Apua! en millään löydä ohjetta poron lavan tekoon??
poron lapa
2
6397
Vastaukset
- Lapin emäntä
jos käytät sähköuunia, niin laita lapa uunin ritilälle ja sen alle pelti. Lämpöä n. 100 astetta. Saa olla pitkään. Parempi vielä, jos sinulla on oikea leivinuuni, niin jälkilämmössä kypsyy yön aikana sopivaksi. Käytä kinkunpaistovuokaa ja jos näyttää, että liha kuivaa, niin laita jossain vaiheessa folioa päälle. Mitään suolaa tai mausteita ei poroon kannata laittaa, ettei lihan hieno maku peity. Porohan ei ole riistaeläin, joten siinä ei ole mitään riistan makua, joka pitäisi peittää niin kuin esim. hirvessä.
Säästä mausteet kastikkeeseen, jonka tarjoilet lihan kanssa. Katajanmarjat sopivat hyvin kastikkeen mausteiksi. Lisukkeista paras on variksenmarjahyytelö.- Riistariistana
Ei kai se "riistaeläimeksi" luokittelu makua muuta! Siellä ne ovat mettässä porot, hirvet, kauriit jne... Ja miksi sitten laittaa riistaa ruuaksi, jos maku pitää peittää, voi voi...??? Syökää kanaa!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433127- 432498
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1082376- 311923
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851435- 391300
- 821159