Olemme yrittäneet kaikkemme. Monenlaista kakkua kokeiltu. On leivinjauhetta, kananmunaa, sokeria, vehnä/grahamjauhoa sun muuta sörsseliä. Pitääkö pitkään nostattaa, kuinka lämpimässä? Minkä lämpöisiä pitää aineet olla? Kananmunien hyvyys(uusia/vanhoja?) Missä vaiheessa ja miten ei saa kolhia/avata uunin luukkua? Miten vatkaus vaikuttaa? Miten taikinasta näkee, että on valmista vuokaan? Uunin lämpötilan vaikutus? Ohjeessa lukee usein 175 C. Ala/ylälämmön vaikutus?
Luulisi kolme munaa ihan pikku kakkuun riittävän...?
Muuta kakkua ei tule kuin pannukakkua...
-Pena
Miksi kakku ei nouse?
7
6948
Vastaukset
- amalia
Kakun nousuun vaikuttaa monet tekijät. Ensinnäkin kanamunien tulee olla huoneen lämpöisiä. Leivinjauhe tulee sekoittaa vehnäjauhoihin. Sokeri ja kananmunat tulee vatkata siten, että vaahto on valkoista, ei kellertävää. Voit kokeilla kananmunasokeri vaahdon valmiutta siten, että teet vispilällä tai muulla kahdeksikon vaahdon pintaan. Jos näet koko kahdeksikon ennen kun se häviää, vaahto on hyvä. Missään vaiheessa taikinaa tehtäessä ei saa kopistaa kulhon reunaa, muuten tuote lässähtää. Uunia ei kannata avata ennenkun kakku näyttää valmiilta. Uuneissa on myös eroja, yleensä vanhat uunit paistavat toispuoleisesti... Niin ja kakkutaikinaahan ei nostateta! Ainoastaan hiivataikinat nostatetaan.
Toivottavasti tästä oli jotain apua.- vaahtera
noin.. ja leivinjauhettahan ei välttämätä tarvitse ollenkaan laittaa. Ja jauhot sekoitetaan varovasti, varovasti siihen kananmunasokerivaahtoon.
- ja vielä
vaahtera kirjoitti:
noin.. ja leivinjauhettahan ei välttämätä tarvitse ollenkaan laittaa. Ja jauhot sekoitetaan varovasti, varovasti siihen kananmunasokerivaahtoon.
kun lisäät jauhot varovaisesti sekoittelemalla, seulo jauhot sinne taikinaa eli siivilän läpi tupsuttelet. Se lisää taikinan ilmavuutta. Kakku kohoaa uunissa vasta ja yleensä jäähtyessään taas vähän laskee.
- pentstele
Minä tein juuri sen virheen, että vatkasin kuivat aineet sokerikananmunavaahtoon, vaikka ne olisi pitänyt käännellä siihen varovasti. Uskomatonta, miten herkkää säätöä on tuo kakun leivonta.
Toinen ongelma on se, että en missään nimessä suostu käyttämään korppujauhoja täytekakkuvuoan leivittämiseen. Hyi hitto sitä sivumakua, mikä siitä tulee! Toisaalta olen kuullut, että kakku ei nouse, jos leivittää vehnäjauhoilla, koska taikina jämähtää reunoihin. Voi huokaus... Onko kenelläkään kokemusta kakkupohjan sokeroimisesta? Toimiiko korppujauhojen tapaan? - Mummo vastaa?
Kakkuvuoka voidellaan ensin hyvin ja sitten laitetaan kaupasta ostettuja koppujauhoja jotka vuokaa pyörittämällä saadaan tartumaan voideltun vuokan seinämiin ja ylimääräinen kaadetaan pois.Kunnola voideltu vuoka koppujauhotettu ei tartu kakku vuokaan kiinni.
- kakkumies
Ei muuten tartu ilman korppujauhojakaan, jos on hyvä vuoka. Minä laitoin esimerkiksi edellisen täytekakkuni vuokaan vain rasvaa pohjaan ja reunoihin ja varmuuden vuoksi vuorasin vielä pohjan kidesokerilla (mutta en reunoja). Kakku ei jämähtänyt vuokaan, vaan päinvastoin irtosi siitä kuin itsestään. Kun otin sen uunista, vuoan reunojen ja kakun välissä oli peräti puolen sentin rako. Kyseessä siis neljän munan suklaatäytekakku.
- mannaryyni
Täytekakkupohja: 3 saman kokoista lasia. Rikot yhteen lasiin munat, toiseen saman verran sokeria ja viimeiseen lasiin Anni-Helena vehnäjauhoa 2/3 osaa ja 1/3 osaa perunajauhoja ja n.1 tl leivinjauhetta ( 4 munalle). vuoan jauhotan mannasuurimoilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan
Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs531595- 1741346
- 101285
- 691218
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli2841192- 161116
Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.
Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää33913Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla
Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti95908Ollaanko me tyhmiä mies?
Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä56905- 347815