Makua jauhelihakastikkeeseen

Tympääntynyt

omaan mauttomaan kastikkeeseensa.Vinkkejä...tulemaan,Kiitos.

23

2381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nipsu

      ... riippuu tietysti tykkäätkö näistä esimerkiksi

      - hyvää fondia
      - suppilovahveroita
      - yrttejä ja tomaattia
      - valkosipulia
      - garam masalaa

      Kaikkein maukkain jauhelihakastike syntyy lampaan jauhelihasta, mielestäni.

      • tympääntynyt

        voisitko selventää.,kiitos-


      • Nipsu
        tympääntynyt kirjoitti:

        voisitko selventää.,kiitos-

        Garam masala on intialainen mausteseos, joka sopii kauhean hyvin kaikkiin jauheliharuokiin, myös lihapulliin ja murekkeisiin. Lopputulos on maukkaan mausteinen, ei polttava.

        Sitä löytää valmiina seoksena joka marketin maustehyllystä, ellei jaksa itse alkaa vääntämään.
        Se ei ole mikään äkkitulinen, joten kohtuudella käytettynä sitä voi käyttää lapsiperheenkin ruokiin.

        Tuossa alla muutamia ohjeita niille, jotka haluavat itse sekoittaa:

        Garam Masala

        1.
        6 tl mustapippuria
        6 tl korianteria
        4 tl kuminaa
        3 tl kardemummaa
        5 tl kanelia
        1 tl neilikkaa

        2.
        5 tl korianteria
        2 tl sinapinsiemeniä 
        5 tl fenkolinsiemeniä 
        8 tl kuminaa
        2 tl inkivääriä
        5 tl kokonaista mustapippuria 
        2 tl mausteneilikkaa

        3.
        275g kuminansimeniä 
        110g kanelitankoa
        25g mausteneilikkaa 
        50g kokonaisia mustapippureita 
        5 ruskeata kokonaista kardemummaa 
        10 kokonaista vihreätä kardemummaa 

        murskaa mausteet morttelissa ja säilytä kuivassa suljetussa purkissa


      • eno elemeri
        Nipsu kirjoitti:

        Garam masala on intialainen mausteseos, joka sopii kauhean hyvin kaikkiin jauheliharuokiin, myös lihapulliin ja murekkeisiin. Lopputulos on maukkaan mausteinen, ei polttava.

        Sitä löytää valmiina seoksena joka marketin maustehyllystä, ellei jaksa itse alkaa vääntämään.
        Se ei ole mikään äkkitulinen, joten kohtuudella käytettynä sitä voi käyttää lapsiperheenkin ruokiin.

        Tuossa alla muutamia ohjeita niille, jotka haluavat itse sekoittaa:

        Garam Masala

        1.
        6 tl mustapippuria
        6 tl korianteria
        4 tl kuminaa
        3 tl kardemummaa
        5 tl kanelia
        1 tl neilikkaa

        2.
        5 tl korianteria
        2 tl sinapinsiemeniä 
        5 tl fenkolinsiemeniä 
        8 tl kuminaa
        2 tl inkivääriä
        5 tl kokonaista mustapippuria 
        2 tl mausteneilikkaa

        3.
        275g kuminansimeniä 
        110g kanelitankoa
        25g mausteneilikkaa 
        50g kokonaisia mustapippureita 
        5 ruskeata kokonaista kardemummaa 
        10 kokonaista vihreätä kardemummaa 

        murskaa mausteet morttelissa ja säilytä kuivassa suljetussa purkissa

        Nams mitä ohjeita :)) Tuli kuitenkin mieleen, että ohjeissa oleva kumina EI ole sitä kuminaa mitä käytetään joulun teinoilla, vaan kyse on kokonaan eri lajista. Kuminan vaihtoehtoisia nimiä on mm. roomankumina, juustokumina, jeera tms.


