Eli oisko jotain hyvää tehtävissä. Marjoja saan käyttää.
Miten mitään piirakoita voi tehdä kun ei saa käyttää jauhoja (tattari ja hirssi ovat ok)? Sokerin tilalle voi laittaa makeutusainetta ja mitäs sitten maitotuotteiden? Tuorejuustoa tuskin voi mitenkään korvata. Pitäisikö käyttää kookosmaitoa?
Uuuhh! Oisko teillä jakaa minulle jotain herkkuohjetta, jota voisin syödä hyvillä mielin. Ihan pelkät hyytelöt eivät saa minua innostumaan =(
Mitä herkkua voisi leipoa kun ei saa käyttää viljaa/sokeria/maitoa/hedelmiä/perunaa?
14
1159
Vastaukset
- aiwojensa raxuttaja
määpä mietin ja kerron kunhan keksin
- odottavan aika on pitkä...
vesi kielellä täällä vielä odotellaan...
- yhen
Tee sellanen hyytelökakku, jossa pohjaksi teet sellasen lätyskän (leivot jonku viritelmän niistä tattarijauhoista) sit väliin tofujugurttia jota vielä makeutat makeutusaineella ja päälle liivate, johon tulee marjoja alle.
- zaatar
Kysyisin vielä voitko käyttää maissia tai maissitärkkelystä?
Entä kuivatut hedelmät kuten taateli ja viikunat?
Ja miten on hunajan laita? Onko sekin kielletty?
Erilaisista pähkinöistä ja manteleista saa aikaan kaikkea kivaa, ongelma vain on makeuttamisen suhteen, itselläni ei ole kokemusta makeuttamisaineista.
Myös seesaminsiemenistä saa nopeasti pikkumakeaa sekoittamalla niitä munanvalkuaiseen sakeaksi massaksi. Makeuttamisainetta sitten pitäisi lisätä haluttu määrä(?) ja vaikka vaniljaesanssia(tai aitoa) makua antamaan.
Sitten vain uunipellille teelusikalla nökäreiksi (tai ohueksi levyksi) ja uuniin keskinkertaiseen lämpöön kunnes kullanruskeaa ja kiinteää.- Herkut mielessä
Maissista/maissitärkkelyksestä en ole huomannut vielä mitään oireita tulevan, joten sitä aion vielä syödä. Soijajauhot olen myös löytänyt, kuhan vain tietäisin miten niitä käyttää...
Kuivatuista hedelmistä olen tehnyt mm. aprikoositattaripuuroa.
Makeutuksen tilalla käytän nyt intiaanisokeria.Vaniliinisokeria en voi käyttää mutta tuo vaniljasokeri on eriasia. - zaatar
Herkut mielessä kirjoitti:
Maissista/maissitärkkelyksestä en ole huomannut vielä mitään oireita tulevan, joten sitä aion vielä syödä. Soijajauhot olen myös löytänyt, kuhan vain tietäisin miten niitä käyttää...
Kuivatuista hedelmistä olen tehnyt mm. aprikoositattaripuuroa.
Makeutuksen tilalla käytän nyt intiaanisokeria.Vaniliinisokeria en voi käyttää mutta tuo vaniljasokeri on eriasia.vähän lähemmin tuohon intiaanisokeriin ja opin, että se vatkautuu hyvin kananmunien kanssa.
Siis siitä voi valmistaa sokerikakkutyylisiä leivonnaisia, jotka eivät välttämättä edes kaipaa jauhoja.
Kermavaahdon voi vaivatta valmistaa kasvisrasva-pohjaisesta kermasta (en tunne suomalaista tuotemerkkiä), jota itsekin käytän aina, koska se säilyy paremmin, on kuohkeampaa ja halvempaa sekä mielestäni myös maultaan parempaa kuin ällöttävä maitokerma.
Annan tässä ulkomuistista kääretortun ohjeen. Sokeri pitää vaan korvata vastikkeella.
Sen voi valmistaa myös ilman päällystettä, mutta muistaakseni löytyy jotain sokeritonta suklaata diabeetikkoja varten.
3 munaa
2 dl sokeria (2½? intiaanisokeria)
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
täyte:
2dl kerman korviketta
sokeria maun mukaan
päällys:
100 g tummaa diateettisuklaata(?)
2 rkl vettä
1 rkl margariinia
(1tl vanilja/rommiesanssia)
-kookoshiutaleita
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita maissitärkkelys kaakaojauhe (= 2dl).
Sihtaa jauhoseos munavaahtoon vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
Lisää vesi ja sekoita.
Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. On oltava varovainen, ettei torttupohja pääse kuivumaan liikaa.
Siirrä leivinpaperi viileälle ja kostealle tasolle (auttaa irtoamista).
Vatkaa kermankorvike vaahdoksi sokerin kera ja levitä torttupohjan päälle ja kääri rullalle.
Vaahto kostuttaa mukavasti kuivan kuoren ja auttaa rullaamisessa.
Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa vesitilkan kera. Lisää margariini ( makulisä)ja sekoita.
Levitä tasaisesti kääretortulle ja sirottele päälle vielä kookoshiutaleita.
Anna jähtyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Parasta kylmänä.
Samalla periaatteella voi valmistaa kermakakkuja/torttuja marjojen kera. - Herkut mielessä
zaatar kirjoitti:
vähän lähemmin tuohon intiaanisokeriin ja opin, että se vatkautuu hyvin kananmunien kanssa.
