Leppärousku

sienestäjä

hei, miten valmistatte parhaan reseptinne mukaan tätä sientä, onko liian hyvä säilöttäväksi mausteliemeen muiden kanssa...?

4

3134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sipulin kera

      ja lorauttaisin joukkoon tilkan kermaa. Mukavaa, jos olet löytänyt leppärouskuja ja ilman toukkia. Ne ovat nimittäin harmittavan usein täynnä toukkia.

    • itsekseen

      hei

      leppärousku on kyllä ihanin sieni ihan itsekseen.
      Jos sinulla on vain muutama, laita pannulle ja tavalliseen tapaan kuumenna, että neste alkaa ilmaantua. Muutama minuutti pannulla ja halutessasi vähän rasvaa. Sellaisenaan ruisleivän päälle, namia!
      Tai
      leppärouskukastike: edelliseen tapaan, sitten vähän kermaa joukkoon ja annat muhia kymmenisen minuuttia. Itse lisäsin vettä kun kerma alkoi vähetä pannulla.

      Luin myös sienioppaasta, että leppärouskua voi kuivata Kuivurissa muiden sienten tapaan. Tämä on vielä kokeilematta... Leppärousku on ehdottomasti Jaloin Sienemme, se tulee nautittua heti paikalla kun sitä harvoin täällä saa runsaasti.

      • venla-loviisa

        Löysin ison kasan leppärouskuja viikonloppuna, tein siitä pastaa voi-valkoviinikastiketta hieman muokaten. Koitin etsiä jotain hyviä reseptejä mutten löytänyt. Tästä ainakin tuli hyvää:

        ½sipulia
        pieni valkosipulin kynsi
        24 cl valkoviiniä
        50g voita maun mukaan rouskujen paistamiseen
        pinjansiemeniä
        timjamia
        mustapippuria
        pennepastaa

        (parmesania, toimi hyvin ilmankin)

        Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pienessä voimäärässä kattilassa. kaada sekaan valkoviini ja laita timjamin oksa kiehumaan mukaan. Kiehuta kunnes viinistä haihtunut n. puolet. ota pois liedeltä. Lisää voi pieninä nokareina seokseen ja sekoita. Lisäsin itse myös ihan pienen nokareen kasvisliemikuution kulmasta seokseen. Tämä ei ole pakollista, mutta kun ei ollut parmesania, niin lisäsin vähän muuta makua... :)

        paista sienet erikseen pannulla ja lisää paahdettujen pinjansiementen kanssa voi-valkoviinikastikkeeseen. riivi sekaan timjamin lehtiä (oksan voi ottaa pois) ja rouhaise mustaa pippuria ja vähän suolaa.

        kaada kastike pennepastan päälle ja nauti. Pastan pariksi sopii esim. petrolinen riesling tai vaikka sitruksella maustettu kuplavesi.


    • loviisa63

      Voiko sitä suolata?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      121
      1688
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1372
    3. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    4. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      972
    5. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      65
      826
    6. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      75
      798
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      760
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      731
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      60
      653
    Aihe