    • tein

      Viimeksi laitoin osanesteeksi tomaattimurskaa ja vielä tabascoa ja maustekurkku-kuutioita.Oli taas vähän erilainen maku.
      Seuraavaksi aion kokeilla liemeksi tomattikeittoa pussista tehtynä ja lisäksi paprikasilppua.Saahan nähdä mitä tulee.
      Keksi ja kokeile!

    • Hyvä maku

      Kokeileppa sipulikeittoa se on aika hyvää lisänä

    • Kiril

      tarvitse muuta kuin sipulia, mausteita ja kermaa.

      • Katriska

        No, juu. Sipulin jättäisin pois... Kokeilisin kerman kanssa ketsuppia/pyrettä.
        Ja sitten kun laiskutuksen määrällä ei ole rajaa... Kaupasta löytyy spagettikastike-pusseja: vesi ja ruskistettu jauheliha vain sekaan ja maistuu. =)


    • Aloittaja

      Muista aina ripaus sokeria, varsinkin jos käytät sipulia ja/tai tomaattia.

      Tomaattipohjainen kastike on hyvä, eli vaikka kuorittuja tomaatteja purkista. Mausta persiljalla tai basilikalla. Lisää tulisuutta tuorella chilillä, jos haluat.

      Perinteinen jauhosuurusteinen soossi saa makua ketsupista ja/tai sinapista.

      Minusta kaiken avain on tuo sokeri ja muut mausteet. Tuoreilla yrteillä, valkosipulilla ja chilillä saa makua. Laita mukaan myös sieniä tai vaikka suolakurkkua! Kokeile tomaattia, tomaattia ja kermaa, jauhosuurusta, pelkkää kermaa jne.

      Olen itse kasvissyöjä, mutta saan laittaa aina silloin tällöin liharuokaa ja kaikki ovat tykänneet.

      • Kiril

        nyt en missään tapauksessa laittaisi pilaamaan hyvää kastiketta.


      • Aloittaja
        Kiril kirjoitti:

        nyt en missään tapauksessa laittaisi pilaamaan hyvää kastiketta.

        ja edelleenkin kysyn, että kummalla meistä on ollut ongelmia painon, kolesterolin yms. suhteen?

        jauhoja ja sokeria voi käyttää ihan hyvin sellainen ihminen, jolla muuten pysyy homma hanskassa eikä ole tarvetta elää äärimmäisyydestä toiseen.


      • Kiril
        Aloittaja kirjoitti:

        ja edelleenkin kysyn, että kummalla meistä on ollut ongelmia painon, kolesterolin yms. suhteen?

        jauhoja ja sokeria voi käyttää ihan hyvin sellainen ihminen, jolla muuten pysyy homma hanskassa eikä ole tarvetta elää äärimmäisyydestä toiseen.

        on ollut ongelmia painon suhteen, kun olen laittanut Sinun tapaan joka paikkaan jauhoja ja sokeria. Nyt kun olen jättänyt kaikki turhat hiilihydraatit, ongelmia ei ole.


      • Maustelija
        Aloittaja kirjoitti:

        ja edelleenkin kysyn, että kummalla meistä on ollut ongelmia painon, kolesterolin yms. suhteen?

        jauhoja ja sokeria voi käyttää ihan hyvin sellainen ihminen, jolla muuten pysyy homma hanskassa eikä ole tarvetta elää äärimmäisyydestä toiseen.

        Näin on asiat.

        Ja maistuvuutta ei saa kuitenkaan loppupeleissä ilman oikeaa balanssia makujen suhteen. Makea tasapainottaa muita. Kannattaa jotakin happoa laittaa ja karvautta saa paistopinnasta. Ei tilkka jauhoja tapa. Kireäpipoisuus tappaa.


      • Aloittaja
        Kiril kirjoitti:

        on ollut ongelmia painon suhteen, kun olen laittanut Sinun tapaan joka paikkaan jauhoja ja sokeria. Nyt kun olen jättänyt kaikki turhat hiilihydraatit, ongelmia ei ole.

