Kermavaahdosta ja..

katryh

voisko joku oikeasti kokenut amatööri/ammattilainen kertoa,et mikä salaisuus on tuossa kerman pursotuksessa että jäljestä tulee kaunis?Mulla kun tuppaa aina "vötkistymään"tuo kerma vaikka on ollut kuinka kylmää vatkauksen aloittaessani.Olen myös pitänyt jääkaapissa jonku aikaa enneku oon alkanu pursottamaan.Saako siihen jotain hyviä kunnon pursotuspusseja(muita kun kaupan)vai mikä on se salaisuus?Käytän siis yleensä flora vispi20%,et en kuoharia.

Toinen on että miten sinä teet pursotuksen et menis mahollisimman suoraan?

Ja sitten vielä..Olen joskus maistanut aivan ihanaa leipomon kakkua.Kaikkina kertoina kun kakku on ollut taivaallista,on yhistävä tekijä ollut jonkinlainen marja(vadelma?)"kreemi" eli ei siis mikään hillo vaan vähän kuin vaniljakreemi mut marjoista.On ollut oikein tasaista,samettisen pehmeää tuo kreemi.VOISKO JOKU KERTOA,et mistä sitä näin OULUN KORKEUDELLA saa.

Kiitos aivan älyttömästi! :0)

10

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaahtera

      Siis mitäs meinaat tuolla "vötkistymisellä"? Kermaahan ei pidä vatkata liian kovaksi, koska silloin jäljestä ei tule sileää vaan hieman kokkareista.

      Ja tuo suoraan pursotus niin eipä siihen varmaankaan muuta apua ole kuin harjoittelu =) tai no voisihan ehkä vetää viivan siihen kohtaan mihin pursotus tulisi ja viivan päälle se pursotus sitten niin ei näy. Siis viivan esim. veitsen kärjellä kakun pintaan...

      Ja tuosta kreemistä niin jos se on kreemiä ollut niin ehkäpä perusvoikreemiä, johon on lisätty jotain marjamehua/sosetta.

      • katryh

        on kokemusta että kermaa en vatkaa liian kauan,vaikka aika napakka pitää vaahdon olla että pystyy pursottamaan.Tuo vötkistyminen tapahtuu yleensä siinä vaiheessa kun pursotinpussiin laittaa lisää tavaraa,se tuo kerma tuppaa pursottaessa vähän liikaa lämpenemään.Kait minä oon niin kuumakalle.

        En jotenkin usko tohon voikreemi juttuun kun yhtään semmoselle se ei ainakaan maistu,eikä siinä ole minkäänlaisia paakkuja.Tietty se on eri asia,jos sulla on varmaa tietoa tuosta.. :0)


    • joppe

      Moikka kat.... tässä lisää tietoa kysymääsi asiaan, Olet tehnyt aivan oikein, kun kylmää vispi 20:ppistä vatkaat, mutta vatkaa lisää... sillä et voi vatkata liikaa, olet todennäköisesti vispannut liian vähän aikaa...kovaksi vaahdotettu vaahto antaa kaikkein terävimmän pursotusjäljen, joka on näyttävä ja hyvän näköinen. Jokin aiempi kommentti oli ettei saa vatkata liian kovaksi kun tulee kokkareiseksi, silloin on kyseessä kerma joka "käyttäytyy" niin. Itse olen käyttänyt 20% vispiä kakun koristeluun pitkään jo siksi että on varmempi ja turvallisempi kuin perinteinen kerma.

      Pursotuksen suoruuten ainoa oikea tapa on käden vakaus, siihen en osaa antaa henkilökohtaista neuvoa.

      Tuohon "aivan ihanaan leipimokakkuun" aavistelen että kyseessä on hyydytetty Itävältalaistyylinen kakku, johon tulee kermahyydykettä johon on sekoitettua kermavaahtoa sekä tuoreita kauden marjoja tai jotain hyvää hilloa tai pilkottuja säilykehedelmien paloja. EI! koskaan 70 luvun järkyttävää voikreemiä. Kermahyydykkeeseen tarvitaan kermavaahtoa em. marjoja ym... sekä liivatelehteä (ohjeita löydät Googlettamalla)

      Mukavaa ja antoisaa leivontahetkiä Sinulle.

      • suoruudesta

        vielä. En tiedä mihin kohtaan kaipaat sitä suoruutta, mutta jos pursotat esim. kakun reunaan pystysuoria raitoja, tee se alhaalta ylöspäin. Silloin raitojen päihin kyllä muodostuu sellaiset terävät hiipat, minusta ihan koristeelliset. Jos ei niistä tykkää, niin pienet kermaruusukkeet vielä kakkua kiertämään.


      • katryh
        suoruudesta kirjoitti:

        vielä. En tiedä mihin kohtaan kaipaat sitä suoruutta, mutta jos pursotat esim. kakun reunaan pystysuoria raitoja, tee se alhaalta ylöspäin. Silloin raitojen päihin kyllä muodostuu sellaiset terävät hiipat, minusta ihan koristeelliset. Jos ei niistä tykkää, niin pienet kermaruusukkeet vielä kakkua kiertämään.

        en tarkoittanut että tässä"aivan ihanan" kakun täytteessä olisi mitään kermaan liittyvää,vaan se on koostumukseltaan samanlaista kuin kreemi.Kuitenkin on pelkästään vadelmasta/muusta makeasta marjasta kuten mansikasta tehty.Siinä ei ollut myöskään minkäänlaisia sattumia vaan se oli todella sileää ja karheaa,tahnamaista eli ei kuitenkaan samalla tavalla sileää kuin vanukas.Ähh,ei kukaan tajua mitä tarkoitan,en siis osaa selittää oikein.. :0(


    • stiina

      Kannattaa tehdä kakkuun "apuviivoja" eli eli suoria yksittäisiä viivoja ympäri kakkua ja sitten loput viivat pursotat niiden väliin. Jos osa viivoista alkaa mennä vinoon, sen huomaa äkkiä ja pystyy suoristamaan jälkeä, se vinous ei siis kerry samoin kuin jos pursottaisi koko kakun ympäryksen samalla.

    • oikea...

      ote pursotin pussista?

      Aseta vasen käsi pursotinpussin alapuolelle KANNATTELEMAAN pussin kärkipäätä ja oikealla otat tukevan otteen pussin suuaukon läheltä. Oikealla kädellä puristat pussia, että saat kerman pihalle ja vasemmalla ohjaat.

      Ehkäpä käsien paikat toisin päin, jos olet vasenkätinen.

      • hansu

        niin meillä koulussa opetettiin juuri toisin päin, eli oikealla kädellä ohjataan pursotusta ja vasurilla sitte pidellään ylempää kiinni.. olen siis oikeakätinen. mut ehkä se on tottumiskysymys..tehköön jokainen miten parhaaksi näkee. :)


      • vaahtera
        hansu kirjoitti:

        niin meillä koulussa opetettiin juuri toisin päin, eli oikealla kädellä ohjataan pursotusta ja vasurilla sitte pidellään ylempää kiinni.. olen siis oikeakätinen. mut ehkä se on tottumiskysymys..tehköön jokainen miten parhaaksi näkee. :)

        no niin meilläkin koulussa kyllä toisinpäin neuvottiin.. oikealla ohjataan ja vasemmalla pidetään pussia kiinni ylhäältä..


      • meillä..
        vaahtera kirjoitti:

        no niin meilläkin koulussa kyllä toisinpäin neuvottiin.. oikealla ohjataan ja vasemmalla pidetään pussia kiinni ylhäältä..

        sitten ollut opettaja vasuri, kun opetti eri päin, kuin teille =)

        Pitäiskin joskus kokeilla toisin päin, vaikka olenkin kyllä oppinut ihan hyvin "väärinkin päin" =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3053
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2705
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2315
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2178
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1996
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      52
      1875
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1576
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1527
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1370
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1339
    Aihe