kebab kastikkeen ohje

kotikokki

kertokaahan tulisen kebab kastikkeen ohje. Kaupasta tietty saa valmistakin kastiketta mutta haluaisin itse opetella tekemään.

32

105481

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Döner

      Guacamole
      [Tulostusversio]

      2 avokadoa
      0,5-1 sitruunan tai limen mehu
      1 hienonnettu punasipuli
      2 murskattua valkosipulin kynttä
      1-2 tippaa Tabascoa
      sitruunapippuria
      suolaa

      Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista kivet. Soseuta hedelmänliha yhdessä sitruunan- tai limenmehun kanssa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

      • häh!?

        Eihän guagamolella ole MITÄÄN tekemistä kebabin kanssa! Sehän kuuluu meksikolaisiin ruokiin ja kebab puolestaan on Lähi-idän safkaa!


      • viva zapata

        laitoit siis guacamolen reseptin etkä kebabsoosin.


      • marjatmarjoina
        häh!? kirjoitti:

        Eihän guagamolella ole MITÄÄN tekemistä kebabin kanssa! Sehän kuuluu meksikolaisiin ruokiin ja kebab puolestaan on Lähi-idän safkaa!

        kasvaa lähi-idässäkin ja chilit . ei mitään uutta maapallolla .


    • kokkityttö

      joo guacamole ei välttämättä mene ihan kaikkien taiteen säänätöjen mukaan, mutta en tuomitse kuitenkaan :)

      no kuitenkin, itse teen tätä taivaalista kastiketta sekä kebab-lihalle että salaatille:

      1 sipuli
      1 paprika
      1 pieni purkki tomaattipyrettä
      2 kynttä valkosipulia
      1 dl appelsiini/ananasmehua
      1 rkl sinappia
      loraus etikkaa (balsami/viinietikkaa/tavallista)
      yrttejä
      mustapippuria
      suolaa
      tarvittaessa sokeria
      4 dl öljyä (rypsi)

      jos sinulla on blenderi eli semmoinen tehosekoitin, nakkaa sinne sipulit, paprikat, mausteet, mehu ja pyre etikka .
      Lisää öljy ohuena nauhana. tästä kastikeesta ei tule kuitenkaan majoneesia vaikka noin teetkin. tarjoitus on vaan saada hyvä emulsio aikaiseksi kun öljy lisätään vähitellen.
      jos et omista tehosekoitinta, tee sama sauvasekoittimella tai pamexilla. maistele lopuksi ja laita pulloon. siinä sitä on hyvä ravistella. Kastike säilyy viikon tai kaksi

      • _sakke_

        Hyvää oli, suosittelen! Tosin paprikaa ei sattunut olemaan, joten jätin sen pois.


      • Kebab fanaatikko

        Kiitos ohjeesta. Tuli maultaan hyvin samanlaista kuin mitä monet kebab-paikat tarjoavat täälläpäin. Oletko kehittänyt reseptin itse, vai mistä se on peräisin?


      • lkjlkjkljkl

        Tarkoitetaanko paprikalla ihan perinteistä punaista mietoa paprikaa ?


      • kebbemies

        Kelpo kastike, vähän piti varioida ja öljyn jätin pois energiapitoisuuden vuoksi.


      • wonkxx

        saksassa kebbepaikat laittaa sellaiseen maitomaiseen (jugurtti) kastikkeeseen tuoretta rosmariinia (vihreää) ja sopii muuten kuin naula päähän.


    • emma

      Se ainoa "oikea " kastike on hyvin yksinkertainen. Laita chilirouhetta ja voita pieneen kattilaan. Sulata, sekoita ja kaada kuumana kebapin päälle.

      • emma

        Siis oikeesti piti olla, että laita tomaattipuretta ja voita kattilaan sekoita ja sulata. Jos haluat tulisempaa, lisää sitä chiliä. Ei siis muuta. Onneksi ajattelin ääneen ja huomasin virheeni;)


    • Kesäkuu

      Moi!

      Paistaessani pannulla ensin kebabit kaadaan siitä liemet toiseen kattilaan. Kattila tulelle ja lisään oliiviöljyä ja tomaattipuretta. Hetken kiehautan liemen, öljyn ja pureen. Siihen lisätään joko salsakastiketta tai sitten paseerattua tomaattia ja chiliä (lidliin on muuten tullut uusi HYVÄ kaupan salsa, salsadippi-nimellä) . valkosipulia ja sit levy ykköselle hautumaan niin kauan kun malttaa:) Nam!

    • Mr Chili

      Teen kastikkeen, myös tulisen salsan, keittämällä. Tomaattimurskaa, suolaa, musta valkopippuria, hieman etikkaa, hunajaa tai sokeria reilusti, soijakastiketta ja sipulia kattilaan ja keittelee kasaan pari kolme tuntia miedolla lämmöllä. Etikan ja makeuden lisäksi tärkeintä on keittäminen.

      Maun mukaan chiliä ja muita mausteita. Tulee ihan älyttömän hyvää ja edullisesti. Joskus lisään paprikaa ja sokerin tilalla ananasta. Versioita tulee helposti kymmeniä.

      • Kimppakämppä

        Tästä tuli ihan helvetin hyvää, kun heitti joukkoon yhden kokonaisen valkosibaleen, punaisen paprikan ja 0,5 dl öljyä. Koko hoito tasaiseksi sauvasekoittimella ja kattilaan hymyilemään. Ennen keittämistäkin ihan _hiton_ herkullista.

        Tänks mään.


    • kisuli85

      haluaisin tietää jos joku vaivautuisi kertomaan

      • Emmerfaan

      • hdhdfk
        Emmerfaan kirjoitti:

        Tämä on todella hyvä soosi:
        http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/kastikkeet/tulinen-kebabkastike/

        olen törmännyt parissa kebab-paikassa makeaan jogurttikastikkeeseen, jota käytetään iskenderissä ja salaatin päällä esim. kebab-ranskalaisissa.

        kastike on selvästi jogurttipohjainen, mutta kuinka siitä saadaan makeaa? turkkilainen jogurttihan on hapanta. tietääkö joku?


      • jogurttiqasasd
        hdhdfk kirjoitti:

        olen törmännyt parissa kebab-paikassa makeaan jogurttikastikkeeseen, jota käytetään iskenderissä ja salaatin päällä esim. kebab-ranskalaisissa.

        kastike on selvästi jogurttipohjainen, mutta kuinka siitä saadaan makeaa? turkkilainen jogurttihan on hapanta. tietääkö joku?

        ainakin bulgarian jogurtti on makeaa :)


    • jamo 82

      paseerattua tomaattia 150gr
      tomaattimusrkaa(valkosipuli) 185gr
      kermaa 2 dl
      dijon sinappia 1 tl
      sokeria 3-4 tl
      suolaa 2-3 tl
      valkopippuria
      mustapippuria
      chilijauhetta
      mausteyrttiseosta
      valkosipulijauhetta
      tabascoa

      aineet kattilaan ja pyörittele vartti miedolla lämmöllä. mausta maistellen.

      • Vanha kokki

        Ehkä on aika kertoa se alkuperäisempikin versio tuosta punaisesta kastikkeesta.

        Sulata voita kasarissa 50 gr, lisää sulaan voihin 50 gr tomaattipyrettä, sekoita ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää mausteet, suolaa, mustapippurirouhetta, chilijauhetta ja cayennepippuria. Keitä kotva ja lisää desilitra tai pari vettä, sekoita voimakkaasti kunnes kastike on sileää ja kiiltävää.
        Tämä kastike tarjotaan yleensä valkosipulijogurtin seurana kebapin kanssa.


      • Spicegal
        Vanha kokki kirjoitti:

        Ehkä on aika kertoa se alkuperäisempikin versio tuosta punaisesta kastikkeesta.

        Sulata voita kasarissa 50 gr, lisää sulaan voihin 50 gr tomaattipyrettä, sekoita ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää mausteet, suolaa, mustapippurirouhetta, chilijauhetta ja cayennepippuria. Keitä kotva ja lisää desilitra tai pari vettä, sekoita voimakkaasti kunnes kastike on sileää ja kiiltävää.
        Tämä kastike tarjotaan yleensä valkosipulijogurtin seurana kebapin kanssa.

        Minulla on tapana tehdä aika samaan tapaan, mutta tuoreista tomaateista. Chilijauheen korvaan Kashmirista tuoduilla kuivatuilla chileillä, jotka murskaan pieniksi - siemenet mukaan, totta kai! meillä kun tykätään vähän tulisesta. Sitä paitsi chilt antavat kauniin punaisen värin kastikkeelle.

        Ja jugurtti-valkosipulikastikettahan on tietenkin oltava!


    • Döner

      Tomaattia (paseraattua), hiukan myön pyrettä, tapascoa hitusen sekä suojaa ja ripaus
      sokeria. Lisää hieman ohentamaan hajopenjo purkista lientä. Sekoita hyvin
      tehosekoittimella ja avot. Parasta tulee kun on kebab annoksen päälle myös
      jogurttikastiketta. Molempi parempi

    • true kebabin syöjä..

      Tomaattipohjainen kastike:

      * 1 prk paseerattua tomaattia
      * ½-1 tl suolaa
      * ½-1½ tl valko- ja mustapippuria
      * 1tl basilikaa
      * ripaus oreganoa/pizzamaustetta
      * 2 rkl soijaa, vähän ketsuppia makeutta antamaan.
      * chili jauhetta oman maun mukaan.

      Kaikki kattilaan ja keitellään hiljalleen n. 30 min.

    • sinnepäin
    • siv106

      Tulisia mausteita kebab-kastikkeeseen löytyy täältä tietenkin www.iherb.com

      Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

      Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

      Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

      http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

      Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

    • runkkauskastike

      ählyt veivaa runkit kebappienne väliin ja nauraa räkäiseen turpaansa.Siinä teille kunnon kastike.

      • runkkaa vaan

        sanoo suomipersujunttirasisti-idiootti joka runkkaa johanna tukiaisen kuvalle


      • white leak

        Jos tekee kebab-kastikkeen itse, mistä voi tilata ählyn veivaamaan runkit sekaan?


    • kerju

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe