Kertokaahan joku hyvä pizza taikina resepti tai oikeastaan koko pizza resepti. Yleensä kotitekoiset pizzat maistuvat aina hieman erilaisilta kuin ravintolanpizzat... Miten siis saan tehtyä samanlaisia pizzoja kuin ravintoloissa?
Pizza resepti ?
28
49554
Vastaukset
- kotikokki
minä voisin kyllä kertoa vaikka minkälaisia ohjeita.. mieheni kun on alan yrittäjä, mutta miksi tahtoisit tehdä niinkuin pitserioissa?? minun mielestäni kotitekoinen pitsa on paljon parempaa!! täyte idea: tonnikala,sipuli, valkosipuli, ananas :P minun lemppari silloin kun pitseriasta ostetaan.. kun itse teen tulee pojan päälle: jauhelihaa, tonnikalaa, sipulia, valkosipulia, tomattia, paprikaa, jalapenoa, ja tietty juustoa muttei liikaa sitä! unohtamatta tomatti kastiketta joka tehdään salaisella reseptillä :D
- _fix
tottakai kotitekoset pizzat maistuu erilaisilta!! kuinka monella on kotona oikee pizza-uuni?!?! vaikka antaisin sulle kuinka monta ohjetta, sä et saa siitä pizzastas saman makusta... oikeessa pizzauunissa pizzat paistetaan siinä uunin pohjalla ja niistä samalla haihtuu vähän kosteutta yms. mutta et sä voi kotona laittaa pizzaa sinne uunin pohjalle, se on pikkusen erilainen uuni.
- ...............
Siis miksei kotona vois myöskin laittaa pizzaa uunin pohjalle...?!?!?!
- Fyysistä tietoa
............... kirjoitti:
Siis miksei kotona vois myöskin laittaa pizzaa uunin pohjalle...?!?!?!
Varmaan siksi, että se pitsa tarttuisi kiinni siihen uunin pohjaan. Se kun on metallia ja siksi johtaa lämpöä melko nopeasti. Tuloksena on kiinnipalaminen. Pizzerioiden uunit ovat yleensä kiviarinauuneja ja kivelle, joka siis johtaa heikosti lämpöä = suuri lämpövaraus, heitetty lätty paistuu, mutta ei pala kiinni. Tavallinen sähköuuni kotona ei myöskään tule tarpeeksi kuumaksi.
- daadaa
............... kirjoitti:
Siis miksei kotona vois myöskin laittaa pizzaa uunin pohjalle...?!?!?!
daa
- 11
daadaa kirjoitti:
daa
Kiitää alla autostraada!
- 12
11 kirjoitti:
Kiitää alla autostraada!
Aina kiire, kiire jonnekin on, on, on!
- toimii
Pohja (uunipellillinen):
1½ dl vettä
puoli pussillista kuivahiivaa
reilu rkl öljyä
suolaa
sopivasti vehnäjauhoja
Kraanasta kuumaa vettä, siihen suolaa ja öljy. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja vatkaa haarukalla koko taikina tasaiseksi. Vaivaa käsin taikinaan jauhoja tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla pehmeä, mutta irrota kulhosta. Anna nousta puolisen tuntia. Kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi (muutama mm) ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Täytä saman tien.
Täyte:
1 prk (70g) tomaattipyrettä
200-300g mozzarella-juustoa raasteena
100g kinkkusuikaleita (Lidl:ssä hyviä annospakkauksia)
pieniä feta-kuutioita (edelleen Lidl:stä, nimellä feta snack)
pieniä ananaspaloja
jalapeno-viipaleita
Levitä taikinapohjalle pyre, sitten juustoraaste. Muut ainekset juuston PÄÄLLE. Paista 250-275 asteessa, kunnes reunat saaneet hieman väriä, n. 15-20 min. - kotikokki
Salaisuus pohjan tomaattikastikkeessa:
1 prk tomaattipyrettä (ei murskaa!)
lähes pyrepurkillinen vettä
öljyä hiukan
oreganoa
suolaa
sokeria
mustapippuria
Pinnalle paljon juustoa - lettuu
pizzapohja (just tein =)
0.5L lämmintä vettä (ei kuumaa)
vähä yli puolikas hiiva.
sit suolaa 1.5tl
jauhoi vaa niin paljo pikkuhiljaa et tulee sopiva köntsä. ei liikaa ettei tuu kova jäykkä kökkö siit taikinasta...
ainii ja loraus öljyy taikinaa... vaikka oliivi öljyy, tulee kiva säväys. - pitsa
mulla oli kerran kotipitsan pitsa pohja pakasteita ja havaitsin ne melkolailla samanlaisiks kun hyvin tehdyt koti pohjat.. mut pitserian pohjat on aina pakasteina ja sitä kantsii kokeilla myös että parin tunnin kohotuksen jölkeen taikina pakkaseen. pitsa taikina pitää muuten aina kohottaa kylmässä. toinen syy ravintoloiden erilaisiin pitsoihin on tomaattikastike, joka pitää olla vähän makeaa, eli sokeria sekaan. (ei imelää). kolmantena juusto.KOtipitsan juusto on kolmen juuston sekoitus. muistaakseni mozzarella, ja kahta muuta jotain tavallista juustoo. Pitsat pitää paistaa myös kiertoilma uunissa, jotta pohja kohoaa hyvin. eikä liikaa täytettä, että paistuu tasaisesti. Kotipitsan tomaattikastike ei oo paljoo tomaattipyreetä kummallisempaa.. mut jos haluis pitseria pitsoja ois hyvä olla pitsa uuni. ite oon päässy lähimmäks näin:
pohja:
6dl vettä
1pkt tuorehiivaa (50g)
4 rkl öljyä
suolaa
jauhoja sopivasti, eli silleen että taikina jää melko löysäks.kohotus kylmässä ja sit lisää jauhoja jotta voit tehdä erilliset taikina pullat ja nekin vielä kylmään kohoamaan.
tom.kastike
1purkki tomaatti murskaa, joka ajetaan sauva sekoittimella tasaiseksi
1prk pyreetä
sokeria ja vähän suolaa mauksi. kaikki sekaisin
halutessaan vähän oreganoa ja basilikaa ja valkosipulia
tee pyöreitä ja reunoille enemmän taikinaa. hillitysti täytettä. ja uuniin kiertoilmalle (225 c) kunnes pitsa näyttää pitsalle eikä taikina ole raakaa..ehkä noin 8-12 min..- asdf
Mieheni tekee pitan näin. taikina: vettä, kuivahiivaa, suolaa, jauhoja, öljyä. Sitten tomaattipyre ja ketsuppi sekaisin.
pohja pellille kaulihe ohueksi levitä täyte viimesenä juusto ja pelti 300 asteiseen uuniin ihan sinne pohjalle. Eli siis Pohjalle! Sitten seurataan kun juusto alkaa kuplia keskeltä pitsaa on pitsa valmis. Aikaa kuluu n: 5 min..
- outoa?
pizzamies, kuulio. sadaksesi kotona yhtä autenttisen kokemuksen, kuin ravintolapizzan. juot itsesi kevyen flirttailevaan nousuhumalaan. ojentelette häipeilemättä käsiänne lähiympäristöön, pidätte maljapuheita, joita vain te ja herraties kuka kuulee. tämän jälkeen kaikki on jo selvää, vedätte kuivat kotopöydällenne edelleen fantasioiden ravintolapizzasta kodin suoman suojan puitteissa. autenttinen ravintolailta ja mikä onnellisinta ilman hermostokuppaa ja mielipahaa.
- eikö siis ja miksi
jaa joo sori vain tämähän oli viisi vuotta vanha viesti.palataan asiaan.
- TULEEEEEPI
NÄINö:
HIIVAA (ITSE TYKKÄÄN KUIVAHIIVASTA) 3 TL KUIVAHIIVAA
SEKOITETAAN 4 DL JAUHOI SITTE LÄMMITETÄÄN VESI NOIN 2,5 DL (MÄÄRÄ RIIPPUU PIZZAN KOOSTA JA EI OO NIIN TARKKAA) TEET HELPOSTI KAULITTAVAN JA KIMMOISAN TAIKINA PALLON
MUISTA VAIVATA KÄDELLÄ ETTÄ TULEE ILMAVAA!!!
MIELUITEN PIDÄ UUNISSA SEN VERRAN ETTÄ EI OLE VIELÄ KOVIN RUSKEA VAAN MIELUITEN VAALEA JOLLOIN POHJASTA TULEE MIELESTÄNI HYVÄ...
TÄLLÄ TARKOITAN ETTÄ JOS PERUS AINEET ON TIEDOSSA NIIN NIITÄ VAAN LYÖT SOPIVASTI JA KOKEILET ITTE MITEN TULEE MIELESTÄSI PARASTA
JA JOS ET USKO KOKEILE!!!! PARASTA TULEE KUN TEET MONESTI JA SAMALLA TULEE KOKEMUSTA - UNOHIIINIHAN
TULEEEEEPI kirjoitti:
NÄINö:
HIIVAA (ITSE TYKKÄÄN KUIVAHIIVASTA) 3 TL KUIVAHIIVAA
SEKOITETAAN 4 DL JAUHOI SITTE LÄMMITETÄÄN VESI NOIN 2,5 DL (MÄÄRÄ RIIPPUU PIZZAN KOOSTA JA EI OO NIIN TARKKAA) TEET HELPOSTI KAULITTAVAN JA KIMMOISAN TAIKINA PALLON
MUISTA VAIVATA KÄDELLÄ ETTÄ TULEE ILMAVAA!!!
MIELUITEN PIDÄ UUNISSA SEN VERRAN ETTÄ EI OLE VIELÄ KOVIN RUSKEA VAAN MIELUITEN VAALEA JOLLOIN POHJASTA TULEE MIELESTÄNI HYVÄ...
TÄLLÄ TARKOITAN ETTÄ JOS PERUS AINEET ON TIEDOSSA NIIN NIITÄ VAAN LYÖT SOPIVASTI JA KOKEILET ITTE MITEN TULEE MIELESTÄSI PARASTA
JA JOS ET USKO KOKEILE!!!! PARASTA TULEE KUN TEET MONESTI JA SAMALLA TULEE KOKEMUSTAMAUSTEET MUISTA SUOOLA JA MUITA OMAN MAUN MUKAAN
OREGANO ON MUN SUOSIKKI SIIS LISÄÄT VALMISTUS VAIHEESSA JAUHOIHIN - COOLFAYZX
UNOHIIINIHAN kirjoitti:
MAUSTEET MUISTA SUOOLA JA MUITA OMAN MAUN MUKAAN
OREGANO ON MUN SUOSIKKI SIIS LISÄÄT VALMISTUS VAIHEESSA JAUHOIHINCAPSLOCK IS AUTOPILOT FOR COOL AND UNDERSTANDING
- leipuri-
Väsäsin tänään ekan kerran pitsan alusta loppuun itse. Tän ketjun paras neuvo oli että jauhoja vaan fiiliksen mukaan! Kiitos!
- Tryben
ISO pellillinen pannu pitzaa, tai 3-5 pellillistä ohutta pitzaa
Pohja:
25g hiivaa
3dl vettä
25g hienoa MERIsuolaa. (Pohja aika suolainen, itse käytän 15-20g)
800g jauhoja (13-14dl) (korkeintaan kolmannes hienoa ruisjauhoa)
Lisää vettä kunnes taikina on sopivaa.
(JOS pizzaa ei syödä heti. Lisää 3rkl oliiviöljyä tai suolatonta voita. Margariini ei käy.)
Vaivaa n. 20min saat paremman sitkon.
Anna kohota peitettynä huoneen lämmössä n.½ tuntia tai jääkaapissa 3 tunnista vaikka yön yli.
Kaada jauhotetulle pöydälle. Hakkaa nyrkillä kaasut pois, jaa paloihin ja kaulitse tai pyöritä käsin.
Taikina suoraan puhtaalle pellille ilman voitelua tai leivinpaperia.
Täyte:
Haluamasi juusto pohjalle.
Haluamasi täytteet.
Tomaatti kastike: n.200g /pellillinen Esim. mutti polpa(=murska) maustamaton(maustetut aika hirveitä). Johon sekaan pippuria myllystä ja oregano,basilica,tinjami,rosmariini,valkosipuli,etc., hunaja ja kevyt suola. Jos haluat tiiviimmän kastikkeen keitä 15-30 min kohtalaisella lämmöllä välillä sekoittaen.
Päälle: Itsetehtyä parmasaani raastetta n. 50g /pitza
Paista alhaalla n. 20-30min ja 200-225 C astetta.
Kaasu uuni lämpimäksi täysillä ja n. 5 min paiston jälkeen 5-6 asento.
Se on sitten Molte BENE
p.s.
Pizzan paistokiviä saa ostaa alan liikkeistä esim. Dieta.fi tai kokkipuoti (hintava) Hellsinki. Suositeltava erityisesti kaasu uuniin. Pannupitza vuoat maksavat muutaman euron elis alle kympin. - Muut tekee
Paras ja helpoin pizza resepti on http://www.pizza-online.fi ja jos haluaa vähän erikoisemman niin tilaa Fantasia.
Ja tulee muuten halvemmaksi kuin oman pizzan vääntäminen.- Tessa92-S1
Mä olen ainakin tykännyt tuosta:
http://www.ruokapedia.com/ruokaohjeet/liharuoat/markon-pizza/ - 28
Tessa92-S1 kirjoitti:
Mä olen ainakin tykännyt tuosta:
http://www.ruokapedia.com/ruokaohjeet/liharuoat/markon-pizza/Siis:
(Pirkka) Chipotle kastiketta
(Heinz) ketsuppia
1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk tonnikalaa chilikastikkeessa
4-5 metwurstiviipaletta
keltaista paprikaa
raakaa sipulia
1 kokonainen jalapeno tai 8 säilykeviipaletta
sinihomejuustoa
juustoraastetta
valkosipulijauhetta, oreganoa
Tonnikalaa kahdella tapaa, metwurstia ja sinihomejuustoa!! Vielä juustoraastetta, mitäköhän?, rasvafrisbeen päälle. Ja jalapeno killumaan lammikkoon.
Marko - tätä "hyvän maun" pläjäystä minun ei enää tarvitse edes ymmärtää, puhumattakaan, että hyväksyä.
Pizza on leipä, jonka päälle pannaan tarkkaan harkiten 3-4 ainesta ja siinä se! - 29
28 kirjoitti:
Siis:
(Pirkka) Chipotle kastiketta
(Heinz) ketsuppia
1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk tonnikalaa chilikastikkeessa
4-5 metwurstiviipaletta
keltaista paprikaa
raakaa sipulia
1 kokonainen jalapeno tai 8 säilykeviipaletta
sinihomejuustoa
juustoraastetta
valkosipulijauhetta, oreganoa
Tonnikalaa kahdella tapaa, metwurstia ja sinihomejuustoa!! Vielä juustoraastetta, mitäköhän?, rasvafrisbeen päälle. Ja jalapeno killumaan lammikkoon.
Marko - tätä "hyvän maun" pläjäystä minun ei enää tarvitse edes ymmärtää, puhumattakaan, että hyväksyä.
Pizza on leipä, jonka päälle pannaan tarkkaan harkiten 3-4 ainesta ja siinä se!katohan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pizza
ja varsinkin kohta "paikallisia erikoisuuksia"
"Pizza on leipä, jonka päälle pannaan tarkkaan harkiten 3-4 ainesta ja siinä se! "
Tämähän minua nauratti kaikkein eniten!! :D Taidat sie olla EU:n virkamies, ku noin tarkkaa on. Ei miun paikalliset reissukamut saapasmaassa ainakaan nipottanut tuolla tapaa. Siellä laitettiin piazzan päälle sitä mitä kaapista löyty ja hyvää oli.
Pittääkö se kurkkukin olla sopivasti käyrä, jotta kelpaa siulle? - ...
29 kirjoitti:
katohan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pizza
ja varsinkin kohta "paikallisia erikoisuuksia"
"Pizza on leipä, jonka päälle pannaan tarkkaan harkiten 3-4 ainesta ja siinä se! "
Tämähän minua nauratti kaikkein eniten!! :D Taidat sie olla EU:n virkamies, ku noin tarkkaa on. Ei miun paikalliset reissukamut saapasmaassa ainakaan nipottanut tuolla tapaa. Siellä laitettiin piazzan päälle sitä mitä kaapista löyty ja hyvää oli.
Pittääkö se kurkkukin olla sopivasti käyrä, jotta kelpaa siulle?Tuollainen samanlainen litteä leipä joka muualla on nimillä naan, pita, pizza, tortilla, on suomessa RIESKA. Eikö siis voisi perustaa suomalaistyylistä pizzariaa jossa käteen lyödään karjalanpaistia kertakäyttöisessä muovikulhossa ja lisäksi ohrarieskaa, jota kastetaan liemeen ja syödään.
- partakyrpä
tein noitten ohjeitten mukaan ja aamulla kun menin ajamaan partaa se oli poissa!!! ainakin sitä voi käyttää lääketieteessä!
- rottaa
4 Pizzaa =
Pohja
5 dl jauhoja
25g hiivaa ( tai pussi kuivahiivaa)
hitusen öljyä. Rkl tai alle
suolaa hyppysellinen
Vaivaat käsillä kunnes jauhot sekoittunu, annat nousta vajaan tunnin
- tai teet ristin (2cm syvän) keskelle taikinaa, kun kuvio hävinnyt näkyvistä, on taikina kohonnut tarpeeksi
Huom. Jos et tajua hiivan käyttyöä, lue ohjeet paketista
Täyte on aika selvä. Oman maun mukaan - selitä vaikka et se on omavalintainen jos joku kysyy
Tomaattipohja saa olla valkosipulin ja/tai oreganon makuinen. Vaikka vahvasti. Muista tehdä pohjasta vain muutaman millin paksuista. Kokeile vaikka tehdä ensimmäisestä niin ohut että hajoaa nostettaessa. Ei ole väliä jos hajoo, kunhan on yhtenä palasena levyllä.
225/250 kunnes juustot sulanut kivasti. eli 15min- pitsamän
Äijä osaa, sun pitsoista puhuu koko kylä. Aika eläimenä saat vaivata että tuo 5dl jauhoa sekottuu tohon ruokalusikalliseen öljyä. Eipähän tule ainakaan liian löysä taikina.
ei kotiuunil tuu hyvä pitsa,,,,,osta pitsakivi ni tulos erilainen
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003