Maito kemiallinen tuote

Luomu Kurri

Mielestäni nykyinen maito on kemiallinen tuote.
Sain vinkin kaveriltani, jos jättää maitotuotteet ja naudanlihan pois ruokavaliosta, niin lihaskivut hellittää.
Hän perusteli väittämäänsä AIV:n kulkeutuvan lehmien/maidon kautta ruokaan ja aiheuttavan lihaskipuja, hän sanoi käyttävän ainoastaan hirvenlihaa, koska naudanlihassa on myös AIV:tä
Kalkin hän ottaa tapletteina.
Olin valmis kokeilemaan diettiä, lihaskivut lieveni, mutta vuoden paaston jälkeen huomasin suurimman hyödyn tulevan siitä ettei minun tarvitse käyttää allerkisiin silmiini tippoja.
Nyt jos syön vaikka esim vetajuustoa, niin silmiäni alkaa kirvellä.
Luomu kunniaan.
Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia?

49

9550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      mika on AIV?

      • Luomu Kurri

        Se on säilöntäaine jolla käsitellään lehmille tarkoitettu nurmi, joka leikataan pellolta.
        AIV= Artturi Iivari Virtanen = joka kehitti rehun säilöntäaineen.


      • ccccccccc
        Luomu Kurri kirjoitti:

        Se on säilöntäaine jolla käsitellään lehmille tarkoitettu nurmi, joka leikataan pellolta.
        AIV= Artturi Iivari Virtanen = joka kehitti rehun säilöntäaineen.

        ts.muurahaishappo


      • MissDramatique
        Luomu Kurri kirjoitti:

        Se on säilöntäaine jolla käsitellään lehmille tarkoitettu nurmi, joka leikataan pellolta.
        AIV= Artturi Iivari Virtanen = joka kehitti rehun säilöntäaineen.

        Mikä ihmeen Artturi Iivari Virtanen? Se mieshän oli nimeltään Artturi ILMARI Virtanen, joka keksimälleen rehunsäilöntäaineelle antoi nimeksi omat nimikirjaimensa. Fiksu mies, ei muuta voi sanoa.


      • Luomu Kurri
        MissDramatique kirjoitti:

        Mikä ihmeen Artturi Iivari Virtanen? Se mieshän oli nimeltään Artturi ILMARI Virtanen, joka keksimälleen rehunsäilöntäaineelle antoi nimeksi omat nimikirjaimensa. Fiksu mies, ei muuta voi sanoa.

        Pelkän oman nimensä nimikirjaimien käyttöön otto keksinnössään ei tee kaveria fiksuksi tai keksintöä luotettavaksi, olen edelleen varauksellinen Artturin keksintöön.


      • jnr
        MissDramatique kirjoitti:

        Mikä ihmeen Artturi Iivari Virtanen? Se mieshän oli nimeltään Artturi ILMARI Virtanen, joka keksimälleen rehunsäilöntäaineelle antoi nimeksi omat nimikirjaimensa. Fiksu mies, ei muuta voi sanoa.

        Tuota "Artturi Iivari" -muuotoa näkee vieläkin niin usein että olisikohan jossain vanhassa koulukirjassa tai vastaavassa ollut tuo virhe. Itsekin luulin pitkään että AIV:n toinen nimi on Iivari. Olen viime vuosina lähettänyt useaan otteeseen palautetta mm. eri sanomalehdille koska he toistuvasti käyttävät tätä väärää muotoa, mm. jopa Helsingin sanomille useaan otteeseen mutta eivät tunnu ottavan opiksi, NYT-liitteessä tuo virhe oli viimeksi tällä viikolla. :)


    • hihhuli

      Mitähän vinkkejä seuraavaksi kuullaan ;) Että lentävät lehmät sisältää heliumia !
      Meinaako vinkinantaja tosissaan että AIV:tä sisältävä maito pääsisi kuluttajille ?
      Kehottaisin ottamaan faktoista ensin selvää, silloin vinkitkin saattaisivat saada edes hitusen todenperäisyyttä :)

      • Luomu Kurri

        Olen varma siitä etteikö AIV:tä kulkeutuisi jossakin muodossa maitoon , mutta aiheuttaako se kuinka paljon harmia ihmisille, se onkin jo asia erikseen.
        Se kannattai tosiaankin tutkia.


      • hihhuli
        Luomu Kurri kirjoitti:

        Olen varma siitä etteikö AIV:tä kulkeutuisi jossakin muodossa maitoon , mutta aiheuttaako se kuinka paljon harmia ihmisille, se onkin jo asia erikseen.
        Se kannattai tosiaankin tutkia.

        Minäkin olen varma, ettei sitä kulkeudu :)


      • kysyjän tiedoksi
        hihhuli kirjoitti:

        Minäkin olen varma, ettei sitä kulkeudu :)

        Entäpä sanonta: Ihminen on, mitä hän syö.
        Eikö samoin voisi ajatella myös lehmästä?
        Kun syömme, syömämme asiat näkyvät veressä. Tarkkoihin tutkimuksiin mennessäni on oltava syömättä yö ja jopa juomattakin joissain tapauksissa. Jotenkin vain uskoisin, että tuo ajatus on totta, mita aloittaja kertoi maidosta.

        Miksi näin ajattelen? Siksi, että mieheni käyttäessä maitoa, hänellä oli paha kutiseva ihottuma selässään, mutta vaihdoimme juoman A-piimään. Ei ole ollut ihottumia sen jälkeen. Hapatettu maitokin näyttää olevan ainakin hänelle terveellisempää kuin maito.

