Miten ihmeessä saan leivottua kauniin pyöreän, repeilemättömän leivän? Vaivaan mielestäni taikinaa tarpeeksi, mutta jo kohotusvaiheen alussa leipä repeilee ja lätsähtää pois muodostaan. Missä vika? Taikina ei mielestäni ole liian löysää leivottavaksi ja kohotan leipiä huoneenlämmössä. Minkä mallisiksi leivät tulisi muotoilla pellille, "palloksi" vai "pannariksi"? Jospa vika vika piilee leipien muodossa, kertokaa viisaammat!
Pyöreän leivän leipominen
2
463
Vastaukset
- leipä
aika tarkkaan sen muotoiseksi, kuin aiotkin. leikkaa terävällä veitsellä viiltoja tai ristikko pintaan ja anna kohota. Paina kevyesti sormella jotta näet ponnahtaako taikina takaisin ylös = tarpeeksi kohonnut. Liaan vähän kohonneet leivät repeilee uunissa, liikaa kohonneista tulee likilaskuisia. Pyöreän leivän voi tehdä myös "korileipänä" eli leipä kohotetaan pyöreässä korissa.
- vaahtera
Juu, eli viillot siihen leivän pintaan niin ei repeile =) Ja viillot voi tehdä heti kohotuksen alussa jolloin kun taikina nousee niin se antaa periksi niistä viiltojen kohdilta ja näin leipä ei rumasti repeile. Ja viillot voi tehdä ihan reilun syvyisiksi niin tulee nätimpiä =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t897249- 353831
- 453440
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402572- 2092433
- 412372
- 1232266
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292169Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241888- 401839