Hei kaikki! Lähikauppiaani, K-kauppias lupasi tilata myyntiin Jäämerensalaattia, kunhan vain sen valmistaja selviää. Ennen tätä herkkua sai paikallisesta Euromarketista, mutta eipä saa enää. Ja hyvää on kuin mikä.
Siis auttakaa, tunteeko kukaan tuotetta:
pakattu muovirasiaan, kannessa muistaakseni kalastaja-alus
valmistusaineina ainakin majoneesi, ravunpyrstöt, turskan mäti(?), maistuu vähän makealle...
Jos tunnistat tuotteen, olisitko ystävällinen ja kertoisit, kuka on valmistaja, niin kauppias pääsee tilaamaan ja minä herkuttelemaan.
kiitos etukäteen.
Jäämerensalaatti
17
3291
Vastaukset
- salaattia
http://www.oolannin.fi/fi/tuote.html?Id=920&Tuotemerkki=3
Tämä löytyi, liekö sama?- Joku kalafirma...
Hiisi vie, en muista tarkkaan, mutta olisiko ollut chips tai joku sellainen. Sitä myydään ainakin s-marketeissa. Matala pyöreä purkki, sininen kansi...
- jees!
Ihanaa! Siis pääsen kohta herkuttelemaan ruisleipä/jäämerensalaatti/kylmäsavulohi -voilevillä ja heti aamulla kauppiaalle kertomaan tuo valmistaja.
Kiitokset sinulle 1000 000x!!!
=:o) - Ruokamestari
jees! kirjoitti:
Ihanaa! Siis pääsen kohta herkuttelemaan ruisleipä/jäämerensalaatti/kylmäsavulohi -voilevillä ja heti aamulla kauppiaalle kertomaan tuo valmistaja.
Kiitokset sinulle 1000 000x!!!
=:o)Kauppias pääsee helpoimmalla, kun annat hänelle tämän ean-koodin: 6409060009208
- Ruokamestari
Ruokamestari kirjoitti:
Kauppias pääsee helpoimmalla, kun annat hänelle tämän ean-koodin: 6409060009208
Se on muuten sama firma, joka tekee Oolannin tuotesarjan.
- Kiril
Kun saat sen jäämerensalaattipurkin, niin katso tuoteselostetta. Siitä löytyy 13 erilaista E tunnuksella varustettua lisäainetta. Hyviä ruokailuhetkiä lisäaineiden parissa.
- E-FAN
Että kaikki lisäaineet eivät ole epäterveellisiä. Esim c-vitamiinikin on lisäaine
- Kiril
E-FAN kirjoitti:
Että kaikki lisäaineet eivät ole epäterveellisiä. Esim c-vitamiinikin on lisäaine
Ruoan alkuperäiset vitamiinit eivät ole lisäaineita.
- herkkuva
lisäaineet on ainut paheeni: en juo enkä polta. joten eipä hetkauta yhtään.
- Kokkikkokinkokin kokki
Jep!
Sillähän on paljon merkitystä että montako E-ainetta tuotteesta löytyy. Se ei kerro lisäaineitten kokonaismäärästä mitään, vain sen montaako lajiketta tuotteessa on. Jos tuotteessa on yhtä tai kahta lisä-ainetta niin se voi olla "tappavampaa" kuin jos siinä on kymmentä eri laatua... - Ruokamestari
Kokkikkokinkokin kokki kirjoitti:
Jep!
Sillähän on paljon merkitystä että montako E-ainetta tuotteesta löytyy. Se ei kerro lisäaineitten kokonaismäärästä mitään, vain sen montaako lajiketta tuotteessa on. Jos tuotteessa on yhtä tai kahta lisä-ainetta niin se voi olla "tappavampaa" kuin jos siinä on kymmentä eri laatua...Hienoa, että joku tietäväkin vastaa näihin lisäainekysymyksiin. Yleensä tulee kommentteja vain sellaisilta, jotka haluavat olla pelkästään erimieltä asioista!
