halloumi

feebee

Hei
Nyt kaivattaisiin vinkkejä ja neuvoja halloumi-juuston grillaukseen. Miten grillataan ja kannattaako marinoida vai miten maustaa
Kiitos

19

36326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomaalainen

      Mitä ikinä teetkin "marinoi" ainakin vähän aikaa pelkässä vedessä koska halumi on hyvin suolaista. Minä en grillaa halumia vaan paistan pannulla oliiviöljyssä koska tulee parhaan makuista.

    • Asafoetida

      Halloumin oma maku riittää. Tarjoilussa voi sitten olla sitruunanviipale puristettavaksi halloumin päälle.

      Grilliä en ole kokeillut, kevyt oliiviöljysively saattaa olla tarpeen.

      Oliiviöljyn vaihtoehtona voi kokeilla kuivapaahtamista teflonpannulla - mutta se ei tietysti sovi grilli-iltaan.

      Toinen systeemi on leivittäminen ja keittäminen rasvassa (ei vaadi uppokeittämistä).

    • Bebé

      Aivan herkkua tuo juusto.

      Grillaa ilman mitään marinointia tms. paskaa, ei vaadi hirvittävän kuumaa grilliä, grillaa ylätasolla vaikka joku 10 min maksimissaan niin että saa "raidat" ja pehmenee vähän. Viipaloi sellaisiksi n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Aivan superhyvää.

      • jop

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.


      • Bebé
        jop kirjoitti:

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.


      • Omni
        Bebé kirjoitti:

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

        Lausejärjestystä kannattaisi miettiä tuon "luetun ymmärtämisen" kannalta :D


    • kiitos vastanneille. Grillasin viikonloppuna Halloumia ja oli todella namia.
      Itse liotin juustoa hieman. Laitoin ihan pikkaisen pinnalle öljyä, jotta ei jäisi kiinni. Paistoin rapean pinnan. Pinnalle laitoin hieman oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikanlehden. Ja oli todella hyvää. Suosittelen muillekkin naustiskelijoille

      • oli hyvää!!!

        Ystäväni teki grillijuhlissa halloumin lisäksi koverrettuja herkkusieniä (isoja), jossa sisällä aurajuustoa ja tämä oli kiedottu pekoniin. Sitten grillasi ulkona grillitikun varressa. Olihan hyvää.. ;)


    • Nimetön

      Törmäsin tähän herkkuun viime viikonloppuna...
      tein siitä jälkkärin täytetylle paprikalle.

      Leivitettynä, oliviöljyä & voita vähän pannulle,
      semmonen 4 min paisto molemmin puolin ja kuumana
      rapeana pöytään raparperihillokkeen kanssa.

      Ei jäänyt murustakaan, nami nami

      • löppis5

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua


      • Juppee
        löppis5 kirjoitti:

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.


      • Kokkikolmonen
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Seuraava villitys voisi olla tavallisen suomalaisen leipäjuuston paistaminen. Olen harrrastanut jo vuosia. On meinaan ihan yhtä hyvää kuin halloumi.
        Ei kun vähän voita tai öljyä kuumalle pannulle ja nopeasti väri pintaan. Lautasella voi lisätä vaikka vähän sitruunaa päälle. Maistuis varmaan sullekin...


      • ...
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam


      • Halloumia
        ... kirjoitti:

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam

        Ja vieläpä ilman minkäänlaisia säilöntä- ja lisäaineita.
        Eikä ole sellaista kumimaista, kun nuo ulkolaiset tuontijuustot.Suolaakin on sopivan vähän, ei tarvitse liotella liikoja pois!
        Tämä paikka on meidän mökkimatkan varrella ja sieltä haetaan aina, kun ohi ajellaan
        www.ukkolanvuohitila.com


      • ,,,,
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        kyprokselta..


    • www.fi.

      Meillä menee jälkiruokana lakkahillon ja kahvin kanssa.
      En ole liuottanut enkä leivittänyt; pannulle vaan että kuumenee hieman. Lakkahillo sopii suolaselle tosi hyvin !

    • Anonyymi

      Nam, ostin kalleinta Kreikkalaista Halloumia. Varmaan herkullista raakamakkaroiden kera.

    • Anonyymi

      Tässäpä ohje: keitä juustoa painekattilassa tunti, tulee ihanan mehevää. Sitten kaasugrilliin.

      • Anonyymi

        Jos haluat oikein juhlavan grilliruoan, niin keitä kolajuomassa. Nam, ihanan mehevää ja kyllä perhe syö kiitollisena ähkien ja maiskuttaen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten hyvin tunnet kaivattusi?

      Mikä hänessä kiehtoo? Asiallisia vastauksia kiitos. 🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      139
      6639
    2. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      149
      5719
    3. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      123
      4881
    4. Moi kuumis.

      Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.
      Ikävä
      43
      4480
    5. Milloin olisi sinun ja kaivattusi

      Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?
      Ikävä
      52
      3882
    6. Oletko joutunut kestämään

      Mitä olet eniten joutunut kestämään?
      Ikävä
      62
      3051
    7. Itkin oikeasti aamulla taas

      Haluaisin niin kertoa miltä musta tuntuu. Oon jotenkin hajalla. Tarvitsin ees jonkun joka ymmärtää.
      Ikävä
      52
      2956
    8. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      24
      2392
    9. Where are you

      Now 🫂☕️🩷
      Ikävä
      35
      2248
    10. Naiselle hyvää viikkoa

      olet edelleen sydämessäni. Toivon sinulle myötätuulta mitä ikinä teetkään🪢
      Ikävä
      15
      2187
    Aihe