ternimaito

eeva

APUA!
Sain 24 litraa ternimaitoa, mitä teen?
Saisko reseptiä?
(kiire)

12

28842

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      ihana uunijuusto. Oletko kaukana? Haluasin myös ternimaitoa. Voisin tulla hakemaan jos vaikka myisit muutaman litran, kun sulla on noin paljon.

      • eeva

        Kiitos vinkeistä!
        olen lapista,napapiirin pohjoispuolelta,tämä on kaukana Helsingistä,mutta tervetuloa.


      • Kiril
        eeva kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä!
        olen lapista,napapiirin pohjoispuolelta,tämä on kaukana Helsingistä,mutta tervetuloa.

        ternimaitoa, jos täältä etelästä lähtee autolla hakemaan, mutta täältä sitä on vaikea löytää vaikka mieli tekisi.


      • justiina

        Aivan ihanaa juustomaitoa,ternimaitoa,pihkamaitoa.Pihkamaitona minä tuotteen tunnen.Eilen torilta ostin,tänään maitoon lisäsin teelusikan verran suolaa ja eikun uuniin.IHANA HERKKU ODOTTAA !


    • ...

      Pannaria, lettuja, uunijuustoa...etc. Ja sehän kestää myös pakastuksen :)

    • .............

      Maito lasivuokaan, hyppysellinen suolaa ja vain hyppysellinen ettei juoksetu. Pinnalle sokeria, että tulee upea ruskea pinta. Uuniin 200 astetta ja keskitasolla max. 1 tunti. Voit kokeilla veitsellä välillä kuinka kiinteää juusto on.
      Jotkut syö hillon kanssa lämpimänä tai kylmänä, jotkut taas kanelin ja sokerin kanssa.
      Pannarista tulee huippuhyvää, välillä pinta nousee uunissa niin korkeaksi että uunin kattoon osuu.

      • Ninnu89

        Kuulkaas ihmiset!! Uunijuusto ja uunijussi ovat kaksi eri asiaa. Uunijuustohan siis tehdään lisäämällä maitoon kananmunaa, jolla siitä saadaan juustomaisen kiinteää. Se kun tehdään normaalista maidosta. Ternimaidosta valmistettava uunijussi (murresana ehkä? porin seudulta...) taas ei tarvitse mitään muuta juustoutuakseen (jotkut lisäävät vähän vettä, ehkä suolaa ja sokeria). Eli uunijuuston ohjeesta ei yllä ollut kyse.


      • Ittelles
        Ninnu89 kirjoitti:

        Kuulkaas ihmiset!! Uunijuusto ja uunijussi ovat kaksi eri asiaa. Uunijuustohan siis tehdään lisäämällä maitoon kananmunaa, jolla siitä saadaan juustomaisen kiinteää. Se kun tehdään normaalista maidosta. Ternimaidosta valmistettava uunijussi (murresana ehkä? porin seudulta...) taas ei tarvitse mitään muuta juustoutuakseen (jotkut lisäävät vähän vettä, ehkä suolaa ja sokeria). Eli uunijuuston ohjeesta ei yllä ollut kyse.

        Kuuleppas nyt pikku Ninnuli. Aito ja perinteinen uunijuusto tehdään kyllä todellakin vain ternimaidosta ja joskus sinun mainitsemistasi aineksista, kun ternimaitoa ei ole saatavilla. Jos englantia ymmärrät, niin opiskeleppas tuolta asiasta hieman lisää ennenkuin alat virheellistä informaatiota asiasta jakamaan.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Uunijuusto


      • Maximus
        Ittelles kirjoitti:

        Kuuleppas nyt pikku Ninnuli. Aito ja perinteinen uunijuusto tehdään kyllä todellakin vain ternimaidosta ja joskus sinun mainitsemistasi aineksista, kun ternimaitoa ei ole saatavilla. Jos englantia ymmärrät, niin opiskeleppas tuolta asiasta hieman lisää ennenkuin alat virheellistä informaatiota asiasta jakamaan.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Uunijuusto

        Hassua, että kaikki tarjoavat valmistukseen uunissa tehtyä versiota. Ikävä kyllä parhaimmat ravinto-aineet tuhoutuvat kuumentamalla.
        Miten olisi esim. pirtelö marjoilla ja jäätelöllä terästettynä?


      • Tilli85
        Ninnu89 kirjoitti:

        Kuulkaas ihmiset!! Uunijuusto ja uunijussi ovat kaksi eri asiaa. Uunijuustohan siis tehdään lisäämällä maitoon kananmunaa, jolla siitä saadaan juustomaisen kiinteää. Se kun tehdään normaalista maidosta. Ternimaidosta valmistettava uunijussi (murresana ehkä? porin seudulta...) taas ei tarvitse mitään muuta juustoutuakseen (jotkut lisäävät vähän vettä, ehkä suolaa ja sokeria). Eli uunijuuston ohjeesta ei yllä ollut kyse.

        Itse teen uunijuuston aina ternimaidosta johon saatan lisätä kanan munan mutta en aina. (riippuen maidon vanhuudesta)

        Ternimaidosta saa todella paljon erillaisia herkuja:
        lettuja
        pannaria
        uunijuustoa
        uuniriisipuuroa
        pirtelöä.
        yms


    • IKÄNI MÄ KÄYTTÄNYT OON

      JUSSILALLE ????

    • uskias

      Vai kiire, viestisi on WANHA!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe