Venäläinen ruoka.

Ninni

Kertokaas et mistä löytäisin suht' helppoja ohjeita venäläisiin alkuruokiin. Ja muitaki vinkkejä asiaan liittyen saa mielellään antaa. :D

19

10513

Äänestä

Vastaukset

    • Mieluummin toki "Russian recipes" kuin "Russian recepies"!

      "Russian cuisine" on ehkä paras hakusanayhdistelmä englanniksi.

      Venäläisiä alkuruokia venäjäksi löytyy hakusanalla "закуски" eli Googlella:
      http://www.google.fi/search?hl=fi&q=закуски&btnG=Google-haku&meta=


    • Vihjeitä kirjoitti:

      Mieluummin toki "Russian recipes" kuin "Russian recepies"!

      "Russian cuisine" on ehkä paras hakusanayhdistelmä englanniksi.

      Venäläisiä alkuruokia venäjäksi löytyy hakusanalla "закуски" eli Googlella:
      http://www.google.fi/search?hl=fi&q=закуски&btnG=Google-haku&meta=

      laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
      Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä.


    • Raija324 kirjoitti:

      laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
      Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä.

      Moni osaa Suomessa venäjää, itse tsekkaan säännöllisesti venäläisiltä ruoka- ja naistenkulttuurisivuilta ruokareseptejä, luen venäläisiä ruokakirjoja. Mikä siinä on pätemistä jos laittaa tänne venäläisen sivuston linkin, tai olettaa toisenkin osaavan venäjää. Не поняала, eli en ymmärtäny.

      Tässä sitte muutamia linkkejä joilta löytyy tosi fantastisia esim venäläisten kasviskeittojen ohjeita oikeesta osiosta eli supy (супы).

      Nautitaan venäläisten usein melko kermaisten perinteisten keittojen mauista, pätemättä. Ja kenellä tahansa on muuten mahdollisuus opiskella venäjää jota nykyään puhutaan monella paikkakunnalla Suomessa yhä enemmän; venäjää puhuvat kun on Suomen suurin maahanmuuttajaryhmä tällä hetkellä.

      www.suomi.ru
      www.ruslania.com
      www.adshop.ru
      www.mybeauty.ru


    • Raija324 kirjoitti:

      laittaa linkki ihan venäjänkielisille sivuille. Olipa hyvä ettei ollut kyse kiinalaisesta muonasta, olisit varmaan linkittänyt kiinalaisille sivuille.
      Olitpa hyödyksi...tai ainakin sait päteä.

      Kannattaa opetella venäjää tai laittaa vaikka sivusto käännettäväksi online-kääntäjän kautta. Esim. Google Translate. Hyvä linkki siis.



    • Siis zakuska, ei zakusta.

      Kokeile googlata sillä sanalla.


  • Valkosipulisuolakurkkuja,hunajaa ja smetanaa.
    Venäläinen ruoka on aika raskasta niin ei kannata kovin täyttävää syödä alkuun.

    • Venäläinen ruoka ei oo pelkästään aina raskasta, aina on harrastettu myös paljon vihanneksia, erityisesti hapatettuina, marjoja, vihanneskeittoja, sieniruokia, ja ennenkaikkea, venäläisten erityisintohimoa, kalaa.

      Seljankakeitoista (venäjäks soljanka) on myös sieni- ja kasvisversiot.
      Erilaiset kaali- ja punajuurisalaatit suosittuja, uunikalat, pahljobka- perunapurjokeitto etc.

      Borsts-keitosta useita eri versioita, myös ilman lihaa; pultavalaiseen borshssiin tulee valkosia papuja ja kanaa. Mut borshts on alunperin kyllä puolalais-ukrainalainen keitto, venäläisille on tyypillisempi shtshii, eli kaalikeitto. Niin ja kaljakeitto akroshka.


  • aktso vaikka www.ruokamaailma.fi
    tai www.venajaseura.com
    yms. ja tietysti on meillä vanhan ajan kirjastot vielä käytössä, varsinkin yliopistoiden ja ammattikorkeen kirjastoista voisi hyvinkin löytyä monipuolista tietoa ja ohjeita.

    • tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.

      Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.

      Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.


    • BanjaVanja kirjoitti:

      tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.

      Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.

      Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.

      kurkun säilöntä. Hapatusmenetelmä ?
      Mistä löytyisi Riekkoa á la Suvorov


    • BanjaVanja kirjoitti:

      tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.

      Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.

      Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Georgian_cuisine


    • BanjaVanja kirjoitti:

      tattaripuuro tai ohrapuuro kaalikeiton kera. Voi panna kaalin sekaan myös paistettuja sieniä. Ja kaalin voi keiton sijasta hauduttaa (sähkölevy noin puolella teholla, kolmosella, nelosella) kypsäksi.

      Useat venäläisinä pidetyt ruuat ovat tosiaankin tuontitavaraa etelämpää (Ukraina) tai sitten yläluokan ranskalaisesta tai saksalaisesta keittiöstä omaksumaa. Venäjä on niin iso maa, että alkuperäinen (?) ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Tietysti on syöty sitä mitä maa on omalla asuinpaikalla tuottanut. Kuitenkin ainakin sienet kaali, ohra, ruis, tattari, peruna ovat perusruoka-aineet melkein joka alueella.

      Niin, ja ne suolakurkut, aidosti ilman etikkaa koivunlehtiliemessä hapatetut. nam nam.

      ensi suvea silmälläpitäen
      http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html




Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.