Kertokaas et mistä löytäisin suht' helppoja ohjeita venäläisiin alkuruokiin. Ja muitaki vinkkejä asiaan liittyen saa mielellään antaa. :D
Venäläinen ruoka.
20
10911
Vastaukset
- Raija
http://www.venajaseura.com/kulttuuri/alaotsikko3.htm
Tässä kuitenkin suomi-venäjäseuran ruokaohjeita suomeksi.
Russian recepies, russian food tulee varmaan aika paljon....- Vihjeitä
Mieluummin toki "Russian recipes" kuin "Russian recepies"!
"Russian cuisine" on ehkä paras hakusanayhdistelmä englanniksi.
Venäläisiä alkuruokia venäjäksi löytyy hakusanalla "закуски" eli Googlella:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=закуски&btnG=Google-haku&meta= - Raija324
Vihjeitä kirjoitti:
Mieluummin toki "Russian recipes" kuin "Russian recepies"!
"Russian cuisine" on ehkä paras hakusanayhdistelmä englanniksi.
Venäläisiä alkuruokia venäjäksi löytyy hakusanalla "закуски" eli Googlella:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=закуски&btnG=Google-haku&meta=laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä. - Blandinka
Raija324 kirjoitti:
laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä.Moni osaa Suomessa venäjää, itse tsekkaan säännöllisesti venäläisiltä ruoka- ja naistenkulttuurisivuilta ruokareseptejä, luen venäläisiä ruokakirjoja. Mikä siinä on pätemistä jos laittaa tänne venäläisen sivuston linkin, tai olettaa toisenkin osaavan venäjää. Не поняала, eli en ymmärtäny.
Tässä sitte muutamia linkkejä joilta löytyy tosi fantastisia esim venäläisten kasviskeittojen ohjeita oikeesta osiosta eli supy (супы).
Nautitaan venäläisten usein melko kermaisten perinteisten keittojen mauista, pätemättä. Ja kenellä tahansa on muuten mahdollisuus opiskella venäjää jota nykyään puhutaan monella paikkakunnalla Suomessa yhä enemmän; venäjää puhuvat kun on Suomen suurin maahanmuuttajaryhmä tällä hetkellä.
www.suomi.ru
www.ruslania.com
www.adshop.ru
www.mybeauty.ru - Joiku
Raija324 kirjoitti:
laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä.Kannattaa opetella venäjää tai laittaa vaikka sivusto käännettäväksi online-kääntäjän kautta. Esim. Google Translate. Hyvä linkki siis.
- Anonyymi
Kokkikurssin antia
https://blog.edu.turku.fi/puolalanvenaja/2015/01/25/venalaiset-alkupalat-закуски///areena.yle.fi/1-50134422
Saa myös valmiina virokaupat ja Kalinka Itis ja Tikkurila
Toki keitot ja salaatit kuuluu tykö
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/alkupalat/zakuska
http://www.datsha.com/ruokanurkka/
- herr Kuttelija
Venäläinen alkuruoka on zakusta, lienee monikossa zakuski.
http://www.venajaseura.com/kulttuuri/alaotsikko2.htm#zakuska- herr Kuttelija
Siis zakuska, ei zakusta.
Kokeile googlata sillä sanalla.
- Ja maistuu
Valkosipulisuolakurkkuja,hunajaa ja smetanaa.
Venäläinen ruoka on aika raskasta niin ei kannata kovin täyttävää syödä alkuun.- jelena
Venäläinen ruoka ei oo pelkästään aina raskasta, aina on harrastettu myös paljon vihanneksia, erityisesti hapatettuina, marjoja, vihanneskeittoja, sieniruokia, ja ennenkaikkea, venäläisten erityisintohimoa, kalaa.
Seljankakeitoista (venäjäks soljanka) on myös sieni- ja kasvisversiot.
Erilaiset kaali- ja punajuurisalaatit suosittuja, uunikalat, pahljobka- perunapurjokeitto etc.
Borsts-keitosta useita eri versioita, myös ilman lihaa; pultavalaiseen borshssiin tulee valkosia papuja ja kanaa. Mut borshts on alunperin kyllä puolalais-ukrainalainen keitto, venäläisille on tyypillisempi shtshii, eli kaalikeitto. Niin ja kaljakeitto akroshka.
- mammu
aktso vaikka www.ruokamaailma.fi
tai www.venajaseura.com
yms. ja tietysti on meillä vanhan ajan kirjastot vielä käytössä, varsinkin yliopistoiden ja ammattikorkeen kirjastoista voisi hyvinkin löytyä monipuolista tietoa ja ohjeita.- BanjaVanja
tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.
Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.
Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam. - miten -kiinnostaa
BanjaVanja kirjoitti:
tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.
Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.
Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.kurkun säilöntä. Hapatusmenetelmä ?
Mistä löytyisi Riekkoa á la Suvorov - ruokia kokeilemaan
BanjaVanja kirjoitti:
tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.
Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.
Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam. - osaisitko neuvoa
BanjaVanja kirjoitti:
tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.
Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.
Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.ensi suvea silmälläpitäen
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html - pakkasentyhjääjä
miten -kiinnostaa kirjoitti:
kurkun säilöntä. Hapatusmenetelmä ?
Mistä löytyisi Riekkoa á la SuvorovMaikkari
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/akseli-herlevi-riekkoa-suvorovin-tapaan/5650860 - kana-boileri
Igorin kanaa
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/peggyn-pieni-punainen-keittio-kanaa-igorin-tapaan/5649972
Minä kyllä keittäisin patavalmiin kanan painekattilassa, sais kunnon kananlihaa sekä kunnon liemen !
- maatuskan_maku
https://blog.edu.turku.fi/puolalanvenaja/2015/01/25/venalaiset-alkupalat-закуски/
salat Oliver eli italiansalaatti
lihalientä ja pelmeenejä, vatruskoita.
Pääruokaa ;
kieviläistä kanaa
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/kievin-kana/044393
http://www.veltheiminsukuseura.net/ruoka/vellamo.html
Pozarskyn/Pojarskin kyljykset, stroganoff, Vorsmack jne
http://www.veltheiminsukuseura.net/ruoka/janis.html
Pääsiäisen pasha ja kulitsa ...
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä841729Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2721605Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2901389Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1701309- 57915
- 48891
- 66884
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em66873Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui40861Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤48838