itämaiset kastikkeet?

Onko yleisesti itämaisissa (kiina, thaimaalaiset japanilaiset,,) ravintoloissa niissä kastikkeissa pohjana mitän jauhoa?

Tietoa? Eivät ymmärrä suomea, eikä edes sitä että kevätrullissa on jauhoa :( Että turha kysyä heiltä itseltään.
72162
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 7

Vanhimmat

Itämaisia kastikkeita ei suurusteta vehnäjauholla vaan maizenalla. Kevätrullien kuori on riisipaperia, joka on tehty riisijauhosta, vedestä ja suolasta. Itämainen ruoka sopii nuudeleita ja taikinanyyttejä lukuunottamatta yleensä hyvin keliaakikoille.

Äänestä
  • Kyllä joissain MAUSTEKASTIKKEISSA on vehnäjauhoa yhtenä aineena. Olikohan jokin Oyster-kastike vai mikä, mitä käytetään tietyissä ruuissa.

    En ole itse niissä enää käynyt.

    Äänestä

  • myös keliaakikko kirjoitti:

    Kyllä joissain MAUSTEKASTIKKEISSA on vehnäjauhoa yhtenä aineena. Olikohan jokin Oyster-kastike vai mikä, mitä käytetään tietyissä ruuissa.

    En ole itse niissä enää käynyt.

    oman oyster-soossini sisällön, eikä siellä mitään vehnäjauhoa ole, vaan:

    vesi, sokeri, hydrolysoitu kasviproteiini,suola, modifioitu MAISSItärkkelys, aromivahvenne E261, vaalea rypälemehutiiviste, säilöntäaine E260, mallasuute, osteriuute, säilöntäaine E202

    Äänestä

  • juuri kirjoitti:

    oman oyster-soossini sisällön, eikä siellä mitään vehnäjauhoa ole, vaan:

    vesi, sokeri, hydrolysoitu kasviproteiini,suola, modifioitu MAISSItärkkelys, aromivahvenne E261, vaalea rypälemehutiiviste, säilöntäaine E260, mallasuute, osteriuute, säilöntäaine E202

    Vettä, sokeria, lisäaineita - onpas herkullinen resepti! E261 on kaliumasetaatti, jota munuaisvaivoista kärsivien ei pitäisi syödä. E260 on etikkahappo, E202 on sorbiinihappo - ei siis kovinkaan vaarallisia, mutta jos sotkun nimi on 'osterikastike' ja osteriperäinen on toiseksi vähäisin ainesosa, hiukan ihmettelee.

    Ko. kastike on idealtaan perinteinen, mutta se mitä ostat, on kaikkea muuta kuin se, minkä jotkut 3000 vuotta sitten kehittivät.

    Yök.

    Äänestä

  • Voi sentään kirjoitti:

    Vettä, sokeria, lisäaineita - onpas herkullinen resepti! E261 on kaliumasetaatti, jota munuaisvaivoista kärsivien ei pitäisi syödä. E260 on etikkahappo, E202 on sorbiinihappo - ei siis kovinkaan vaarallisia, mutta jos sotkun nimi on 'osterikastike' ja osteriperäinen on toiseksi vähäisin ainesosa, hiukan ihmettelee.

    Ko. kastike on idealtaan perinteinen, mutta se mitä ostat, on kaikkea muuta kuin se, minkä jotkut 3000 vuotta sitten kehittivät.

    Yök.

    Maittavaa osterikastike on silti, eikä sitä kai kukaan käytä niin usein tai niin runsaasti, että siitä olisi mitään haittaa.

    Osterikastikkeitakin on tosin erilaisia. Kannattaa ostaa sellaista, jonka etiketissä lukee "oyster sauce", eikä "oyster flavoured sauce". Jälkimmäinen maistuu huomattavasti esanssisemmalta. Mielestäni parasta on se thaimaalainen soosi, jonka etiketissä on pelkästään thai-tekstiä (joten en tiedä sen merkkiä) ja keskellä valokuva thai-tädistä häärimässä wok-pannun äärellä. Tuoteselosteessa lukee: Osteriuute, sokeri, suola (7,5%), soijapapu, vehnäjauho (keliaakikot huom!), maissitärkkelys, säilöntäaine (natriumbentsoaatti E 210).

    Äänestä

  • sorkkis kirjoitti:

    Maittavaa osterikastike on silti, eikä sitä kai kukaan käytä niin usein tai niin runsaasti, että siitä olisi mitään haittaa.

    Osterikastikkeitakin on tosin erilaisia. Kannattaa ostaa sellaista, jonka etiketissä lukee "oyster sauce", eikä "oyster flavoured sauce". Jälkimmäinen maistuu huomattavasti esanssisemmalta. Mielestäni parasta on se thaimaalainen soosi, jonka etiketissä on pelkästään thai-tekstiä (joten en tiedä sen merkkiä) ja keskellä valokuva thai-tädistä häärimässä wok-pannun äärellä. Tuoteselosteessa lukee: Osteriuute, sokeri, suola (7,5%), soijapapu, vehnäjauho (keliaakikot huom!), maissitärkkelys, säilöntäaine (natriumbentsoaatti E 210).

    Niin tätä tarkoitettiin kaiketi. Eli tätä kun ne niissä raflois iskee safkaan niin johan on keliaakikolla turvalliset pöperöt :(

    Äänestä

Mitenkähän yleisesti soijakastiketta käytetään? Nehän tuppaa sisältämään vehnää muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Toissa päivänä iski tyrmistys kun meinasin kaupasta ostaa kanan koipipalasia - hot wingsiä tms. Melkein kaikissa oli soijaa, ja sen yhteydessä maininta vehnästä. Aiemmin näitä olen ostanu ihan tyytyväisenä. Taitaa nuokin jäädä jatkossa vähemmälle.

Äänestä

Kommentoi aloitusta


keliaakikko kirjoitti:

Onko yleisesti itämaisissa (kiina, thaimaalaiset japanilaiset,,) ravintoloissa niissä kastikkeissa pohjana mitän jauhoa?

Tietoa? Eivät ymmärrä suomea, eikä edes sitä että kevätrullissa on jauhoa :( Että turha kysyä heiltä itseltään.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu