Kermavaahdosta ja..

katryh

voisko joku oikeasti kokenut amatööri/ammattilainen kertoa,et mikä salaisuus on tuossa kerman pursotuksessa että jäljestä tulee kaunis?Mulla kun tuppaa aina "vötkistymään"tuo kerma vaikka on ollut kuinka kylmää vatkauksen aloittaessani.Olen myös pitänyt jääkaapissa jonku aikaa enneku oon alkanu pursottamaan.Saako siihen jotain hyviä kunnon pursotuspusseja(muita kun kaupan)vai mikä on se salaisuus?Käytän siis yleensä flora vispi20%,et en kuoharia.

Toinen on että miten sinä teet pursotuksen et menis mahollisimman suoraan?

Ja sitten vielä..Olen joskus maistanut aivan ihanaa leipomon kakkua.Kaikkina kertoina kun kakku on ollut taivaallista,on yhistävä tekijä ollut jonkinlainen marja(vadelma?)"kreemi" eli ei siis mikään hillo vaan vähän kuin vaniljakreemi mut marjoista.On ollut oikein tasaista,samettisen pehmeää tuo kreemi.VOISKO JOKU KERTOA,et mistä sitä näin OULUN KORKEUDELLA saa.

Kiitos aivan älyttömästi! :0)

10

1123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaahtera

      Siis mitäs meinaat tuolla "vötkistymisellä"? Kermaahan ei pidä vatkata liian kovaksi, koska silloin jäljestä ei tule sileää vaan hieman kokkareista.

      Ja tuo suoraan pursotus niin eipä siihen varmaankaan muuta apua ole kuin harjoittelu =) tai no voisihan ehkä vetää viivan siihen kohtaan mihin pursotus tulisi ja viivan päälle se pursotus sitten niin ei näy. Siis viivan esim. veitsen kärjellä kakun pintaan...

      Ja tuosta kreemistä niin jos se on kreemiä ollut niin ehkäpä perusvoikreemiä, johon on lisätty jotain marjamehua/sosetta.

      • katryh

        on kokemusta että kermaa en vatkaa liian kauan,vaikka aika napakka pitää vaahdon olla että pystyy pursottamaan.Tuo vötkistyminen tapahtuu yleensä siinä vaiheessa kun pursotinpussiin laittaa lisää tavaraa,se tuo kerma tuppaa pursottaessa vähän liikaa lämpenemään.Kait minä oon niin kuumakalle.

        En jotenkin usko tohon voikreemi juttuun kun yhtään semmoselle se ei ainakaan maistu,eikä siinä ole minkäänlaisia paakkuja.Tietty se on eri asia,jos sulla on varmaa tietoa tuosta.. :0)


    • joppe

      Moikka kat.... tässä lisää tietoa kysymääsi asiaan, Olet tehnyt aivan oikein, kun kylmää vispi 20:ppistä vatkaat, mutta vatkaa lisää... sillä et voi vatkata liikaa, olet todennäköisesti vispannut liian vähän aikaa...kovaksi vaahdotettu vaahto antaa kaikkein terävimmän pursotusjäljen, joka on näyttävä ja hyvän näköinen. Jokin aiempi kommentti oli ettei saa vatkata liian kovaksi kun tulee kokkareiseksi, silloin on kyseessä kerma joka "käyttäytyy" niin. Itse olen käyttänyt 20% vispiä kakun koristeluun pitkään jo siksi että on varmempi ja turvallisempi kuin perinteinen kerma.

      Pursotuksen suoruuten ainoa oikea tapa on käden vakaus, siihen en osaa antaa henkilökohtaista neuvoa.

      Tuohon "aivan ihanaan leipimokakkuun" aavistelen että kyseessä on hyydytetty Itävältalaistyylinen kakku, johon tulee kermahyydykettä johon on sekoitettua kermavaahtoa sekä tuoreita kauden marjoja tai jotain hyvää hilloa tai pilkottuja säilykehedelmien paloja. EI! koskaan 70 luvun järkyttävää voikreemiä. Kermahyydykkeeseen tarvitaan kermavaahtoa em. marjoja ym... sekä liivatelehteä (ohjeita löydät Googlettamalla)

      Mukavaa ja antoisaa leivontahetkiä Sinulle.

      • suoruudesta

        vielä. En tiedä mihin kohtaan kaipaat sitä suoruutta, mutta jos pursotat esim. kakun reunaan pystysuoria raitoja, tee se alhaalta ylöspäin. Silloin raitojen päihin kyllä muodostuu sellaiset terävät hiipat, minusta ihan koristeelliset. Jos ei niistä tykkää, niin pienet kermaruusukkeet vielä kakkua kiertämään.


      • katryh
        suoruudesta kirjoitti:

        vielä. En tiedä mihin kohtaan kaipaat sitä suoruutta, mutta jos pursotat esim. kakun reunaan pystysuoria raitoja, tee se alhaalta ylöspäin. Silloin raitojen päihin kyllä muodostuu sellaiset terävät hiipat, minusta ihan koristeelliset. Jos ei niistä tykkää, niin pienet kermaruusukkeet vielä kakkua kiertämään.

        en tarkoittanut että tässä"aivan ihanan" kakun täytteessä olisi mitään kermaan liittyvää,vaan se on koostumukseltaan samanlaista kuin kreemi.Kuitenkin on pelkästään vadelmasta/muusta makeasta marjasta kuten mansikasta tehty.Siinä ei ollut myöskään minkäänlaisia sattumia vaan se oli todella sileää ja karheaa,tahnamaista eli ei kuitenkaan samalla tavalla sileää kuin vanukas.Ähh,ei kukaan tajua mitä tarkoitan,en siis osaa selittää oikein.. :0(


    • stiina

      Kannattaa tehdä kakkuun "apuviivoja" eli eli suoria yksittäisiä viivoja ympäri kakkua ja sitten loput viivat pursotat niiden väliin. Jos osa viivoista alkaa mennä vinoon, sen huomaa äkkiä ja pystyy suoristamaan jälkeä, se vinous ei siis kerry samoin kuin jos pursottaisi koko kakun ympäryksen samalla.

    • oikea...

      ote pursotin pussista?

      Aseta vasen käsi pursotinpussin alapuolelle KANNATTELEMAAN pussin kärkipäätä ja oikealla otat tukevan otteen pussin suuaukon läheltä. Oikealla kädellä puristat pussia, että saat kerman pihalle ja vasemmalla ohjaat.

      Ehkäpä käsien paikat toisin päin, jos olet vasenkätinen.

      • hansu

        niin meillä koulussa opetettiin juuri toisin päin, eli oikealla kädellä ohjataan pursotusta ja vasurilla sitte pidellään ylempää kiinni.. olen siis oikeakätinen. mut ehkä se on tottumiskysymys..tehköön jokainen miten parhaaksi näkee. :)


      • vaahtera
        hansu kirjoitti:

        niin meillä koulussa opetettiin juuri toisin päin, eli oikealla kädellä ohjataan pursotusta ja vasurilla sitte pidellään ylempää kiinni.. olen siis oikeakätinen. mut ehkä se on tottumiskysymys..tehköön jokainen miten parhaaksi näkee. :)

        no niin meilläkin koulussa kyllä toisinpäin neuvottiin.. oikealla ohjataan ja vasemmalla pidetään pussia kiinni ylhäältä..


      • meillä..
        vaahtera kirjoitti:

        no niin meilläkin koulussa kyllä toisinpäin neuvottiin.. oikealla ohjataan ja vasemmalla pidetään pussia kiinni ylhäältä..

        sitten ollut opettaja vasuri, kun opetti eri päin, kuin teille =)

        Pitäiskin joskus kokeilla toisin päin, vaikka olenkin kyllä oppinut ihan hyvin "väärinkin päin" =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6965
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      42
      1249
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1042
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      48
      845
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      837
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      794
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      791
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      756
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      733
    Aihe