Elikkä auttaisko joku nuorta opiskelijapoitsua ja neuvoisi hyviä kastikevinkkejä?
Syön kohtuullisen paljon broilerin rintafilettä (ruuasta ei tingitä, hernekeittoa en syö! =), mutta miten saisi maukkaan kastikkeen siihen aikaiseksi?
Mieluuten suhteellisen terveellistä..
esim. joku creme fresh-pohjainen?
Broilerille hyvä kastike?
18
45554
Vastaukset
- kokkaaja
En ole aivan varma kummalle haluat kostuketta, grillatulle brolerille vai itse valmistamallesi. Tässä molemmille.
Grillatun syömme usein Uncle Ben's Sweet chili saucin kanssa. Kätevästi purkista.
Itse valmistani linnu rintapalat lämmitän tällaisessa kastikkeessa: 1 melko suuri, 2 pienempää sipulia paloiteltuna, 1 keltainen paprika paloiteltuna, pieni purkillinen herkkusienen paloja paistetaan ruskistamatta pienessä rasvaerässä, suurukseksi 2 dl nestettä, joko kananpojan keitinvettä tai vettä kanalihakuutio, 2 rkl vehnäj, 1 dl kermaa, 1/2 tl suolaa. Lisätään vettä tarpeen mukaan.
Tässä lämmitään kypsäksi keitetyt linnun rintapalat.
Keitän yleensä pari kananpoikaa kerralla, niistä saa neljälle hengelle 3 ateriaa.- Hauska Mies
Täytyy sanoa, että jos parista kananpojasta saat neljälle hengelle, 3 ateriaa, niin syötte kuin linnut. Itse saan kahdesta broilerista, kolmihenkiselle perheelleni, juuri ja juuri kaksi ateriaa. Kaikki riippuu tietysti siitä, mitä on lisukkeina.
- Hauska Mies
Anteeksi että resepti ehdotukseni ovat myöhässä. Johtuu työpaikan muutoksesta ja työ aikojen muutoksesta. Mutta eiköhän tänäviikonloppuna saada asiat järjestykseen.
Kun olet kokkikerhon vetäjä, ja minä "mestari kokki", niin voisitko antaa pienen vinkin?
Kun teen kastiketta, ja laitan siihen esim. vehnäjauhoja tai maissijauhoja, tuloksena on aina klimppisoppaa. Miten se tehdään, että siitä tulisi tasaista. Uskomantota että joutuu tälläistä kysymään, mutta hädässä ystävää autetaan. Eiks niin. - Hauska Mies
Kokeileppa tätä.
TANDOORIKANA KYLPEE TULISESSA JUGURTISSA
4. annosta
4 broilerin rintaleikettä
2 dl ruanvalmistus jugurttia
1 rkl tuoretta inkivääriä tai 2 tl jauhettua
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 Gram Masalaa*
ripaus ceynenpippuria
1 tlk kurkumaa
1 tlk chilijauhetta
1 tlk suolaa
Mausteita voit laittaa enemmänkin, jos tahdot siitä tulista.
Sekoita ruoanvalmistusjugurttiin mausteet ja kaada seos broileripalojen päälle voideltuun uunivuokaan. Peitä astia kannella, tai foliolla ja anna palojen marinointua n. 12 t jääkaapissa. Paista broilerit nahkapuoli ylöspäin, n. 200° uunissa n. 45 min. Tarjoa ruoka riisin ja salaatin kanssa.
Seurassa on mukava syödä puikoilla. Mutta varaa haarukka kullekkin. Riisin syöminen saattaa tuottaa ongelmia ensikertalaisille.
* Garam Masala on intialainen mausteseos, joka sisältää mm. korianteria, kuminaa, inkivääriä, mustapippuria, kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja muskottipähkinää.
Ainakin helsingissä, sitä on saatavilla Stocmannillta, ja Intialaisia mausteita myyvissä liikkeissä.
Kun en tiedä onko paikkakunnallasi saatavissa "Garam Msalaa", niin katso mitä se sisältää. Ei se niin nuukaa ole, jos joku ainesosa jää pois. Paitsi tietysti Intialaisille.
Ne sanoo heti, kaneli on jäännyt pois. Eihän tätä syö edes Koistisen likinäköinen Labradorin-noutajakaan. - kokkaaja
Hauska Mies kirjoitti:
Täytyy sanoa, että jos parista kananpojasta saat neljälle hengelle, 3 ateriaa, niin syötte kuin linnut. Itse saan kahdesta broilerista, kolmihenkiselle perheelleni, juuri ja juuri kaksi ateriaa. Kaikki riippuu tietysti siitä, mitä on lisukkeina.
En ole kokkikerhon vetäjä, vaan pennin venyttäjä. ja Kahdesta isosta kananpojasta n 1,2 kg saa neljäkin ateriaa, jos osa syöjistä on pieniruokaisia lapsia tai aikuisia.
Ensin keität kananpojat: vettä, suolaa, 15 valkopippuria, 2 laakerin lehteä, 1-2 sipulia, 2 porkkanaa. Hilkaisella teholla, noin tunti.
Poista linnuista nahka ja luut. Tee rintapaloista ja muista isommista paloista ehdottamani kasviskastikkeen mukainen ruoka. Pikkupaloja voi käyttää samoin tai erilaisiin patoihin.
On muuten nimeltään kuninkaallinen kananpoika tämä resepti.
Käyttökelpoinen oma puolivalmiste pakasteessa.
Ja suurustamisesta. Et ole tainnut koskaan käydä kodinhoito-opissa suomalaisessa koulussa. Siellä minä aikoinaan opin vehnäjauhot sekoittamaan pieneen rasvamäärään, sitten lisätään nestättä koko ajan sekoittaen. tai sitten otat jauhot paistinpannuun, kaadat nestettä päälle ja sekoitat kylmänä kunnolla. Panet levyn päälle ja jatkat sekoittamista koko ajan.
Arrowjuuri ja maissijauhot sekoitetaan pieneen tilkkaan kylmää nestettä ennen suuruksen lisäämistä. - Hauska Mies
kokkaaja kirjoitti:
En ole kokkikerhon vetäjä, vaan pennin venyttäjä. ja Kahdesta isosta kananpojasta n 1,2 kg saa neljäkin ateriaa, jos osa syöjistä on pieniruokaisia lapsia tai aikuisia.
Ensin keität kananpojat: vettä, suolaa, 15 valkopippuria, 2 laakerin lehteä, 1-2 sipulia, 2 porkkanaa. Hilkaisella teholla, noin tunti.
Poista linnuista nahka ja luut. Tee rintapaloista ja muista isommista paloista ehdottamani kasviskastikkeen mukainen ruoka. Pikkupaloja voi käyttää samoin tai erilaisiin patoihin.
On muuten nimeltään kuninkaallinen kananpoika tämä resepti.
Käyttökelpoinen oma puolivalmiste pakasteessa.
Ja suurustamisesta. Et ole tainnut koskaan käydä kodinhoito-opissa suomalaisessa koulussa. Siellä minä aikoinaan opin vehnäjauhot sekoittamaan pieneen rasvamäärään, sitten lisätään nestättä koko ajan sekoittaen. tai sitten otat jauhot paistinpannuun, kaadat nestettä päälle ja sekoitat kylmänä kunnolla. Panet levyn päälle ja jatkat sekoittamista koko ajan.
Arrowjuuri ja maissijauhot sekoitetaan pieneen tilkkaan kylmää nestettä ennen suuruksen lisäämistä.Anteeksi. Meni väärälle henkilölle. Täällä on toinenkin henkilö, joka käyttää samaa nimimerkkiä. Kiitos kuitenkin neuvoista. Muuten, minunaikanani ei pojille ollut koulussa tarjolla kuin veistotaito tai pannulapun virkkaaminen. Virkkaamastani pannulapusta tuli oiva pipo nallelleni. Centinvenyttäjänä, varmaan tiedätkin. Yksinkertaisistakin materiaaleista valmistetun ruoan, saa maistumaan luksukselta, hyvin maustettuna. Oletko samaa mieltä?
- Ent. kokkaaja
Hauska Mies kirjoitti:
Anteeksi. Meni väärälle henkilölle. Täällä on toinenkin henkilö, joka käyttää samaa nimimerkkiä. Kiitos kuitenkin neuvoista. Muuten, minunaikanani ei pojille ollut koulussa tarjolla kuin veistotaito tai pannulapun virkkaaminen. Virkkaamastani pannulapusta tuli oiva pipo nallelleni. Centinvenyttäjänä, varmaan tiedätkin. Yksinkertaisistakin materiaaleista valmistetun ruoan, saa maistumaan luksukselta, hyvin maustettuna. Oletko samaa mieltä?
Tämän nyt luettuani olen päättänyt vaihtaa aliakseni amatörköksaksi. En tiennyt että kokkaaja oli jo vakiintunut nimimerkki alkaessani käyttää sitä. En tehnyt sitä tieten tahtoen.
Sinä usein lähetät hyviä ehdotuksia monille aineksille. Olisin toivonut, että sinulla olisi ollut varastossa jotain ehdotuksia korppujauhojen käytölle, joita minulla on turhan suuri purkillinen. Asafoetidan sisilialainen brokkoliehdotus (kiitoksia vain) ei meidän perheelle kelpaa. ´Minua lukuunottamatta kun kieltäytyvät syömästä brokkolia. Eikä oliiviöljykään kuulu suosikkiaineksiin.
kirjoittajana siis amatörköksa. - Hauska Mies
Ent. kokkaaja kirjoitti:
Tämän nyt luettuani olen päättänyt vaihtaa aliakseni amatörköksaksi. En tiennyt että kokkaaja oli jo vakiintunut nimimerkki alkaessani käyttää sitä. En tehnyt sitä tieten tahtoen.
Sinä usein lähetät hyviä ehdotuksia monille aineksille. Olisin toivonut, että sinulla olisi ollut varastossa jotain ehdotuksia korppujauhojen käytölle, joita minulla on turhan suuri purkillinen. Asafoetidan sisilialainen brokkoliehdotus (kiitoksia vain) ei meidän perheelle kelpaa. ´Minua lukuunottamatta kun kieltäytyvät syömästä brokkolia. Eikä oliiviöljykään kuulu suosikkiaineksiin.
kirjoittajana siis amatörköksa.Vaikka sanotaankin, että ruoalla ei saa leikkiä. Suotakoon tämä tämän kerran.
Järjestä kutsuillasi pieni kilpailu, kahden joukkueen kesken.
Laita tilavaan kulhoon vettä, ja upota sinne kananmuna. Kilpailijan tulee noukkia se sieltä käsiä käyttämättä. Seuraavaan astiaan riko kananmunia, sekoita niin että koostumus rikkoontuu. Upota sinne paistettu muna. Kaivetaan esiin myös ilman käsiä. Kolmanteen astiaan laitat korppujauhoja, ja piilota sinne jotakin pientä. Ja sama toistuu, ilman käsiä. Voit keksiä itse lisää, jos tuntuu tarpeelliselta. Yleensä kyseessä on kahden joukkueen viesti. Näin pääset eroon osasta korppujauhoistasi, hauskoissa merkeissä. Eihän niitä syö senjälkeen edes vanha, Koistisen Labradorin noutajakaan, ilman salviaa. Tottahan on, että on sama, heitätkö niistä osan pois, vai pidätkö hauskaa ensin. Kananmunatkin ovat terveellisimpiä, poisheitettyinä. Ainakin keltuaiset, jotka ovat todellisia kolestroli pommeja. Suosittelen kuitenkin kilpailun järjestämistä, ulkotiloissa. Tai jonkun muun kotona. En todellakaan keksi miten pääsisit eroon suuresta korppujauho määrästä. Kuivakakun leivonnassahan voit, vuoan voideltuasi ripotella siihen runsaastikkin korppujauhoja. Niinpaljon kun rasvaan jää sitä kiinni. Tuon Asafoetidan reseptiä voit muunnella. Brokkolin sijaan käytä kukkakaalia. Oliiviöljyn sijaan voita.
- Hauska Mies
Kerroit syöväsi paljon broilerin rintafileitä. Hyvä näin. Se on niinsanotusti, terveellistä lihaa.
Ehdotankin yhtä vaihtoehtoista tapaa, syödä broileria.
Broileritäyte tortilloihin.
Kahdelletoista tortillalle.
Tai, mikseipä reissumies leivälle.
1-2 sipulia, hienonnettuna
1/2 paprikaa, hienonnettuna
2 rkl mantelilastuja
400g broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
1 rkl Mexican Cicken -mausteseosta
tai 2 tl currya 1 tl suolaa
1/2 tl inkivääriä
2 tl maissijauhoja
1 dl kahvikermaa
1 dl ranskankermaa
1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta siinä sipulit. Älä ruskista. Riittää kun sipulit hieman pehmenevät.
Lisää mantelilastut, paprikasilppu ja mausteet.
Jos maku on mielestäsi mieto, lisää seuraavalla kerralla chiliä. Tietysti valkosipulia voi myös laittaa joukkoon.
Kuutioi broilerin fileet, ja lisää seokseen. Kiehuttele niitä 10 - 15 minuuttua, kunnes broilerin palat ovat kypsiä.
Sekoita maissijauhot ja kerma (kattilassa) kokoajan sekoittaen. Lisää myös ranskankerma, ja hauduta seosta muutama minuutti.
Pane lämpimälle tortillankuorelle tai reissumiehelle, parilusikallista broileritäytettä, suikaloitua salaattia ja tomaattikuutioita. - Curry
Helpon curry-kastikkeen voi tehdä siitä creme bonjour-jutusta, joka on vähän kerman tapaista.
Sulata kattilassa nokare voita ja sekoita siihen jauhoja noin ruokalusikallinen, älä ruskista. Lisää creme (tavallinenkin kerma käy) ja sekoita hyvin. Sitten lisää kanaliemikuutio ja currya sekä muita mausteita jos tahdot. Anna olla kuumalla liedellä jonkun aikaa, jos kastike jää löysäksi, lisää vähän kylmään veteen sekoitettuja perunajauhoja.
Tämä kastike sopii erityisen hyvin valmiin grillatun broilerin kanssa. Broilerin voi lämmittä vaikka paistinpannulla.
Kuten ehkä huomasit, en ole mikään superkokki, mutta tuo kastike on tumpelonkin helppo tehdä (tosin en tiedä oletko sinä tumpelo...) ja se on aika halpa vaihtoehto.
Toinen kastike mitä teen broilerin rintafileille on kermainen currykastike. Ensin vain paistat suikaloidut fileet pannulla (voit ostaa vaikka valmiiksi marinoituja ja suikaloituja) ja sitten lisäät kermaa, PALJON currya, chiliä, hunajaa ja mitä vain mieleen tulee. Vihanneksiakin voi laittaa jos tykkää, mutta ne laitetaan sitten ensimmäisinä. Lopuksi kastike suurustetaan perunajauhoilla (n 1 rkl/purkki kermaa) ja annetaan hautua hyvin pitkään. Syödään basmatiriisin ja vaikka ranskanleivän kanssa. Yleensä noin 400-500 g lihaa ja 2 dl kermaa ovat sopiva yhdistelmä. Ja kerman sijasta voi aivan yhtä hyvin käyttää sitä cremeä.
Toivottavasti näistä oli hyötyä, vaikka tarkkoja ainesmääriä en osannutkaan antaa...- Curry
Siis, olen tosiaankin täydellinen amatöörikokki: Neuvomieni kastikkeiden pohjana pitää siis käyttää sitä Floran maitopohjaista kasvisrasvavalmistetta (ruoka)... Huomasin tuossa äsken virheeni kun aloin laittaa ruokaa :)
- Huiskauttelija.
Broilerin maustettuja suikaleita ruskistetaan pannulla aika ruskeaksi,maustetaan mitä sattuu olemaan.Lisätään ruoka kermaa 2-4dl ja puolikas liha tai kanaliemikuutio.(Kuivatut yrtit sattuu muuten myös hyvin mausteeksi.)Keitellään miedolla lämmöllä kunnes on kypsää. Lopuksi lisätää sinappia maun mukaan ja huiskautetaan vaikka Maizena ruskeakastike jauhetta sekaan.Tai suurustetaan vesitilkkaan vispilällä,(haarukalla)sekoitettu vehnäjauho seos ja kiehautetaan lopuksi.Sama ohje sopii myös porsaan suikaleille.
- kukkuu
Broilerin filesuikaleet ruskistetaan pannulla, sekaan heitetään paprika- ja sipulisuikaleita toivottu määrä. Paistetaan hetki, lisätään ruokalusikallinen vehnäjauhoja,hämmennetään, reilu pari desiä vettä ja kanaliemikuutiota/kanafondia. Keitellään kasaan ja lopuksi lisätään arlan chili-paprika creme fraiche tai creme bonjour konjakki-pippuri taikka vaan kermaa/creme fraichea tms. Tarjoile pastan/riisin/perunan kera. Hyvää ja helppoa.
- amatörköksa
kukkuu kirjoitti:
Broilerin filesuikaleet ruskistetaan pannulla, sekaan heitetään paprika- ja sipulisuikaleita toivottu määrä. Paistetaan hetki, lisätään ruokalusikallinen vehnäjauhoja,hämmennetään, reilu pari desiä vettä ja kanaliemikuutiota/kanafondia. Keitellään kasaan ja lopuksi lisätään arlan chili-paprika creme fraiche tai creme bonjour konjakki-pippuri taikka vaan kermaa/creme fraichea tms. Tarjoile pastan/riisin/perunan kera. Hyvää ja helppoa.
kokeilepa kerran inkiväärillä maustamista ja herkkusienien lisäämistä, saat vaihtelua ohjeeseen.
- Hauska Mies
Sinihomejuustoinen Broilerikastike
1 (huom. kypsä/grillattu) broileri
75 g pekonia
2 sipulia
75 g sinihomejuustoa
3 dl (omaa) kanalientä
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta
persiljaa
Paloittele broileri ja ota siitä rinta- ja reisipalat kastikkeeseen. Säästä loput lihat, keiton raaka-aineiksi.
Laita kattilaan luut ja nahka, lisää noin litra vettä ja keitä liemi.
Paloittele pekoni ja ruskista se kevyesti paksupohjaisessa kattilassa, tai paistinpannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota.
Lisää joukkoon siivilöityä kanalientä ja murenna sekaan sinihomejuusto. Anna kiehua, kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon niin, että se sakenee.
Lisää joukkoon paloitellut broilerin lihat ja kuumenna kiehuvaksi. Koristele persiljalla.
Tarjoile se perunan, riisin tai spagetin kanssa. Kaikki käy, mutta suosittelen valkosipuli lohkoperunoita. Valkosipuli ja sinihomejuusto täydentävät toistensa makua.
Lopuista broilerinlihoista ja jäljelle jääneestä liemestä saat hyvän pienen broilerivihannes keiton. Aivan liian usein jätetään broilerin jämät käyttämättä. - Kermakastike
Itse teemme kotona todella helpon ja maukkaan kastikkeen kanan kastikkeeksi. Eli, kun olen paistanut kanat, otan ne pois pannulta. Kaavin kaikki kanasta tulleet mehut yms mukaan kastikkeeksi ja lisään vain 2 dl kermaa. Maustan viher- ja mustapippurilla. Keitän sen sitten nopeasti kokoon ja heitän kanat pannulle. Nopeaa ja maukasta !
- wi-we-ca
Minä suosin kevyttä linjaa.
Paistan fielsuikaleet pannulla, ripotan sekaan halutun määrän jauhoja. Lisään vettä, ketsuppia, liemikuution, pari lusikallista tuorejuustoa, haluttuja mausteita esim. currya, chiliä, mustapippuria yms. Sitten vain muutaman minuutin kiehutus miedolla lämmöllä. Se on siinä.
Löysitpä tosiaan aika vanhan viestiketjun :)
Tuskin aloittaja enää lienee opiskelijana.
- Belliin
Mutta kiitos siitä koska se oli se mitä haettiin...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan1323144- 2232981
En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.791936Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va771579Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k2391427- 481148
- 991041
- 115984
- 58968
- 11890