        ennen isäni teki näitä siten että ei sekoittanut öljy ja ketsuppia keskenään jolloin toisesta tuli kirkasta ja toisesta punaista.

        Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
        Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:)


      • kalamies
        Niina kirjoitti:

        Niin ei hyvän tarvitse aina olla monimutkasista aineksista tehtyä....kyllä (onneksi) helpollakin saa herkkuja tehtyy...:)))
        Oikein mukavaa (kalastuskin) kesää Sinulle ja kaikille ihan...aurinkoa ym . muuta mukavaa...linnunlaulua,perhosia,mansikantuoksua,laineitten liplatusta ...jne...:)

        kiitos niina ja hyvää kesää sinullekkin!


      • kalakallen äiti
        Niina kirjoitti:

        tässä eräs ohje...onnea kokeiluun...(vaikka tuo tehty särestä myös ahvenetkin käy mainiosti:)

        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä vihannesten kera

        Ainekset:
        särkipaloja
        porkkanasiivuja
        sipulirenkaita
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä
        1 laakerinlehti (tekee kuulemma terää)


        Veera-tädin uunissa umpioitua purkkisärkeä tomaattikastikkeessa

        Ainekset:
        särkipaloja
        2-3 rkl tomaattipyreetä
        1 tl merisuolaa
        2-3 rkl rypsiöljyä

        Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ne ja leikkaa noin 2 cm levyiseksi. Lado lasipurkkeihin vuorotellen särkipaloja vihanneksia/pyreetä ja suolaa. Lisää rypsiöljy viimeiseksi. Älä täytä purkkia aivan täyteen. Jengaa kannet tiukasti kiinni. Aseta purkit kylmään uuniin esim. uunivuokaan pystyasennossa. Säädä uunin lämpötila 125 ºC:een. Kypsennä viiden ja puolen tunnin ajan. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisään päin eli niihin syntyy alipaine ts. umpio. Tällöin nämä purkitetut kalaherkut säilyvät viileässä jopa vuoden.

        Mainiota, Niina! Kiitos helposta ja hienosta ohjeesta. Meillä poika kantaa silloin tällöin särkiä kassillisen ja olemme tarjoilleet niitä auliisti paikkakunnan kissoille ja ties mille yökulkijoille - hyvin ovat kelvanneet. Ensi kerralla teen ohjeen mukaan säilykettä, tykkää kaikenlaisista kalasäilykkeistä hullun lailla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      149
      6459
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2312
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2089
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1333
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      82
      1263
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1067
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1047
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      25
      987
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      10
      838
    Aihe