        Koska olemme yksilöitä, joista toiset ovat herkempiä kuin toiset, olen vakuuttunut, että jokaisen tulee seurata syömisiään ja valita se, mikä parhaiten ja oireettomasti sopii.


    • Haastaja

      AIV rehu on käytössä myös luomutuotannossa.

      En jaksa uskoa tuohon, eikä mikään tutkimustuloskaan näytä vahvistavan käsitystäsi.

      Lisäksi AIV-rehussa käytettävä happo on pääasiassa muurahaishappoa ja käyttömäärä on ainoastaan n. 4 litraa per rehutonni.

      Lihantuotannossa usein rehu tehdään ilman happoa, joten ei sitä voi siinä tapauksessa lihaan siirtyä.

      Hirvenlihassa luulisi olevan ainakin enemmän kasvinsuojeluaineita, koska hirvet tulevat syömään viljan orasta välittömästi ruiskutuksen jälkeen, kotieläimillehän orasta ei syötetä, vaan vasta valmista viljaa.

      Kokeile suoraan tilalta ostettua maitoa, ainakin monet laktoosiongelmaiset pystyvät juomaan raakamaitoa, vaikka eivät pysty juomaan "kaupan maitoa", tätäkään ei tosin kukaan ole tieteellisesti pystynyt toteamaan.

      • hihhuli

        ..käytännössä luomumaidon ja "tavallisen" maidon ero on se että meijerissä luomumaitoa ei homogenisoida, eli maitorasvaa ei pilkota. Tästä syystä luomumaitoa pitää ravistaa ennen käyttöä, ettei kerma jää pinnalle. Monet luomumaitoa juovat sanovat että he eivät saa "vatsakipuja jne". Tämä ei ole luomun ansiota vaan homogenisoinnin. Tämä taitaa olla jopa tieteellisestikin todettu.
        Syy lienee se että pilkottu laktoosi imeytyy helpommin ja aiheuttaa yliherkille oireita.
        Se syy miksi maito sitten homogenisoidaan, on pelkästää esteettinen asia, suurin osa kuluttajista ei ole valmis ravistelemaan purkkia tai kokevat pinnalle kertyvän "kerman" epämielyttäväksi...


      • Haastaja
        hihhuli kirjoitti:

        ..käytännössä luomumaidon ja "tavallisen" maidon ero on se että meijerissä luomumaitoa ei homogenisoida, eli maitorasvaa ei pilkota. Tästä syystä luomumaitoa pitää ravistaa ennen käyttöä, ettei kerma jää pinnalle. Monet luomumaitoa juovat sanovat että he eivät saa "vatsakipuja jne". Tämä ei ole luomun ansiota vaan homogenisoinnin. Tämä taitaa olla jopa tieteellisestikin todettu.
        Syy lienee se että pilkottu laktoosi imeytyy helpommin ja aiheuttaa yliherkille oireita.
        Se syy miksi maito sitten homogenisoidaan, on pelkästää esteettinen asia, suurin osa kuluttajista ei ole valmis ravistelemaan purkkia tai kokevat pinnalle kertyvän "kerman" epämielyttäväksi...

        ,että miksi meijerit eivät suostu pakkaamaan tavallista maitoa homogenisoimatta, ehkä moni ostaisi joka ei halua "rikkaruohoilla syötettyä ylihintaista luomua:D"

        Mutta homogenisointikaan ei ole syynä, koska nämä jotka pystyvät juomaan raakamaitoa, eivät pysty juomaan rasvatonta kaupan maitoa, eihän siinä ole edes rasvaa, mikä täytyisi homogenisoida?

        Entäs jos syynä onkin pastoröinti?

        Mutta toisaalta, kyllä he raakamaidosta tehtyä velliä tai puuroakin pystyvät syömään..............


      • hihhuli
        Haastaja kirjoitti:

        ,että miksi meijerit eivät suostu pakkaamaan tavallista maitoa homogenisoimatta, ehkä moni ostaisi joka ei halua "rikkaruohoilla syötettyä ylihintaista luomua:D"

        Mutta homogenisointikaan ei ole syynä, koska nämä jotka pystyvät juomaan raakamaitoa, eivät pysty juomaan rasvatonta kaupan maitoa, eihän siinä ole edes rasvaa, mikä täytyisi homogenisoida?

        Entäs jos syynä onkin pastoröinti?

        Mutta toisaalta, kyllä he raakamaidosta tehtyä velliä tai puuroakin pystyvät syömään..............

        Luulempa että markkinavoimien lait toimivat tässäkin hommassa :/
        Homogenisoimattomia tuotteita tulisi varmasti lisää, jos kysyntä olisi riittävästi. Koska meijereille homogenisoinnin pois jättäminen tuskin on mikään ongelma. Päinvastoin luulisin..
        Pastörointi taas lienee "pakollista", maidon hetkellinen iskukuumennus kun tappaa bakteereja..
        Itse taas on niin yksoikee, että en jaksa uskoa että elintarvikkeen kuumentaminen huonontaisi tuotetta saatikka tekisi tuotteelle jotain negatiivisia vaikutteita..

        Vielä tosta rasvan pilkkomisesta, luomumaidon rasva muistaakseni on 1,5% ja rasvattoman maidon 0,1% ..eli rasvaton sanaa saa käyttää, jos tuote sisältää rasvaa alle 0,1 %..


      • ei tee luomua
        hihhuli kirjoitti:

        ..käytännössä luomumaidon ja "tavallisen" maidon ero on se että meijerissä luomumaitoa ei homogenisoida, eli maitorasvaa ei pilkota. Tästä syystä luomumaitoa pitää ravistaa ennen käyttöä, ettei kerma jää pinnalle. Monet luomumaitoa juovat sanovat että he eivät saa "vatsakipuja jne". Tämä ei ole luomun ansiota vaan homogenisoinnin. Tämä taitaa olla jopa tieteellisestikin todettu.
        Syy lienee se että pilkottu laktoosi imeytyy helpommin ja aiheuttaa yliherkille oireita.
        Se syy miksi maito sitten homogenisoidaan, on pelkästää esteettinen asia, suurin osa kuluttajista ei ole valmis ravistelemaan purkkia tai kokevat pinnalle kertyvän "kerman" epämielyttäväksi...

        ei tee maidosta luomua. Kaikki maito jota ei ole käsitelty meijerissä on elimistölle parempaa kuin purkkimoskat. Luomua se on vasta sitten kun lehmät on ruokittu tietyllä tavalla ja lehmät saavat kulkea vapaina myös talvella.

        Parasta maitoa saa suoraan tiloila. Ylimääräisen rasvan saa pois lusikoimalla sen maidon pinnalta.


      • hihhuli
        ei tee luomua kirjoitti:

        ei tee maidosta luomua. Kaikki maito jota ei ole käsitelty meijerissä on elimistölle parempaa kuin purkkimoskat. Luomua se on vasta sitten kun lehmät on ruokittu tietyllä tavalla ja lehmät saavat kulkea vapaina myös talvella.

        Parasta maitoa saa suoraan tiloila. Ylimääräisen rasvan saa pois lusikoimalla sen maidon pinnalta.

        Tarkoitin niinkuin kirjoitin että "käytännössä" ero on mainitsemani. Puhuin lähinnä vähittäiskaupassa myytävistä tuotteista (luomumaito, muut maidot)

        Mutta mikähän se ero luomu ja perinteisen tuottajan välillä sitten on käytännössä ? Esim. se "tietty" ruokinta tapa ?

        Nämä keskustelut kiinnostavat lähinnä siksi että olen ammattini puolesta rakentanut automaatiojärjestelmiä mm. meijereihin ja väitän sitä kautta tuntevani ko. prosessin erittäin hyvin. Vielä eteeni ei ole tullut mitään sellaista, jossa maitoon lisättäisiin jotain tai maitoa käsiteltäisiin kemiallisesti. Ainoa taitaa olla se D- vitamiini. Tästä syystä on vaikea uskoa maidon huonontuvan, kun se menee meijerin läpi !
        Sellaisen teorian mukaan, esimerkiksi tilamaitoon tehty velli tai puuro, huononee, koska se lämmitetään valmistuksessa..

        Itse uskon Suomalaisen ruuan olevan ilman luomuakin puhdasta ja maailman parasta.


      • koska se kuitenkin
        hihhuli kirjoitti:

        ..käytännössä luomumaidon ja "tavallisen" maidon ero on se että meijerissä luomumaitoa ei homogenisoida, eli maitorasvaa ei pilkota. Tästä syystä luomumaitoa pitää ravistaa ennen käyttöä, ettei kerma jää pinnalle. Monet luomumaitoa juovat sanovat että he eivät saa "vatsakipuja jne". Tämä ei ole luomun ansiota vaan homogenisoinnin. Tämä taitaa olla jopa tieteellisestikin todettu.
        Syy lienee se että pilkottu laktoosi imeytyy helpommin ja aiheuttaa yliherkille oireita.
        Se syy miksi maito sitten homogenisoidaan, on pelkästää esteettinen asia, suurin osa kuluttajista ei ole valmis ravistelemaan purkkia tai kokevat pinnalle kertyvän "kerman" epämielyttäväksi...

        on pastöroitua. ja pastörointi tuhoaa entsyymit jotka on tarpeellisia elimistölle.


      • hmmm
        koska se kuitenkin kirjoitti:

        on pastöroitua. ja pastörointi tuhoaa entsyymit jotka on tarpeellisia elimistölle.

        Mitkä entsyymit ?


      • En ole biologi
        hmmm kirjoitti:

        Mitkä entsyymit ?

        ja tokko sinäkään. jos olisit niin tokko esittäisit moista kysymystä. ellet sitten satu olemaan valion tms työntekijöitä.. voin kyllä lähteä tältä istumalta googlettamaan jos täällä pitää joka asia vääntää rautalangasta.
        meinaatko ettei kuumentaminen vaikuta maidon olemukseen?


      • tietosanakirja

      • en juo!!!

        Maito on paitsi pahaa, myös epäterveellistä. En juo maitoa ollenkaan, ja minun ei tarvitse olla kolesterolista huolissaan ja veriarvot ym. ovat aivan loistavat. Olen terve kuin pukki :) Maito on kuvottavaa, se tulee lehmän tissistä...en mä ihmisenkään tissistä maitoa joisi enää aikuisiällä. Hyi.


      • maito3
        Haastaja kirjoitti:

        ,että miksi meijerit eivät suostu pakkaamaan tavallista maitoa homogenisoimatta, ehkä moni ostaisi joka ei halua "rikkaruohoilla syötettyä ylihintaista luomua:D"

        Mutta homogenisointikaan ei ole syynä, koska nämä jotka pystyvät juomaan raakamaitoa, eivät pysty juomaan rasvatonta kaupan maitoa, eihän siinä ole edes rasvaa, mikä täytyisi homogenisoida?

        Entäs jos syynä onkin pastoröinti?

        Mutta toisaalta, kyllä he raakamaidosta tehtyä velliä tai puuroakin pystyvät syömään..............

        Rasva ei ainoastaan muutu homogenoinnissa vaan proteiinit myös muuttuu... kts. maitotauti.com


    • myrkky
      • 911

        Siirrymme juomaan viinaksia, nehän on tunnetusti turvallisia ;)


      • Kiril

      • meijerituotteille

    • EU-avustaja

      Tarkoitatko yleensä nurmesta tehtyä säilörehua AIV:llä vai sen säilymiseen tarkoitettua "normaalia" säilöntäainetta, 80 %:sta muurahaishappoa? Tuo taitaa olla "luonnon oma aine", jotta sitä voi myös luomutilat käyttää. Synteettisesti tehtyä toki.

      Nykyisin käytetään jo muitakin säilöntäaineita aika paljon kuin tuo perinteinen AIV2-liuos. On maitohappobakteereihin perustuvaa käymistä, ammoniumpropionaatti 92%-liuos yms.

      Niinkuin tuli jo esille, niin saattaa olla, että homogenointi ja pastorointi muuttavat sen verran maidon rakennetta, että herkimille siitä tulee vaivoja. Olisi kyllä hyvä, jos asiasta olisi kunnon tutkimuksia.

      • 7lhli

        tietääkseni luomussa ei saa käyttää aiv-happoa


      • lisää
        7lhli kirjoitti:

        tietääkseni luomussa ei saa käyttää aiv-happoa

        Nurmirehujen säilöntään luonnonmukaisessa tuotannossa hyväksytään sellaiset valmisteet, jotka sisältävät säilöntään
        vaikuttavista hapoista ainoastaan maito-, muurahais-, propioni-, etikkahappoa ja/tai näiden happojen suolaa.
        Edellä mainittujen happojen lisäksi säilöntään on sallittu käyttää asetuksen (EY) N:o 1831/2003 sallimia entsyymejä,
        hiivoja ja bakteereita.

        Eli myös aiv -rehua käytetään tai voidaan käyttää myös luomutuotannossa.


      • Xveg

        "Olisi kyllä hyvä, jos asiasta olisi kunnon tutkimuksia."

        Maidosta sinänsä on läjäpäin erilaisia tutkimuksia, joista yksikään (ei-teollisuuden rahoittama) ei ole erityisen imarteleva maitotuotteita kohtaan. Teollisuuden rahoittamatkin ovat epäonnistuneet osoittamaan väitettyjä terveysetuja.

        "Niinkuin tuli jo esille, niin saattaa olla, että homogenointi ja pastorointi muuttavat sen verran maidon rakennetta, että herkimille siitä tulee vaivoja."

        Homogenointi ja pastorointi eivät ole kuin pieni osa tarkasteltaessa maidon haittoja. Muita ovat mm. torjunta-aineiden kasautuminen maitoon, laktoosi, IGF-1 ja maidon ylenmääräiset proteiinipitoisuudet.

        Maito onkin liitetty mm. rajuihin mielialavaihdoksiin, osteoporoosiin, syöpään ja arthirikseen.


      • EU-avustaja
        Xveg kirjoitti:

        "Olisi kyllä hyvä, jos asiasta olisi kunnon tutkimuksia."

        Maidosta sinänsä on läjäpäin erilaisia tutkimuksia, joista yksikään (ei-teollisuuden rahoittama) ei ole erityisen imarteleva maitotuotteita kohtaan. Teollisuuden rahoittamatkin ovat epäonnistuneet osoittamaan väitettyjä terveysetuja.

        "Niinkuin tuli jo esille, niin saattaa olla, että homogenointi ja pastorointi muuttavat sen verran maidon rakennetta, että herkimille siitä tulee vaivoja."

        Homogenointi ja pastorointi eivät ole kuin pieni osa tarkasteltaessa maidon haittoja. Muita ovat mm. torjunta-aineiden kasautuminen maitoon, laktoosi, IGF-1 ja maidon ylenmääräiset proteiinipitoisuudet.

        Maito onkin liitetty mm. rajuihin mielialavaihdoksiin, osteoporoosiin, syöpään ja arthirikseen.

        Löytyykö semmoista tutkimusta, jossa on verrattu käsittelemätöntä ( ei pastorointia eikä homogenointia) (luomu)maitoa normaaliin kauppamaitoon? Lähinnä tuon yleisen laktoosi-intoleranssin takia? Aika vahva taitaa olla "kansan oletus", että juuri nuo toimenpiteet lisäävät laktoosi-intoleranssin oireita?

        Kyllä kai noita erilaisia "vierasainejäämiä" tulee myös ihmismaitoon? Eli mitä uskaltaa hyvin luomuhenkinen odottava /imettävä äiti turvallisen mielin syödä? Ajatellesaan vauvansa parasta?

        Parissa jutussa arvellaan riistan, poron ja hirven, hyvyyttä puhtaan luonnontuotteena? Poroissa taitaa olla aika paljon Tsernobylin lisäämää cesium-137, kun ne syövät jäkälää? Hirvissä ( maksassa ja munuaisissa )kadniumia yli sallitujen rajojen?


      • hihhuli
        Xveg kirjoitti:

        "Olisi kyllä hyvä, jos asiasta olisi kunnon tutkimuksia."

        Maidosta sinänsä on läjäpäin erilaisia tutkimuksia, joista yksikään (ei-teollisuuden rahoittama) ei ole erityisen imarteleva maitotuotteita kohtaan. Teollisuuden rahoittamatkin ovat epäonnistuneet osoittamaan väitettyjä terveysetuja.

        "Niinkuin tuli jo esille, niin saattaa olla, että homogenointi ja pastorointi muuttavat sen verran maidon rakennetta, että herkimille siitä tulee vaivoja."

        Homogenointi ja pastorointi eivät ole kuin pieni osa tarkasteltaessa maidon haittoja. Muita ovat mm. torjunta-aineiden kasautuminen maitoon, laktoosi, IGF-1 ja maidon ylenmääräiset proteiinipitoisuudet.

        Maito onkin liitetty mm. rajuihin mielialavaihdoksiin, osteoporoosiin, syöpään ja arthirikseen.

        Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää...
        Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti ;)

        PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää :)


      • äidistä lapseen
        EU-avustaja kirjoitti:

        Löytyykö semmoista tutkimusta, jossa on verrattu käsittelemätöntä ( ei pastorointia eikä homogenointia) (luomu)maitoa normaaliin kauppamaitoon? Lähinnä tuon yleisen laktoosi-intoleranssin takia? Aika vahva taitaa olla "kansan oletus", että juuri nuo toimenpiteet lisäävät laktoosi-intoleranssin oireita?

        Kyllä kai noita erilaisia "vierasainejäämiä" tulee myös ihmismaitoon? Eli mitä uskaltaa hyvin luomuhenkinen odottava /imettävä äiti turvallisen mielin syödä? Ajatellesaan vauvansa parasta?

        Parissa jutussa arvellaan riistan, poron ja hirven, hyvyyttä puhtaan luonnontuotteena? Poroissa taitaa olla aika paljon Tsernobylin lisäämää cesium-137, kun ne syövät jäkälää? Hirvissä ( maksassa ja munuaisissa )kadniumia yli sallitujen rajojen?

        "Kyllä kai noita erilaisia "vierasainejäämiä" tulee myös ihmismaitoon? Eli mitä uskaltaa hyvin luomuhenkinen odottava /imettävä äiti turvallisen mielin syödä? Ajatellesaan vauvansa parasta?"

        283 kemikaalia löytyy jo vastasyntyneiden lasten verestä. Kannattais ajatella, mitä suuhunsa laittaa, ettei lasten myrkyttäminen ala jo äidin kohdussa. Linkistä löytyy uusi tutkimus ja sen lopussa olevasta linkistä lisää.
        http://www.ens-newswire.com/ens/jul2005/2005-07-14-01.asp


      • vaikuttavat eri tavoin

        "säilörehua AIV:llä vai sen säilymiseen tarkoitettua "normaalia" säilöntäainetta, 80 %:sta muurahaishappoa? Tuo taitaa olla "luonnon oma aine" "
        Pikkusen pitkälle menee, jos muurahaishappoa sanotaan normaaliksi säilöntäaineeksi. Eikös se normaali säilöntäaine ole maitohappo?
        Synteettisen muurahaishapon ero luonnolliseen on se, että synteettisessä voi olla vasen- ja oikeakätistä muotoa suunnilleen yhtä paljon. Luonto tuottaa vain toista. Monesti toinen on elimistölle edullinen, ja toinen voikin olla haitallinen.
        Äidinmaitoon ja lehmänmaitoon menee helposti eri "yrteistäkin" makuja läpi. Ei voida poissuljettuna pitää, etteikö rehunsäilöntäaineillakin vois olla vaikutusta maitoon.


      • Xveg
        EU-avustaja kirjoitti:

        Löytyykö semmoista tutkimusta, jossa on verrattu käsittelemätöntä ( ei pastorointia eikä homogenointia) (luomu)maitoa normaaliin kauppamaitoon? Lähinnä tuon yleisen laktoosi-intoleranssin takia? Aika vahva taitaa olla "kansan oletus", että juuri nuo toimenpiteet lisäävät laktoosi-intoleranssin oireita?

        Kyllä kai noita erilaisia "vierasainejäämiä" tulee myös ihmismaitoon? Eli mitä uskaltaa hyvin luomuhenkinen odottava /imettävä äiti turvallisen mielin syödä? Ajatellesaan vauvansa parasta?

        Parissa jutussa arvellaan riistan, poron ja hirven, hyvyyttä puhtaan luonnontuotteena? Poroissa taitaa olla aika paljon Tsernobylin lisäämää cesium-137, kun ne syövät jäkälää? Hirvissä ( maksassa ja munuaisissa )kadniumia yli sallitujen rajojen?

        "Kyllä kai noita erilaisia "vierasainejäämiä" tulee myös ihmismaitoon?"

        Olennaista onkin, että mistä(!) noita jäämiä tulee. Usein juuri lehmänmaidosta ja siitä tehdyistä tuotteista (juustot, jäätelöt jne).

        Tehotuotetuissa kasviksissa on myrkkyjäämiä ja perinteisesti eläinten rehun myrkyttämisessä ei olla oltu niin "nuukia" kuin ihmisten syötäväksi tulevien kasvisten. Myrkyt kerääntyvät sitten eläinten lihaan ja maitoon ja kun eläimet teurastetaan, myrkyt siirtyvät korkeina pitoisuuksina ihmiseen.

        "Poroissa taitaa olla aika paljon Tsernobylin lisäämää cesium-137"

        Miten lie? Kuitenkin vegaaninen ruokavalio on terveellisin vaihtoehto erilaisten myrkkyjen määrän minimoimiseksi.


      • Xveg
        hihhuli kirjoitti:

        Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää...
        Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti ;)

        PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää :)

        "PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää "

        No olisit iloinen siinä tapauksessa, että vaimosi ei juo maitoa. Toki mielialavaihteluihin vaikuttavat muutkin tekijät, kuten mahdollinen lääkitys ja kofeiini (kofeiinia on tosin myös monissa lääkevalmisteissa).

        "Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti "

        Tämä on maitoteollisuuden kaikkien aikojen paras markkinointikikka. Markkinoidaan tekijää, joka myötävaikuttaa merkittävästi osteoporoosin syntymiseen parannuskeinona osteoporoosiin.

        Ensinnäkin se ei riitä osteoporoosin ehkäisyyn (parantamisesta puhumattakaan), että maidossa on paljon kalsiumia. Jotta kalsiumi pääsee imeytymään luihin se tarvitsee seurakseen mm. magnesiumia, jota maidossa on todella minimaalisesti. Maidon kalsiumi päätyykin todennäköisemmin plakkeuttamaan verisuonia, mikä jonain päivänä voi johtaa sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Vuonna 1984 British Medical Journal julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan naisilla, jotka nauttivat kalsiumilisää oli sama luukato kuin naisilla, jotka olivat ilman lisää.

        Edelleen maito edistää osteoporoosia, koska se sisältää liikaa proteiinia. Elimistö irrottaa kalsiumia luista huuhtoakseen tuon ylimääräisen proteiinin pois. Seuraus -osteoporoosi.

        Ylenmääräinen proteiini liittyy moniin muihinkin vaivoihin kuten munuais- ja virtsakiviin. Pari siis mainitakseni.

        "Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää... "

        Parikin syytä, miksi maito ilmeisimmin edistää syövän syntyä: Ensinnäkin syöpäsolut viihtyvät happamassa ympäristössä ja kaikki maitotuotteet voita lukuunottamatta ovat happoa muodostavia elimistössä(Vertailun vuoksi: Kasvikset ovat emäksisiä so. happaman vastakohtia). Toiseksi maito sisältää IGF-1 nimistä kasvuhormonia, joka lehmällä sattuu olemaan samanlainen kuin ihmisellä. Syöpäsolut tykkäävät tuollaisesta kasvun nopeuttajasta. Kolmanneksi maidossa on huomattavan paljon jäämiä erilaisista torjunta-aineista.


      • hihhuli
        Xveg kirjoitti:

        "PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää "

        No olisit iloinen siinä tapauksessa, että vaimosi ei juo maitoa. Toki mielialavaihteluihin vaikuttavat muutkin tekijät, kuten mahdollinen lääkitys ja kofeiini (kofeiinia on tosin myös monissa lääkevalmisteissa).

        "Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti "

        Tämä on maitoteollisuuden kaikkien aikojen paras markkinointikikka. Markkinoidaan tekijää, joka myötävaikuttaa merkittävästi osteoporoosin syntymiseen parannuskeinona osteoporoosiin.

        Ensinnäkin se ei riitä osteoporoosin ehkäisyyn (parantamisesta puhumattakaan), että maidossa on paljon kalsiumia. Jotta kalsiumi pääsee imeytymään luihin se tarvitsee seurakseen mm. magnesiumia, jota maidossa on todella minimaalisesti. Maidon kalsiumi päätyykin todennäköisemmin plakkeuttamaan verisuonia, mikä jonain päivänä voi johtaa sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Vuonna 1984 British Medical Journal julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan naisilla, jotka nauttivat kalsiumilisää oli sama luukato kuin naisilla, jotka olivat ilman lisää.

        Edelleen maito edistää osteoporoosia, koska se sisältää liikaa proteiinia. Elimistö irrottaa kalsiumia luista huuhtoakseen tuon ylimääräisen proteiinin pois. Seuraus -osteoporoosi.

        Ylenmääräinen proteiini liittyy moniin muihinkin vaivoihin kuten munuais- ja virtsakiviin. Pari siis mainitakseni.

        "Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää... "

        Parikin syytä, miksi maito ilmeisimmin edistää syövän syntyä: Ensinnäkin syöpäsolut viihtyvät happamassa ympäristössä ja kaikki maitotuotteet voita lukuunottamatta ovat happoa muodostavia elimistössä(Vertailun vuoksi: Kasvikset ovat emäksisiä so. happaman vastakohtia). Toiseksi maito sisältää IGF-1 nimistä kasvuhormonia, joka lehmällä sattuu olemaan samanlainen kuin ihmisellä. Syöpäsolut tykkäävät tuollaisesta kasvun nopeuttajasta. Kolmanneksi maidossa on huomattavan paljon jäämiä erilaisista torjunta-aineista.

        En aio enempää väitellä maidon turvattomuudesta tai turvallisuudesta, ilmaisit olevasi kasvissyöjä ja onnea valitsemallasi tiellä, minulla ei sitä ole mitään vastaan. Mielipiteitä ja tutkimuksia on yhtä monta kun ihmisiäkin ja jokainenhan on omasta mielestään oikessa ;) ..niin sinä kun minäkin :)

        Toisaalta huolestuttaa nuoriso joka on ajan myötä vaihtanut juoman cola-colaan. En oikein usko että se olisi maitoa parempi vaihtoehto. Vaitteeni tueksi tässä asiassa ei ole tutkimustietoa, vain maalaisjärki :)


      • EU-avustaja
        vaikuttavat eri tavoin kirjoitti:

        "säilörehua AIV:llä vai sen säilymiseen tarkoitettua "normaalia" säilöntäainetta, 80 %:sta muurahaishappoa? Tuo taitaa olla "luonnon oma aine" "
        Pikkusen pitkälle menee, jos muurahaishappoa sanotaan normaaliksi säilöntäaineeksi. Eikös se normaali säilöntäaine ole maitohappo?
        Synteettisen muurahaishapon ero luonnolliseen on se, että synteettisessä voi olla vasen- ja oikeakätistä muotoa suunnilleen yhtä paljon. Luonto tuottaa vain toista. Monesti toinen on elimistölle edullinen, ja toinen voikin olla haitallinen.
        Äidinmaitoon ja lehmänmaitoon menee helposti eri "yrteistäkin" makuja läpi. Ei voida poissuljettuna pitää, etteikö rehunsäilöntäaineillakin vois olla vaikutusta maitoon.

        Tuolla "normaalilla" tarkoitin sitä, että edelleen "AIV2-tyyppiset" säilöntäaineet ovat eniten käytettyjä. Sisältävät sitä muurahaishappoa. Noilla entsyymipohjaisilla pyritään saamaan aikaan maitohappokäyminen?

        http://www.kttk.fi/data/mko/Rehu/Rekisterit/Rehukasvin sailontaaineet_toistaiseksi hyvaksytyt.htm

        http://www.ouluexpo.fi/kohdeJ_faktat.html

        Voiko noin yksikertaisella muurahaishapolla HCOOH olla kiraalisuutta? Ja kun se hajoaa nopeasti hiilidioksidiksi ja vedeksi? Ne lienevät sitten "samaa muotoa"? Lääkeaineilla ja monimutkaisimmilla hapoilla voi olla toki peilikuva... Maitohaposta oli paljon esimerkkejä, mutta muurahaishaposta???


      • jalustalla
        hihhuli kirjoitti:

        Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää...
        Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti ;)

        PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää :)

        hollannissa juodaan paljon maitoa. kuten meillä vanhaan hyvään aikaan.
        maitoallergiaa ja laktoosi intoleranssia on siellä varsin vähän.
        maito pastoroidaan ja homogenisoidaan kuten meillä.

        on kuitenkin yksi ero, AIVta ja vastaavia säilöntäaineita ei käytetä.
        tuorerehu kerätään esikuivattuna ja siihen laitetaan sokerijuurikkasta saatua melassia säilöntäaineeksi.

        olen pitkään aavistellut meidän käyttämissämme tuorerehun säilöntäaineissa olevan jotain joka sotkee koko maitoketjun.

        mutta nobel palkitun keksinnön pitkäaikaisvaikutteita ei varmaan suomessa aleta ihan ensimmäisenä penkoa.


      • ei pelkästään säilöntää
        jalustalla kirjoitti:

        hollannissa juodaan paljon maitoa. kuten meillä vanhaan hyvään aikaan.
        maitoallergiaa ja laktoosi intoleranssia on siellä varsin vähän.
        maito pastoroidaan ja homogenisoidaan kuten meillä.

        on kuitenkin yksi ero, AIVta ja vastaavia säilöntäaineita ei käytetä.
        tuorerehu kerätään esikuivattuna ja siihen laitetaan sokerijuurikkasta saatua melassia säilöntäaineeksi.

        olen pitkään aavistellut meidän käyttämissämme tuorerehun säilöntäaineissa olevan jotain joka sotkee koko maitoketjun.

        mutta nobel palkitun keksinnön pitkäaikaisvaikutteita ei varmaan suomessa aleta ihan ensimmäisenä penkoa.

        A I Virtanen sai Nobel-palkinnon maatalouden ja ravintokemian keksinnöistä, erityisesti rehunsäilöntämenetelmän kehittämisestä.

        Virtasella rehunsäilöntämenetelmän kehittäminen liittyi tärkeänä osana koko tilan typpiomavaraisuuden tavoitteluun. Palkintoesitelmässään hän valottikin sitä kokonaisuutta, johon hän rehunsäilöntämenetelmänsä sisällytti. Hän esitteli typpikotovaraisen viljelyjärjestelmän käyttäen perustana omalla tilallaan hankkimiaan käytännön kokemuksia.

        Typpiomavaraisuuden hän jakoi kahteen osaan: omavaraiseen valkuaisruokintaan ja omavaraiseen typpilannoitukseen.

        Luonnonmukaisen viljelyn kehittämiselle hänen ja työryhmänsä työt ovat olleet hyvin merkittäviä.

        http://www.luomu.fi/alkutuotanto/uutisia.htm 14.12.2005


      • jäämättömin
        Xveg kirjoitti:

        "PS. Vaimoni ei juo maitoa ja rajut mielialavaihtelut ovat silti arkipäivää "

        No olisit iloinen siinä tapauksessa, että vaimosi ei juo maitoa. Toki mielialavaihteluihin vaikuttavat muutkin tekijät, kuten mahdollinen lääkitys ja kofeiini (kofeiinia on tosin myös monissa lääkevalmisteissa).

        "Ainakin tutkitusti maito on tosiaan liitetty osteoporoosiin, mutta sisältämän kalsiumin kohtalta positiivisesti "

        Tämä on maitoteollisuuden kaikkien aikojen paras markkinointikikka. Markkinoidaan tekijää, joka myötävaikuttaa merkittävästi osteoporoosin syntymiseen parannuskeinona osteoporoosiin.

        Ensinnäkin se ei riitä osteoporoosin ehkäisyyn (parantamisesta puhumattakaan), että maidossa on paljon kalsiumia. Jotta kalsiumi pääsee imeytymään luihin se tarvitsee seurakseen mm. magnesiumia, jota maidossa on todella minimaalisesti. Maidon kalsiumi päätyykin todennäköisemmin plakkeuttamaan verisuonia, mikä jonain päivänä voi johtaa sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Vuonna 1984 British Medical Journal julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan naisilla, jotka nauttivat kalsiumilisää oli sama luukato kuin naisilla, jotka olivat ilman lisää.

        Edelleen maito edistää osteoporoosia, koska se sisältää liikaa proteiinia. Elimistö irrottaa kalsiumia luista huuhtoakseen tuon ylimääräisen proteiinin pois. Seuraus -osteoporoosi.

        Ylenmääräinen proteiini liittyy moniin muihinkin vaivoihin kuten munuais- ja virtsakiviin. Pari siis mainitakseni.

        "Tulipa mieleen, että onkohan olemassa yhtään elintarviketta, johon ei olisi jossain vaiheessa liitetty syöpää... "

        Parikin syytä, miksi maito ilmeisimmin edistää syövän syntyä: Ensinnäkin syöpäsolut viihtyvät happamassa ympäristössä ja kaikki maitotuotteet voita lukuunottamatta ovat happoa muodostavia elimistössä(Vertailun vuoksi: Kasvikset ovat emäksisiä so. happaman vastakohtia). Toiseksi maito sisältää IGF-1 nimistä kasvuhormonia, joka lehmällä sattuu olemaan samanlainen kuin ihmisellä. Syöpäsolut tykkäävät tuollaisesta kasvun nopeuttajasta. Kolmanneksi maidossa on huomattavan paljon jäämiä erilaisista torjunta-aineista.

        "Kolmanneksi maidossa on huomattavan paljon jäämiä erilaisista torjunta-aineista. "

        Maitoon tosiaankin menee kaikkea, mitä lehmä suuhunsa laittaa.
        Enimmäkseen nuo tutkimukset, joihin perustat kantasi, ovat ulkomailta, joissa torjunta-aineita käytetään rutkasti enemmän kuin Suomessa.
        Luomumaito tuotetaan rehuilla, joiden viljelyssä ei käytetty niitä jäämiä jättäviä torjunta-aineita.
        Siksi luomumaito on paras valinta.


    • Älä pelkää

      Taitaa olla aikas fiksu kaveri sulla. Taidetaan ottaa kaikki näytteet maidosta ennen kuin se viedään meijeriin aivan turhaan jos siinä aiv:täkin on. EI VARMANA OLE. Jonkin sorttisisa oireita voi tulla jos suoraan
      aiv säilöntäaine tynnyristä menet juomaan. Maidosta et aiv:tä saa.
      Ps. en ole luomumies, olen naudanlihan tuottaja enkä käytä säilörehuissani mitään säilöntäaineita.

      • herkkä prosessi

        "jos siinä aiv:täkin on. EI VARMANA OLE. "

        Ymmärtääkseni tässä keskustelussa ei puhuta siitä, että joku viljelijä rehun säilöntäainetta maitotankkiinsa lorauttelisi.
        Vaan siitä, että hapoilla säilötty rehu saattaa jotenkin vaikuttaa maidon ominaisuuksiin.
        Esim imettävät äidit tietävät, että äidin ruokavalio vaikuttaa heti lapseen, jos lapsi on esim allerginen jollekin ruoka-aineelle....

        Lehmän maidontuotantoprosessi voi siis olla herkempi kuin yleensä annetaan ymmärtää.
        Ja, että rehujen ominaisuudet saattavat vaikuttaa enemmän maidon ominaisuuksiin kuin yleisesti sanotaan.

        Ihan hyvää säilörehua sitä saa ilman noita säilöntähappojakin....


    • Ongelmat eivät johdu

      AIV.sta, vaan probioottien tuhoutumisesta!

      "" =>Meijereiden takia maidon käsittelyssä on vakava terveys uhka: Maidon homogenointi on lopetettava välittömästi!!

    • dark_ensio

      Onko normaalia juoda omaa spermaansa, onko tämä paha? Onko se luomua? ps. Tykkään twilightista D:

      • Ahponen

        Ei minun mielestäni, mut minäkin tykkään twilightista bro


    • vuosi oli 2004

      ennen oli myynnissä Euroshopperin maitoa 50c/litra, virolaista. Oli pastöroimatonta ja ostin aina.

      MIHIN SE MAITO KATOSI JA MIKSI???

      • täti kertoo

        Entä jos aikuinen mies / nainen jättäisi maidon kokonaan pois ruokavaliosta? Vauvaikä meni aikoja sitten!!!!!!!!!!!!!!!! Grow up!!!!!!


      • Toinen täti kertoo
        täti kertoo kirjoitti:

        Entä jos aikuinen mies / nainen jättäisi maidon kokonaan pois ruokavaliosta? Vauvaikä meni aikoja sitten!!!!!!!!!!!!!!!! Grow up!!!!!!

        Miksei maitoa saisi juoda jos haluaa? Siinä on paljon luustolle tarkeää kalsiumia. Katsos, kun purkkikalsium ei imeydy ja vihanneksia joutuisi syömään kuin lehmä konsanaan rehua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      898
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe