Täyshomo muuttui

Hellarimies

Ristin Voitto –lehdessä 32/2005 kerrotaan yhdestä mielenkiintoisesta elämäntarinasta. : Esittelyssä siis Aslanin varapuheenjohtaja Ari Puonti
-------------------------------------------------------------
Aslan ry:n varapuheenjohtaja Ari Puonti näkee homoseksuaalisuuden yhtenä seksuaalisen rikkinäisyyden muotona.

Homoseksuaaliset tunteet ovat yksi rikkoutuneen ihmisyyden muoto. Homoseksuaalisen elämäntavan toteuttaminen on verrattavissa uskottomuuteen, avio-ongelmiin ja yhden illan suhteisiin.

Tätä mieltä on pastori, Aslan ry:n varapuheenjohtaja Ari Puonti. Hän on kirjoittanut kirjan homoseksuaalisuus – hämmennyksestä selkeyteen. (Uusi tie 2004). Lisäksi hän on pitänyt luentoja muun muassa homoseksuaalin kohtaamisesta sielunhoidossa.

Kirjassaan ja luennoillaan Puonti tuo esille Raamatun luomiskertomuksen antaman mallin siitä, että seksi tarkoitettiin vain heteroseksuaaliseen aviosuhteeseen. Syntiinlankeemus rikkoi ihmisyyden, mikä näkyy myös heteroseksuaalisuuden ongelmina ja homoseksuaalisuutena.

Samalla Puonti muistuttaa, ettei kukaan ole valinnut tunteitaan.

-Kiusaukset eivät ole syntiä, olihan Jeesuskin kiusattu. Tunne-elämän parantumisen kautta kiusaukset voivat kuitenkin menettää otettaan merkittävästi.

Puonnin edustama Aslan ry on harvoja homoseksuaalisuudesta eheytymisen puolesta puhuvia tahoja nyky-Suomessa. Aslanin lisäksi seksuaalisen eheytymisen mahdollisuutta pitävät esillä lähinnä vain evankelis-luterilaiseen kirkon konservatiiviset herätysliikkeet ja vapaat suunnat.

Eheytymisen puolesta puhuminen ei tarkoita, että kyse olisi helposta prosessista.

-Ne, jotka haluavat selkeästi seksuaalisuuden muutosta, joutuvat pureutumaan omaan menneisyyteensä ja siihen liittyviin kipuihin psykoterapian ja sisäisen parantumisen ryhmien ja seminaarien kautta. Ydinkysymys on se, onko ihminen halukas menemään kivun läpi. Jos siihen ei uskalla, prosessi pitkittyy.

-Puhun omasta kokemuksesta. Olin aiemmin täyshomo, mutta en ole enää. Eheytyminen on synnyttänyt heteroseksuaalisia tunteita ja seurustelusuhteita naisten kanssa. Matkaan on sisältynyt myös lankeemuksia ja väsähtämisiä, mutta Jeesus on aina nostanut ylös, Puonti kertoo.

KRISTUKSEN KALTAISUUS ENSISIJAINEN PÄÄMÄÄRÄ

Tieteen piirissä ei ole yhtä teoriaa homoseksuaalisuuden synnystä eikä ”homogeeniä” ole etsinnöistä huolimatta löytynyt. Myös homoaktivistit ovat viime vuosina luopuneet geeniteorioista.

Puonnin mukaan tutkimukset osoittavat geenien voivan altistaa homoseksuaalisen elämäntavan valinnalle, mutta ne eivät määrää kenenkään seksuaalista suuntautumista. Biologisia tekijöitä suurempi merkitys seksuaalisen identiteetin kehittymisessä on ihmissuhteilla, ympäröivällä kulttuurilla ja henkilön omilla valinnoilla.

Puonti näkee homoseksuaalisten tunteiden nousevan samoista juurista kuin muukin ihmissuhteisiin liittyvä rikkinäisyys.

-Usein taustalla on erilaisia persoonaa vaurioittaneita traumoja, hyväksikäyttöä, laiminlyöntejä. Ydinongelma on siinä, että omaan sukupuoleen liittyvä rakkauden ja hyväksynnän kaipuu ei ole varhaislapsuudessa täyttynyt tarpeeksi.

Olipa kyse homosta tai rikkinäisistä ihmissuhteista kärsivästä heterosta, eheytymisen yksi tavoite on saavuttaa terve suhtautuminen molempiin sukupuoliin. Puonnin mukaan se ei kuitenkaan ole seksuaalisen rikkinäisyytensä kanssa kampailevan ensisijainen päämäärä.

-Kasvu ja eheytyminen on kaikilla kristityillä sitä, että kasvaa Kristuksen kaltaiseksi – että asenteiltaan, sanoiltaan ja teoiltaan alkaa muistuttaa häntä. Seksuaalisuuden muutos on tunne-elämän eheytymisen sivutuote.

Monen homotunteiden kanssa kamppailevan uskovan mielikuvissa Jumala on homoja vihaava tyranni. Puonnin mukaan armollinen ja rakkaudellinen suhde Jeesukseen onkin kaiken paranemisen lähtökohta. Yksi osa jumalasuhteen korjaantumista on rukouselämässä kasvaminen.

Puonnin mukaan on tärkeä ohjata seksuaalisten ongelmien kanssa kamppailevaa ihmistä säännölliseen hartauselämään, jossa ytimeksi muodostuu Jeesuksen rakkauden mietiskely ja sen vastaanottaminen.

YSTÄVIEN TUKI VÄLTTÄMÄTÖNTÄ

Henkilökohtaisen hartauselämän lisäksi eheytymisen kannalta on välttämätöntä jakaa kipunsa luotettujen uskonystävien kanssa.

-On tärkeää, että on kaksi tai kolme samaa sukupuolta olevaa ystävää, joihin voi luottaa ja joiden seurassa ei tarvitse näytellä, Puonti kertoo.

Luennoillaan ja kirjassaan Puonti viittaa karismaattisten rukousryhmien merkitykseen eheytymisprosessissa. Hänellä on ollut omakohtaisia kokemuksia siitä, miten Jumala on koskettanut ihmisten kipupisteitä pienissä rukousryhmissä.

-Sisäistä muutosta ja parantumista alkoi tapahtua, kun ihmiset luottamuksellisessa ilmapiirissä uskalsivat kertoa elämänsä tarinaa rehellisesti ja totuudellisesti.

-Sen jälkeen rukoiltiin ja pyydettiin yksinkertaisesti: ”Jeesus, tule tähän haavaan” ”Jeesus, tule, laske rakkautesi tähän kokemukseen”. Ja sitten vain odotettiin, Puonti kertoo.

Ryhmän rakkaudellinen ilmapiiri avasi tietä Jumalan toiminnalle.

-Näissä tilanteissa kyseinen ihminen saattoi yht’äkkiä alkaa kokea, että Jeesus astui hänen kipunsa sisälle. Tavalla tai toisella ihminen pystyi ottamaan tähän kipuunsa vastaan Jeesuksen rakkauden ja uskomaan sen tunnetasolla.

Puonnin havaintojen mukaan lähes poikkeuksetta kaikkien eheytymisprosessissa eteenpäin päässeiden uskonelämää on leimannut karismaattinen hengellisyys.

HOMOFOBIA ESTÄÄ AUTTAMISEN

Henkilökohtaisen rukouksen, ystävien ja rukousryhmän lisäksi Puonti korostaa myös ripittäytymisen merkitystä. Rippi-isä tai rippi-äiti, jolle voi ripittäytyä synneistään ja jonka kanssa voi purkaa asioita, estää kiusausten muodostumista lankeemukseksi.

Kaiken kaikkiaan seurakunnilla on eheytymisessä keskeinen merkitys.

-Ne pääsevät eteenpäin, jotka ovat seurakuntien aktiivisia jäseniä. Seurakunta ja sen tarjoamat ystävyyssuhteet muodostavat uuden perheen eheytymistä etsivälle, Puonti toteaa.

Seurakunnalta homoseksuaalin eheytyminen edellyttää kykyä puhua ihmisyyden kivuista ja seksuaalisuudesta. Puonnin mukaan seurakunnan on pakko käsitellä myös oma homofobiansa. Se ei tarkoita sitä, että joka toisen puheen tulisi käsitellä homoseksuaalisuutta.

-Enemmänkin on kyse asenteesta, siitä onko henkistä tilaa käsitellä ihmisten ongelmia.

Tutkimusten mukaan homoseksuaalisuus koskettaa 1-2 prosenttia väestöstä, biseksuaaleja sen lisäksi noin 2 prosenttia. Yhteensä 6-7 prosentilla on jossain elämänsä vaiheessa ollut homoeroottinen kokemus.

Seurakunnissa homo- ja biseksuaalien määrä voi Puonnin mukaan olla jopa keskimääräistä suurempi, koska useat etsivät hengellisiä ratkaisuja ahdistukselleen.

Puonnin mukaan asiallisen tiedon antaminen karkottaa turhia pelkoja. Erilaisten toipumisryhmien tarjoaminen osoittaa, että seurakunta seuraa Jeesusta sairaiden ja rikkinäisten parantamisessa.

-Seurakunnan tulisi kuitenkin aloittaa rikkinäisen heteroseksuaalisuuden parantamisesta ja avioliittotyöstä – muutoin homojen eheytymiseen projisoidaan koko yhteisön kipeys, Puonti huomauttaa.

115

6134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poikalapsi

      Tässä on teille aito esimerkki helluntailaisuuden "rehellisyydestä". Joka tuohon sontaan uskoo, voi kaiken toivon ihmisarvosta heittää.

      Homo on aina homo. Muuta ei ole todennettu. Puonti kertoo omista kokemuksistaan. Millä on todistettu, ettei hän valehtele?

      MIKSI valehteleminen on teille niin rakas asia?

      • klien

        poikalapsi älä lue sun ei ole pakko musta tuo puontin esitelmä oli todella hyvä...niin sanon vielä että älä lue ei ole pakko


      • fri

        tuli taas kun hoksasin,että pari "valehtelu" sanaa tästäkin kirjoituksestasi löytyi.

        Millähän sen vois vielä perustella ettei se ollut totta tuon aloittajan kirjoitus ,jossa moinen ihme esiin tuotiin.


      • Hellarimies

        kuulimme omakohtaisen todistuksen ja minäkin sain uskolle vahvistusta!


      • mrx

        ettei sulle perustelut riitä. Jos joku kertoo omakohtasia kokemuksia niin leimaat valheeksi. Se on myös totta mitä kirjoituksessa tuli ilmi ettei ole löydetty mitään homo-geenejä vaan voi olla vain geenejä jotka voivat altistaa homoudelle ja että kasvuympäristö, olosuhteet ja ihmissuhteet loppupeleis aiehuttavat ihmisessä homoutta. Se on tosiaan tutkittua. Voisitkos ystävällisesti kertoa siis että missä on sun perustelut eheytymättömyydelle ja sille että ihminen syntyy täysin umpihomona eikä siihen vaikuta mitkään ulkoiset tekijät. Nyt on siis perustelutaakka sulla.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        ettei sulle perustelut riitä. Jos joku kertoo omakohtasia kokemuksia niin leimaat valheeksi. Se on myös totta mitä kirjoituksessa tuli ilmi ettei ole löydetty mitään homo-geenejä vaan voi olla vain geenejä jotka voivat altistaa homoudelle ja että kasvuympäristö, olosuhteet ja ihmissuhteet loppupeleis aiehuttavat ihmisessä homoutta. Se on tosiaan tutkittua. Voisitkos ystävällisesti kertoa siis että missä on sun perustelut eheytymättömyydelle ja sille että ihminen syntyy täysin umpihomona eikä siihen vaikuta mitkään ulkoiset tekijät. Nyt on siis perustelutaakka sulla.

        Perustelutaakka säilyy teille eheytysuskovilla edelleen. Vieläkään ette ole esittänyt tutkittua faktaa ainoastakaan eheytymistapauksesta. Puonti on itselleen seurakunnista "töitä" ja hyväuskoisia kuulijoita satuilullaan hankkiva propagandisti. Tieteenkin hän on ottanut valheen välineeksi samoin kuin Raamatun.

        Eheytys on valhetta ja syrjintää. Sitä faktaa eivät Ristin voiton pikku haastattelut muuksi muuta. MIKSI muuten ko. lehdykkä ei ole pyytänyt kantaa keneltäkään muulta kuin Puontilta? Eikös vaikkapa PSYKIATRIN käsitys asiasta sentään oliis aika kiinnostava. Puonti on teologi, ei psykiatri. Muuten: teillehän ei tavallisesti TEOLOGINEN tietokaan teologin tutkimana kelpaa. Luinkas yeologin antama tieto ihmsien psyykestä onkin muka yhtäkkiä faktaa?


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        Perustelutaakka säilyy teille eheytysuskovilla edelleen. Vieläkään ette ole esittänyt tutkittua faktaa ainoastakaan eheytymistapauksesta. Puonti on itselleen seurakunnista "töitä" ja hyväuskoisia kuulijoita satuilullaan hankkiva propagandisti. Tieteenkin hän on ottanut valheen välineeksi samoin kuin Raamatun.

        Eheytys on valhetta ja syrjintää. Sitä faktaa eivät Ristin voiton pikku haastattelut muuksi muuta. MIKSI muuten ko. lehdykkä ei ole pyytänyt kantaa keneltäkään muulta kuin Puontilta? Eikös vaikkapa PSYKIATRIN käsitys asiasta sentään oliis aika kiinnostava. Puonti on teologi, ei psykiatri. Muuten: teillehän ei tavallisesti TEOLOGINEN tietokaan teologin tutkimana kelpaa. Luinkas yeologin antama tieto ihmsien psyykestä onkin muka yhtäkkiä faktaa?

        .. ei ole vielä tutkimusta jossa sanottais homouden olevan täysin synnynnäistä vaan päinvastoin. Ei ole pystytty todentamaan kuin 10% mahdollisuus homouteen tietynlaisilla geeneillä. Siinä on tämän hetken tutkimustulosta mikä ei ole kristillistä edes. Mut sulle se ei kelpaa joten tästä on turha enää jatkaa. Sulla on oikeus mielipiteesees, anna myös muille oikeuis omaansa ilman rääppimistä ja haukkumista. Kaikkea hyvää sullekin!


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        .. ei ole vielä tutkimusta jossa sanottais homouden olevan täysin synnynnäistä vaan päinvastoin. Ei ole pystytty todentamaan kuin 10% mahdollisuus homouteen tietynlaisilla geeneillä. Siinä on tämän hetken tutkimustulosta mikä ei ole kristillistä edes. Mut sulle se ei kelpaa joten tästä on turha enää jatkaa. Sulla on oikeus mielipiteesees, anna myös muille oikeuis omaansa ilman rääppimistä ja haukkumista. Kaikkea hyvää sullekin!

        Kanssasi on vaikea keskustella. Se johtuu siitä, että kun pyytää todisteita eheytymisestä, alat puhua homoseksuaalisuuden alkuperästä. Asia on eri. Kun selittelet, että homo voi muuttua heteroksi, et vaivaudu todistamaan. Sen sijaan siirrät keskustelun AINA eri asiaan, koska itse aiheesta sinulla ei ole enää sanottavaa.

        Minulle kelpaavat oikein mieluusti pitävät todisteet siitä, että joku on joskus jossain muuttunut homosta heteroksi. Homouden alkuperää en ole edes pyytänyt todistelemaan. Sillä ei ole edes merkitystä eheytysasian kannalta. Olennaista kai kuitenkin on se, että homous tai heterous on PYSYVÄ ominaisuus. Muuta ei ole todistettu.


      • Bulibubu

        Olen sivusta seurannut tätä keskustelua ja olen huomannut että on todella monta kertaa vaatimalla vaadittu perusteluja/todesteita homojen eheytymisestä ja tässä tuli yksi niin heti ollaan leimaamassa valehtelijaksi. Homojen "eheytymis-tarinoita" on yhtä monta kuin eheytynyttä homoa. Olen taavannut vain muutaman ja niista osa kokee edelleen olevansa homoja mutta pitää sitä syntinä koska he ovat tulleet uskoon ja osa on ns. eheytynyt jos niin voi sanoa. Jos yksi tarina missä kys. henk. vain luopui tällaisesta (voisiko sanoa) Homoilusta. No, poikalapsen mielestä he valehtelevat ja en häntä syytä siitä jos hän tietää paremmin kuin asianomaiset itse.


      • Bulibubu

        Olen sivusta seurannut keskustelua ja aina poikalapsi on vaatinut todisteita/perusteluja millä voisi todistaa homojen "eheytymistä" ja nyt kun sellainen on tullut niin heti leimataan valehtelijaksi. En ole viitsinyt ottaa esille ketään tietämääni henkilöä mistä ainakin yksi on tullut uskovaiseksi ja luopunut homoilusta. Olkoon sitten eheytynyt tai vain homoilusta luopunut uskis, muitakin olisi mutta koska poikalapsi tietää paremmin kuin asianomaiset itse niin aivan turha todisteita heittää kehiin.


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        Kanssasi on vaikea keskustella. Se johtuu siitä, että kun pyytää todisteita eheytymisestä, alat puhua homoseksuaalisuuden alkuperästä. Asia on eri. Kun selittelet, että homo voi muuttua heteroksi, et vaivaudu todistamaan. Sen sijaan siirrät keskustelun AINA eri asiaan, koska itse aiheesta sinulla ei ole enää sanottavaa.

        Minulle kelpaavat oikein mieluusti pitävät todisteet siitä, että joku on joskus jossain muuttunut homosta heteroksi. Homouden alkuperää en ole edes pyytänyt todistelemaan. Sillä ei ole edes merkitystä eheytysasian kannalta. Olennaista kai kuitenkin on se, että homous tai heterous on PYSYVÄ ominaisuus. Muuta ei ole todistettu.

        leimaat valehtelijoiksi ne jotka kertovat eheytyksestään. Sulle siis ei kelpaa yksilön todistus eheytyksestä vaan et usko ellei tiede toisin todista. Sun mielipitees siis tukeutuu täysin siihen vain ettei tiede ole pystynyt eheytystä todentamaan vaikka yksilöt ovat.

        Samalla logiikalla vois joku väittää että homous on tarttunut ulkoavaruudesta ellei toisin voi tiede todistaa. Aikuinen mies, lopeta tyhjän puhuminen ja ota faktat faktoina eläkä kaikkia leimaa valehtelijoiks.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        ettei sulle perustelut riitä. Jos joku kertoo omakohtasia kokemuksia niin leimaat valheeksi. Se on myös totta mitä kirjoituksessa tuli ilmi ettei ole löydetty mitään homo-geenejä vaan voi olla vain geenejä jotka voivat altistaa homoudelle ja että kasvuympäristö, olosuhteet ja ihmissuhteet loppupeleis aiehuttavat ihmisessä homoutta. Se on tosiaan tutkittua. Voisitkos ystävällisesti kertoa siis että missä on sun perustelut eheytymättömyydelle ja sille että ihminen syntyy täysin umpihomona eikä siihen vaikuta mitkään ulkoiset tekijät. Nyt on siis perustelutaakka sulla.

        luepa tuo:
        http://www.finnqueer.net/tulosta.cgi?s=55_10_1

        Tutkittua ja tutkittua...

        Aikaisemminkin mainitsin, että jo pienet lapset saattavat tuntea erilaisuutta, vaikka eivät osaa tuntemuksiaan nimetä, tietenkään.
        Välit vanhempiin ovat normaalit, ei mitään sössötystä miesmallin puuttumisesta tai välinpitämättömistä vanhemmista ja silti lapsi suuntautuu alusta asti kiinnostumaan samaa sukupuolta olevista.
        Eli kyllä kuule niitä umpihomoja ja lesboja todellakin syntyy ja kiitos kaltaistesi (en viitsi sanoa mitä ajattelen), he usein piilottelevat taipumustaan josta taas seuraa ongelmia henkisellä tasolla.

        Luin tässä taannoin erään homon kertomuksen itsestään, ympäristön paine oli suuri ja hän meni jopa naimisiin, sai kaksi lasta, mutta ajan kuluessa ei tuntenut mitään mielenkiintoa vaimoaan tai naisia kohtaan muuten kuin ystävänä.
        Tokihan sen vaimokin huomasi, ja arvaapa kuka siinä loppupeleissä kärsii; jokainen perheenjäsen.
        Kun on valheelle perustettu...

        Tuollaisissa tapauksissa en kehtaisi puhua eheytymisestä, vaan rikkomisesta.
        Teikäläisten takia moni kamppailee yrittääkseen elää ns "hyväksyttyä" elämää ja lopputulos on katastrofi.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        .. ei ole vielä tutkimusta jossa sanottais homouden olevan täysin synnynnäistä vaan päinvastoin. Ei ole pystytty todentamaan kuin 10% mahdollisuus homouteen tietynlaisilla geeneillä. Siinä on tämän hetken tutkimustulosta mikä ei ole kristillistä edes. Mut sulle se ei kelpaa joten tästä on turha enää jatkaa. Sulla on oikeus mielipiteesees, anna myös muille oikeuis omaansa ilman rääppimistä ja haukkumista. Kaikkea hyvää sullekin!

        mitä se todistaa, ettei ole vielä löytynyt, löytymattä on selitys moneen muuhunkin asiaan, se ei todista yhtään mitään.

        Lääketiede ja tieteellinen tutkimus kehittyy koko ajan ja kyllä se homoudenkin syy vielä löytyy.

        Joten urputat turhasta.


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        mitä se todistaa, ettei ole vielä löytynyt, löytymattä on selitys moneen muuhunkin asiaan, se ei todista yhtään mitään.

        Lääketiede ja tieteellinen tutkimus kehittyy koko ajan ja kyllä se homoudenkin syy vielä löytyy.

        Joten urputat turhasta.

        niimpä niin..juuri sielunkumppanis sanoi ettei eheytystä voi olla koska sitä ei vielä ole todennettu. Nyt väität siis et homous olis synnynnäistä koska sitä ei ole todennettu. ETkö ite oikeesti huomaa miten valikoivat mielipiteet sulla on ja miten ristiriitanen logiikka. Sokeesti vain uskot ja taistelet sen puolesta mikä tuntuu parhaalta todisteista viis.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        leimaat valehtelijoiksi ne jotka kertovat eheytyksestään. Sulle siis ei kelpaa yksilön todistus eheytyksestä vaan et usko ellei tiede toisin todista. Sun mielipitees siis tukeutuu täysin siihen vain ettei tiede ole pystynyt eheytystä todentamaan vaikka yksilöt ovat.

        Samalla logiikalla vois joku väittää että homous on tarttunut ulkoavaruudesta ellei toisin voi tiede todistaa. Aikuinen mies, lopeta tyhjän puhuminen ja ota faktat faktoina eläkä kaikkia leimaa valehtelijoiks.

        MIKSI siis asiasta ei ole tutkimusta, jos kerran näitä eheytyneitä on olemassa? Annapas vastaus tähän. JOS eheytyneitä oikeasti olisi, se oliis mullistava asia, erittäin mullistava.

        "Logiikkasi" on lievästi sanottuna hupaisaa.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        niimpä niin..juuri sielunkumppanis sanoi ettei eheytystä voi olla koska sitä ei vielä ole todennettu. Nyt väität siis et homous olis synnynnäistä koska sitä ei ole todennettu. ETkö ite oikeesti huomaa miten valikoivat mielipiteet sulla on ja miten ristiriitanen logiikka. Sokeesti vain uskot ja taistelet sen puolesta mikä tuntuu parhaalta todisteista viis.

        KUKAHAN se sokeasti uskoo ja luottaa "tietoon", jota ei ole todennettu...

        Sinun logiikallasi sinä itse uskot, jos minä sanon käyneeni Jupiterissa. Sinulla on vain minun sannai takeeksi, mutta sinä uskot käyntini. Ei, ei sitä tarvitse todistaa millään, kunhan minä nyt sanon käyneeni, sehän se riittää!


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        luepa tuo:
        http://www.finnqueer.net/tulosta.cgi?s=55_10_1

        Tutkittua ja tutkittua...

        Aikaisemminkin mainitsin, että jo pienet lapset saattavat tuntea erilaisuutta, vaikka eivät osaa tuntemuksiaan nimetä, tietenkään.
        Välit vanhempiin ovat normaalit, ei mitään sössötystä miesmallin puuttumisesta tai välinpitämättömistä vanhemmista ja silti lapsi suuntautuu alusta asti kiinnostumaan samaa sukupuolta olevista.
        Eli kyllä kuule niitä umpihomoja ja lesboja todellakin syntyy ja kiitos kaltaistesi (en viitsi sanoa mitä ajattelen), he usein piilottelevat taipumustaan josta taas seuraa ongelmia henkisellä tasolla.

        Luin tässä taannoin erään homon kertomuksen itsestään, ympäristön paine oli suuri ja hän meni jopa naimisiin, sai kaksi lasta, mutta ajan kuluessa ei tuntenut mitään mielenkiintoa vaimoaan tai naisia kohtaan muuten kuin ystävänä.
        Tokihan sen vaimokin huomasi, ja arvaapa kuka siinä loppupeleissä kärsii; jokainen perheenjäsen.
        Kun on valheelle perustettu...

        Tuollaisissa tapauksissa en kehtaisi puhua eheytymisestä, vaan rikkomisesta.
        Teikäläisten takia moni kamppailee yrittääkseen elää ns "hyväksyttyä" elämää ja lopputulos on katastrofi.

        onhan sitä ihmiskohtaloita erilaisia. Kaikki ei pärjää ja onnistu elämässään toivotulla tavalla. Esim jotkut riutuu elämänsä peliriippuvuudessa taikka huumeissa. Ei siitä voi syyttää ellei pääse heti eheytymään sellasesta vaikka voikin olla vuosien hiljaiseloa. Tupakastakaan monet ei pääse koskaan eroon täysin vaikka olis kymmenenkin vuotta taukoa siitä, näin ovat jotkut kertoneet. Totta kait pitää ajatella aina tapauskohtaisesti miten tuo eheytystä esiin ja valoa tunnelin päähän. Joillekin ei homous välttämättä koko elinikänään lähde pois vaikka sitä haluisivatkin.

        Ja tutkimuksia on puolesta ja vastaan. Se on sitten jokaisen oma asia mihin luottaa ja uskoo. Luulen kuitenkin ettei ole oikeesti todennettu tieteellisesti että homous olis täysin synnynnäistä. En tiedä miksei se mee perille kun on mainittu tutkimuksissa että homous johtuu suurimmalti ihmissuhteista ja olosuhteista sekä kasvuympäristöstä. Mut on todettava että ihmiset uskoo siihen mihin haluaa uskoa. Sen huomaa susta ja poikalapsesta.


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        MIKSI siis asiasta ei ole tutkimusta, jos kerran näitä eheytyneitä on olemassa? Annapas vastaus tähän. JOS eheytyneitä oikeasti olisi, se oliis mullistava asia, erittäin mullistava.

        "Logiikkasi" on lievästi sanottuna hupaisaa.

        kaikkeen ole vastausta eikä sulla. Mut etkö nyt käsitä ettei se poissulje eheytystä vaikkei siitä tutkimuksia olisikaan. Tutkimukset puhuvat sen puolesta kuitenkin että homous on olosuhteiden ja kasvuympäristön tulosta. Ei mene perille joten turhaan taas vastasin, mutta yrittänyttä ei laiteta.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        niimpä niin..juuri sielunkumppanis sanoi ettei eheytystä voi olla koska sitä ei vielä ole todennettu. Nyt väität siis et homous olis synnynnäistä koska sitä ei ole todennettu. ETkö ite oikeesti huomaa miten valikoivat mielipiteet sulla on ja miten ristiriitanen logiikka. Sokeesti vain uskot ja taistelet sen puolesta mikä tuntuu parhaalta todisteista viis.

        en varsinaisesti taistele minkään puolesta, esitän vain tosiasioita.(jos sinä pidät niitä humpuukina, se on sinun ongelmasi, ei minun)

        Ja kuten myös joskus aikaisemmin sanoin, "eheytyneitä" pitäisi seurata elämänsä loppuun asti ennenkuin tietäisimme, pysyvätkö he sellaisina....
        Todistapa sinä se.

        Ja ettei jäisi epäselväksi, minä olen hetero ja sellaisena pysyn, mutta mikä minä olen arvostelemaan muiden ihmisten elämää.

        Jospa keskittyisitte joskus todellisiin ongelmiin, kuten pedofiliaan..(mikä sekin uskomatonta kyllä monesti mainitaan samassa lauseessa homouden kanssa).


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        kaikkeen ole vastausta eikä sulla. Mut etkö nyt käsitä ettei se poissulje eheytystä vaikkei siitä tutkimuksia olisikaan. Tutkimukset puhuvat sen puolesta kuitenkin että homous on olosuhteiden ja kasvuympäristön tulosta. Ei mene perille joten turhaan taas vastasin, mutta yrittänyttä ei laiteta.

        MIKSI sinulle ei mene perille se, että homoseksuaalisuuden syyt eivät ole olennainen asia? Olennaista on se, että sinä väität homon muuttuvan heteroksi, kunhan hän "eheytyy". Et kuitenkaan todista millään, että näin voi tapahtua. Alat vain uudestaan ja uudestaan selitellä sitä, että sinusta homous ei ole synnynnäistä vaan jotain muuta. Pysy aiheessa. Todista eheytys. Anna syntyteorioiden olla OMA asiansa, kuten ne ovat.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        onhan sitä ihmiskohtaloita erilaisia. Kaikki ei pärjää ja onnistu elämässään toivotulla tavalla. Esim jotkut riutuu elämänsä peliriippuvuudessa taikka huumeissa. Ei siitä voi syyttää ellei pääse heti eheytymään sellasesta vaikka voikin olla vuosien hiljaiseloa. Tupakastakaan monet ei pääse koskaan eroon täysin vaikka olis kymmenenkin vuotta taukoa siitä, näin ovat jotkut kertoneet. Totta kait pitää ajatella aina tapauskohtaisesti miten tuo eheytystä esiin ja valoa tunnelin päähän. Joillekin ei homous välttämättä koko elinikänään lähde pois vaikka sitä haluisivatkin.