Siis siitä voi valmistaa sokerikakkutyylisiä leivonnaisia, jotka eivät välttämättä edes kaipaa jauhoja.
Kermavaahdon voi vaivatta valmistaa kasvisrasva-pohjaisesta kermasta (en tunne suomalaista tuotemerkkiä), jota itsekin käytän aina, koska se säilyy paremmin, on kuohkeampaa ja halvempaa sekä mielestäni myös maultaan parempaa kuin ällöttävä maitokerma.
Annan tässä ulkomuistista kääretortun ohjeen. Sokeri pitää vaan korvata vastikkeella.
Sen voi valmistaa myös ilman päällystettä, mutta muistaakseni löytyy jotain sokeritonta suklaata diabeetikkoja varten.
3 munaa
2 dl sokeria (2½? intiaanisokeria)
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
täyte:
2dl kerman korviketta
sokeria maun mukaan
päällys:
100 g tummaa diateettisuklaata(?)
2 rkl vettä
1 rkl margariinia
(1tl vanilja/rommiesanssia)
-kookoshiutaleita
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita maissitärkkelys kaakaojauhe (= 2dl).
Sihtaa jauhoseos munavaahtoon vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
Lisää vesi ja sekoita.
Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. On oltava varovainen, ettei torttupohja pääse kuivumaan liikaa.
Siirrä leivinpaperi viileälle ja kostealle tasolle (auttaa irtoamista).
Vatkaa kermankorvike vaahdoksi sokerin kera ja levitä torttupohjan päälle ja kääri rullalle.
Vaahto kostuttaa mukavasti kuivan kuoren ja auttaa rullaamisessa.
Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa vesitilkan kera. Lisää margariini ( makulisä)ja sekoita.
Levitä tasaisesti kääretortulle ja sirottele päälle vielä kookoshiutaleita.
Anna jähtyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Parasta kylmänä.
Samalla periaatteella voi valmistaa kermakakkuja/torttuja marjojen kera.Ja mistä sitä saa?
Sokeritonta suklaata on kaupoissa=) - zaatar
Herkut mielessä kirjoitti:
Ja mistä sitä saa?
Sokeritonta suklaata on kaupoissa=)markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa. - -mari
zaatar kirjoitti:
markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa.Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?
- -mari
zaatar kirjoitti:
markkinoita, en osaa kertoa mitään tuotenimeä.
Se on kasvisrasvasta valmistettu vitivalkoinen kermankorvike, josta saa vatkaamalla kuohkean vaahdon.
Löytyy (meillä) jokaisesta maitotuoteita myyvästä myymälästä jääkaapista tavallisten kermojen vierestä ja on käytössä varsin yleistä ja myös halvempaa kuin 'oikea' kerma.
On vaikea uskoa, ettei sitä löytyisi Suomesta, mutta kannattaa ottaa selkoa.Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?
- zaatar
-mari kirjoitti:
Hei Zaatar, voisitko laittaa sen kerman korvikken kauppanimen?
jo kerroinkin, en asu Suomessa enkä tunne suomalaisia tuotteita, joten mitään kauppanimeä en valitettavasti osaa sanoa.
Pitäisi kai käyttää googlea tai kysellä asiosta perillä olevia.
Outoa, jos tuollaista kasviskermaa ei löydy ja jokatapauksessa se olisi saatava markkinoille pikaisesti. - vaahtera
zaatar kirjoitti:
jo kerroinkin, en asu Suomessa enkä tunne suomalaisia tuotteita, joten mitään kauppanimeä en valitettavasti osaa sanoa.
Pitäisi kai käyttää googlea tai kysellä asiosta perillä olevia.
Outoa, jos tuollaista kasviskermaa ei löydy ja jokatapauksessa se olisi saatava markkinoille pikaisesti.No koulussa käytettiin ainakin sellaista kuin: Chantypank. Kasvisrasvaa ja vaahtoutui kuten kermakin. Googlella yritin etsiä, mutta ei löytänyt mitään... Mutta tuon nimistä se oli... Chantypank.
- zaatar
vaahtera kirjoitti:
No koulussa käytettiin ainakin sellaista kuin: Chantypank. Kasvisrasvaa ja vaahtoutui kuten kermakin. Googlella yritin etsiä, mutta ei löytänyt mitään... Mutta tuon nimistä se oli... Chantypank.
sitä sitten löytyy myös kaupoista ja se on makeuttamatonta. Nimittäin jotkut kasviskermat ovat valmiiksi makeutettuja.
Ei minunkaan suomenkielinen etsintäni juuri tuottanut tulosta, englannin kielillä sen sijaan löytyi paljonkin non-dairy-cream tuotteita. - vaahtera
zaatar kirjoitti:
sitä sitten löytyy myös kaupoista ja se on makeuttamatonta. Nimittäin jotkut kasviskermat ovat valmiiksi makeutettuja.
Ei minunkaan suomenkielinen etsintäni juuri tuottanut tulosta, englannin kielillä sen sijaan löytyi paljonkin non-dairy-cream tuotteita.ai että makeuttamatonta.. pitää taas miettiä hetki... ... ... ... ... Tosiaan niitä oli 2:ssa erivärisissä tölkeissä. Vihreä ja sininen. Ja toinen oli makeuttamaton, kun sitä käytettiin suolaisissa piiraissa =)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997770- 1075587
- 2754851
- 494773
- 743527
- 502818
- 582497
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222448Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292392- 412264