Savustettua kanan rintaa

Jokke

Tekisi mieli kokeilla, ( siis vamasti myös kokeilen ) kanan tai kalkkunan rintapalojen savustamista. Onko kokemuksia ? Kuinka suolasit ja maustoitko.. pitkäänkö kypsyttelit.

Kiitos vastauksesta

8

5891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suitsemees

      on ollut joskus myynnissä kaupassa tuotteistettunakin. Muistan takavuosilta savustetut broilerinkoivet, joiden tuotenimenä oli "Kukonaskel".

      Mikäpäs niissä - vaihteen vuoksi. Ihan syötävää tavaraa!

      En kuitenkaan ihmettele sitä, että tuotteet ovat kysynnän satunnaisuuden vuoksi poistuneet kaupoista. Kauppiailla ei ole tehnyt mieli tilata tavaraa lisää, kun entiset ovat jääneet myymättä ja joutuneet roskikseen.

      Mutta itse kun savustaa, niin silloin ainakin saa mitä haluaa ja milloin haluaa!

      • kels

        Kukonaskel oli tosi hyvää. Luulen että ne hävisivät markkinoilta, kun silloin allettiin puhua savustuksen karsenogeeneistä.

        Jos teet koivista, keittäisin niitä ensin 20 minuuttia ja sitten savustaisin savustuspussissa uunissa ehkä puolisen tuntia.
        Rintafileet voi onnistua keittämättäkin. Mutta savustusaika voisi olla ehkä 45 minuuttia. Varo kuivumista.
        Molemmat kannattaa maustaa ennen savustusta. Paprika, curry ja kurkuma sopivat ainakin. Ja valkosipulia voisi laittaa vaikka koko sipulin sinne pussiin kypsymään ohjeen. Keittä sitäkin ensin 10 minuttia kuorineen.
        Taisinpa innostua itsekin savustamaan.


      • pate vaan
        kels kirjoitti:

        Kukonaskel oli tosi hyvää. Luulen että ne hävisivät markkinoilta, kun silloin allettiin puhua savustuksen karsenogeeneistä.

        Jos teet koivista, keittäisin niitä ensin 20 minuuttia ja sitten savustaisin savustuspussissa uunissa ehkä puolisen tuntia.
        Rintafileet voi onnistua keittämättäkin. Mutta savustusaika voisi olla ehkä 45 minuuttia. Varo kuivumista.
        Molemmat kannattaa maustaa ennen savustusta. Paprika, curry ja kurkuma sopivat ainakin. Ja valkosipulia voisi laittaa vaikka koko sipulin sinne pussiin kypsymään ohjeen. Keittä sitäkin ensin 10 minuttia kuorineen.
        Taisinpa innostua itsekin savustamaan.

        Ei muuta kun koivet paketista suoraan matalaan alumiinivuokaan,savupönttöön leppä ja katajalastuja
        ja eikun tulille.Lämpötila saa olla melko kova(200).Antaa kypsyä reilun tunnin


    • Heka

      Useamman kerran olen kypsentänyt proilerin rintakoipi paloja(marinoitu) savustus laatikossa ilman savustus ainetta laatikosta itsestään tulee savun makua mielestäni riittävästi ajasta en oikeen osaa sanoo mutta kokeilin välillä ehkä n. 45 min

      • Brunello

        Savun makua saa muutenkin kuin savustuslaatikossa. Mm. viime Strömsö-ohjelmassa laitettiin Hickory-brikettejä suoraan kaasugrillin laavakivien päälle. Jos kantti ei kestä, ne voi laittaa myös turvallisemmin smokerboxiin. Molemmilla tavoilla saa hyvät hiiligrillin aromit kaasugrillissä. Sivulla www.flavonia.fi/data.php?sivu=ruokaklubi&alasivu=viikko0724
        on Sami Garamin video oluttölkkikanan valmistamisesta.


    • zaatar

      kokonaisia pikkubroilereita ja isoja rintapaloja.
      Mieheni kyhäsi tätä varten savustustelineen kahdesta n.20 litran peltipöntöstä päällekkäin astettuina. Alimmaiseen pönttöön laitoimme polttoaineeksi hienoa puupölyä, joka paloi hitaasti, niin että vajaa puolipöntöllistä riitti moneksi tunniksi. Ylimmäiseen pönttöön laitoimme savustettavan kanan/kalan. Pönttöjen väliin tehtiin reikiä, joista savu nousi yläpönttöön ja poistui hiljalleen kannessa olevista reistä ulos.

      Savustettavan kanan laitoin marinadiin jo ainakin päivää ennen savustamista.
      Marinadiin sopii esim. oliivi/ruokaöljy, etikka, valkosipuli, hunaja, paprikajauhe, pippuri, tinjami(tuore jos mahd.)ja suola.
      Sidoin broilerin tai rintapalan narulla ja ripustin sen yläpöntön kannessa olevaan koukkuun.

      En osaa sanoa tarkkaa aikaa, miten kauan kanan kesti kypsyä, koska itselläni oli tapana laittaa se pönttöön illalla ja aamulla ottaa valmiiksi savustettuna. Taisi kyllä kuivahtaa vähän liikaa yön aikana.

      Samalla periaatteella savustin myös makrilleja.

      • Jokke

        Kiitos hyvistä vinkeistä.


    • Heka

      Olisipa kiva tietää mitä laitoit ja mitä tykkäsit!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      40
      3087
    2. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      81
      2944
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      190
      2489
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      36
      2195
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      21
      1504
    6. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1416
    7. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      23
      1403
    8. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      10
      1284
    9. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      13
      1269
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1251
    Aihe