- lisäaineet"
hyvähyvä että puhutaan Lisäaineista
Kannattaa ostaa kirja "Ravintomme lisäaineet", kirjoittajat Lähteenmäki-Nuutinen-Parkkinen.
Lisäaineiden koodit ja nimet, käyttö, haitat ja lisäaineettomasta ravinnosta - siinä sisältöä.
Tämä on minun Ruokakirja, johon aina palaan. Paljon jää kaupasta ostamatta, kun tiedän mitkä tavattoman tavalliset lisäaineet aiheuttavat allergisen reaktion. Vaikkapa Natriumglutamaatti E 621 eli arominvahvenne, jota on miltei joka toisessa paketissa nykyään! Glutamaatin turvallisuutta ei ole pystytty osoittamaan.
Se voi aiheuttaa sydämen tykytystä, päänsärkyä, huimausta,kasvojen punoitusta, lihas- ja nivelkipuja ja niskasärkyä. Voi käyhnnistää migreenikohtauksen. Lisäksi sen epäillään aiheuttavan lapsilla ylivilkkautta. Huimaus, astman paheneminen ja ihottumakin ovat mahdollisia natriumglutamaatille herkällä ihmisellä.
Onko sinulla ollut mitään näistä oireista esim syötyäsi kiinalaisessa ravintolassa? Niissä ruoissa käytetään usein arominvahvennetta.
Toivoisin että tarkkailisimme myös atsovärien saantia, niitähän ei enää ole Suomessa kai kielletty. Karkit ja limsat etenkin voivat niisä sisältää. - Pia
lisäaineet" kirjoitti:
hyvähyvä että puhutaan Lisäaineista
Kannattaa ostaa kirja "Ravintomme lisäaineet", kirjoittajat Lähteenmäki-Nuutinen-Parkkinen.
Lisäaineiden koodit ja nimet, käyttö, haitat ja lisäaineettomasta ravinnosta - siinä sisältöä.
Tämä on minun Ruokakirja, johon aina palaan. Paljon jää kaupasta ostamatta, kun tiedän mitkä tavattoman tavalliset lisäaineet aiheuttavat allergisen reaktion. Vaikkapa Natriumglutamaatti E 621 eli arominvahvenne, jota on miltei joka toisessa paketissa nykyään! Glutamaatin turvallisuutta ei ole pystytty osoittamaan.
Se voi aiheuttaa sydämen tykytystä, päänsärkyä, huimausta,kasvojen punoitusta, lihas- ja nivelkipuja ja niskasärkyä. Voi käyhnnistää migreenikohtauksen. Lisäksi sen epäillään aiheuttavan lapsilla ylivilkkautta. Huimaus, astman paheneminen ja ihottumakin ovat mahdollisia natriumglutamaatille herkällä ihmisellä.
Onko sinulla ollut mitään näistä oireista esim syötyäsi kiinalaisessa ravintolassa? Niissä ruoissa käytetään usein arominvahvennetta.
Toivoisin että tarkkailisimme myös atsovärien saantia, niitähän ei enää ole Suomessa kai kielletty. Karkit ja limsat etenkin voivat niisä sisältää.Esimerkiksi puolukassa on viittä eri E-koodattua ainesosaa ihan luontaisesti! Eli kaikki E-koodatut aineet tuotteen ainesosaluettelossa ei suinkaan ole lisäaineita ja kemiallisesti valmistettuja.
- keinotekoisia
Pia kirjoitti:
Esimerkiksi puolukassa on viittä eri E-koodattua ainesosaa ihan luontaisesti! Eli kaikki E-koodatut aineet tuotteen ainesosaluettelossa ei suinkaan ole lisäaineita ja kemiallisesti valmistettuja.
Hyvä tarkennus!
Ei tietty kaikki E-koodatut aineet ole keinotekoisia ja lisäaineita.
