Mitä herkkua voisi leipoa kun ei saa käyttää viljaa/sokeria/maitoa/hedelmiä/perunaa?

Herkut mielessä

Eli oisko jotain hyvää tehtävissä. Marjoja saan käyttää.

Miten mitään piirakoita voi tehdä kun ei saa käyttää jauhoja (tattari ja hirssi ovat ok)? Sokerin tilalle voi laittaa makeutusainetta ja mitäs sitten maitotuotteiden? Tuorejuustoa tuskin voi mitenkään korvata. Pitäisikö käyttää kookosmaitoa?

Uuuhh! Oisko teillä jakaa minulle jotain herkkuohjetta, jota voisin syödä hyvillä mielin. Ihan pelkät hyytelöt eivät saa minua innostumaan =(

14

1159

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aiwojensa raxuttaja

      määpä mietin ja kerron kunhan keksin

      • odottavan aika on pitkä...

        vesi kielellä täällä vielä odotellaan...


    • yhen

      Tee sellanen hyytelökakku, jossa pohjaksi teet sellasen lätyskän (leivot jonku viritelmän niistä tattarijauhoista) sit väliin tofujugurttia jota vielä makeutat makeutusaineella ja päälle liivate, johon tulee marjoja alle.

    • zaatar

      Kysyisin vielä voitko käyttää maissia tai maissitärkkelystä?
      Entä kuivatut hedelmät kuten taateli ja viikunat?
      Ja miten on hunajan laita? Onko sekin kielletty?
      Erilaisista pähkinöistä ja manteleista saa aikaan kaikkea kivaa, ongelma vain on makeuttamisen suhteen, itselläni ei ole kokemusta makeuttamisaineista.
      Myös seesaminsiemenistä saa nopeasti pikkumakeaa sekoittamalla niitä munanvalkuaiseen sakeaksi massaksi. Makeuttamisainetta sitten pitäisi lisätä haluttu määrä(?) ja vaikka vaniljaesanssia(tai aitoa) makua antamaan.
      Sitten vain uunipellille teelusikalla nökäreiksi (tai ohueksi levyksi) ja uuniin keskinkertaiseen lämpöön kunnes kullanruskeaa ja kiinteää.

      • Herkut mielessä

        Maissista/maissitärkkelyksestä en ole huomannut vielä mitään oireita tulevan, joten sitä aion vielä syödä. Soijajauhot olen myös löytänyt, kuhan vain tietäisin miten niitä käyttää...

        Kuivatuista hedelmistä olen tehnyt mm. aprikoositattaripuuroa.

        Makeutuksen tilalla käytän nyt intiaanisokeria.Vaniliinisokeria en voi käyttää mutta tuo vaniljasokeri on eriasia.


      • zaatar
        Herkut mielessä kirjoitti:

        Maissista/maissitärkkelyksestä en ole huomannut vielä mitään oireita tulevan, joten sitä aion vielä syödä. Soijajauhot olen myös löytänyt, kuhan vain tietäisin miten niitä käyttää...

        Kuivatuista hedelmistä olen tehnyt mm. aprikoositattaripuuroa.

        Makeutuksen tilalla käytän nyt intiaanisokeria.Vaniliinisokeria en voi käyttää mutta tuo vaniljasokeri on eriasia.

        vähän lähemmin tuohon intiaanisokeriin ja opin, että se vatkautuu hyvin kananmunien kanssa.
        Siis siitä voi valmistaa sokerikakkutyylisiä leivonnaisia, jotka eivät välttämättä edes kaipaa jauhoja.
        Kermavaahdon voi vaivatta valmistaa kasvisrasva-pohjaisesta kermasta (en tunne suomalaista tuotemerkkiä), jota itsekin käytän aina, koska se säilyy paremmin, on kuohkeampaa ja halvempaa sekä mielestäni myös maultaan parempaa kuin ällöttävä maitokerma.

        Annan tässä ulkomuistista kääretortun ohjeen. Sokeri pitää vaan korvata vastikkeella.
        Sen voi valmistaa myös ilman päällystettä, mutta muistaakseni löytyy jotain sokeritonta suklaata diabeetikkoja varten.

        3 munaa
        2 dl sokeria (2½? intiaanisokeria)
        2 rkl kaakaojauhetta
        2-3 rkl maissitärkkelystä
        2 rkl vettä

        täyte:
        2dl kerman korviketta
        sokeria maun mukaan

        päällys:
        100 g tummaa diateettisuklaata(?)
        2 rkl vettä
        1 rkl margariinia
        (1tl vanilja/rommiesanssia)
        -kookoshiutaleita

        Vaahdota munat ja sokeri.
        Sekoita maissitärkkelys kaakaojauhe (= 2dl).
        Sihtaa jauhoseos munavaahtoon vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
        Lisää vesi ja sekoita.
        Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
        Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. On oltava varovainen, ettei torttupohja pääse kuivumaan liikaa.
        Siirrä leivinpaperi viileälle ja kostealle tasolle (auttaa irtoamista).

        Vatkaa kermankorvike vaahdoksi sokerin kera ja levitä torttupohjan päälle ja kääri rullalle.
        Vaahto kostuttaa mukavasti kuivan kuoren ja auttaa rullaamisessa.

        Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa vesitilkan kera. Lisää margariini ( makulisä)ja sekoita.
        Levitä tasaisesti kääretortulle ja sirottele päälle vielä kookoshiutaleita.
        Anna jähtyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Parasta kylmänä.

        Samalla periaatteella voi valmistaa kermakakkuja/torttuja marjojen kera.


      • Herkut mielessä
        zaatar kirjoitti:

        vähän lähemmin tuohon intiaanisokeriin ja opin, että se vatkautuu hyvin kananmunien kanssa.
        Siis siitä voi valmistaa sokerikakkutyylisiä leivonnaisia, jotka eivät välttämättä edes kaipaa jauhoja.
        Kermavaahdon voi vaivatta valmistaa kasvisrasva-pohjaisesta kermasta (en tunne suomalaista tuotemerkkiä), jota itsekin käytän aina, koska se säilyy paremmin, on kuohkeampaa ja halvempaa sekä mielestäni myös maultaan parempaa kuin ällöttävä maitokerma.

        Annan tässä ulkomuistista kääretortun ohjeen. Sokeri pitää vaan korvata vastikkeella.
        Sen voi valmistaa myös ilman päällystettä, mutta muistaakseni löytyy jotain sokeritonta suklaata diabeetikkoja varten.

        3 munaa
        2 dl sokeria (2½? intiaanisokeria)
        2 rkl kaakaojauhetta
        2-3 rkl maissitärkkelystä
        2 rkl vettä

        täyte:
        2dl kerman korviketta
        sokeria maun mukaan

        päällys:
        100 g tummaa diateettisuklaata(?)
        2 rkl vettä
        1 rkl margariinia
        (1tl vanilja/rommiesanssia)
        -kookoshiutaleita

        Vaahdota munat ja sokeri.
        Sekoita maissitärkkelys kaakaojauhe (= 2dl).
        Sihtaa jauhoseos munavaahtoon vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
        Lisää vesi ja sekoita.
        Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
        Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. On oltava varovainen, ettei torttupohja pääse kuivumaan liikaa.
        Siirrä leivinpaperi viileälle ja kostealle tasolle (auttaa irtoamista).

        Vatkaa kermankorvike vaahdoksi sokerin kera ja levitä torttupohjan päälle ja kääri rullalle.
        Vaahto kostuttaa mukavasti kuivan kuoren ja auttaa rullaamisessa.

        Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa vesitilkan kera. Lisää margariini ( makulisä)ja sekoita.
        Levitä tasaisesti kääretortulle ja sirottele päälle vielä kookoshiutaleita.
        Anna jähtyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Parasta kylmänä.

        Samalla periaatteella voi valmistaa kermakakkuja/torttuja marjojen kera.

        Ja mistä sitä saa?

        Sokeritonta suklaata on kaupoissa=)


      • zaatar
        Herkut mielessä kirjoitti:

        Ja mistä sitä saa?

        Sokeritonta suklaata on kaupoissa=)

        markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
        Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
        Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
        On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa.


      • -mari
        zaatar kirjoitti:

        markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
        Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
        Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
        On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa.

        Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?


      • -mari
        zaatar kirjoitti:

        markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
        Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
        Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
        On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa.

        Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?


      • zaatar
        -mari kirjoitti:

        Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?

        jo kerroinkin, en asu Suomessa enkä tunne suomalaisia tuotteita, joten mitään kauppanimeä en valitettavasti osaa sanoa.
        Pitäisi kai käyttää googlea tai kysellä asiosta perillä olevia.
        Outoa, jos tuollaista kasviskermaa ei löydy ja jokatapauksessa se olisi saatava markkinoille pikaisesti.


      • vaahtera
        zaatar kirjoitti:

        jo kerroinkin, en asu Suomessa enkä tunne suomalaisia tuotteita, joten mitään kauppanimeä en valitettavasti osaa sanoa.
        Pitäisi kai käyttää googlea tai kysellä asiosta perillä olevia.
        Outoa, jos tuollaista kasviskermaa ei löydy ja jokatapauksessa se olisi saatava markkinoille pikaisesti.

        No koulussa käytettiin ainakin sellaista kuin: Chantypank. Kasvisrasvaa ja vaahtoutui kuten kermakin. Googlella yritin etsiä, mutta ei löytänyt mitään... Mutta tuon nimistä se oli... Chantypank.


      • zaatar
        vaahtera kirjoitti:

        No koulussa käytettiin ainakin sellaista kuin: Chantypank. Kasvisrasvaa ja vaahtoutui kuten kermakin. Googlella yritin etsiä, mutta ei löytänyt mitään... Mutta tuon nimistä se oli... Chantypank.

        sitä sitten löytyy myös kaupoista ja se on makeuttamatonta. Nimittäin jotkut kasviskermat ovat valmiiksi makeutettuja.
        Ei minunkaan suomenkielinen etsintäni juuri tuottanut tulosta, englannin kielillä sen sijaan löytyi paljonkin non-dairy-cream tuotteita.


      • vaahtera
        zaatar kirjoitti:

        sitä sitten löytyy myös kaupoista ja se on makeuttamatonta. Nimittäin jotkut kasviskermat ovat valmiiksi makeutettuja.
        Ei minunkaan suomenkielinen etsintäni juuri tuottanut tulosta, englannin kielillä sen sijaan löytyi paljonkin non-dairy-cream tuotteita.

        ai että makeuttamatonta.. pitää taas miettiä hetki... ... ... ... ... Tosiaan niitä oli 2:ssa erivärisissä tölkeissä. Vihreä ja sininen. Ja toinen oli makeuttamaton, kun sitä käytettiin suolaisissa piiraissa =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7770
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5587
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4851
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4773
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      74
      3527
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2818
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2497
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2448
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2392
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2264
    Aihe