Marja-aronia mehu

mehustaja

Tein mehua mehumaijalla aronioista ja tänä aamuna tyhjään vatsaan juotuani sain siitä kamalan pahoinvoinnin! Oksennustunne tuli aaltoina,söin kiireesti puuroa päälle joten se meni ohi.
Olen kuullut että se laskee verenpainetta,itselläni on lääkitys siihen,en kuitenkaan ehtinyt vielä ottaa aamun pillereitä.Nyt arveluttaa,voinkohan juoda koko mehua,en ole aikaisemmin huomannut mitään erikoista,ehkä kylläkin joskus pientä huimausta.
Onko kellään tietoa asiasta??

34

56046

Vastaukset

  • Oletkos nyt ihan varma ettei sekaan ole sekoittunut joitain myrkyllisiä marjoja tai valmistusprosessissa/säilyttämisessä mennyt joku pieleen? Vuosia olen juonut marja-aroniamehua, eikä kyllä mitään valittamista ole ollut, eikä mitään oireita ole tullut. Kummallista!

    • Joka tuutista tulee Marja-aronian terveellisyydestä. Kannattaisi alkuun laimentaa vedellä.Torstain Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa.että aronia hakkaa muut marjat mennen tullen. Sisällys: kivennäisiä,pektiiniä ja anotosyaaneja enemmän kuin mustassaherukassa,mustikassa tyrnissä,variksenmarjassa tai missä muussa tahansa kotimaisessa marjassa.Kivennäisaineita 1,4-2 kertaa enemmän kuin herukaissa tai vadelmissa.Lisäksi jodia. Sopii hilloksi mehuksi, hyytelöksi ja kotiviiniksi Karvas maku tulee marjan sisältämästä tanniinista. Voidaan sekoittaa erilaisten marjojen ja vaikka omenoiden kanssa.Marja hyytelöityy hyvin,jos ne kerätään hiukan raakoina.Marjalla on parantavia ominaisuuksia, venäjältä löytyisi enemmän tietoa.Tämähän on jostain Siperiasta kotoisin.
      Olemme kokeilleet tehoa odottavaan äitiin joka oli erittäin aneeminen. Arvot nousivat hyvin jo 3 päivän mehun käytön jälkeen.Kannattaa totutella.


    • Vaatii totuttelua. kirjoitti:

      Joka tuutista tulee Marja-aronian terveellisyydestä. Kannattaisi alkuun laimentaa vedellä.Torstain Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa.että aronia hakkaa muut marjat mennen tullen. Sisällys: kivennäisiä,pektiiniä ja anotosyaaneja enemmän kuin mustassaherukassa,mustikassa tyrnissä,variksenmarjassa tai missä muussa tahansa kotimaisessa marjassa.Kivennäisaineita 1,4-2 kertaa enemmän kuin herukaissa tai vadelmissa.Lisäksi jodia. Sopii hilloksi mehuksi, hyytelöksi ja kotiviiniksi Karvas maku tulee marjan sisältämästä tanniinista. Voidaan sekoittaa erilaisten marjojen ja vaikka omenoiden kanssa.Marja hyytelöityy hyvin,jos ne kerätään hiukan raakoina.Marjalla on parantavia ominaisuuksia, venäjältä löytyisi enemmän tietoa.Tämähän on jostain Siperiasta kotoisin.
      Olemme kokeilleet tehoa odottavaan äitiin joka oli erittäin aneeminen. Arvot nousivat hyvin jo 3 päivän mehun käytön jälkeen.Kannattaa totutella.

      Joku varoitti, että se on myrkkymrja. Mutta minulla on niitä pakasteissa.
      Nyt uskallan niitä käyttää.


    • Vaatii totuttelua. kirjoitti:

      Joka tuutista tulee Marja-aronian terveellisyydestä. Kannattaisi alkuun laimentaa vedellä.Torstain Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa.että aronia hakkaa muut marjat mennen tullen. Sisällys: kivennäisiä,pektiiniä ja anotosyaaneja enemmän kuin mustassaherukassa,mustikassa tyrnissä,variksenmarjassa tai missä muussa tahansa kotimaisessa marjassa.Kivennäisaineita 1,4-2 kertaa enemmän kuin herukaissa tai vadelmissa.Lisäksi jodia. Sopii hilloksi mehuksi, hyytelöksi ja kotiviiniksi Karvas maku tulee marjan sisältämästä tanniinista. Voidaan sekoittaa erilaisten marjojen ja vaikka omenoiden kanssa.Marja hyytelöityy hyvin,jos ne kerätään hiukan raakoina.Marjalla on parantavia ominaisuuksia, venäjältä löytyisi enemmän tietoa.Tämähän on jostain Siperiasta kotoisin.
      Olemme kokeilleet tehoa odottavaan äitiin joka oli erittäin aneeminen. Arvot nousivat hyvin jo 3 päivän mehun käytön jälkeen.Kannattaa totutella.

      kolmessa päivässä muulla kuin punasolujen antamisella, tai sillä että potilas kuivuu ja näinollen antaa virheellisen kuvan hb:n noususta.


  • marja aronioita on taas pensaat notkollaan mikä on sen myyntihinta kiloittain tai litroittain

    • marja-aroniaa olisi paljon kun muutettiin tähän nykyiseen asuntoon mutta en ole kuunaan mittään niistä tehnyt, olisiko antaa hyviä vinkkejä esim. hyytelöksi tai hilloksi?vai saako niistä hyvää mehua?ja eikös ne voi myös pakastaa jos myöhemmin laittaa, kun ei ole kylmiötä, mutta siitäkin olen kuullut että apteekista saisi jotakin hillon ja mehun sekaan laitettavia säilytys aine tabletteja että hillo/mehu säilyy lämpimässä?


    • marjoja kirjoitti:

      marja-aroniaa olisi paljon kun muutettiin tähän nykyiseen asuntoon mutta en ole kuunaan mittään niistä tehnyt, olisiko antaa hyviä vinkkejä esim. hyytelöksi tai hilloksi?vai saako niistä hyvää mehua?ja eikös ne voi myös pakastaa jos myöhemmin laittaa, kun ei ole kylmiötä, mutta siitäkin olen kuullut että apteekista saisi jotakin hillon ja mehun sekaan laitettavia säilytys aine tabletteja että hillo/mehu säilyy lämpimässä?

      " kivennäisiä,pektiiniä ja anotosyaaneja enemmän kuin mustassaherukassa,mustikassa, tyrnissä,variksenmarjassa tai missä muussa tahansa kotimaisessa marjassa.Kivennäisaineita 1,4-2 kertaa enemmän kuin herukaissa tai vadelmissa.Lisäksi jodia. Marjoissa on sokeria (6-11 %) ja pektiiniä; niissä on myös C- ja E- vitamiinia, karoteenia, B-ryhmän vitamiinejä, mineraali- ja hivenaineita, ja reippaasti flavonoideja. Flavonoidit vahvistavat verisuonia, sydäntä, ja lisäävät myös hämäränäköä. Flavonoideja löytyy runsaasti myös muissa värjäävissä marjoissa, mm. mustikassa, mustaherukassa, puolukassa, karpalossa, lakassa, variksenmarjassa, jne.
      Sopii hilloksi mehuksi, hyytelöksi ja kotiviiniksi Karvas maku tulee marjan sisältämästä tanniinista. Voidaan sekoittaa erilaisten marjojen ja vaikka omenoiden kanssa.Marja hyytelöityy hyvin,jos ne kerätään hiukan raakoina.Marjalla on parantavia ominaisuuksia, venäjältä löytyisi enemmän nalifka tietoa.Tämähän on jostain Siperiasta kotoisin

      Marja-aroniamehu
      3 kg marja-aroniaa
      4 l vettä
      ¾ tl viinihappoa
      1,8 kg sokeria
      Puhdista marjat ja survo ne sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle. Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon.Anna seoksen seisoa 2 vrk kylmässä. Sekoita muutaman kerran. Siivilöi mehu. Mittaa mehun määrä ja lisää sokeri niin, että se liukenee (sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti). Pullota mehu
      Tässä Olli Ihamäen pikalikörii
      Puhdistetut marjat pannaan kattilaan, johon lisätään vettä niin, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Keitetään kunnes kaikki mehu on irronnut marjoista. Kaadetaan mehu esimerkiksi harsokankaan läpi.
      Mitataan 3 dl mehua ja 31/2 dl sokeria ja keitetään kunnes sokeri liukenee. Annetaan jäähtyä. Lisätään ½ l valkoista väkevää viinaa (esim. vodka).
      Juoma on heti valmista nautittavaksi

      Pacharan Navarro Ricard = pernod http://montillano.blogspot.com/2007/08/tribuna-abierta-un-cine-para-montilla.html muistuttaa paljon sitä.
      Ohje :Litra aronian marjoja huuhdottuina.
      300gr pölysokeria.
      2 rosmariinin oksaa
      isopullo kirkasta viinaa (koskis)
      1dl anisviinaa. (kävisikö tähtinis
      Hölskyttele purkkia sillointällöin.
      Tarjoa pienistä laseista jääpalan kanssa viileänä "
      Antoisaa harrastetta !


    • veteen tai viinaan kirjoitti:

      " kivennäisiä,pektiiniä ja anotosyaaneja enemmän kuin mustassaherukassa,mustikassa, tyrnissä,variksenmarjassa tai missä muussa tahansa kotimaisessa marjassa.Kivennäisaineita 1,4-2 kertaa enemmän kuin herukaissa tai vadelmissa.Lisäksi jodia. Marjoissa on sokeria (6-11 %) ja pektiiniä; niissä on myös C- ja E- vitamiinia, karoteenia, B-ryhmän vitamiinejä, mineraali- ja hivenaineita, ja reippaasti flavonoideja. Flavonoidit vahvistavat verisuonia, sydäntä, ja lisäävät myös hämäränäköä. Flavonoideja löytyy runsaasti myös muissa värjäävissä marjoissa, mm. mustikassa, mustaherukassa, puolukassa, karpalossa, lakassa, variksenmarjassa, jne.
      Sopii hilloksi mehuksi, hyytelöksi ja kotiviiniksi Karvas maku tulee marjan sisältämästä tanniinista. Voidaan sekoittaa erilaisten marjojen ja vaikka omenoiden kanssa.Marja hyytelöityy hyvin,jos ne kerätään hiukan raakoina.Marjalla on parantavia ominaisuuksia, venäjältä löytyisi enemmän nalifka tietoa.Tämähän on jostain Siperiasta kotoisin

      Marja-aroniamehu
      3 kg marja-aroniaa
      4 l vettä
      ¾ tl viinihappoa
      1,8 kg sokeria
      Puhdista marjat ja survo ne sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle. Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon.Anna seoksen seisoa 2 vrk kylmässä. Sekoita muutaman kerran. Siivilöi mehu. Mittaa mehun määrä ja lisää sokeri niin, että se liukenee (sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti). Pullota mehu
      Tässä Olli Ihamäen pikalikörii
      Puhdistetut marjat pannaan kattilaan, johon lisätään vettä niin, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Keitetään kunnes kaikki mehu on irronnut marjoista. Kaadetaan mehu esimerkiksi harsokankaan läpi.
      Mitataan 3 dl mehua ja 31/2 dl sokeria ja keitetään kunnes sokeri liukenee. Annetaan jäähtyä. Lisätään ½ l valkoista väkevää viinaa (esim. vodka).
      Juoma on heti valmista nautittavaksi

      Pacharan Navarro Ricard = pernod http://montillano.blogspot.com/2007/08/tribuna-abierta-un-cine-para-montilla.html muistuttaa paljon sitä.
      Ohje :Litra aronian marjoja huuhdottuina.
      300gr pölysokeria.
      2 rosmariinin oksaa
      isopullo kirkasta viinaa (koskis)
      1dl anisviinaa. (kävisikö tähtinis
      Hölskyttele purkkia sillointällöin.
      Tarjoa pienistä laseista jääpalan kanssa viileänä "
      Antoisaa harrastetta !

      Mistä saisi ostaa kotimaista marja-aroniaa tuoreena sitten kun siitä taas kerätään satoa tänä vuonna?


    • anna-maija kirjoitti:

      Mistä saisi ostaa kotimaista marja-aroniaa tuoreena sitten kun siitä taas kerätään satoa tänä vuonna?

      ja puistoalueita kiertämään . Kun ekat hallayöt ovat menneet, on marja parhaimmillaan.
      http://www.henriettesherbal.com/fi/hk-aronia.html


    • musta-marja kirjoitti:

      ja puistoalueita kiertämään . Kun ekat hallayöt ovat menneet, on marja parhaimmillaan.
      http://www.henriettesherbal.com/fi/hk-aronia.html

      Sana 'nalifka', kirjoitetaan paremminkin 'nalivka' tarkoittaa yksinkertaisesti
      'jotakin, jota kaadetaan (juoma-astiaan)'. Juomalaulussa: nalej, nalej (налей, налей!) - kaada, kaada (lisää)!
      ja heti tuli ohjetta :
      http://nammy.pbworks.com/Münt - eli eri yrteistä saadaan myös voimajuomaa
      Heti öytyi putelia
      http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=item.info&id=3612672 http://www.osta.ee/10134664
      Nalifka
      http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=257597



    • jep, jep kirjoitti:

      Puistoissa vaan taitaa olla koriste-aroniaa.....

      Koristearonia on vielä maukkaampaa kuin jalostettu Viking-laji. Toimii samalla tavalla kyllä.


  • Mistä johtuu että kun tein aroniasta mehua oli mehu todella hyvän makuista mutta juonnin jälkeen hampaisiin tuli sellinen sakka. Ilmeisesti joku happamuus reaktio... millä sen saa pois?

  • Tänään maistoin ensimmäistä kertaa tuota mehua (tyhjään vatsaan) ja välittömästi rupesi vatsaa vääntämään, hyvä ettei laatta lentänyt. Pahoinvointi meni ohi noin puolen tunnin päästä. Todella outoa, mun vatsa kestää yleensä kaikenlaista ääritulisista chileistä lähtien. Menu mastui vieläpä todella hyvälle, harmi.

    • Itse maistoin tänään ensimmäistä kertaa marja-aronia mehua aamulla tyhjään vatsaan. Tosin tuote olisi kuulunut laimentaa, vetäisin sen sijaan sitä 1,25dl raakana.

      10 minuuttia myöhemmin olinkin polvistuneena vessanpöntön edessä. Muutaman kerran yökkäys tuli, mutta pysyi kuitenkin sisässä.

      Huomenna uusi yritys ja laimennettuna, ei tyhjään vatsaan...


  • Hei! saisiko Musta-arnioista minkäänlaista piirakkaa?

  • kysyn marja-aronian käyttöohjeita.

  • Pakastan aroniat sellaisenaan ja käytän smoothiin pari ruokalusikallista aamuisin. Olen kerännyt pieneltä viljelmältä, euron litra.

  • Minä teen koriste-aronian marjoista mehua mehumaijalla. Vain sokeria lisään. Ja on hyvää!! Pakastan mehun, jonka sit voi sulatuksen jälkeen laimentaa mieleisekseen. Itse pidän aika laimeasta mehusta.

  • Marja-aronian mehu on kätevä pakastaa jääpalapusseissa, jolloin voi ottaa yhden jääpalan ja vettä päälle tulee lasillinen mehua. olen käyttänyt myös kiilteenä kakkujen päällä. toimii

  • Mä käyn joka aamu syömässä aamupalan suoraan pensaasta ja niitä menee aika paljon. Ei ole tullut huonoa oloa ja suoli toimii hyvin. Annan tässä hyvän smoothien ohjeen, jonka tänä aamuna keksin.

    Aronioita, pari pientä omenaa(puun alta) vähän piimää, pari rkl kaurahiutaleita ja mauksi esim Fun light sokeriton tai sokeriton mansikkasoppa tai mikä vaan, jos makeutta kaipaat. Sitten vaan kaikki tehosekoittimella juotavaksi, ja vatsa tykkää

  • Oiskohan et kannattas verenpaine lääkeet tarkistaa.

  • Huomatkaa, että marja-aroniaa ei suositella varauksetta matalasta verenpaineesta kärsivälle henkilölle. www.vinkkilanluomutuote.fi/aronia.html

  • Minä vetäsin joskus pore-c vitamiinitabletin veteen liuotettuna amusella tyhjään vatsaan ja 5 min päästä oksentamaan. T'ällainen juoma on todella hapan. Ilmeisesti aamusella tyhjään vatsaan ei kannata hapanta juomaa herkkävatsaisen juoda. Aroniamehu ei sokerin takia välttämättä maistu happamalle, mutta kyllä siinäkin happamuutta on. Todennäköisesti viinimarjamehulla lähtisi laatat samalla tavalla jos tyhjään vatsaan aamulla vetäsee. Ja minullakaan ei mitään ongelmia näiden mehujen kanssa jos esim aamupalan kanssa nauttii, tai myöhemmin päivän mittaan.

  • Teen Aronioista sitruunahapolla mehua. Joskus on tullut lievää pahan olon tunnetta, mutta menee ohi kun juo vettä. Eilen tein Aroniasta ja mansikoista smootien .. Nesteenä kookosta. Oli hyvää, ei tarvinnut laittaa sokeria kun mansikoissa oli inkkari sokeria vähän. Nyt ei tullut mitään tuntemuksia vaikka söin Aronioita ensi kertaa tänä syksynä. Aroniat ovat meillä nyt makeita. Ei varmaan ole koskaan ennen olleet näin hyviä!

  • Sain joskus muutaman kilon aronian marjoja (= itse keräsin katuvarren aronioista). Kaikki söin, ei mitään sivuvaikutuksia.
    Aronian mehua käytetään sekamehujen väriaineena.
    Aronian marjassa on samat aineet kuin pihlajankin marjassa. Ei vain ole niin kitkerää.
    Pihlajan marjoista saa erinomaisn maukasta kotiviiniä. Varmaan aroniasta samoin? Se nykyään poistettu Alkon tuote nimeltä Sorbus oli juuri pihlajanmarjaviiniä. Kerran ostin, oli erinomaisen maukasta. Ilmankos oli aikanaan "alan miesten" erityisessä suosiossa.

  • Aroniaa ja sekaan jonkin verran musta herukoita niin tulee hyvää mehua.

  • Tein aroniasta rankkia jonka keitin viinaksi tuli hyvää jalojuomaa.

  • Kaveriksi nakkasin spermat pöttiin, pehmee velli nassuun

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.