Mutta liian paljon niitä keino- ja lisäaineita tulee meidän 'tavallisessa arkiruoassa' syötyä, jos ei itse ole tarkkana. Seurataan siis E-koodeja ruokakaupassa, vaikutetaan jättämällä hyllyyn ne joissa on keinotekoisia arominvahventeita ja muita tarpeettomuuksia ja allergisoivia.
Kun lisäaineita tulee lähes kaiken mukana, mitä suuhun pistää, niin siitä kemiallisesta keitoksesta voi syntyä ihan mitä vaan ihmisen elimistölle vahingollista.
Ehkä perusruoka, jonka itse valmistaa, vielä on suht luonnonmukaista!
Eikä siihen perusruoan tekoon niin älyttömästi aikaakaan mene, se on turha luulo. Etenkin jos on pakastin käytössä, voi tehdä valmiiksi keitot ja monet muut puolivalmiiksi. - Ravitsemustieteilijä
lisäaineet" kirjoitti:
hyvähyvä että puhutaan Lisäaineista
Kannattaa ostaa kirja "Ravintomme lisäaineet", kirjoittajat Lähteenmäki-Nuutinen-Parkkinen.
Lisäaineiden koodit ja nimet, käyttö, haitat ja lisäaineettomasta ravinnosta - siinä sisältöä.
Tämä on minun Ruokakirja, johon aina palaan. Paljon jää kaupasta ostamatta, kun tiedän mitkä tavattoman tavalliset lisäaineet aiheuttavat allergisen reaktion. Vaikkapa Natriumglutamaatti E 621 eli arominvahvenne, jota on miltei joka toisessa paketissa nykyään! Glutamaatin turvallisuutta ei ole pystytty osoittamaan.
Se voi aiheuttaa sydämen tykytystä, päänsärkyä, huimausta,kasvojen punoitusta, lihas- ja nivelkipuja ja niskasärkyä. Voi käyhnnistää migreenikohtauksen. Lisäksi sen epäillään aiheuttavan lapsilla ylivilkkautta. Huimaus, astman paheneminen ja ihottumakin ovat mahdollisia natriumglutamaatille herkällä ihmisellä.
Onko sinulla ollut mitään näistä oireista esim syötyäsi kiinalaisessa ravintolassa? Niissä ruoissa käytetään usein arominvahvennetta.
Toivoisin että tarkkailisimme myös atsovärien saantia, niitähän ei enää ole Suomessa kai kielletty. Karkit ja limsat etenkin voivat niisä sisältää.Hei! Oletko kuullut sellaisesta aineesta jota käytetään useissa ruoissa ja voi saada aikaan kurkun turpoamisen ja saattaa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa jopa kuoleman!
-Nimittäin pähkinä!
Allergioita on monenlaisia, toiset on allergisia, toiset ei. Lisäaineyliherkkyydet on harvinaisia, alle prosentin luokkaa. Joku siis voi olla yliherkkä myös tuolla glutamaatille, mutta suurimmalle osalle se ei aiheuta mitään!
Ymmärtääkseni suomalaiset tehtaat ei käytä atsovärejä, vaikka EU ne salli. Kertokaa jos olen ymmärtänyt väärin.
Yritän myös itse välttää lisäaineita ja suosia tuoreita tuotteita. Alaa opiskellessani olen vain tajunnut ettei lisäaine ole suoraan paha.
- herkuttelija61
jäämerensalaatti on Chipsters-tavaramerkillä melkein kaikissa kaupoissa...tosi hyvää. ostan usein
- Anonyymi
Apetit Jäämerensalaatti missä on katkarapuja, mätiä tai sen näköistä ja majoneesia, on topakkaa ja herkullista savukalan kanssa. Apetit uusi chili-katkarapusalaatti sen sijaan on todella onnetonta pahan makuista luirua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?837101Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit267063Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1096168Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455414Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845238Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa635205Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus405108Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274595Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv163467Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003390