halloumi

feebee

Hei
Nyt kaivattaisiin vinkkejä ja neuvoja halloumi-juuston grillaukseen. Miten grillataan ja kannattaako marinoida vai miten maustaa
Kiitos

19

36356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomaalainen

      Mitä ikinä teetkin "marinoi" ainakin vähän aikaa pelkässä vedessä koska halumi on hyvin suolaista. Minä en grillaa halumia vaan paistan pannulla oliiviöljyssä koska tulee parhaan makuista.

    • Asafoetida

      Halloumin oma maku riittää. Tarjoilussa voi sitten olla sitruunanviipale puristettavaksi halloumin päälle.

      Grilliä en ole kokeillut, kevyt oliiviöljysively saattaa olla tarpeen.

      Oliiviöljyn vaihtoehtona voi kokeilla kuivapaahtamista teflonpannulla - mutta se ei tietysti sovi grilli-iltaan.

      Toinen systeemi on leivittäminen ja keittäminen rasvassa (ei vaadi uppokeittämistä).

    • Bebé

      Aivan herkkua tuo juusto.

      Grillaa ilman mitään marinointia tms. paskaa, ei vaadi hirvittävän kuumaa grilliä, grillaa ylätasolla vaikka joku 10 min maksimissaan niin että saa "raidat" ja pehmenee vähän. Viipaloi sellaisiksi n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Aivan superhyvää.

      • jop

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.


      • Bebé
        jop kirjoitti:

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.


      • Omni
        Bebé kirjoitti:

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

        Lausejärjestystä kannattaisi miettiä tuon "luetun ymmärtämisen" kannalta :D


    • kiitos vastanneille. Grillasin viikonloppuna Halloumia ja oli todella namia.
      Itse liotin juustoa hieman. Laitoin ihan pikkaisen pinnalle öljyä, jotta ei jäisi kiinni. Paistoin rapean pinnan. Pinnalle laitoin hieman oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikanlehden. Ja oli todella hyvää. Suosittelen muillekkin naustiskelijoille

      • oli hyvää!!!

        Ystäväni teki grillijuhlissa halloumin lisäksi koverrettuja herkkusieniä (isoja), jossa sisällä aurajuustoa ja tämä oli kiedottu pekoniin. Sitten grillasi ulkona grillitikun varressa. Olihan hyvää.. ;)


    • Nimetön

      Törmäsin tähän herkkuun viime viikonloppuna...
      tein siitä jälkkärin täytetylle paprikalle.

      Leivitettynä, oliviöljyä & voita vähän pannulle,
      semmonen 4 min paisto molemmin puolin ja kuumana
      rapeana pöytään raparperihillokkeen kanssa.

      Ei jäänyt murustakaan, nami nami

      • löppis5

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua


      • Juppee
        löppis5 kirjoitti:

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.


      • Kokkikolmonen
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Seuraava villitys voisi olla tavallisen suomalaisen leipäjuuston paistaminen. Olen harrrastanut jo vuosia. On meinaan ihan yhtä hyvää kuin halloumi.
        Ei kun vähän voita tai öljyä kuumalle pannulle ja nopeasti väri pintaan. Lautasella voi lisätä vaikka vähän sitruunaa päälle. Maistuis varmaan sullekin...


      • ...
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam


      • Halloumia
        ... kirjoitti:

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam

        Ja vieläpä ilman minkäänlaisia säilöntä- ja lisäaineita.
        Eikä ole sellaista kumimaista, kun nuo ulkolaiset tuontijuustot.Suolaakin on sopivan vähän, ei tarvitse liotella liikoja pois!
        Tämä paikka on meidän mökkimatkan varrella ja sieltä haetaan aina, kun ohi ajellaan
        www.ukkolanvuohitila.com


      • ,,,,
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        kyprokselta..


    • www.fi.

      Meillä menee jälkiruokana lakkahillon ja kahvin kanssa.
      En ole liuottanut enkä leivittänyt; pannulle vaan että kuumenee hieman. Lakkahillo sopii suolaselle tosi hyvin !

    • Anonyymi

      Nam, ostin kalleinta Kreikkalaista Halloumia. Varmaan herkullista raakamakkaroiden kera.

    • Anonyymi

      Tässäpä ohje: keitä juustoa painekattilassa tunti, tulee ihanan mehevää. Sitten kaasugrilliin.

      • Anonyymi

        Jos haluat oikein juhlavan grilliruoan, niin keitä kolajuomassa. Nam, ihanan mehevää ja kyllä perhe syö kiitollisena ähkien ja maiskuttaen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2442
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      301
      2014
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      22
      1816
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      24
      1595
    5. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      24
      1445
    6. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1329
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      43
      1328
    8. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1275
    9. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      37
      1171
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      36
      1046
    Aihe