Hapankaalin valmistaminen ?

Faustino

Miten valmistetaan hapankaalia ja mikä on sen säilyvyys?

11

17984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • datsha-jotain sivuilta

      Hapankaalin valmistus

      Tavallinen kaali maksaa kaupassa noin 2-3 markkaa kilo. Kaupassa sama tuote eli kaalin kerä valmistettuna hapankaaliksi maksaa kymmeniä markkoja kilo. Valmistamalla hapankaalin kotona säästää paitsi rahaa. Lisäksi omatekoinen hapankaali on maukkaampaa ja siihen voi itse keksiä uusia variaatioita . Kaupan hapankaali kun tahtoo maistua pelkältä raastetulta kaalilta.

      VALMISTAMINEN ON TOSI HELPPOA
      JA HAUSKAA !!!

      Tarvitaan:

      Kaalia
      Suolaa
      Ruisleivän kuorta
      Porkkanaa
      Tilliä
      Kuminaa
         

      Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Nuiji kaalisuikaleita kulhossa niin kauan että ne mehustuvat. Laita säilykepurkin pohjalle muutama suikale ruisleivänkuorta. Lado kaalia purkkiin. Ripottele väliin suolaa. Halutessasi voit käyttää myös porkkanaa ja maustaa kaalin tillillä ja/tai kuminalla. Anna kaalin seistä huoneenlämmössä 1-2- päivää ja vie kylmään,
      valmista hapankaali on parissa viikossa

      • kulinaristi

        voin sanoa (kokemuksen syvällä rintaäänellä), että omatekoisesta hapankaalista ei saa koskaan niin hyvää kuin mitä kaupan hapankaali on, etenkään jos ekoja kertoja tekee. hapankaalini ostan kaupasta. itse olen kokenut parhaaksi tuon Rasilaisen hapankaalin - sopivan mietoa, mutta myös makua löytyy. suolaakin on sopivasti, eikä porkkanoita tarvitse etsiä suurennuslasin kanssa. se todella maukasta ja mukavan hienojakoista - ja niin kevyttä! nykyään ehdottomia suosikkituotteitani.


      • Spoof
        kulinaristi kirjoitti:

        voin sanoa (kokemuksen syvällä rintaäänellä), että omatekoisesta hapankaalista ei saa koskaan niin hyvää kuin mitä kaupan hapankaali on, etenkään jos ekoja kertoja tekee. hapankaalini ostan kaupasta. itse olen kokenut parhaaksi tuon Rasilaisen hapankaalin - sopivan mietoa, mutta myös makua löytyy. suolaakin on sopivasti, eikä porkkanoita tarvitse etsiä suurennuslasin kanssa. se todella maukasta ja mukavan hienojakoista - ja niin kevyttä! nykyään ehdottomia suosikkituotteitani.

        Hapankaali superterveellistä voi jopa estää jopa lintuinfluenssaa!
        Liitteenä: Forbesin – sivuilta oheinen artikkeli hapankaalin terveellisyydestä.

        Se on mitä parhaita ravintoa varsinkin keväisin. Hapattaminen on ainoa tapa säilöä vihanneksia niin, että niiden ravinto-arvo lisääntyy.

        Tärkeätä on, että syö tuoretta hapankaalia, umpioiduissa purkeissa ym. kuumennetussa hapankaalissa on maitohappobakteerit tuhoutuneet, sillä maitohappobakteeri ei kestä kuumentamista.

        Erilaisia hapatus & kimchi reseptejä/ohjeita löytyy paljon netistä esim osoitteesta: http://www.udumbara.fi/tuotteet/hapatusruukkureseptit.php

        P.S. Jos hapankaali haisee ja on tunkkaista, niin siinä käy ihan jotkut muut bakteerit kuin terveellinen maitohappobakteeri. Hyvä hapankaali on raikasta, pirteää ja hyvää.

        SUPERFOOD STRIKES AGAIN: Scientists Find Kimchi Sauerkraut May Cure Avian Flu
        10.18.05, 2:22 PM ET

        A cure in a meal: U.S. Sauerkraut sales expected to skyrocket

        In yet another indication that Sauerkraut is the super food of the 21st century, scientists at Seoul National University have successfully used Kimchi Sauerkraut to treat chickens infected with avian flu. Kimchi is a seasoned variety of sauerkraut that shares Lactobacillus bacteria with traditional Sauerkraut, which may be the critical element in preventing Avian Flu. Both Kimchi and traditional Sauerkraut are made by fermenting sliced cabbage, producing a high level of lactic acid.

        According to an October 2005 BBC report, Kimchi was fed to 13 infected chickens and 11 of them started recovering within a week. South Korean Kimchi consumption is up as a result of this report and U.S. sales of Sauerkraut are also expected to spike up.

        The October 14, 2005 issue of the Wall Street Journal cites growing U.S. concern over a potential avian flu pandemic based on the occurrence of birds found to carry the virus in Turkey, signaling the first instance of an outbreak outside of Asia. Fears of a U.S. pandemic were increased following the release of a study on the 1918-19 pandemic which originated in birds before mutating to a human strain and killing approximately 50 million people. Avian flu has been on the watch lists of the National Institute of Health and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases since 1997, with a recent surge in activity as drug makers race to find a cure and a vaccine. According to an October 17, 2005 story on the MSNBC/Newsweek website and carried on the NBC Nightly News, "Washington was turning its attention to the threat posed by an exceptionally lethal strain of flu virus that could, in the worst case, kill as many people in a few months as AIDS has done in two decades."

        The November 2005 issue of Men's Health Magazine advises constructing a pandemic kit, including nonperishable foods: "Make a few of cans of the sauerkraut; it's packed with lactic-acid bacteria, shown by Korean researchers to speed recovery of chickens infected with avian flu."

        "If you look at a 19th century Old Farmer's Almanac you'll find recipes for sauerkraut to treat virtually every ailment under the sun. Now in the 21st century it's been cited as having cancer fighting abilities and may be a cure for avian flu. It's truly one of the most unassuming super foods ever created. We expect to see sales go through the roof this Fall" says Chris Smith, VP of marketing for Frank's Sauerkraut, one of the United States' leading brands of Sauerkraut.


      • Spoof
        Spoof kirjoitti:

        Hapankaali superterveellistä voi jopa estää jopa lintuinfluenssaa!
        Liitteenä: Forbesin – sivuilta oheinen artikkeli hapankaalin terveellisyydestä.

        Se on mitä parhaita ravintoa varsinkin keväisin. Hapattaminen on ainoa tapa säilöä vihanneksia niin, että niiden ravinto-arvo lisääntyy.

        Tärkeätä on, että syö tuoretta hapankaalia, umpioiduissa purkeissa ym. kuumennetussa hapankaalissa on maitohappobakteerit tuhoutuneet, sillä maitohappobakteeri ei kestä kuumentamista.

        Erilaisia hapatus & kimchi reseptejä/ohjeita löytyy paljon netistä esim osoitteesta: http://www.udumbara.fi/tuotteet/hapatusruukkureseptit.php

        P.S. Jos hapankaali haisee ja on tunkkaista, niin siinä käy ihan jotkut muut bakteerit kuin terveellinen maitohappobakteeri. Hyvä hapankaali on raikasta, pirteää ja hyvää.

        SUPERFOOD STRIKES AGAIN: Scientists Find Kimchi Sauerkraut May Cure Avian Flu
        10.18.05, 2:22 PM ET

        A cure in a meal: U.S. Sauerkraut sales expected to skyrocket

        In yet another indication that Sauerkraut is the super food of the 21st century, scientists at Seoul National University have successfully used Kimchi Sauerkraut to treat chickens infected with avian flu. Kimchi is a seasoned variety of sauerkraut that shares Lactobacillus bacteria with traditional Sauerkraut, which may be the critical element in preventing Avian Flu. Both Kimchi and traditional Sauerkraut are made by fermenting sliced cabbage, producing a high level of lactic acid.

        According to an October 2005 BBC report, Kimchi was fed to 13 infected chickens and 11 of them started recovering within a week. South Korean Kimchi consumption is up as a result of this report and U.S. sales of Sauerkraut are also expected to spike up.

        The October 14, 2005 issue of the Wall Street Journal cites growing U.S. concern over a potential avian flu pandemic based on the occurrence of birds found to carry the virus in Turkey, signaling the first instance of an outbreak outside of Asia. Fears of a U.S. pandemic were increased following the release of a study on the 1918-19 pandemic which originated in birds before mutating to a human strain and killing approximately 50 million people. Avian flu has been on the watch lists of the National Institute of Health and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases since 1997, with a recent surge in activity as drug makers race to find a cure and a vaccine. According to an October 17, 2005 story on the MSNBC/Newsweek website and carried on the NBC Nightly News, "Washington was turning its attention to the threat posed by an exceptionally lethal strain of flu virus that could, in the worst case, kill as many people in a few months as AIDS has done in two decades."

        The November 2005 issue of Men's Health Magazine advises constructing a pandemic kit, including nonperishable foods: "Make a few of cans of the sauerkraut; it's packed with lactic-acid bacteria, shown by Korean researchers to speed recovery of chickens infected with avian flu."

        "If you look at a 19th century Old Farmer's Almanac you'll find recipes for sauerkraut to treat virtually every ailment under the sun. Now in the 21st century it's been cited as having cancer fighting abilities and may be a cure for avian flu. It's truly one of the most unassuming super foods ever created. We expect to see sales go through the roof this Fall" says Chris Smith, VP of marketing for Frank's Sauerkraut, one of the United States' leading brands of Sauerkraut.

        http://www.forbes.com/businesswire/feeds/businesswire/2005/10/18/businesswire20051018006101r1.html


      • SER-9
        kulinaristi kirjoitti:

        voin sanoa (kokemuksen syvällä rintaäänellä), että omatekoisesta hapankaalista ei saa koskaan niin hyvää kuin mitä kaupan hapankaali on, etenkään jos ekoja kertoja tekee. hapankaalini ostan kaupasta. itse olen kokenut parhaaksi tuon Rasilaisen hapankaalin - sopivan mietoa, mutta myös makua löytyy. suolaakin on sopivasti, eikä porkkanoita tarvitse etsiä suurennuslasin kanssa. se todella maukasta ja mukavan hienojakoista - ja niin kevyttä! nykyään ehdottomia suosikkituotteitani.

        On muuten itellä lyömätön Hapankaali resepti. Olen jakanut sitä monille sitä haluaville. Kaikki ovat tähän asti olleet tyytyväisiä. Olen saanut sen Venäjältä Suomeen muuttaneelta inkeriläiseltä. Sen rinnalla kalpenee kaikki kaupan hapankaalit. Olen nimittäin maistanut kaupan hapankaaleja, Mutta omatekemä on paras. On jo 17 vuoden kokemus siinä hommassa. No kehu sikseen. Olen jostakin lukenut että Hapankaali on Antiseptinen.


      • koukussa
        SER-9 kirjoitti:

        On muuten itellä lyömätön Hapankaali resepti. Olen jakanut sitä monille sitä haluaville. Kaikki ovat tähän asti olleet tyytyväisiä. Olen saanut sen Venäjältä Suomeen muuttaneelta inkeriläiseltä. Sen rinnalla kalpenee kaikki kaupan hapankaalit. Olen nimittäin maistanut kaupan hapankaaleja, Mutta omatekemä on paras. On jo 17 vuoden kokemus siinä hommassa. No kehu sikseen. Olen jostakin lukenut että Hapankaali on Antiseptinen.

        no olis kyllä hienoa jos jakaisit reseptin täällä. alkuperäiset ja aidot reseptit ovat kieltämättä parhaita.


      • SER-9
        koukussa kirjoitti:

        no olis kyllä hienoa jos jakaisit reseptin täällä. alkuperäiset ja aidot reseptit ovat kieltämättä parhaita.

        Viron mummon
        Hapankaali resepti

        Hapankaali tehdään syksyllä myöhäisestä kaalista. Kesäkaalista tehty hapankaali tulee liian pehmeää.

        6 kg kaalia
        2 kg porkkanoita
        1 rkl merisuolaa
        1 rkl sokeria

        Kaali ja porkkanat hienonnetaan mieluummin raastamalla. Yleiskone on siinä mielestäni paras työväline. Sokeri ja suola ripotellaan kaali ja porkkana raasteiden päälle, tämän jälkeen koko seos survotaan kunnes kaikki solukot on rikki ja nestettä on niin paljon että seos jää painon alle laitettuna nesteen sisälle. Kun seos on paineltu tiukkaan asetetaan kaalinlehtiä seoksen päälle ja sitten viimeksi lautanen. Painona voi käyttää isoa vedellä täytetyä astiaa. Seoksen annetaan olla huoneen lämmössä 3 vuorokautta. Sitten painot pois ja lautanen ja suojana olevat kaalin lehdet. Tämän jälkeen painellaan noin 4 senttimetrin paksuisella pulikalla useita reikiä seokseen pohjaanasti, että kaasut poistuisivat seoksesta, annetaan olla noin 8-10 tuntia jonka jälkeen seos painellaan tiukkaan, Asetetaan kaalinlehdet ja päälle lautanen ja taas painot, sitten seos viedään kylmiöön. 2 viikon kuluttua Hapankaali on valmista.
        Lisä mausteita ja höystöjä suositellaan laitettavaksi vasta tarjoillessa.
        (Valmista hapankaalia voi myös pakastaa kaali ei siitä miksikään muutu.)


    • hapankaalin ystävävä

      en tiedä osaisko tehdä hapankaalin itse,mutta sen tidän että kaupasta saa ja on hyvää,en arvaa kauppaa sanoa,mutta kaikki sen tietää.

    • sauekraut

      Meidän mutsi teki ainkoinaan silleen että osti kaupasta valmiin rasian juureksi. Siihen lisäsi hienonnettua ja nuijittua kaalia ja porkkanaraastetta, koko höskä sekaisin ja parksi-kolmeksi päiväksi käymään huoneenlämpöön.
      Mausta huomaa kun kaali on valmista. Sitten vaan purkkeihin ja siitä jätettiin taas uusi juuri.
      Hapankaalimehu (olikohan Vogelin) on muuten hyvää ja terveellistä vaikka haju ei olekkaan maailman miellyttävin...

    • naattiko

      Ei suomalainen osaa valmistaa hapankaalta.S-ryhmä lopetti(ainakin täälläpäin)Saksalaisen hapankaalen myynnin.Senjälkeen ei ole saanut kaupoista syömiskelpoista,"hapista"

    • Justee

      Ostin virolaista hapukapsasmehua pikkuisen pullon. Voiko sen avulla aloittaa hapankaalin valmistamisen? Miten?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, mitä minun pitäisi tehdä

      Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur
      Ikävä
      180
      2190
    2. Miksi teillä meni...

      ...välit poikki kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      175
      1811
    3. Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen

      Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍
      Ikävä
      170
      1682
    4. Sofia Virralla ja Minja Koskelalla ei mitään käsitystä terveyskeskusmaksuista!

      Vasemmistopimut Sofia ja Minja täysin ulkona sote asioista, ei minkäänlaista käsitystä edes mittaluokasta, missä terveys
      Maailman menoa
      108
      1492
    5. Summit-tippuja Nicola sai Carolalta yllättävän viestin - Some älähtää rajusti: "Älä viitsi..."

      The Summit Suomi -kisa käy kuumana kylmässä Norjan vuoristossa. Nicola tiputettiin kisasta juuri ennen finaalia. Likaise
      Tv-sarjat
      25
      1469
    6. Nainen näytät mummolta. :D

      Siks sua ei huoli kukaan.
      Ikävä
      105
      1165
    7. Juusolle sataa vihaisia viestejä hoitajilta ja loput nauravat hänelle

      Ei löydy montaakaan, joka kehuisi Juuson toimintaa ministerinä: "Selvä enemmistö Juuson päivitykseen reagoineista on su
      Perussuomalaiset
      162
      1085
    8. Persuehdokas uhkasi tappaa "jätkän" ja ravintolayrittäjän

      Kuuntele tästä kuinka meuhkaa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4eb3034d-48c5-4f31-b53c-42be3dc9607c
      Perussuomalaiset
      77
      1063
    9. Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!

      En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,
      57
      910
    10. Rokotevastaiset aiheuttaneet lasten kuolemat USA:ssa, eivätkä pyydä anteeksi

      Jo kaksi lasta kuollut tuhkarokkoon Texasissa, koska rokotevastaiset ovat toimillaan tuhonneet suojaavan rokotekattavuud
      Maailman menoa
      234
      903
    Aihe