hei.ja kuka voi kertoa minulle kangassienestæ ja niistæ joita voi suolata ja tarviiko ne keittææ ensin? kiitos
suolatut sienet
3
1599
Vastaukset
- rouskut
täytyy ryöpätä ainakin kerran, joidenkin uudempien oppaiden mukaan jopa 3krt. Sitten vaan valutat sienet ja lasiastiaan vuorotellen karkeaa merisuolaa ja sieniä, suolakrs päällimmäiseksi. Pälle esim. lautanen ja puhdas kivi painoksi. Suola irrottaa sienistä nestettä joka peittää ne jolloin säilyvyys on hyvä.
- Asafoetida
Leppärouskuja ei saa ryöpätä!
- sienikirja
hei
jotkut sienet ovat parempia, itse käytän kangasrouskut karvarouskut leppärouskut.,
Kangas- ja karvarouskut: Puhdista sienet, paloittele isot. Runsaassa kiehuvassa vedessä 10 minuuuttia keittämistä, jäähdytys tosi kylmäksi juoksevassa vedessä.
Suolaus: merisuolaa 20 % sienten painosta. Lasitölkki puhdas, itse Atamonilla huuhtelen sen ensin. Vuoronperään sienet ja suola, sitten painoa niin että sienet varmasti kokonaan nesteen peitossa. (Neste irtoaa sienistä itsestään)
Leppärousku, Maailman Herkullisin Sieni; sellaisenaan pilkot pannulle ja kuumentelet. Lisää vaikka vähän kermaa, hauduta vähän. Ehkä hieman suolaa. leivän päälle tai kastikkeena.
Parasta hankkia sienikirja, vaikka Marttojen!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745