Olisiko kellään ohjetta siihen, miten krassin (kukkiva köynnöskrassi) hedelmiä säilötään kapriksen tapaan?
Arvaan että liemeen tulee etikkaa ja ....
Kiitos avusta.
Krassin hedelmät kapriksen tapaan
2
1974
Vastaukset
- zaatar
Kapriksennuppuja olen joskus säilönyt pelkkään suola-etikkaliemeen kokonaisten valkosipulinkynsien kera.
Tässä löysin kuitenkin yhden ammattilaisen kapris-säilöntä ohjeen. Ei mitenkään yksinkertainen.
1 kg kapriksen nuppuja
2 rkl suolaa
1 lasi etikkaa
3 lasia valkoviiniä
½ tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
-Liotetaan kapriksenuppuja haaleassa vedessä viikon päivät. Vaihdetaan vesi joka päivä.
-Sekoitetaan muut aineet
-Siivilöidään kaprikset ja laitetaan purkkiin.
-Lisätään maustettu neste ja suljetaan purkki. Nesteen ei tarvitse peittää kapriksia. Asetaan purkki varjoiseen ja viileään paikkaan kuukauden ajaksi. Ravistellaan silloin tällöin.
-Kaprikset ovat valmiita, kun säilöntäneste on imeytynyt niihin.
Ei ole aavistustakaan, kuinka tämä pätee krassin hedelmiin. Kapriksennuppuja pitää liottaa, koska ne ovat hyvin karvaita, melkein kuin oliivit ja hedelmät ovat vielä karvaampia eikä niitä juuri ruuanvalmistuksessa käytetäkään. Ja niiden poimiminen on tosi hankalaa, koska oksat ovat täynnä väkämäisiä piikkejä kuin ongenkoukkuja. - lere
Itse valmistin näin: Kiehautin pestyt hedelmät suolavedessä. Suhteesa desiin vettä 1 rkl suolaa, ei etikkaa tai sokeria tai muutakaan. Tölkitin krassin tähän suolaveteen ja jo muutaman päivän kuluttua käytin mausteena vihannespiirakassa. Hyvää oli.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745