        Ja tutkimuksia on puolesta ja vastaan. Se on sitten jokaisen oma asia mihin luottaa ja uskoo. Luulen kuitenkin ettei ole oikeesti todennettu tieteellisesti että homous olis täysin synnynnäistä. En tiedä miksei se mee perille kun on mainittu tutkimuksissa että homous johtuu suurimmalti ihmissuhteista ja olosuhteista sekä kasvuympäristöstä. Mut on todettava että ihmiset uskoo siihen mihin haluaa uskoa. Sen huomaa susta ja poikalapsesta.

        http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=42_10_1


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        en varsinaisesti taistele minkään puolesta, esitän vain tosiasioita.(jos sinä pidät niitä humpuukina, se on sinun ongelmasi, ei minun)

        Ja kuten myös joskus aikaisemmin sanoin, "eheytyneitä" pitäisi seurata elämänsä loppuun asti ennenkuin tietäisimme, pysyvätkö he sellaisina....
        Todistapa sinä se.

        Ja ettei jäisi epäselväksi, minä olen hetero ja sellaisena pysyn, mutta mikä minä olen arvostelemaan muiden ihmisten elämää.

        Jospa keskittyisitte joskus todellisiin ongelmiin, kuten pedofiliaan..(mikä sekin uskomatonta kyllä monesti mainitaan samassa lauseessa homouden kanssa).

        En muuten ole niitä sun tosiasioita paljon nähnyt. Tutkimustuloksia on laidasta laitaan eli et voi yhden linkin perusteella suuria johtopäätöksiä tehdä. Mä olen ainakin törmännyt tutkittuun tietoon enempi mun kannan mukaiseen vaikkei ne kaikki ole mitenkään edes tekemisis kristinuskon kanssa. Mut pidä mielipitees, en haluu niitä väkisin muuttaa. Toivoisin vain et hieman kunnioittavammin myös muiden kantoja kohtaan olisitte ettekä syyttelis teis miksi.

        Ja monet näkee pedofilian seksuaaliseksi vääristymäksi siinä kuin homoudenkin. Onhan se luonnonvastaista vaikka pedofilia onkin paljon raskauttavampaa. EN hyväksy kumpaakaan missään nimessä.

        Ja ei täää homoaihe muuten tapetilla olis ellei täällä jokunen homo kantojaan toittottais ja vaatis kristinuskoa hyväksymään homous. Jos täällä olis pedofiili juttusilla niin varmasti pedofiliastakin täällä puhuttais enempi. Sama pätee myös esim hinduihin, muslimeihin yms yms.


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        MIKSI sinulle ei mene perille se, että homoseksuaalisuuden syyt eivät ole olennainen asia? Olennaista on se, että sinä väität homon muuttuvan heteroksi, kunhan hän "eheytyy". Et kuitenkaan todista millään, että näin voi tapahtua. Alat vain uudestaan ja uudestaan selitellä sitä, että sinusta homous ei ole synnynnäistä vaan jotain muuta. Pysy aiheessa. Todista eheytys. Anna syntyteorioiden olla OMA asiansa, kuten ne ovat.

        varmasti tiesit fiksuna ihmisenä jo että jos ongelma halutaan ratkaista niin monesti pitää mennä ongelman alkulähteille ja lähteä setvimään sitä kautta ratkaisua. Jos rakennat talon ja perusta on hutera niin et sä voi talosta hyvää saada vaikka kuinka huolella loput tekisit. Sama se on homoudessakin.

        Psykiatreilla ja sielunhoitajilla on paljon työtä monesti kolhittujen ihmisten kanssa. Kyseleväthän monesti psykiatrit laspuudesta ja koittavat saada selvää sen ajan traumoista jotta niihin tarttumalla saatais koko ihminen ehyemmäks.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        En muuten ole niitä sun tosiasioita paljon nähnyt. Tutkimustuloksia on laidasta laitaan eli et voi yhden linkin perusteella suuria johtopäätöksiä tehdä. Mä olen ainakin törmännyt tutkittuun tietoon enempi mun kannan mukaiseen vaikkei ne kaikki ole mitenkään edes tekemisis kristinuskon kanssa. Mut pidä mielipitees, en haluu niitä väkisin muuttaa. Toivoisin vain et hieman kunnioittavammin myös muiden kantoja kohtaan olisitte ettekä syyttelis teis miksi.

        Ja monet näkee pedofilian seksuaaliseksi vääristymäksi siinä kuin homoudenkin. Onhan se luonnonvastaista vaikka pedofilia onkin paljon raskauttavampaa. EN hyväksy kumpaakaan missään nimessä.

        Ja ei täää homoaihe muuten tapetilla olis ellei täällä jokunen homo kantojaan toittottais ja vaatis kristinuskoa hyväksymään homous. Jos täällä olis pedofiili juttusilla niin varmasti pedofiliastakin täällä puhuttais enempi. Sama pätee myös esim hinduihin, muslimeihin yms yms.

        Homoaihe on muuten esimerkikis tällä hetkellä usean avauksen aiheena siksi, että muuan HELLARImies on avauksia tehnyt. Jokunen viikko sitten se availija olit sinä. Aiemmin avaaja oli mm. Ritari yms. Siis MIKSIKÄS se aihe onkaan tapetilla...

        Perustelemattomia kantoja ei ole tarpeen kunnioitaa. Valhetta ei oloe tarpeen uskoa, vaan sen saa sanoa valheeksi.

        Muuten: JOS eheytyneitä oikeasti olisi, heitä olisi tutkittu. Jo pelkät kristillis-fundamentalistiset piirit olisivat maksaneet tutkimuksia. Edes sellaisten maksamaa tutkimustietoa ei ole olemassa. MIKSEI? Vastaus ei ole: "en minäkäänm osaa kaikkeen vastata". Vastaus on: EI OLE OLEMASSA oikeasti heteroksi muuttuneita, joita voitaisiin tutkia.

        Suomessa Aslan propagoi ja kertoo, että on heteroksi muuttuneita, mm. A.Puonti itse. Kuitenkaan näitäkään väitettyjä muuutuneita ei ole tutkittu. Miksikähän...


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        Homoaihe on muuten esimerkikis tällä hetkellä usean avauksen aiheena siksi, että muuan HELLARImies on avauksia tehnyt. Jokunen viikko sitten se availija olit sinä. Aiemmin avaaja oli mm. Ritari yms. Siis MIKSIKÄS se aihe onkaan tapetilla...

        Perustelemattomia kantoja ei ole tarpeen kunnioitaa. Valhetta ei oloe tarpeen uskoa, vaan sen saa sanoa valheeksi.

        Muuten: JOS eheytyneitä oikeasti olisi, heitä olisi tutkittu. Jo pelkät kristillis-fundamentalistiset piirit olisivat maksaneet tutkimuksia. Edes sellaisten maksamaa tutkimustietoa ei ole olemassa. MIKSEI? Vastaus ei ole: "en minäkäänm osaa kaikkeen vastata". Vastaus on: EI OLE OLEMASSA oikeasti heteroksi muuttuneita, joita voitaisiin tutkia.

        Suomessa Aslan propagoi ja kertoo, että on heteroksi muuttuneita, mm. A.Puonti itse. Kuitenkaan näitäkään väitettyjä muuutuneita ei ole tutkittu. Miksikähän...

        johonkin toiselle foorumille missä puhutaan homoudesta ja tieteestä. Täällä puhutaan helluntailaisuudest ja heidän kannoistaan jotka perustuvat myös raamatuun paljolti. Kantas on tullut jo selväksi.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        varmasti tiesit fiksuna ihmisenä jo että jos ongelma halutaan ratkaista niin monesti pitää mennä ongelman alkulähteille ja lähteä setvimään sitä kautta ratkaisua. Jos rakennat talon ja perusta on hutera niin et sä voi talosta hyvää saada vaikka kuinka huolella loput tekisit. Sama se on homoudessakin.

        Psykiatreilla ja sielunhoitajilla on paljon työtä monesti kolhittujen ihmisten kanssa. Kyseleväthän monesti psykiatrit laspuudesta ja koittavat saada selvää sen ajan traumoista jotta niihin tarttumalla saatais koko ihminen ehyemmäks.

        entäs ne homot, joilla ei ole lapsuuden traumoja eikä tragedioita, on ollut lämpimät välit kumpaankin vanhempaan, jotka ovat myös hyväksyneet lapsensa sellaisena kuin hän on.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        varmasti tiesit fiksuna ihmisenä jo että jos ongelma halutaan ratkaista niin monesti pitää mennä ongelman alkulähteille ja lähteä setvimään sitä kautta ratkaisua. Jos rakennat talon ja perusta on hutera niin et sä voi talosta hyvää saada vaikka kuinka huolella loput tekisit. Sama se on homoudessakin.

        Psykiatreilla ja sielunhoitajilla on paljon työtä monesti kolhittujen ihmisten kanssa. Kyseleväthän monesti psykiatrit laspuudesta ja koittavat saada selvää sen ajan traumoista jotta niihin tarttumalla saatais koko ihminen ehyemmäks.

        Sotket niin pahasti, että takerrut kohta verkkoosi. Siis KENEN mielestä homous on ongelma? Sinulle on ongelma se, että "ystäväsi" ovat homoja, heille se ei ole ongelma. Sinulle on ongelma, kun kaikki eivät ole heteroita. Minulle ei suinkaan ole ongelma se, että emme kaikki ole homoja tai heteroita.

        Höpiset joutavia, koska sinulla EI OLE todisteita toluttomalle väitteellesi, että homot muuttuvat eheyttäen heteroiksi. Koetat muutta aihetta, sepittää satuja, sekoittaa pakkaa milloin milläkin. Hämäät, koska sinulla on hätä.

        Älä huoli: homous EI tartu. Ei sinun tarvitse meitä pelätä. Ole oma itsesi ja anna muidenkin olla. Sillä tavalla kukin saa elää onnellsiesti omana itsenään.

        Jokos olet kertonut "#onnellisesta ehetysmahdollisuudesta" ystävillesi. Oletkos?


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        entäs ne homot, joilla ei ole lapsuuden traumoja eikä tragedioita, on ollut lämpimät välit kumpaankin vanhempaan, jotka ovat myös hyväksyneet lapsensa sellaisena kuin hän on.

        on jokin muu syy miksi seksuaalisuus on ajautunut väärään suuntaan. Voi olla esim. jonkun samaa sukupuolta olevan vaivihkaiset lähentelyt ja hyväily taikka jokin muu. Kuka tietää. Syitä on niin paljon kuin on homojakin.


      • mrx
        poikalapsi kirjoitti:

        Sotket niin pahasti, että takerrut kohta verkkoosi. Siis KENEN mielestä homous on ongelma? Sinulle on ongelma se, että "ystäväsi" ovat homoja, heille se ei ole ongelma. Sinulle on ongelma, kun kaikki eivät ole heteroita. Minulle ei suinkaan ole ongelma se, että emme kaikki ole homoja tai heteroita.

        Höpiset joutavia, koska sinulla EI OLE todisteita toluttomalle väitteellesi, että homot muuttuvat eheyttäen heteroiksi. Koetat muutta aihetta, sepittää satuja, sekoittaa pakkaa milloin milläkin. Hämäät, koska sinulla on hätä.

        Älä huoli: homous EI tartu. Ei sinun tarvitse meitä pelätä. Ole oma itsesi ja anna muidenkin olla. Sillä tavalla kukin saa elää onnellsiesti omana itsenään.

        Jokos olet kertonut "#onnellisesta ehetysmahdollisuudesta" ystävillesi. Oletkos?

        hauska olet:)


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        johonkin toiselle foorumille missä puhutaan homoudesta ja tieteestä. Täällä puhutaan helluntailaisuudest ja heidän kannoistaan jotka perustuvat myös raamatuun paljolti. Kantas on tullut jo selväksi.

        Kuulehan: miksi koetat ajaa minua pois täältä? Luultavasti minulla on yhtä isot oikeudet keskustella Eniron millä tahansa palstalla kuin sinullakin. Minusta on hyvä oikoa hiukan teidän homofoobikoiden ja eheytysuskovaisten luuloja. Mitäs pahaa siinä on?

        Homous EI ole uskonnollinen asia, vaikka osa uskovistakin on homoja. Siksi Raamatun avulla selittäminen ei tässä asiassa todellakaan riitä, olipa sitten uskova tai ei.

        Menepäs itse Netmissioniin, jos et kestä muuta kuin "helluntailaisen totuuden" = rasistisen valheen homoudesta. Mission on oikeasti teidän OMA palstanne. Siellä voitte rypeä harhaluuloissanne rauhassa. Lupaan, etten tule sinne.


      • poikalapsi
        mrx kirjoitti:

        hauska olet:)

        Jos itse uskot ehetykseen ja toivot homojen muuttuvan sen kautta, MIKSI et sitten kerro asiasta homoystävillesi? Syy on se, että et uskalla kertoa, koska et oikeastaan itsekään usko koko eheytykseen. Pelkäät myös tekeväsi itsesi naurettavaksi ystäviesi silmissä - eikös niin?

        Et usko teoriaan itsekään.


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        on jokin muu syy miksi seksuaalisuus on ajautunut väärään suuntaan. Voi olla esim. jonkun samaa sukupuolta olevan vaivihkaiset lähentelyt ja hyväily taikka jokin muu. Kuka tietää. Syitä on niin paljon kuin on homojakin.

        mene nyt jo siitä niiden vaivihkaisten lähentelyjesi kanssa huitsin nevadaan.

        Olen lukenut homojen itsensä pohdiskeluja kyseisestä aiheesta ja todellakaan suurin osa heistä ei tunnista itseään sinun kuvauksistasi.


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        mene nyt jo siitä niiden vaivihkaisten lähentelyjesi kanssa huitsin nevadaan.

        Olen lukenut homojen itsensä pohdiskeluja kyseisestä aiheesta ja todellakaan suurin osa heistä ei tunnista itseään sinun kuvauksistasi.

        mikä kertoi että homoja ovat todennäköisemmin suurperheiden kuopukset. Syynä oli esim tiettyjen hormonein yleisyys sekä äidin ja lapsen välinen suhde mikä oli erilainen kuin toisiin lapsiin nähden. Ei sitä suurempikaan salapoliisi välttämättä heti huomaa suhteessa mitään poikkeavaa päältäpäin saati sitten että kyseiset ihmiset tiedostaisivat edes ite.


      • fri
        poikalapsi kirjoitti:

        Kanssasi on vaikea keskustella. Se johtuu siitä, että kun pyytää todisteita eheytymisestä, alat puhua homoseksuaalisuuden alkuperästä. Asia on eri. Kun selittelet, että homo voi muuttua heteroksi, et vaivaudu todistamaan. Sen sijaan siirrät keskustelun AINA eri asiaan, koska itse aiheesta sinulla ei ole enää sanottavaa.

        Minulle kelpaavat oikein mieluusti pitävät todisteet siitä, että joku on joskus jossain muuttunut homosta heteroksi. Homouden alkuperää en ole edes pyytänyt todistelemaan. Sillä ei ole edes merkitystä eheytysasian kannalta. Olennaista kai kuitenkin on se, että homous tai heterous on PYSYVÄ ominaisuus. Muuta ei ole todistettu.

        synnytä,jos ei alkikseksikaan,vaikka toisinaan niinkin todistellaan,eli kummastakin raamattu varoittaa syntinä.

        No synnin orja kylläkin voi eheytyä,kun hylkää synnin,eiks vaa?


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        mikä kertoi että homoja ovat todennäköisemmin suurperheiden kuopukset. Syynä oli esim tiettyjen hormonein yleisyys sekä äidin ja lapsen välinen suhde mikä oli erilainen kuin toisiin lapsiin nähden. Ei sitä suurempikaan salapoliisi välttämättä heti huomaa suhteessa mitään poikkeavaa päältäpäin saati sitten että kyseiset ihmiset tiedostaisivat edes ite.

        hahhahha sulle, jos suurperheen kuopus on tyttö, tuleeko hänestä todennäköisesti lesbo?
        Määrittele muuten suurperhe...pitääköhän ruveta tarkkailemaan tuota nuorinta, ettei vain....

        On jutut, on.


      • fri
        poikalapsi kirjoitti:

        Kuulehan: miksi koetat ajaa minua pois täältä? Luultavasti minulla on yhtä isot oikeudet keskustella Eniron millä tahansa palstalla kuin sinullakin. Minusta on hyvä oikoa hiukan teidän homofoobikoiden ja eheytysuskovaisten luuloja. Mitäs pahaa siinä on?

        Homous EI ole uskonnollinen asia, vaikka osa uskovistakin on homoja. Siksi Raamatun avulla selittäminen ei tässä asiassa todellakaan riitä, olipa sitten uskova tai ei.

        Menepäs itse Netmissioniin, jos et kestä muuta kuin "helluntailaisen totuuden" = rasistisen valheen homoudesta. Mission on oikeasti teidän OMA palstanne. Siellä voitte rypeä harhaluuloissanne rauhassa. Lupaan, etten tule sinne.

        löytyy aina uusia homojuttujen jatkajia,kun toiset kyllästyvät vastaileen.

        Homoushan on niin muodissa,että monet asiat jää hopialle.

        Kuten aiemmin olen kirjoittanut ja kysäissyt,etkö olekin vain sentakia täällä,että saat suuren tyydytyksen,kun homoudesta kirjoitetaan.

        MUUT USKONTO SIVUT EIVÄT VIITSI VASTAANOTTAA ASIAA.
        Meillä helareilla on monipuolinen linja,joten kirjoitellaan aloitus joka sivulla homoudestakin,että viihtyisit kanssamme.


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        hahhahha sulle, jos suurperheen kuopus on tyttö, tuleeko hänestä todennäköisesti lesbo?
        Määrittele muuten suurperhe...pitääköhän ruveta tarkkailemaan tuota nuorinta, ettei vain....

        On jutut, on.

        tutkimukset on. Siinä huomaa miten voi tutkijoihinkin usko rapistua. Luuletko että omasta päästäni keksin koko roskan?


      • marilyn
        mrx kirjoitti:

        tutkimukset on. Siinä huomaa miten voi tutkijoihinkin usko rapistua. Luuletko että omasta päästäni keksin koko roskan?

        mutta puolueettomaksi sinua ei millään muotoa voi luonnehtia =)


      • mrx
        marilyn kirjoitti:

        mutta puolueettomaksi sinua ei millään muotoa voi luonnehtia =)

        sua siis? Etkö sä ota puolueettomasti vain omaa kantaas myötäileviä "tutkimuksia"?


      • faithfully
        poikalapsi kirjoitti:

        Perustelutaakka säilyy teille eheytysuskovilla edelleen. Vieläkään ette ole esittänyt tutkittua faktaa ainoastakaan eheytymistapauksesta. Puonti on itselleen seurakunnista "töitä" ja hyväuskoisia kuulijoita satuilullaan hankkiva propagandisti. Tieteenkin hän on ottanut valheen välineeksi samoin kuin Raamatun.

        Eheytys on valhetta ja syrjintää. Sitä faktaa eivät Ristin voiton pikku haastattelut muuksi muuta. MIKSI muuten ko. lehdykkä ei ole pyytänyt kantaa keneltäkään muulta kuin Puontilta? Eikös vaikkapa PSYKIATRIN käsitys asiasta sentään oliis aika kiinnostava. Puonti on teologi, ei psykiatri. Muuten: teillehän ei tavallisesti TEOLOGINEN tietokaan teologin tutkimana kelpaa. Luinkas yeologin antama tieto ihmsien psyykestä onkin muka yhtäkkiä faktaa?

        vai ei eheytyksestä ole yhtään esimerkkiä. psykologian ja psykiatrin eikä inhimillisen teologian keinoin ei ole muutettu vielä ketään mutta jeesuksen kautta on kyllä epäusko teillä teettää homous on rankka synti kuoleman synti(lopun ajan vitsaus) jonka lähtökohta on hyvin usein kokeilut k.o asian kanssa ja mukautuminen ns ajan henkeen(johon lapsia yms ihmisiä ohjataan petoksen antikristillisessä hengessä koko aika vain estottomammin ja yleiseen kasvatukseen ne soluttaen) k.o asia on saatanan vallan lihautuminen ihmiseen k.o myrkytys perustuu siulunvihollisen siirtymiseen ja sisäytymiseen ihmisessä yksilö joka syrjäytyy ja hyljätään niin yhteisöissä kuin perheissäkin(kiusaus syntyy usein lähteestä jota esim nuori mieli kykene arvostelemaan ja jos sitä osoittavaa valkeutta ei mu odostu luomaan estoa ja moraalia muokkautuminen vallitsevaan syntiin saa väärän oikeutuksen jolloin tukevat rakkaudelliset ulokkeet tukahtuvat oraalle jos niistä enää tänä päivänä on alunperinkään mitään tiedetty juuri humanismi ja liberalismi, yllykkeiden kokeilun vapaus tai raamatun arvovallan musertaminen pelkkä naturalismi kreikan ruppi kuiva hedonismi luonnon hedelmllisyyden epäjumalana palvonta
        yms. juuri kristinuskon esiinmarssi kykeni osoittamaan asioiden juuret pyhän hengen voima ja vaikutus kykenee puhdistamaan kaikesta vääryydestä inhimilliset tieteet ei ole saaneet raamatun sanasta voittoa mutta ovat ehkä saaneet voittonsa ja innovaationsa sieltä protetanttinen uskonpuhdistus kallisti kaikki pakanuuden muodot henkevyydellään korinttolaiskirjeessä puhutaan syntien harjoittajista 1 kor 6:9-11 joissa sanotaan miehimysten ja hekumoitsijoiden olleen sellaisia jae 11(tuommoisia te olitte) ja vastaan otettuaan pelastuksen ja saaneen vanhurskautuksen meidän herramme Jeesuksen nimessä


      • Anonyymi
        mrx kirjoitti:

        leimaat valehtelijoiksi ne jotka kertovat eheytyksestään. Sulle siis ei kelpaa yksilön todistus eheytyksestä vaan et usko ellei tiede toisin todista. Sun mielipitees siis tukeutuu täysin siihen vain ettei tiede ole pystynyt eheytystä todentamaan vaikka yksilöt ovat.

        Samalla logiikalla vois joku väittää että homous on tarttunut ulkoavaruudesta ellei toisin voi tiede todistaa. Aikuinen mies, lopeta tyhjän puhuminen ja ota faktat faktoina eläkä kaikkia leimaa valehtelijoiks.

        Aivan


    • Baskeri.

      Arska on vähän sikinsokin paitsi homouden, myös karismaattisuuden osalta. Hänhän on hurahtanut torontolaisuuteen ja on perustanut torontolaisia eriseuroja. Kun hän puhuu karismaattisuudesta, hän tarkoittaa yltiökarismaattisuutta. Tiedä sitten, onko homoriippuvuuden vaihtuminen riippuvuudeksi epäterveestä karismaattisuudesta sen parempi vaihtoehto. Toinen on ruumiin synti, toinen hengen ja sielun.

      Yksi asia homouden suhteen tuppaa muuten aina unohtumaan Aslanilta. He kertovat, että vaihtoehdot ovat homous tai eheytyminen heteroksi. He eivät yleensä huomioi, että seksuaalisuuden toteuttamisen osalta Raamattu ei tunne vain homoutta tai heteroutta. Erityisesti Paavali puhui myös selibaatista. Eli voisikohan olla niin, että uskovan homon ei tarvitsekaan eheytyä heteroksi? Ehkä selibaatti riittää.

      Ja kun Jeesus sanoi, että jotkut ovat "syntymästään asti" avioon kelpaamattomia, tarkoittiko hän ainoastaan niitä ihmisiä, jotka sukupuolielintensä osalta ovat sukupuolettomia?

    • Hellarimies

      Kohta koitan saada (ilamn skanneria) kopsattua toisen osan Puonnin ajatuksista. Siellä hän kritisoi helluntailaisten heikkoa menestystä ottaa homoudesta irrottautuneet yhteytensä.

      Hellari vaikka olen, nin totean, että Puonti puhuu tässäkin asiaa, helluntaiseurakunnat ovat heikkoja tämän aiheen käsittelyssä. Homot on unohdettu melkein kokonaan hellarien parissa.

      • Elmeri

        Eiköstäs kirjoittaja ole jo 60-luvulta asti selipaatissa elänyt?


    • Hellarimies

      Edelleen teksiä Ristin Voitto- lehdestä (31/2005)

      PYHITYSVAATIMUKSET PAKOTTAVAT HOMOSEKSUAALIN NÄYTTELEMÄÄN HETEROA

      Pastori, Aslan ry:n varapuheenjohtaja Ari Puonnin mukaan seurakunnissa julistettu perusevankeliumi on helluntaiseurakuntien vahvuus pastori, homoseksuaalien kannalta.

      -Puhdas armon evankeliumi: Jeesus on tullut syntisiä, kadotettuja ja hyljeksittyjä hakemaan. Tämä on ollut helluntaiseurakuntien sanoma alusta lähtien. Se on mieletön vahvuus.

      Puonti on vuosien saatossa tavannut monia homoseksuaalisten tunteiden kanssa kamppailevaa helluntailaista. Moni heistä on jossain vaiheessa jäänyt seurakunnasta pois.

      -Helluntaiseurakunnat ovat kyenneet kokoamaan ”syvän veden kaloja”, mutta uskoon tulleita homoseksuaaleja seurakunnat eivät ole kyenneet pitämään yhteydessään paria vuotta kauempaa.

      PYHITYSOPETUKSEN VÄÄRINYMMÄRRYS

      Yksi syy uskosta ja seurakuntayhteydestä luopumiseen on Puonnin havaintojen mukaan ollut helluntailaisten hengellisyyteen kuuluva voimakas odotus olla pyhä. Odotetaan, että ihmisen täydellinen puhtaus Jumalan silmissä toteutuu heti myös arkielämässä. Se on estänyt seurakuntalaisia kertomasta homoseksuaalisista tunteistaan ja pääsemästä eheytymisprosessissa eteenpäin.

      -Ihmisenä oleminen, keskeneräisenä oleminen ja särkyneenä oleminen ei perinteisesti ole kuulunut helluntailaisuuden ”kaavaan”. Käytännössä se johtaa siihen, että ihminen yrittää näytellä onnistunutta tai heteroseksuaalia.

      Pyhitysopetuksen epätäsmällisyys aiheuttaa lakihenkistä suhtautumista paitsi itseen, niin myös uskonveljeen ja –sisareen.

      -Ongelma on siinä, että löytyy niin paljon sielunhoitajia, jotka vaativat itseltään mahdottomia ja siirtävät sen asiakkaisiin.

      -Aslaniin tulee asiakkaita, jotka eivät uskalla puhua ongelmasta seurakunnassa. Nämä ihmiset eivät luota sielunhoitajan vaitiolovelvollisuuteen, toisaalta he eivät luota myöskään siihen, että seurakunnissa olisi kykyä kohdata asia rakkaudellisesti.

      PIKAISEN PARANTUMISEN UNELMA

      Perinteisesti helluntailiikkeelle on ollut tyypillistä korostaa niin fyysisen kuin psyykkisen parantumisen nopeutta ja dramaattisuutta. Myös tällainen ihmeiden odottaminen voi Puonnin mukaan olla eheytymisprosessiin uskaltautumisen esteenä.

      -Karismaattisuus korostaa usein nopeita ratkaisuja. Odotetaan, että kun rukoillaan, muutoksen täytyy tapahtua nopeasti. Ja kuitenkin tämä asia on prosessi.

      Ihmeet ja eheytymisprosessi eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois. Eheytymiseen sisältyy voimakkaita edistymisen kausia, mutta myös seesteisyyttä, jona aikana mitään ei näytä tapahtuvan.

      -Kun odotetaan nopeita ratkaisuja, taatusti petytään.

      Puonnin mukaan pikaisen paranemisen toive nousee usein homoseksuaalisiin tunteisiin liittyvästä häpeästä ja kivusta.

      -Vaikka ihmiset sanoisivat, että ”ota nyt rauhallisesti ja hitaasti”, henkilö itse haluaa nopeita ratkaisuja, jotta voisi jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

      Toisten seurakuntalaisten osalta seksuaalisen rikkinäisyyden pikaisen paranemisen odotus voi nousta asian ahdistavuudesta.

      -Ihmiset eivät uskalla kulkea rinnalla. Siksi toivotaan pikaista parantumista, Puonti kertoo.

      SEURAKUNNASTA KOTI HOMOUTENSA KANSSA KAMPPAILEVILLE?

      Perusevankeliumin lisäksi helluntaiseurakunnilla on Puonnin mukaan myös toinen vahvuus homoseksuaalien auttamisen kannalta: tiivis yhteisöllisyys.

      -Helluntaiseurakuntien vahvuus on siinä, että seurakunnat ovat aika tiiviitä ihmissuhdeverkostoja ja yhteisöjä. Tästä syystä helluntaiseurakunnilla olisi erinomaiset edellytykset tarjota muutosta ja parantumista niille, jotka kamppailevat homouden kanssa. Ne tarjoavat – niin kuin alkoholisteille ovat tarjonneet – uuden perheen ja kodin.

      -Nimenomaan homoseksuaalit tarvitsevat kokemusta uudesta kodista ja uudesta perheestä, joka on tiivis, mutta jossa on tarpeeksi hyväksyntää ilman, että kytätään, milloin ihminen lankeaa.
      ----------------------------------
      Aukeaman kolmas teksti:

      KOLMASOSA EHEYTYY HETEROKSI
      Vuonna 1991 perustettu Aslan ry on kirkkokuntiin sitoutumaton kristillinen järjestö, joka tukee niitä, jotka haluavat kasvaa ja eheytyä seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden alueella.

      Aslan järjestää mm. seminaareja, koulutusta ja Elävät vedet-, Kutsu kasvuun-, ja Elämän puolelle –eheytymisohjelmia.

      Hieman yli puolet Aslaniin yhteyttä ottavista on luterilaisia, loput ovat vapaista suunnista. Yleisimmin avun etsijä haluaa tukea seksuaalisiin kysymyksiin kuten seksiriippuvuuteen, hyväksikäytön seurauksista parantumiseen, pornoriippuvuuteen, heteroseksuaalisista irtosuhteista vapautumiseen, ja homoseksuaalisuudesta eheytymiseen.

      Eheytymisprosessiin lähteneistä ja eheytymisohjelmiin osallistuneista noin kolmasosa kokee tunne-elämän parantumisen sivutuotteena täydellisen seksuaalisen muutoksen, kolmasosa osittaisen. Kolmasosa ei koe muutosta seksuaalisuuden alueella, mutta kokee yleistä paranemista.

      Aslanin eheytymisohjelmat on otettu hyvin vastaan Vapaakirkossa ja monissa evankelis-luterilaisissa seurakunnissa. Helluntaiseurakunnissa niitä ei toistaiseksi ole järjestetty, vaikka useita helluntailaisia on hakeutunut niihin.

      • poikalapsi

        Uskotkos oikeasti itse tuohon Aslanin mainokseen? MIKSI kuitenkaan edes herra Puonti itse ei esittele ainuttakaan pitävästi tehtyä tutkimusta, jossa oliis todennettu, että joku homo on muuttunut heteroksi?

        Milloin lopetat valehtelun tukemisen? Luepas vaikka aluksi nimimerkin marilyn antama linkki.


      • Baskeri.

        Luulenpa, että Arska Suomen ev. lut. Kansanlähetyksen Ryttylän teologisen peruskurssin käyneenä tietää, että ongelmia on meidän luterilaistenkin suhtautumisessamme. Kas, jos hellarit ovat liian tiukkoja, niin luterilaiset ovat liian löysiä - enkä nyt puhu peräaukon sulkijalihaksesta, vaan mielipiteistä homouteen.


      • ...jari

        "Kolmasosa eheytyy heteroksi"

        Melkoinen väite tämä kyseessä oleva. Taitaa olla tyypillistä kristillistä liioittelua. Muistan vieläkin tiedotteen parantaja Ndifonin tulosta maahamme. Mainostettiin vaatimattomasti kuolleista herättäjäksi ja että parantumisia oli "dokumentoitu tuhansia". Hänen tilaisuudet suomessa olivat pelkkää pluffia ja huijausta,jonka varmaan suurinosa havaitsi.
        Palaan alkuperäiseen asiaan: Eheytysliike toimii varmaan jokaisessa tai ainakin monissa maissa. Jos tulokset olisivat tuota luokkaa niin luulisi että olisi helppo saada näyttöä asian puolesta? Noilla tuloksilla sitä olisi saatu jo aikoja sitten. Varmasti sellaiset tutkimustulokset otettaisiin eheytysliikkeessä ilosta kiljuen vastaan. Tuloksia kun ei ole tullut paljon muusta kuin aivopesusta. Siksi eheytysliike ei voi tarjota edelleenkään muuta kuin pelkkiä väitteitä ja omia teorioitaan "perusteluksi"
        Uskomatonta että tuollaista voidaan vakavasti väittää täysin perustelematta.


      • Hellarimies
        ...jari kirjoitti:

        "Kolmasosa eheytyy heteroksi"

        Melkoinen väite tämä kyseessä oleva. Taitaa olla tyypillistä kristillistä liioittelua. Muistan vieläkin tiedotteen parantaja Ndifonin tulosta maahamme. Mainostettiin vaatimattomasti kuolleista herättäjäksi ja että parantumisia oli "dokumentoitu tuhansia". Hänen tilaisuudet suomessa olivat pelkkää pluffia ja huijausta,jonka varmaan suurinosa havaitsi.
        Palaan alkuperäiseen asiaan: Eheytysliike toimii varmaan jokaisessa tai ainakin monissa maissa. Jos tulokset olisivat tuota luokkaa niin luulisi että olisi helppo saada näyttöä asian puolesta? Noilla tuloksilla sitä olisi saatu jo aikoja sitten. Varmasti sellaiset tutkimustulokset otettaisiin eheytysliikkeessä ilosta kiljuen vastaan. Tuloksia kun ei ole tullut paljon muusta kuin aivopesusta. Siksi eheytysliike ei voi tarjota edelleenkään muuta kuin pelkkiä väitteitä ja omia teorioitaan "perusteluksi"
        Uskomatonta että tuollaista voidaan vakavasti väittää täysin perustelematta.

        Minäkin kuulisin mielelläni lisää niistä muuttuneista elämänkaarista. Mutta pahaa pelkään, että vaikenemisen syy on yksinkertaisesti meidän uskovien asenteissa; meille homokulttuurissa elänyt on (edelleenkin?) jotenkin likaisempi kuin muualla synnin syövereissä pyörinyt. Vaikka Jeesuksen veri on pessyt hänet puhtaaksi ihan kaikesta synnistä, mitä voi vain olla.

        Me olemme siis ilmeisesti ainakin vahva osasyy siihen, että ex-homot ovat aika hiljaa. Minäkin olen vain kerran seurakunnan tilaisuudessa kuullut ihmisen kertovan, että hän on entinen homoseksuaali. Toinen kuulemani vastaava tapaus tapahtui vapaassa rukouspiirissä, eikä ollut minkään seurakunnan toimintaa. Se tapaus on se kaverini, jonka taustasta olenkin monesti kertonut.


      • ...jari
        Hellarimies kirjoitti:

        Minäkin kuulisin mielelläni lisää niistä muuttuneista elämänkaarista. Mutta pahaa pelkään, että vaikenemisen syy on yksinkertaisesti meidän uskovien asenteissa; meille homokulttuurissa elänyt on (edelleenkin?) jotenkin likaisempi kuin muualla synnin syövereissä pyörinyt. Vaikka Jeesuksen veri on pessyt hänet puhtaaksi ihan kaikesta synnistä, mitä voi vain olla.

        Me olemme siis ilmeisesti ainakin vahva osasyy siihen, että ex-homot ovat aika hiljaa. Minäkin olen vain kerran seurakunnan tilaisuudessa kuullut ihmisen kertovan, että hän on entinen homoseksuaali. Toinen kuulemani vastaava tapaus tapahtui vapaassa rukouspiirissä, eikä ollut minkään seurakunnan toimintaa. Se tapaus on se kaverini, jonka taustasta olenkin monesti kertonut.

        Onko asia loppujen lopuksi uskovien syytä? Kyllä löytyy niitäkin jotka ovat halukkaita puhumaan. Asiasta voi puhua muillekin kuin uskoville.Tutkimuksiakin voidaan heille tehdä ilman velvoitetta julistaa elämäänsä kaikkien kuullen.
        Myös eheyttäjien käyttämiä menetelmien tehokkuutta voidaan arvioida,ja on arvioitukin huonolla menestyksellä.Niitä ei pidetä vakavasti otettavina ja vahinkoakin niillä on aiheutettu.
        Mistä me voimme tietää että nämä ovat "entisiä homoseksuaaleja" ? Oma suuntautuneisuus voi olla varsin epäselvää ihmiselle itselleenkin.Bi seksuaalin on helppo kieltää ja aivopestä toinen puolensa mitättömäksi ja julistaa olevansa "entinen homo".Monet entiset homot ovat huomanneet kohta olevansa taas homoja. Ihmisen seksuaalisuus ei ole aina jyrkkärajainen. Vähemmistöjä lienee täysin homot ja ehkä täydellisen heterotkin. Loput jossain siinä välissä,luulisin. Monet eivät itsekään tiedä tarkalleen suuntautumistaan, jonkun kyseenalaisen aivopesua muistuttavan terapian jälkeen vielä vähemmän. Näihin "entisten homojen" kertomuksiin on ikävä kyllä pakko suhtautua suurella varauksella. Kaverisi identiteettiä en ole pystynyt kuvauksestasi määrittelemään. Lisäksi hän on joutunut hyväksikäytön kohteeksi. Tilanne vaatisi varmasti paljon selvitystä.


    • ...jari

      Aslan tekee minusta väitteillään hoitoa ja terapiaa tarvitsevan sairaan. Vielä pahempaa on se etten edes tunnista itseäni tuosta kirjoituksesta mitenkään.
      Millätavalla minä olen "rikkinäinen"? Olen henkisesti tasapainossa oleva,elämääni tyytyväinen ihminen.Seksuaalisuuteni ei ole minulle minkäänlainen ongelma,kamppailusta nyt puhumattakaan. Minua eivät kiinnosta esim yhden yön jutut tai "seksuaaliset hurjastelut" ollenkaan. Toisen pettämistä en voisi harkitakaan.Ja silti minun pitäisi verrata itseäni tälläiseen toimintaan,jota en koskaan harrasta ja jota pidän epäsopivana! Miten normaali terve toisen ihmisen läheisyyteen ja hellyyteen voidaan määritellä "kiusaukseksi" ?
      Terapiassa pitää pureutua menneisyyteen liittyviin kipuihin psykoterapian keinoin.Olen tavanomaisesta hetero perheestä ja minulla on ollut hyvät välit molempiin vanhempiini. Lapsuuteni ei liity ongelmia,perheeni on ollut tasapainoinen,en ole kärsinyt yksinäisyydestä ym
      Ainoa mistä kärsin nuorena oli ihmisten tuomitsevat asenteet homoihin ja halu säästää vanhempia pettymykseltä. Tasapainoisena ja terveenä ihmisenä, en kykene ymmärtämään,miksi minun pitäisi mennä johonkin terapiaan. Mitä ihmettä teen siellä? "usein taustalla on traumoja,hyväksikäyttöä ym.." sanotaan vielä tekstissä lisäksi.Lisäksi Aslan leimaa perhesyyt homoseksuaalisuuden ainoaksi syyksi,joka ei ole sekään näyttöön perustuva väite.Yksittäiset tapaukset eivät riitä yleistykseen. Miksi rikkinäisten perheiden lapsista,jotka ovat joutuneet kokemaan kovia, tulee heteroita? Miksi "hyvien heteroperheiden" lapsista voi tulla homoja,vaikka heillä ei pitäisi Aslanin mukaan olla "aihetta siihen"?
      En voi käsittää näin yksipuolista ja leimaavaa tekstiä homoseksuaalisuudesta ja homojen kokemuksista.

      • tapaukset

        eivät riitä yleistyksiin, sanot. Silti yleistät oman yksittäistapauksesi pohjalta, että Aslan on täysin väärässä.


    • Kadun-nainen

      Tuntematta Aslanin toimintaa sen kummemmin, ja maallikkona, uskoisin Puontin puhuvan omasta henkilökohtaisesta eheytysideologiastaan ja historiastaan, jota hän pyrkii soveltamaan massoihin huonolla tuloksella.

      Lisäksi teologisen koulutuksen saaneena hän jättää lääketieteelliset faktat toisarvoisiksi tai pyrkii muokkaamaan niistä hengellisiä faktoja.

      Asioiden sotkeminen keskenään ja
      itsekäs pyrkimys hengellisellä painostoksella korjaamaan luotua luontokappaletta luonnottomaksi
      ei ole kuitenkaan hyväksi suurille massoille. Ajatus on lähtökohdiltaan vaarallisen kaunis.

      Henkilökohtaisesti olen tavannut niin monta homoseksuaalia eri puolella maailmaa, että jo heidän kertomuksensa riittää vakuudeksi tähän mielipiteeseen. Voitaisko sanoa, että myös eheyttäjä on eheyttäjä vaikka voissa paistais.

    • normaali

      miehissä tehdä lasta persuoleen siementämällä, eikös sen sano jo terve järkikn, mutta sehän homoilta puuttu. No kaikki syntihän on sairautta ja poikkeavuutta Jumalan luomakunnassa.

    • normaali

      miehissä tehdä lasta persuoleen siementämällä, eikös sen sano jo terve järkikn, mutta sehän homoilta puuttu. No kaikki syntihän on sairautta ja poikkeavuutta Jumalan luomakunnassa.

      • Kadun-nainen

        http://www.karjalanmaa.net/cfmldocs/kolumni.cfm?lehti=223&arkisto=1

        Miehetkö tekemään lapsia?


        Kiinalaislääkäri etsii internet-ilmoituksella miehiä, jotka haluaisivat tulla raskaaksi. Sukupuolenkorjausleikkauksiin erikoistunut tohtori väittää kehittäneensä tekniikan, jonka avulla sikiö voi kehittyä ja kasvaa myös miehen kehossa.
        Lehtitiedon mukaan projektiin on jo ilmoittautunut useita satoja miehiä, jotka olisivat valmiit kokemaan raskauden ihanuudet aamupahoinvoinnista ja nilkkojen turvotuksesta lähtien.

        Lääkäri aikoo valita kokeiluun mukaanpääsevät tarkasti. Uusia elämänkokemuksia etsivät sinkkumiehet eivät kuulemma kelpaa. Ensisijaisesti tarkoituksena on sanoo auttavansa transsukupuolisia ihmisiä ja interseksuaaleja, joilla on biologisesti epäselvä sukupuoli.

        Ääritapauksissa lääkäri ilmoittaa harkitsee ottavansa kokeiluun myös muutaman miehen, jonka vaimo ei kykene saamaan lasta, tai on homoseksuaali.

        Lehtitiedon mukaan operaatio odottaa vielä virallista hyväksyntää, mutta lääkärin mukaan tekniikka on valmis käyttöönotettavaksi.

        ”Miesäiti" nauttii ensin jonkin aikaa naishormoneja. Koeputkessa hedelmöitetty alkio ruiskutetaan hänen vatsaonteloonsa joko vatsakalvon sisään tai sen alle

        Miehen vatsa ei veny yhtä hyvin kuin naisen kohtu. Niinpä miehen raskaus kestäisi vain seitsemän-kahdeksan kuukautta. Synnytys tapahtuisi keisarinleikkauksella ja ensimmäiset kuukautensa lapsi viettäisi keskuskaapissa.

        Ensimmäiset kokeilut on jo tehty eläimillä. Kokeilut ihmiskehossa on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

        Tekniikka on siis kunnossa, mutta ongelmiakin lääkäri myöntää aikeillaan olevan. Yksi suurimmista on yleinen, tavallisen kansan mielipide ja vastustava asenne. Lääkärigollegojensa ja viranomaisten mies väittää vilkuttavan hankkeelleen vihreätä valoa.

        Vajaa nelikymppinen tohtori myöntää olevansa aivan masentunut ivasta ja ymmärtämättömyydestä, jota hanke tavallisten kiinalaistenkin keskuudessa on osakseen saanut

        Seksuaalivähemmistöjen edustajat kun ovat Kiinassa edelleen monien mielestä kummajaisia. Kiinan psykiatrinen yhdistys linjasi vasta viime vuonna, ettei homoutta tulisi kohdella enää mielisairautena.

        Kiinalaiskäsitykseen rakkaussuhteesta liittyy kiinteästä suvun jatkaminen. Lapsen saaminen on tärkeää koko suvulle.

        Kun toisaalta Kiinassa jo rajoitetaan lastenhankintaa, niin miksi ihmeessä tohtori on lähdössä murtamaan kansan käsityksiä?

        Itse hän pitää tietenkin koko kysymystä typeränä. ”Miesäitiydestä" kiinnostuneita hän puolustaa älykkäiksi ihmisiksi, joiden suurimpana toiveena on oman lapsen saaminen.

        Tohtori oli juuri saanut päätökseen kymmentuntiseksi venyneen 25-vuotiaan fujianilaisen naisen sukupuolenvaihdosleikkauksen. Haastattelun päättyessä nainen oli juuri herännyt nukutuksesta miehenä ja tyttöystävä vierellään.

        Nähtäväksi siis jää missä määrin moinen kokeilu suomalaismiehiä kiinnostaa. Tuskin monikaan syttyy. Itse en tosin epäilisi vatsanahkani venymistä, mutta moinen leikki sotii kyllä jyrkästi vakaumuksiani vastaan. Haluan olla mies, enkä mikään ”miesäiti".


        Toki tämä on vielä toistaiseksi otettava huumorin kannalta !


      • ottaa.
        Kadun-nainen kirjoitti:

        http://www.karjalanmaa.net/cfmldocs/kolumni.cfm?lehti=223&arkisto=1

        Miehetkö tekemään lapsia?


        Kiinalaislääkäri etsii internet-ilmoituksella miehiä, jotka haluaisivat tulla raskaaksi. Sukupuolenkorjausleikkauksiin erikoistunut tohtori väittää kehittäneensä tekniikan, jonka avulla sikiö voi kehittyä ja kasvaa myös miehen kehossa.
        Lehtitiedon mukaan projektiin on jo ilmoittautunut useita satoja miehiä, jotka olisivat valmiit kokemaan raskauden ihanuudet aamupahoinvoinnista ja nilkkojen turvotuksesta lähtien.

        Lääkäri aikoo valita kokeiluun mukaanpääsevät tarkasti. Uusia elämänkokemuksia etsivät sinkkumiehet eivät kuulemma kelpaa. Ensisijaisesti tarkoituksena on sanoo auttavansa transsukupuolisia ihmisiä ja interseksuaaleja, joilla on biologisesti epäselvä sukupuoli.

        Ääritapauksissa lääkäri ilmoittaa harkitsee ottavansa kokeiluun myös muutaman miehen, jonka vaimo ei kykene saamaan lasta, tai on homoseksuaali.

        Lehtitiedon mukaan operaatio odottaa vielä virallista hyväksyntää, mutta lääkärin mukaan tekniikka on valmis käyttöönotettavaksi.

        ”Miesäiti" nauttii ensin jonkin aikaa naishormoneja. Koeputkessa hedelmöitetty alkio ruiskutetaan hänen vatsaonteloonsa joko vatsakalvon sisään tai sen alle

        Miehen vatsa ei veny yhtä hyvin kuin naisen kohtu. Niinpä miehen raskaus kestäisi vain seitsemän-kahdeksan kuukautta. Synnytys tapahtuisi keisarinleikkauksella ja ensimmäiset kuukautensa lapsi viettäisi keskuskaapissa.

        Ensimmäiset kokeilut on jo tehty eläimillä. Kokeilut ihmiskehossa on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

        Tekniikka on siis kunnossa, mutta ongelmiakin lääkäri myöntää aikeillaan olevan. Yksi suurimmista on yleinen, tavallisen kansan mielipide ja vastustava asenne. Lääkärigollegojensa ja viranomaisten mies väittää vilkuttavan hankkeelleen vihreätä valoa.

        Vajaa nelikymppinen tohtori myöntää olevansa aivan masentunut ivasta ja ymmärtämättömyydestä, jota hanke tavallisten kiinalaistenkin keskuudessa on osakseen saanut

        Seksuaalivähemmistöjen edustajat kun ovat Kiinassa edelleen monien mielestä kummajaisia. Kiinan psykiatrinen yhdistys linjasi vasta viime vuonna, ettei homoutta tulisi kohdella enää mielisairautena.

        Kiinalaiskäsitykseen rakkaussuhteesta liittyy kiinteästä suvun jatkaminen. Lapsen saaminen on tärkeää koko suvulle.

        Kun toisaalta Kiinassa jo rajoitetaan lastenhankintaa, niin miksi ihmeessä tohtori on lähdössä murtamaan kansan käsityksiä?

        Itse hän pitää tietenkin koko kysymystä typeränä. ”Miesäitiydestä" kiinnostuneita hän puolustaa älykkäiksi ihmisiksi, joiden suurimpana toiveena on oman lapsen saaminen.

        Tohtori oli juuri saanut päätökseen kymmentuntiseksi venyneen 25-vuotiaan fujianilaisen naisen sukupuolenvaihdosleikkauksen. Haastattelun päättyessä nainen oli juuri herännyt nukutuksesta miehenä ja tyttöystävä vierellään.

        Nähtäväksi siis jää missä määrin moinen kokeilu suomalaismiehiä kiinnostaa. Tuskin monikaan syttyy. Itse en tosin epäilisi vatsanahkani venymistä, mutta moinen leikki sotii kyllä jyrkästi vakaumuksiani vastaan. Haluan olla mies, enkä mikään ”miesäiti".


        Toki tämä on vielä toistaiseksi otettava huumorin kannalta !

        Koville ottaa enneku koiras poikii, sano. Mikä sukupuolenKORJAUSleikkauksiin erikoistunut lääkäri? Halusit kai sanoa, että sukupuolenVÄÄRENNYSleikkauksiin.


      • Häh?
        Kadun-nainen kirjoitti:

        http://www.karjalanmaa.net/cfmldocs/kolumni.cfm?lehti=223&arkisto=1

        Miehetkö tekemään lapsia?


        Kiinalaislääkäri etsii internet-ilmoituksella miehiä, jotka haluaisivat tulla raskaaksi. Sukupuolenkorjausleikkauksiin erikoistunut tohtori väittää kehittäneensä tekniikan, jonka avulla sikiö voi kehittyä ja kasvaa myös miehen kehossa.
        Lehtitiedon mukaan projektiin on jo ilmoittautunut useita satoja miehiä, jotka olisivat valmiit kokemaan raskauden ihanuudet aamupahoinvoinnista ja nilkkojen turvotuksesta lähtien.

        Lääkäri aikoo valita kokeiluun mukaanpääsevät tarkasti. Uusia elämänkokemuksia etsivät sinkkumiehet eivät kuulemma kelpaa. Ensisijaisesti tarkoituksena on sanoo auttavansa transsukupuolisia ihmisiä ja interseksuaaleja, joilla on biologisesti epäselvä sukupuoli.

        Ääritapauksissa lääkäri ilmoittaa harkitsee ottavansa kokeiluun myös muutaman miehen, jonka vaimo ei kykene saamaan lasta, tai on homoseksuaali.

        Lehtitiedon mukaan operaatio odottaa vielä virallista hyväksyntää, mutta lääkärin mukaan tekniikka on valmis käyttöönotettavaksi.

        ”Miesäiti" nauttii ensin jonkin aikaa naishormoneja. Koeputkessa hedelmöitetty alkio ruiskutetaan hänen vatsaonteloonsa joko vatsakalvon sisään tai sen alle

        Miehen vatsa ei veny yhtä hyvin kuin naisen kohtu. Niinpä miehen raskaus kestäisi vain seitsemän-kahdeksan kuukautta. Synnytys tapahtuisi keisarinleikkauksella ja ensimmäiset kuukautensa lapsi viettäisi keskuskaapissa.

        Ensimmäiset kokeilut on jo tehty eläimillä. Kokeilut ihmiskehossa on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

        Tekniikka on siis kunnossa, mutta ongelmiakin lääkäri myöntää aikeillaan olevan. Yksi suurimmista on yleinen, tavallisen kansan mielipide ja vastustava asenne. Lääkärigollegojensa ja viranomaisten mies väittää vilkuttavan hankkeelleen vihreätä valoa.

        Vajaa nelikymppinen tohtori myöntää olevansa aivan masentunut ivasta ja ymmärtämättömyydestä, jota hanke tavallisten kiinalaistenkin keskuudessa on osakseen saanut

        Seksuaalivähemmistöjen edustajat kun ovat Kiinassa edelleen monien mielestä kummajaisia. Kiinan psykiatrinen yhdistys linjasi vasta viime vuonna, ettei homoutta tulisi kohdella enää mielisairautena.

        Kiinalaiskäsitykseen rakkaussuhteesta liittyy kiinteästä suvun jatkaminen. Lapsen saaminen on tärkeää koko suvulle.

        Kun toisaalta Kiinassa jo rajoitetaan lastenhankintaa, niin miksi ihmeessä tohtori on lähdössä murtamaan kansan käsityksiä?

        Itse hän pitää tietenkin koko kysymystä typeränä. ”Miesäitiydestä" kiinnostuneita hän puolustaa älykkäiksi ihmisiksi, joiden suurimpana toiveena on oman lapsen saaminen.

        Tohtori oli juuri saanut päätökseen kymmentuntiseksi venyneen 25-vuotiaan fujianilaisen naisen sukupuolenvaihdosleikkauksen. Haastattelun päättyessä nainen oli juuri herännyt nukutuksesta miehenä ja tyttöystävä vierellään.

        Nähtäväksi siis jää missä määrin moinen kokeilu suomalaismiehiä kiinnostaa. Tuskin monikaan syttyy. Itse en tosin epäilisi vatsanahkani venymistä, mutta moinen leikki sotii kyllä jyrkästi vakaumuksiani vastaan. Haluan olla mies, enkä mikään ”miesäiti".


        Toki tämä on vielä toistaiseksi otettava huumorin kannalta !

        Mitä se Kadun NAINEN sekoilee? Haluat siis olla MIES? Koita nyt päättää.


      • lannenhunttari
        Häh? kirjoitti:

        Mitä se Kadun NAINEN sekoilee? Haluat siis olla MIES? Koita nyt päättää.

        Haluan olla mies, enkä mikään ”miesäiti".kirjoitti
        kadun nainen...


      • Eli.
        Kadun-nainen kirjoitti:

        http://www.karjalanmaa.net/cfmldocs/kolumni.cfm?lehti=223&arkisto=1

        Miehetkö tekemään lapsia?


        Kiinalaislääkäri etsii internet-ilmoituksella miehiä, jotka haluaisivat tulla raskaaksi. Sukupuolenkorjausleikkauksiin erikoistunut tohtori väittää kehittäneensä tekniikan, jonka avulla sikiö voi kehittyä ja kasvaa myös miehen kehossa.
        Lehtitiedon mukaan projektiin on jo ilmoittautunut useita satoja miehiä, jotka olisivat valmiit kokemaan raskauden ihanuudet aamupahoinvoinnista ja nilkkojen turvotuksesta lähtien.

        Lääkäri aikoo valita kokeiluun mukaanpääsevät tarkasti. Uusia elämänkokemuksia etsivät sinkkumiehet eivät kuulemma kelpaa. Ensisijaisesti tarkoituksena on sanoo auttavansa transsukupuolisia ihmisiä ja interseksuaaleja, joilla on biologisesti epäselvä sukupuoli.

        Ääritapauksissa lääkäri ilmoittaa harkitsee ottavansa kokeiluun myös muutaman miehen, jonka vaimo ei kykene saamaan lasta, tai on homoseksuaali.

        Lehtitiedon mukaan operaatio odottaa vielä virallista hyväksyntää, mutta lääkärin mukaan tekniikka on valmis käyttöönotettavaksi.

        ”Miesäiti" nauttii ensin jonkin aikaa naishormoneja. Koeputkessa hedelmöitetty alkio ruiskutetaan hänen vatsaonteloonsa joko vatsakalvon sisään tai sen alle

        Miehen vatsa ei veny yhtä hyvin kuin naisen kohtu. Niinpä miehen raskaus kestäisi vain seitsemän-kahdeksan kuukautta. Synnytys tapahtuisi keisarinleikkauksella ja ensimmäiset kuukautensa lapsi viettäisi keskuskaapissa.

        Ensimmäiset kokeilut on jo tehty eläimillä. Kokeilut ihmiskehossa on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

        Tekniikka on siis kunnossa, mutta ongelmiakin lääkäri myöntää aikeillaan olevan. Yksi suurimmista on yleinen, tavallisen kansan mielipide ja vastustava asenne. Lääkärigollegojensa ja viranomaisten mies väittää vilkuttavan hankkeelleen vihreätä valoa.

        Vajaa nelikymppinen tohtori myöntää olevansa aivan masentunut ivasta ja ymmärtämättömyydestä, jota hanke tavallisten kiinalaistenkin keskuudessa on osakseen saanut

        Seksuaalivähemmistöjen edustajat kun ovat Kiinassa edelleen monien mielestä kummajaisia. Kiinan psykiatrinen yhdistys linjasi vasta viime vuonna, ettei homoutta tulisi kohdella enää mielisairautena.

        Kiinalaiskäsitykseen rakkaussuhteesta liittyy kiinteästä suvun jatkaminen. Lapsen saaminen on tärkeää koko suvulle.

        Kun toisaalta Kiinassa jo rajoitetaan lastenhankintaa, niin miksi ihmeessä tohtori on lähdössä murtamaan kansan käsityksiä?

        Itse hän pitää tietenkin koko kysymystä typeränä. ”Miesäitiydestä" kiinnostuneita hän puolustaa älykkäiksi ihmisiksi, joiden suurimpana toiveena on oman lapsen saaminen.

        Tohtori oli juuri saanut päätökseen kymmentuntiseksi venyneen 25-vuotiaan fujianilaisen naisen sukupuolenvaihdosleikkauksen. Haastattelun päättyessä nainen oli juuri herännyt nukutuksesta miehenä ja tyttöystävä vierellään.

        Nähtäväksi siis jää missä määrin moinen kokeilu suomalaismiehiä kiinnostaa. Tuskin monikaan syttyy. Itse en tosin epäilisi vatsanahkani venymistä, mutta moinen leikki sotii kyllä jyrkästi vakaumuksiani vastaan. Haluan olla mies, enkä mikään ”miesäiti".


        Toki tämä on vielä toistaiseksi otettava huumorin kannalta !

        se on luonnotonta...


    • tottus ja vain totuus

      Vihollinen kirjoittelee Ristin Voitossa. Näin on ennenkin ollut. Eheytys on valehtelua.

    • ljaslKJD

      Hyvä kirjoitus ja vieläpä totta. Homous on ahdistavaa ja hajottavaa. Tilastot todistavat tämän kun katsotaan homosuhteiden lyhytikäisyyttä, yksi-ilta suhteita, mielenterveysongelmia, suurta itsemurha%... Lesbosuhteissa on väkivalta leimana.

      Geeniperimä on täysin väärä väite kun puhutaan homouden syistä. Se ei ole geenipohjaista vaan sen lähtökohdat on kuvattu juuri oikein Ari Puontin artikkelissa.

      Asenne homoutta kohtaan on joillakin ihmisillä puoltava, ihaileva, unelmoiva ja jopa heteropilkkahenkinen. Ne ovat yksinkertaisesti täysin väärät mielikuvat todellisuudesta. Homous on yksi yhteiskunnan "märkivä haava". Se turmelee perheitä, suhteita, rikkoo ihmiselämää... Homous on harhaa.

      Minusta on järkyttävää koska media puhuu valtaosalataan homouden puolesta luodn näin täydellisen harhakuvan mm ja nn-suhtista. Puhtaan suvaitsevaisuudesta, rakkaudesta.... Se on aivan sama kuin väittäisi alkoholin suurkuluttajien olevan maailman onnellisin ihmisryhmä, koska nousuhumala on niin kivaa. Voidaan heilutella sateenkaari-lippua innolla Pride-kulkueissa, kulkea rinnat paljaana tai karvaperse pyllällä.... Mutta kumpa tulisikin Pride-kulkueen perässä ne homouden takia mielenterveytensä menettäneet, aidsin takia kuolemaa tekevät, ahdistuneet...homouteen pettyneet ja sitten ruumisauroissa ne ruumiit, jotka homous on tappanut .... niin eiköhän loppus kulkueet ja moni ihminen tulisi järkiin.

      Homous turmelee yhteiskuntaa.

      Jumala ei hyväksy homoutta. Se on iljettävää koska se tuhoaa ihmisen.

      • Kivipelto12345

        Näin on asia laita..hyvin kirjoitat.
        Olen ollut 45 vuotta homo/bi..
        Voisi sanoa.että olen asiantuntija.
        Perhekin oli ..lapset.. hyvä vaimo.14 vuotta.
        Tämä himo..samaan sukupuoleen on ollut läsnä..paitsi avioiduttuani se jäi ja elin heteroelämää.
        En lähde tuomitsemaan ketään homoseksuaalia..mutta olen nähnyt sen tuohun ja tänä päivänä kun katselen..en voi allekirjoittaa esim..Setan tai sukupuolineutraalin ajattelun julistuksia.
        Homoutta on ollut .syntiinlamkeemuksen jälkeen kaikkialla kulttuureissa.
        Mutta..ei se ole Jumalan tahto.
        Mitä tapahtuu..Täyshomolle kun Jumalan sana koskettaa ja synnintunto tulee suureksi..Hän mahdollisesti kääntyy Jeesuksen puoleen ja tekee parannusta.
        Lopulta Jumalan armo ja rakkaus voittaa ja hän lakkaa tekemästä sitä syntiä..minkä vuoksi Jumala otti hänet ja paljasti synnin.
        Parannuksen teko saattaa viedä aikaa..mutta kyllä Herra vie alkaneen työnsä päätökseen..tavalla jos toisella.
        Olen langennut lukuisia kertoja..mutta jos en jaksaisi uskoa ..täyselliseen Jeesuksen uhriin minun kaikkien syntieni sovittajana...ei minulla olisi mitään mahdollisuutta taivasten valtakunnan perillisenä.


      • höpöjuttua

        Sulla on sellaista "tietoa" mitä kukaan ammatti-ihminen esim psykiatrit ei tänä päivänä allekirjoita eikä kannata. Tuo on pelkkää uskontoon pohjaavaa huuhaata. Tuollaista propagandaa suorastaan.


      • joo.o

        Homous on ahdistavaa ja hajottavaa.

        -Joo, varmaan sinulle, sen huomaa kirjoituksestasi. Sinä olet ahdistunut ja hajalla.


      • >Jumala ei hyväksy homoutta.

        No poistaisi sen sitten heti paikalla, kun kerran on kaikkeen pystyvä. Tämä nykyinen linja, jossa eräät Hänen palvelijansa vittuilevat, syyllistävät, painostavat ja tuomitsevat homoja, on kyllä huonoin mahdollinen.


      • Saatana.on.Kuningas

        Minä en hyväksy kristinuskon jumalaa. Se on iljettävä, koska se on todellinen pahuud valeasussa.


      • Anonyymi
        höpöjuttua kirjoitti:

        Sulla on sellaista "tietoa" mitä kukaan ammatti-ihminen esim psykiatrit ei tänä päivänä allekirjoita eikä kannata. Tuo on pelkkää uskontoon pohjaavaa huuhaata. Tuollaista propagandaa suorastaan.

        Hyvä että kirjoitat koska vain ne tietää mitä homous on koska vain uskovainen voi tietää että se on himo joka vetää niinkuin muutkin himot, vaikka tulee uskoon ei niin sielunvihollinen on jokaista raamatun mutaan kiusaamisellaan häiritsemässä mutta kiitos Jeesukselle hän on voittaja monella on uskoontulon jälkeen moninaisia kiusauksia niinkuin raamattu sanoo ja esim. huumemaailmastakin tullut ja juomari voi langeta mutta hän nousee Herran avulla jälleen. Mutta eihän uskomaton voi käsittää näitä koska on hengellisistä asioista ulkona .


    • Leidari

      Mielikuvien kautta myös heteromies voi oppia kiihottumaan toisesta miehestä eroottisesti. Kannattaa kokeilla. :)

    • just.joo

      "Geeniperimä on täysin väärä väite kun puhutaan homouden syistä".

      No nyt meillä onkin varsinainen asiantuntija paikalla. Kuitenkin wikipedia mainitsee että homoseksuaalisuuden epäillään periytyvän äidiltä X-kromosomissa, mutta mekanismi on vielä tuntematon. Onko sinulla esittää näyttöä mielipiteellesi?
      Muutenhan sillä ei ole mitään arvoa.

      "Se ei ole geenipohjaista vaan sen lähtökohdat on kuvattu juuri oikein Ari Puontin artikkelissa. "

      Hieman lähdekritiikkiä kiitos. Puonti on ollut mukana eheytysuskossa. Kannattaa etsiä tietoa niiltä joilla on mahdollisimman paljon asiantuntemusta, eikä uskontopohjaisilta kirjoittelijoilta.

      • eikannata

        On aivan sama minkä lähteen tähän laittaa, koska esim. MIT tutkija, jonka aineisto minulla on, on kristitty, niin sehän on suoraan sinulle puhdasta valhetta, joten, kukin voi uskoa mitä haluaa.
        Vai aiheuttaako pelkkä sana usko jonkinlaisen kriisin, perustuen siihen, että tieteelliset teoriat ovat toistettavissa ja siten usko on jo lähtökohtaisesti jotain mikä ei ole todistettavissa ja sitä ei siis ole.


    • iaasuilasuasdy

      Jo yksi identtinen kaksoispari, joista toinen on homo ja toinen ei, riittää todistamaan, että homoseksuaalisuus ei ole perinnöllistä. Tuollaisia identtisiä kasoispareja on tuhansia.

      • Eikä siis heteroseksuaalisuuskaan...

        Kerran kyselin montako tällaista kaksosparia Suomesta löytyy, ja seuraus oli syvä hiljaisuus.


      • fasuidpauhsdju
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Eikä siis heteroseksuaalisuuskaan...

        Kerran kyselin montako tällaista kaksosparia Suomesta löytyy, ja seuraus oli syvä hiljaisuus.

        Kyllä niitä on Suomessakin esiintynyt ihan julkisuudessa. Saattaisi löytyä internetistä selaamalla.


      • fasuidpauhsdju kirjoitti:

        Kyllä niitä on Suomessakin esiintynyt ihan julkisuudessa. Saattaisi löytyä internetistä selaamalla.

        No etippä.


    • >Homoseksuaaliset tunteet ovat yksi rikkoutuneen ihmisyyden muoto.

      Puonti puhuu vihapuhetta. Asiaan ei millään tavalla vaikuta se miten hän vihapuheensa muuten kuorruttaa ja miten itsestään tarinoi. "Rikkoutunut ihmisyys" on kyllä törkeää tekstiä, jonka tueksi hänellä ei tietenkään ole niin minkäänlaista luotettavaa muistuttavaakaan näyttöä.

      Raamatulla kumautellen saa ihmisiä joidenkin mielestä näköjään loukata aivan vapaasti. 😠

      • samaa.mieltä

        Se on todella törkeää. Terveen ja tasapainoisen ihmisen pitäisi kuunnella höpötyksiä rikkinäisyydestä ja uskomuksiin pohjaavia teorioita. Hyvin loukkaavaa minusta.
        Sitten se muka naamioidaan välittämiseksi yms


      • RepeRuutikallo
        samaa.mieltä kirjoitti:

        Se on todella törkeää. Terveen ja tasapainoisen ihmisen pitäisi kuunnella höpötyksiä rikkinäisyydestä ja uskomuksiin pohjaavia teorioita. Hyvin loukkaavaa minusta.
        Sitten se muka naamioidaan välittämiseksi yms

        Ja suorastaan rakkaudeksi. Musta kääntyy valkoiseksi ja valkoinen mustaksi, kun fundispiirit pääsevät vauhtiin.


      • näin.on

        Vasta puhuttiin kaverin kanssa kuinka moni uskovainen tuolla kylillä paasaa Jeesuksen seuraamisesta toisille, mutta itsellä on ties monesko vaimo kierroksessa, on petetty ja erottu ja niin edelleen. Moni vähemmistöön kuuluva joka elää hyvin tasaista ja tasapainoista elämää, niin pitäisi muka hyväksyen kuunnelle puhuita rikkinäisyydestä ja kaikesta vastaavasta.


      • näin.on kirjoitti:

        Vasta puhuttiin kaverin kanssa kuinka moni uskovainen tuolla kylillä paasaa Jeesuksen seuraamisesta toisille, mutta itsellä on ties monesko vaimo kierroksessa, on petetty ja erottu ja niin edelleen. Moni vähemmistöön kuuluva joka elää hyvin tasaista ja tasapainoista elämää, niin pitäisi muka hyväksyen kuunnelle puhuita rikkinäisyydestä ja kaikesta vastaavasta.

        >Moni vähemmistöön kuuluva joka elää hyvin tasaista ja tasapainoista elämää, niin pitäisi muka hyväksyen kuunnelle puhuita rikkinäisyydestä ja kaikesta vastaavasta.

        Eikä vain kuunnella, vaan "tehdä parannus" eli muuttua noiden "uskovien" kaltaiseksi...


    • jinasvdhjbgh
      • homous.on.hyvä.juttu

        Muistaakseni on puhuttu myös sellaisesta epigeneettisestä periytymisestä. Tuo tieto ei sinänsä palvele ketään. Jos ihminen on tiennyt olevansa homo jo lapsesta asti, ja tilanne ei ole koskaan siitä muutunut miksikään elämän aikana, niin pohdiskelu syistä ei auta mitään. Jos homous on käytännössä pysyvää useissa kuten useissa tapauksissa on ja henkilö ei itse asialle mitään voi, niin se on aivan sama mistä se on tullut. Tosiasioiden kanssa on kuitenkin elettävä. Jos joku on ollut koko elämänsä 100% homo ilman omaa valintaa, niin mitä se auttaa jos joku hörhö kertoo että ei ole perinnöllistä? Kokeile muuttaa seksuaalisuuttasi jos onnistut, muutu itse homoksi ja kokeile onnistuuko.


      • Myöntää itsekin olevansa äärikristillinen sivusto. Koska niihin ei yleisesti ottaen voi lainkaan luottaa, on turha koettaa pohtia ja tutkailla mikä tuossa mahdollisesti pitää paikkansa ja mikä ei. Varminta on aina käyttää vain luotettaviksi tiedettyjä lähteitä.


    • A-seksuali29.11.2017

      Täällä on varmasti vaikeaa rajanvetoa, että mitä ja miten kukin on parantunut.
      Otan tietoni jota puran, tuolta yleisistä tietolähteistä pohjaksi.
      Ehkä joku on siinä ja siinä raossa, että on molempiin sukupuoliin mahdollistanut elämäntapansa. Siis linkki löytyisi "Perjantai" ohjelmaan ja haastateltavaan, kyse oli kolmenkimpan, ts. kaksi miestä ja naisen yhteisö.
      Siinähän voi ihminen vetää uudet rajat, jos herää "uskoon", että ollaankin sitten tuon yhden naisen mies. jne.
      Ja tätähän se tavallaan on tuo "parannus". Raamattuun on muistiinmerkitty Uuteentestamenttiin, että minä ---entinen-- se ja sen synnin tekijä, mutta en enää tee.
      Eli ennen teki, muttei enää tee.

      Johtopäätös, hänen mielenmuutos on johtanut valintoihin, ettei hän enää tee. Ei rikkomusta ole pakko tehdä. Vai onko se teidänmielestä niin, että jos tietää totuuden, miten pitäisi oikein elää, niin ON PAKKO kuitenkin tehdä väärin, koska MINUSTA niin tuntuu.
      Siis jos joku on tehnyt oikean valinnan, eikä ENÄÄ tee, mutta kun minä en ole valintaa tehnyt, niin ei se toinenkaan ole VOINUT SITÄ TEHDÄ.

      Eiköhän se tässä ole täälläkin ongelma. Meidän kirjoituksissa.

      Itse olen täysi hetero. Avioliitto - pitkä vuosien summa. Puhutaan seksualisuudesta.
      Vasta kerrottiin vammaisten haluista.
      Vanha sanonta, että halut ne on hiirelläkin. Tämä ei ole tuohon vammaisuuteen heitto, vaan yleinen toteamus.
      Siis nyt puhun omasta seksualisuudesta. Ihminen voi muuttua ns. A-seksualiksi, jos on tarpeen.
      Kun puoliso sairauden ja kirurgin veitsen kautta tuli, sanotaanko vammainen, eli invalisoitui.
      Vietiin syövän takia - "alakerta", poistettiin sulkijalihakset jne. koska syövän pesäkkeet oli.
      Tuli avanteet jne. Mutta tämä ihminen elää - Hän elää ihmisenä.
      Nykyseksualisuuden ajalla huudettaisiin, että onhan hänellä "suu". Vai niin.
      Hän ei ole koskaan "suineen" ollut muualla, kuin pottukattilan ääressä. Ei halunnut, eikä meillä rakkaudessa toista siihen "pakoteta, tai käsketä", se ei kuulu sellainen rakkauteen.
      Rakkaus on sitä, että tiedän, että se on hänenkin tahtonsa, ei minun.

      Kaikki tämä johtaa korvienvälissä uuteen elämänmuotoon. Se omatarve- tavallaan liutuu pois.
      Tulee, jos oikein käyttää nimitystä A-seksuali, eli ei minullakaan ole tarvetta, kuin siihen, mitä sillä vehkeellä teen, eli käyn WC-ssä kusitarpeella. Se on siinä se.

      Mutta, voin rakastaa häntä ihmisenä. Hän on yhtä rakas, ei siihen tarvita "sellaista" seksualista tekoa, kuten tämän ajan himokas kauppakamarimainen vedätys on ihmisiä kohtaan. Eli heitä puetaan väärään palttooseen, muotopakkohimoseksualiseen tapakulttuuriin.
      Tämä on yllättävää löytää näkökenttään, sillä kuitenkin meillä "ennen" oli aktiivielämänvaihe, joka oli siinä kentässä ok. ettei tule tunnetta, ettei elänyt, kun elämisen aika oli.

      Sitten tullaan sen IsonKirjan äärelle. Tavallaan se ohjeistaa elämää niin, että tämä aika on tarkoitettu elettäväksi hyvänä elämänä, ja niin, että mikä rakentaa yhteisöä terveeseen muotoon. Ja sen äärellä ojentautuminen, se myös johtaa ajatuksiin ja tekoihin, joka on tavallaan "vanhurskasta".
      Olisinhan minä voinut lähteä maailmalle etsimään "korvikehoitoa", himoille. Mutta ei.
      Se ei ole elämänkanssa tervettä pohjaa. Tavallaan raamattuun muistiinmerkkityy - lihan kuolema voi olla tosi. Ei tarvitse. - Ja kas, lapsilla ja lapsenlapsilla on yhteinen vaari ja mummo.
      Ei hajotettu monen liiton ja syyn porukka.
      En halua syyllistää ketään, mutta minä tein ratkaisuni näin. Tavallaan, kun olemme kristitillisessä "Tahdon" liitossa, niin tässä tapauksessa seksualisuus voidaan ristiinnaulita lihan himoineen.
      Siksi näen, että homous - joka lukee Sanaa ja haluaa --henkilökohtaisesti-- elää muutos elämää, niin kysehän on Hengen armoitettu lahja - eli voima, jossa hän vanhurskautuu pois lihan himostaan. Ymmärtäisin sen olevan näin ja siksi katson, että kyse on Jumalan voimasta.
      Voima se on ollut minullekin. Voin vain sanoa, että Henki on voima, kun itse haluan kulkea tietä, miten se ohjeistaa minua kulkemaan kohti iankaikkisuutta.
      Tämä on vain väliaikainen vaihe. Ehkä opiksi ja neuvoksi, että voi kirjoittaa siltä pohjalta, että muutoskokemusta on. Raamatullisesti. Lihan kuolema, se on tosi, jos vain itse haluaa.
      Eli elää ilman seksualisia tarpeita.
      Jaa - panisiko pisteen tähän. Eiköhän tämä tullut nyt kerrottua. Pelastus on Jumalan työ meissä.

    • Tyypillistä paskaa mitä sairaat uskonnolliset lahkot suoltaa. Tätä voisi käyttää varoittavana esimerkkinä siitä sairaasta ideologiasta ja fasistisesta ryhmäkurista mitä helluntailaiset ja jehovat harjoittavat.

    • outoa.on

      Ne, jotka haluavat selkeästi seksuaalisuuden muutosta, joutuvat pureutumaan omaan menneisyyteensä ja siihen liittyviin kipuihin psykoterapian ja sisäisen parantumisen ryhmien ja seminaarien kautta.

      -Entä jos ei ole mitään sen kummempia kipuja käsiteltävänä? Ja vaikka olisikin niinkö tasapainoon voi päästä säilyttäen oman seksuaalisuutensa?

    • Teitä idiootteja ja muita homoseksuaalien vastustajia ja muita homofobiitikkoja kyllä riittää. Yhtä paljon heteroita kääntyy homoseksuaaleiksi kuin homoseksuaaleja kääntyy heteroiksi. Ette siitä koskaan tee numeroa, kun joku täyshetero on kääntynyt homoksi.

      Siis ihan sama onko ihminen homo- vai heteroseksuaali ei se ihmisyyteen vaikuta millään tavalla, vaikka te idiootit vähättelisitte homoseksuaalin ihmisyyttä.

      Itse tunnen monia homoseksuaaleja ja niillä tuntemillani homoseksuaaleilla on todella suuri ihmisyys ja ovat paljon elämän myönteisiä kuin me heterot.

      Siis minusta uskovaisuus pirstaloi ihmisen. Ainakin siitä sellaisesta tulee hyvin ahdasmielinen minkä tämäkin aloitus taas todisti. Luopukaa uskovaiset uskonnostanne ja opetelkaa vihdoinkin elämään ja katsomaan tätä maailmaa hieman myönteisemmin!

    • 7y6t5r

      Puonti: "Näissä tilanteissa kyseinen ihminen saattoi yht’äkkiä alkaa kokea, että Jeesus astui hänen kipunsa sisälle"

      Jeesus siis samaistui homoseksuaaliseen roolimalliin sen hyvine ja huonoine puolineen?

    • Elämävoittaa

      Eheytyminen on tervehtymistä .On hienoa
      että ymmärtää sairauden ja sen tuoman
      tulevaisuudettoman olotilan.Parantumalla
      pelastaa elämän.

    • Kirjakääröt

      2Moos.4:11 Biblia (1776) Ja Herra sanoi hänelle: kuka on luonut ihmisen suun? Eli kuka on tehnyt mykän taikka kuuron eli näkevän taikka sokian? Enkö minä Herra (ole niitä tehnyt)? Kirjoitetaan: sokean.

    • yksilaumasta

      Niin se näyttää kiihtyvällä vauhdilla menevän, että suvaitsevaisuutta keppihevosena käyttäen, Jumalan rakkaudessaan antamat arvot ja niiden puolustaminen kääntyy "vihapuheeksi".

      Kaikki me ollaan rikki ja mä joka haluan Jeesuksen omana pysyä olen edelleen monin tavoin aivan palasina ja keskeneräinen. Ja ei eheytymispuhe ja ihmisen sydämen muuttumisen mahdollisuus ole lahkojen tai yksittäisten kristittyjen kehitelmää vaan Isän sanassaan meille ilmoittama tahto, joka on Aina siis ihan aina meidän parhaaksemme tarkoitettu. Sinun ja minun syvin olemisen muoto on olla rakastettu Kaikkivaltiaan luojamme puolelta.

      Tuo hieman ylempänä siteerattu puonnin ajatus" Puonti: "Näissä tilanteissa kyseinen ihminen saattoi yht’äkkiä alkaa kokea, että Jeesus astui hänen kipunsa sisälle"

      Hän kärsii kanssamme, Hän ei jätä edes minunlaistani pitkäaikaissairasta/ongelmaista. Joskus Herra voi nähdä hyväksi parantaa tai "korjata" murtumiamme hetkessä, mutta aina Hän kulkee kanssamme vaikeuksiemme ja kipujemme läpi. Eikä jätä mokailuidemme, harha-askeltemme tai epäilyksiemme aikoina.

      Jotkut valitsevat omat tekonsa ja pimeytensä Herran sijasta ja toisia se ajaa hyökkäämään Jumalan valtakuntaa vastaan. Koska totuus tekee kipeää, se yritetään vaientaa tai poistaa silmistä. Jokaista meistä Hän kutsuu yhteyyeensä, Hänen päämääränsä on pelastaa meidät itseltämme ja synnyttää Henkensä kautta Hänen omikseen. Ei orjikseen, ei aivopestyiksi roboteiksi vaan siihen asemaan johon Hän jo ennen maailmamme syntyä oli meidät asettanut, tyttärikseen ja pojikseen. Rakastetuiksi.

      Kun Hön kutsuu sinua, joka et vielä Jeesusta seuraa niin älä kuuntele yhtäkään ihmistä, vaan ota käteen Hänen sanansa (jokin evankeliumi on erinomainen aloituskohta) pyydä Häntä ilmaisemaan itsensä sinulle ja ota ITSE asioista selvää. Medän Jumalamme on mustasukkainen Jumala joka etsii syntisiä joita saisi Poikansa kautta johtaa ristin kautta tuntemaan totuuden ja pelastumaan tämän synnin raiskaaman maailman ja sen ruhtinaan sekä kuoleman otteesta Hänen ikuiseen valtakuntaansa.

      Ja vielä nimimerkin 7y6t5r johtopäätöseen vastatekseni:

      "Jeesus siis samaistui homoseksuaaliseen roolimalliin sen hyvine ja huonoine puolineen?"

      Jeesus on ainoa maan päällä kävellyt ihminen (ja Jumala) joka ei tehnyt syntiä. Synti ei erottanut Jeesusta Isästä kuten se meillä tekee. Jeesus ei koskaan hyväksy syntiä (eli Isän tahdon vastaista toimintaa) mutta kuten sana sanoo, Hän mustasukkaisuuteen asti halajaa sielujamme elämään kanssansa maanpäällinen aikamme ja ikuisesti taivaassa, jossa synti, kipu ja itku ovat poissa.

    • Kiitos Jumala että muutit. Nyt ei homo tarvitse kärsiä helvetissä. !!

    • Anonyymi

      Ari Puonti ex-homona puhuu 100% faktaa !

    • Anonyymi

      Amerikkalaiset homot perustivat lahkon, jonka toimintaa jatkoi suomalainen homo, joka joutui linnaan tekosistaan. Ei ole sokeista sokeiden taluttajaksi.

    • Anonyymi

      Eikös se Nokian pappikin alkannut veljeillä helluntailaisten kanssa ja heti homohenki karkasi mieheen kiinni.

    • Anonyymi

      Homot ovat hyökänneet aina kristillisiä seurakuntia vastaan. He ovat niin ovelia valehtelijoita, että Saatanakin käyttää heitä mielellään palvelijoinaan. Tämähän näkyy katolisessakin kirkossa, jossa homot piispat ovat saaneet paljon virkoja haltuunsa. Tällä palstallakin homojen vaikutus on suuri. He tulevat tänne valehtelemaan, vääristämään ja pilkkaamaan kristittyjä.

    • Anonyymi

      Aloittajan lausunto on mielenkiintoinen, mutta täysin vailla todellisuutta. Homoseksuaalisuus on synnynnäistä, eikä sitä voi syntymän jälkeen enää muuttaa. Ainoa keino olisi aivoleikkaus, mutta niitä ei tehdä, eikä sekään johtaisi toivottuun tulokseen. Homoseksuaalisuus on kautta vuosisatojen ollut vakio noin 5-10 prosenttia syntyneistä. Se ei siis ole lisääntynyt. Eri aikoina se vain on olosuhteiden pakosta ollut piilossa, mutta salaa toimittu yhtä tiheään. Se näyttäisi että olisi lisääntynyt, koska on tultu ulos kaapiosta ja sillä on lain suoja. Sen lisääntymisestä ei ole pelkoa, sillä heterosta ei saa homoa tekmälläkään eikä homosta heteroa. Seksuaalisuus on laaja-alaista ja siihen mahtuu harvinaisuuksia laidasta laitaan.

      • Anonyymi

        Helluntailaiset homot joutuvat salaamaan asian ja olemaan kaapissa.


    • Anonyymi

      Ari Puonti ex-homona puhuu 100% faktaa !

      • Anonyymi

        Kunhan pääsisi siitä valtavasta ylpeyden ja farisealaisuuden,uskonnollisuuden hengestä.En jaksa minuuttia kuunnella ja katsoa hänen julistustaa.Joku kuiva hänen naisneitsyeistään tulkkaa huonosti englanniksi.Eikö hänen kirkossaan istu enää muutama hänen palvojistaan.Ylpeilee menneisyydellään,kuten nämä hellareiden entiset vankilakundit.


      • Anonyymi

        Ari Puonti on 100% vieläkin homo. Ainoastaan kaappihomojen takia Arikin meni takaisin kaappiin, koska muut kaappihomot pelkäävät että jäävät kiinni mitä ovat. Homo tunnistaa aina homon eikä homoja heterot häiriköi vaan homot jotka eivät tiedä olevansa homoja.

        Kyllä homo homon tunnistaa.


    • Anonyymi

      Ari Puonti on todella taitava puhuja ja kirjailija.

      Herra siunatkoon Aria !

    • Anonyymi

      Eiköhän fysiikka myös ole joskus.
      On niitä jotka ovat jo kohdusta saakka avioon kelpaamattomia.
      Kyllä.. tapahtuu virheitä kehityksessä.
      Asiat on niin pienestä joskus kiinni.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista seurata tätä keskustelua, joka aloitettiin 2005. Silloin vielä homoliike vannoi sen nimeen, että kukaan ei voi muuttua. Kun yritettiin saada lakimuutoksia yhteiskunnassa niin muotia oli vedota "kerran homo, aina homo". Nyt kun muutokset on saatu niin jopa SETA myöntää, että joillakin suuntautuminen on joustava eikä kiveen hakattu. Sateenkaariväen poliittiset päämäärät on sanelleet sen mitä kulloinkin kannatetaan. Jos edelleen väität, että suuntautuminen on muuttumaton niin kipaise etujärjestösi toimistoon kysymään mikä on virallinen mielipide. Voit yllättyä. Se, että sinä et muuttunut ei ole todiste siitä, että kukaan muu ei voisi kokea muutoksia. Nyt se todetaan jopa lukion oppikirjoissa. Sateenkaariliike kusettaa homoja ja heteroita.

    • Anonyymi

      Jos on sairastunut homouteen,minkäs sille voi?Samanarvoisia tietenkin kaikki,mutta ”ällöttää”nämä ”julkkishomot”,jouden kiintiö esim.teeveessä on kai vakio?Se kimitys ja lässytys,kun yritetään olla ”tyttöjä”,mutta kun…. Ole mitä olet,mutta älä yritä olla sitä mitä Et ole.

    • Anonyymi

      Ei se ihmisen perusluonne muutu miksikään, päinvastoin pahenee koko ajan kun estot poistuu iän myötä.

      Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa?

      Ei se Juudaskaan tehnyt parannusta, koska oli luonteeltaan varas.

      • Anonyymi

        Monet lahkoihin piilouvat ovat paatuneita tyyppeljä.


      • Anonyymi

        Niin, Juudas ei saanut Pyhän Hengen kastetta, kuten toiset Jeesuksen opetuslapset helluntaina.

        4 Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
        5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." ( Apt 1)

        Uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen myötä ihminen muuttuu.

        Ilmoittaahan Raamattu:

        3 Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.
        4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
        5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta ( Tiit 3)

        Siinä on muutoksen mahdollisuus Jumalan lapsille, uusille luomuksille Kristuksessa.
        Kääntymyksen kautta toki.

        19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
        20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.
        .
        26 Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne. ( Apt 3)

        Uusi luomus Kristuksessa sanoo.. "Olimmehan mekin ennen" .. pahantekijöitä.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Lesboilun syynä voi olla äidinrakkauden puute. Kun mieli eheytyy, myös seksuaalinen vinoutuma suoristuu heteroudeksi.

    • Anonyymi

      Ei tämä täyshomo ole ainoa, joka on muuttunut. Asioista kaikki eivät halua julkisuuteen. Hyvä kun tämä yksi tuli julkisuuteen

      • Anonyymi

        Jotkut luulevat muuttuneensa, mutta ei ihminen voi pitkään itseään huijata. Perhetragedioita on syntynyt, kun on vielä menty "hyvässä uskossa" naimisiin.


    • Anonyymi

      On tosi outoa, ettei sairas halua parantua. Pride hehkuttaa kieroutumaa. Yhtä hyvin voisi olla eri sairauksien pride, riehuva lauma hehkuttaisi syöpää, diabetesta, kauppaa ym ja vannoisi, ettei halua parantua vaikka se olisi mahdollista. Lisäksi nämä sairaat hyökkäisisivät sanallisesti ja jopa fyysisesti terveydenhoitoon kehoittavien kimppuun.

    • Anonyymi

      Hellareilla uusi pedofiiliyhtye maksetut viulut!

    • Anonyymi

      Vaikea ottaa hengellisyyttä tosissaan, kun juuri äsken jäi taas kiinni joku kristitty laulaja lapsen hyväksikäytöstä. Se on kovin yleistä. Yhtyeen nimi oli maksetut viulut, ja heiltä joku miesjäsen?

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe