Maustekalaa silakasta ??

ohjetta etsivä

Jos teillä jollain on perinteisen maustekalan valmistusohje, jonka maltat antaa toistenkin kokeiltavaksi, laittakaapa viestiä palstalle.
Mahtaako jostain vielä saada Maustekalamaustetta, siinä oli kaikki tarvittavat aineet, en vaan ole enään kaupoissa sitä nähnyt. Siksi tuota ohjetta etsin. Kiitos etukäteen ohjeista!!!

27

5785

Vastaukset

  • Tällainen löytyi pienellä hakemisella:

    "Paras maustekala saadaan syyskesällä pyydetystä kilohailista. Syyskalastuskautena syönnökseltä pyydettyä ns. rasvasilakkaa pidetään myös kelvollisena maustekalana. Sellaista ei kuitenkaan ole elokuulla pyydystetty pienikokoinen ja heikkolihaksinen silakka, jonka suolisto on täynnä ruokaa, sillä tämän kalan vatsalihakset aukenevat maustesuolauksessa. Maustesuolaukseen ei myöskään sovellu laiha, isokokoinen, kuteva tai äskettäin kutenut silakka.

    1 tuoretta kalakiloa kohden:
    merisuolaa 130-140 g
    sokeria 50 g
    maustepippuria 2,0 g
    mustapippuria 1,5 g
    neilikoita 1,7 g
    kanelia 1,0 g
    muskottikukkaa 1,0 g
    kardemummaa 0,3 g
    inkivääriä 1,0 g
    laakerinlehtiä 1,0 g
    bensoehappoista natriumsuolaa 1,0 g

    Bensoehappoinen natriumsuola lisää säilyvyyttä.

    Apteekki myi ja punnitsi minulle aineet valmiiksi 2-3 vuotta sitten. Itsellä pitää olla vain ohje."

    Tämä löytyi nyt jo lopetetulta finfoodin keskustelupalstalta. Googlen välimuistilinkki auttoi.

    • Kiitti vaivannäöstäsi, itsekin yritin googlella, mutta en onnistunut.
      Ohjeesi oli hyvinkin täsmällinen, ja hyvän tuntuinen mitä mausteisiin tulee.
      Oletko laittanut silakat kuten ennenvanhaan, kokonaisina, vai oletko perannut ne?


    • Asiantuntevat ja erittäin hyvät Maustekala ohjeet. Seuraavaksi etsin perinteiset hapankaalin tekoohjeet.


  • käykö muikkuun ohje tuntuu hyvältä

    • Mieluusti kaikki maustekalaohjeet, joita voi silakkaan soveltaa, otan ilomielin vastaan.
      Eiköhän muikkukin ole sen verran silakanoloinen kala että voi samalla reseptillä kokeilla. Oletko laittanut muikut puhkomattomina vai putsattuina. Ohjettasi odottelen, kiitos.
      Kirjoitelkaahan muutkin rohkeasti omia reseptejänne tänne, makuja kun on monenlaisia, ja niistä voi olla hyötyä muillekin sellaisille, jotka haluavat tehdä itse, eikä ostaa valmista.


    • ohjetta etsivä kirjoitti:

      Mieluusti kaikki maustekalaohjeet, joita voi silakkaan soveltaa, otan ilomielin vastaan.
      Eiköhän muikkukin ole sen verran silakanoloinen kala että voi samalla reseptillä kokeilla. Oletko laittanut muikut puhkomattomina vai putsattuina. Ohjettasi odottelen, kiitos.
      Kirjoitelkaahan muutkin rohkeasti omia reseptejänne tänne, makuja kun on monenlaisia, ja niistä voi olla hyötyä muillekin sellaisille, jotka haluavat tehdä itse, eikä ostaa valmista.

      Tuo resepti ei siis ole minun, vaan se löytyi mainitulta www-sivulta. Kilohaili on parasta maustekalaan ihan siitä syystä, että se kestää tuota mausteseosta hajoamatta ja liha pysyy kiinteämpänä. Silakka tuppaa hajoamaan, sen rakenne on jotenkin erilainen. Silakka käy taas erinomaisesti hapossa raakakypsennettäväksi ja nopeasti syötäväksi (esim. sinappisilakat kts. http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=R000554)


    • ohjetta etsivä kirjoitti:

      Mieluusti kaikki maustekalaohjeet, joita voi silakkaan soveltaa, otan ilomielin vastaan.
      Eiköhän muikkukin ole sen verran silakanoloinen kala että voi samalla reseptillä kokeilla. Oletko laittanut muikut puhkomattomina vai putsattuina. Ohjettasi odottelen, kiitos.
      Kirjoitelkaahan muutkin rohkeasti omia reseptejänne tänne, makuja kun on monenlaisia, ja niistä voi olla hyötyä muillekin sellaisille, jotka haluavat tehdä itse, eikä ostaa valmista.

      Hei
      Pirkka.fi:n sivuilta löytyi varsinainen silakkapläjäys. En tiedä ovatko nuo sitä mitä etsit?
      http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2005/9/30/kauden-herkku-silakka.aspx

      t. Kalamies


    • kalamies kirjoitti:

      Hei
      Pirkka.fi:n sivuilta löytyi varsinainen silakkapläjäys. En tiedä ovatko nuo sitä mitä etsit?
      http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2005/9/30/kauden-herkku-silakka.aspx

      t. Kalamies

      Mukava nähdä että kaikenlaisia silakkaohjeita löytyy.
      Pirkka-ohjeissakin on kokeilemisen tuntuisia ohjeita.
      Lisää vain ohjeita silakasta, jotta voimme nauttia siitä, kunnes EU :N herrat kieltää meiltä tämän kalan syömisen.????


    • Aloittaja kirjoitti:

      Mukava nähdä että kaikenlaisia silakkaohjeita löytyy.
      Pirkka-ohjeissakin on kokeilemisen tuntuisia ohjeita.
      Lisää vain ohjeita silakasta, jotta voimme nauttia siitä, kunnes EU :N herrat kieltää meiltä tämän kalan syömisen.????

      Kieltäköön vaan. Ei me olla ennenkään kysytty niiltä mitä saa syödä. :)


    • Kaikista resepteistä puuttuu SANTELIPUUN jauhe (Sri Lanka) Ebay !


  • Hei,

    Tarkoitatko punertavaa maustekalaa ?
    Mausteessa santelipuun (kuorta ?), laakerin-
    lehteä, maustepippuria, sokeria yms.
    Joskus ko. maustetta myyty apteekissa.
    Olen etsinyt Isoäitini reseptiä jonka aikanaan
    sain (sain Häneltä tuolloin myös purkillisen
    ko. maustetta...)
    tg

    • SANTELIPUUN JAUHETTA (PUNAINEN) SRI LANKA Ebay !


  • joskus myytiin kaupassa maustekalamaustetta, enolelöytänyt moneen vuoteen kyseistä tuotetta.Mikähän oli koostumus?

  • maustekalamaustetta mutta ei tule hyvää maustekalaa.Olen ostanut silakkafileitä nahka pois ja laitat siihen maustekala liemeen,kun olet alkuperiset kilohailit popsinut tuulen suojaan.

  • Espanjanhumala on kuulemma oreganoa.

    • Tai siis suomalaisella nimellä metsämeiramia.


  • Hangossa ja Pellingissä tehdään hyvää maustekalaa.

    • Täytyy mennä nukkumaan. Aamulla verkoille.


  • Hyvää maustekalaa ei silakasta saa muutenkuin onkimalla niitä ja pistämällä ne patjan alle yöksi.

  • ettei Vento Aallon Pyhämaasta tekemiä maustekalaa mikään voita.

  • Pohjoismaissa anjovikseksi kutsuttu kala on itse asiassa valmistettu kilohailista http://fi.wikipedia.org/wiki/Kilohaili
    viroksi kiluhaili eli sprotti , Kiluhaili/kuore säilykkeenä

    http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo
    1 tuoretta kalakiloa kohden:
    merisuolaa 130-140 g
    sokeria 50 g
    maustepippuria 2,0 g
    mustapippuria 1,5 g
    neilikoita 1,7 g
    kanelia 1,0 g
    muskottikukkaa 1,0 g
    kardemummaa 0,3 g
    inkivääriä 1,0 g
    laakerinlehtiä 1,0 g
    bensoehappoista natriumsuolaa 1,0 g
    Bensoehappoinen natriumsuola lisää säilyvyyttä.

    Apteekki myi ja punnitsi minulle aineet valmiiksi
    http://www.mtv3.fi/reseptit/haku.shtml?raaka-aine=kalaruoka

    maustehia
    http://www.henriettesherbal.com/eclectic/pula-puutteet/luku-9.html

  • KYSYIT MISTÄ SAISI MAUSTEKALAMAUSTETTA 18.10.2017 AINAKIN SITÄ LÖYTYI MERIKARVIAN APTEEKISTA 50 JA 100 GRAMMAN PAKKAUKSINA HINTA 100 GR / 12.00 €
    TÄMÄ 100 GR. ON 10 KALAKILON ANNOSTUS.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

    Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
    Maailman menoa
    90
    3636
  2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

    Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
    15
    1686
  3. MURHA hämeenlinnassa

    Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
    Hämeenlinna
    59
    1326