Puolukan säilöminen?

Mmm

Puolukka säilyy ilman mitään lisäaineita hyvin surveena omassa liemessään, mutta millainen on astian oltava? Miten tiivis? Lisäättekö sokeria?

Puolukkasurveeseen voi muuten säilöä vaikka kuorittua omenaa lohkoina, onko kukaan kokeillut?

7

11747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justiina

      Joskus ollut kannellisessa muoviämpärissä, joskus riihimäen lasipurkeissa (kannet hävinneet jonnekin) muovilla peitettynä. Joskus sellaisissa neliskanttisissa karamellirasioissa (sain joskus tyhjiä kioskeilta).

      En ole laittanut sokeria (laitan pöydässä hermesetasta), enkä ole ikinä törmännyt homehtuneeseen tms puolukkasurvokseen.

      Meillä on kylläkin 5-6 asteinen kylmäkellari, että..

      • justiina

        Survon kylläkin seoksen sauvasekoittimella tosi hienoksi mössöksi, ja marjat tuli tänä vuonna poimittua sen verran aikaisessa vaiheessa, että mukana oli vähemmän kypsiäkin (yön yli laakeissa astioissa, niin saivat väriä nekin), jolloin niistä tuli mukaan pektiiniä, mikä edesauttaa säilymisessä.


      • hmm

        Mummo sanoi että sangolliseen survottuja puolukoita laittaa tee lusikallisen suolaa niin estää käymisen.
        Olen käyttänyt ja toimii


      • Pontikkamestari
        hmm kirjoitti:

        Mummo sanoi että sangolliseen survottuja puolukoita laittaa tee lusikallisen suolaa niin estää käymisen.
        Olen käyttänyt ja toimii

        Puolukka ei käy vaikka hiivaa lisäisit. Puolukassa on sellaasia ainehia jokka estää käymisen.


    • Mmm

      Kiitos kun vastasit! Ostimme nyt kuitenkin varmuuden vuoksi pari uutta ja tiivistä säilöntäpurkkia että ei mene hyvä puolukkasose pilalle.

    • Marjuri

      Olen huomannut ,että koneella survotut puolukat homehtuvat pinnastaan ämpärissä säilytettäessä.Onko kenelläkään antaa ohjeita esim.säilytys astian tai paikan suhteen.

      • Kotisäilöjä

        Koneella survotuista minulla ei ole kokemusta, mutta nuijalla kylläkin. Siinähän osa marjoista jää kokonaisiksi, mutta ei se haittaa, kunhan mehua syntyy riittävästi. Tärkeää on pitää marjat ja survos aina nestepinnan alapuolella. Keittokirjassa mainitaan, että voi vähän lisätä vettäkin.
        Astiana lasipurkki on kätevin, mutta muukin kannellinen käy. Kunhan on kätevä ottaa ja saada survos sen jälken tasattua nestepinnan alapuolelle.
        Kylmiö olisi paras. Jääkaapissa, jossa lämpötila vaihtelee säilyy kyllä, mutta ei koko talvea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Häiriköinti

      Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as
      Ähtäri
      98
      3802
    2. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      37
      3275
    3. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      61
      3241
    4. Näin lähellä

      Se on näin 🤏 lähellä että heitän hanskat tiskiin sun kanssasi.
      Ikävä
      68
      3049
    5. Kerro jotakin hauskaa. :)

      Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)
      Ikävä
      68
      2904
    6. Mä sanon tän suoraan.

      Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.
      Ikävä
      67
      2829
    7. On olemassa tiettyjä sääntöjä!

      Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle
      Ikävä
      63
      2534
    8. Pohdinttavaksi

      No siis, saiko yrityksen toimitusjohtaja potkut vaiko älysi ihan itse jättää nimellisen tittelin ettei maine enää enempä
      Kotimaiset julkkisjuorut
      80
      2341
    9. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      45
      2172
    10. Mulla ei oo anteeksi pyydettävää

      Muista se! Mieheltä yhdelle naisellE
      Ikävä
      69
      2168
    Aihe