        No varmasti, jos joka paikkaan olet sitä sokeria ja jauhoja tunkenut! Minulla taas ei ole koskaan ollut mitään vaivoja tai ongelmia, sillä osaan pitää kohtuuden kaikessa ja ilon elämässä! Saan päteä muillakin asioilla kuin vain fanaattisella ruokavaliolla, mm. sillä, että olen hyvä kokki ja osaan laittaa erilaisia ruokia erilaisille ja eri tavoin syöville ihmisille. Minulla ei ole tarvetta tyrkyttää omaa näkemystäni kenellekään eikä toisaalta tarvetta elää missään äärilaidassa koska ruoka ja syöminen eivät ole koskaan hallinneet elämääni. :-)


      • Kiril
        Aloittaja kirjoitti:

        No varmasti, jos joka paikkaan olet sitä sokeria ja jauhoja tunkenut! Minulla taas ei ole koskaan ollut mitään vaivoja tai ongelmia, sillä osaan pitää kohtuuden kaikessa ja ilon elämässä! Saan päteä muillakin asioilla kuin vain fanaattisella ruokavaliolla, mm. sillä, että olen hyvä kokki ja osaan laittaa erilaisia ruokia erilaisille ja eri tavoin syöville ihmisille. Minulla ei ole tarvetta tyrkyttää omaa näkemystäni kenellekään eikä toisaalta tarvetta elää missään äärilaidassa koska ruoka ja syöminen eivät ole koskaan hallinneet elämääni. :-)

        tosiasiat. Yhä useampi sairastuu nykyään ja lääkekulut kasvaa. Jos Sinulla on kaikki hyvin, niin sitä se ei ole kaikilla muilla ja siksi on tärkeätä pitää yllä keskustelua terveellisestä ravinnosta ja niihin ei kuulu sokeri ja jauhot.


      • Aloittaja
        Kiril kirjoitti:

        tosiasiat. Yhä useampi sairastuu nykyään ja lääkekulut kasvaa. Jos Sinulla on kaikki hyvin, niin sitä se ei ole kaikilla muilla ja siksi on tärkeätä pitää yllä keskustelua terveellisestä ravinnosta ja niihin ei kuulu sokeri ja jauhot.

        sinäkin tunnustaisit tosiasiat, kuten liikunnan ja kohtuun säilyttämisen tärkeyden. Päästä pitää myös pitää huoli. Sinunkin *vink vink*.

        Missään ei ole todistettu, että jauhosuuruksen käyttäminen tai tomaattikastikkeen maun pyöristäminen hunajalla olisi syynä ihmisten sairastumiseen.
        Tuskinpa sinunkaan ylipainosi tai kolesterolisi aihettajia olivat satunnaiset jauhosuurukset tai sokerihyppyselliset kastikkeessa..?


      • Kiril
        Aloittaja kirjoitti:

        sinäkin tunnustaisit tosiasiat, kuten liikunnan ja kohtuun säilyttämisen tärkeyden. Päästä pitää myös pitää huoli. Sinunkin *vink vink*.

        Missään ei ole todistettu, että jauhosuuruksen käyttäminen tai tomaattikastikkeen maun pyöristäminen hunajalla olisi syynä ihmisten sairastumiseen.
        Tuskinpa sinunkaan ylipainosi tai kolesterolisi aihettajia olivat satunnaiset jauhosuurukset tai sokerihyppyselliset kastikkeessa..?

        että näistä "satunnaisista" suuruksista ja sokeripehmennyksistä kertyy valittevasti suuri määrä, vaikka ne ei yksittäistapauksina olisikaan merkittäviä. Pienistä puroista se isokin virta alkaa.


      • Aloittaja
        Kiril kirjoitti:

        että näistä "satunnaisista" suuruksista ja sokeripehmennyksistä kertyy valittevasti suuri määrä, vaikka ne ei yksittäistapauksina olisikaan merkittäviä. Pienistä puroista se isokin virta alkaa.

        tosiaan ongelmaksi asti, jos ei omaa minkäänlaista itsekuria tai silmää asioille. Minä teen tällaista jauhosuuruskastiketta ehkä viisi kertaa vuodessa, joista pari kertaa lihaversiota (jota en siis itse syö), joten en jaksa uskoa, että se elämääni pilaa. Sokeria tai pikemminkin hunajaa käytän sellaiset kolme lusikallista viikossa, joskus laitan teehenkin, mutta eipä tuo ole vielä elämääni pilannut tai painoani nostanut.
        Ymmärrän kyllä, että ollaan huolissaan, mutta se huoli kannattaisi kohdistaa ehkä pikemminkin siihen kansanosaan, joilla pitsa kuuluu jokaviikkoiseen ruokavalioon, sipsejä menee pussi kerralla tai suklaalevyt eksyvät ostoskoriin. Minusta sinun ei kannata todellakaan olla huolissasi eikä muutenkaan kannattaisi vouhkata näillä palstoilla, joissa reseptejä vaihdellaan.


      • Kiril
        Aloittaja kirjoitti:

        tosiaan ongelmaksi asti, jos ei omaa minkäänlaista itsekuria tai silmää asioille. Minä teen tällaista jauhosuuruskastiketta ehkä viisi kertaa vuodessa, joista pari kertaa lihaversiota (jota en siis itse syö), joten en jaksa uskoa, että se elämääni pilaa. Sokeria tai pikemminkin hunajaa käytän sellaiset kolme lusikallista viikossa, joskus laitan teehenkin, mutta eipä tuo ole vielä elämääni pilannut tai painoani nostanut.
        Ymmärrän kyllä, että ollaan huolissaan, mutta se huoli kannattaisi kohdistaa ehkä pikemminkin siihen kansanosaan, joilla pitsa kuuluu jokaviikkoiseen ruokavalioon, sipsejä menee pussi kerralla tai suklaalevyt eksyvät ostoskoriin. Minusta sinun ei kannata todellakaan olla huolissasi eikä muutenkaan kannattaisi vouhkata näillä palstoilla, joissa reseptejä vaihdellaan.

        ettei nyt ole kysymys yksilötasolla ruokavaliosta. Vaikka sulla on mielestäsi kaikki hyvin. niin ei se ole sitä kaikilla muilla, jotka sairastuvat ja hakevat lääkkeitä.


      • Aloittaja
        Kiril kirjoitti:

        ettei nyt ole kysymys yksilötasolla ruokavaliosta. Vaikka sulla on mielestäsi kaikki hyvin. niin ei se ole sitä kaikilla muilla, jotka sairastuvat ja hakevat lääkkeitä.

        Miksi koet tarpeelliseksi neuvoa minua?


      • Kiril
        Aloittaja kirjoitti:

        Miksi koet tarpeelliseksi neuvoa minua?

        ettet levittäisi vääriä tietoja ihmisille.


    • nimetön

      Itse käytän liha-, kana-, tai kasvisliemikuution kastikkeen maustamisessa. Muuta ei yleensä tarvitsekaan vähän vaan väriä soijalla tai ketsupilla.

    • jermu

      No vaihtoehtojahan on vaikka kuinka. Ensinnäkin voi käyttää tomaattia (tuoretta, pyrettä, murskaa tms.). Tai sitten liemen voi tehdä kermalla, vedellä, lihaliemellä tms. Ja mausteitahan löytyy vaikka kuinka paljon, joita voi vaihdella. Erilaiset pippurit, paprikat, cayanne, chili, yrtit, sipulit ja valkosipuli, erilaiset juurekset. Hyvä tapa saada makua ja rakennetta kastikkeeseen on myös käyttää jotain sulate- tai tuorejuustoa kastikkeen osana.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      41
      7044
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3958
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      46
      3384
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2959
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2736
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2206
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2163
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      47
      2117
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2078
    Aihe