Hiiva-allergia??

Olen töissä leipomon myymälässä. Asiakkaat ovat kovasti kyselleet hiivatonta leipää allergiansa takia. Eräs asiakas kertoi, ettei hiiva-allergiasta kärsivä ole yliherkkä hiivalle jota käytetään leivonnassa vaan jollekin muulle "lajille". Sanoi myös, ettei allergia ole kuin korvien välissä..? Pitääkö paikkansa?? Voiko ihminen psyykata itselleen jotenkin oireet jos luulee/tietää olevansa yliherkkä jollekin aineelle??
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaMoikka Nimetön, se asiakas joka kertoi ettei leivinhiivalle voi olla allerginen on oikeassa, sillä leivinhiiva kuolee yli 50 asteessa kun taas leivonnaisen sisälämpötila paiston jälkeen on huomattavasti korkeampi, jopa 98 astetta, miten kuolleelle ainesosalle voi olla allerginen? Hiiva-allergia tai käytetään myös nimitystä hiiva syndrooma johtuu ihmisen kehossa olevista hiivoista
(joita meissä kaikissa on). Jostain syystä (en tiedä miksi) ihmisen kehossa oleva hiivakanta lisääntyy ja alkaa käyttää ravinnoksen sokeria ja hiilihydraatteja joita jokapäiväisessä ruoassa nautimme, joka taas aiheuttaa erilaisia vaivoja. On toki ihmisiä jotka saavat oireita ja vaivoja mistä tahansa ja milloin tahansa.

Ex anoppini sai vatsataudin kun oli puhunut puhelimessa henkilön kanssa jolla vatsatauti oli, että silleen jooooo......
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
hyvä tietää..! eli seuraavan kerran kun asiakas kysyy onko tuotteessa hiivaa vastaan että on mutta ei se sulle pahaa tee..:)kiitti tiedosta..jatkan keskustelua asiakkaiden kanssa..
Joulua:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hiivan ylikasvu eli hiivasyndrooma.

Ruokavaliosta poistetaan hiiva ja sokeri, koska niitä hiiva käyttää ravintonaan.
Esimerkiksi hunaja, hillot, kuivatut ja purkkihedelmät, banaanit, viinirypäleet, leivonnaiset, keksit, makeiset, suklaa, virvoitusjuomat, alkoholi, jäätelö, kerman korvikkeet, ketsuppi ja purkkiruoat täytyy jättää pois.

Myös hiivaa ja sitä sisältäviä ruokia tulee välttää ruokavalion aikana, joten sillä kohotettu leipä on korvattava muilla vaihtoehdoilla, kuten hiivaton ruisnäkkileipä, riisikeksit tai rieskat. Kiellettyjen listalle kuuluvat lisäksi muun muassa juustot, sienet, soijakastike, monet salaatinkastikkeet, maapähkinät ja hapankaali.

Googlen käyttö on sallittua!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse menin lääkäriin ihottuman takia noin 2 vuotta sitten. Kädet ja varsinkin sormien välit olivat aivan pieniä vesikelloja täynnä ja vatsa vaivoja oli ollut satunnaisesti. Lääkäri epäili jotain allergiaa ja minulle tehtiin laajat allergiakokeet (käteen ne perustestit ja selkään lisää erilaisia kokeita). En tiennyt edes mitä kaikkea testattiin perus kissan- ja koirankarvan lisäksi. Yhtenä niistä oli (sain myöhemmin kuulla) leivinhiiva (ja eikai tätä edes testattaisi jos tälle ei voisi olla allerginen). Siinä kohdassa olikin aivan älytön molluska kun ruettiin tuloksia katsomaan.

Hiiva-allergiahan on aivan eriasia kuin hiivasyndrooma. Näin minulle sanoi erikoislääkäri. Mitään sokeria ei tarvitse vähentää ruokavaliossa, se ei tuota minulle ongelmia. Eikä tule mitään hiivatulehdusta jatkuaan jne jne mitä kaikki kertovat vaivoistaan. Ainoastaan tuotteet, joissa on leivinhiivaa tuovat oireita. En itse edes tiennyt, että tällainen allergia voi olla, joten tuskin olen sitä itselleni kehittänytkään. Ainoastaan sen tiedän, että kun syön pullan tai sämpylän, on seuraavana aamuna jälleen kädet vesirakkuloilla ja kutina on aivan kauhea. Pitkän altistuksen jälkeen tulee vatsavaivat. Aluksi nousee tuskan hiki ja sen jälkeen tulee kouristus. Kohtaus loppuu siihen, että kaikki mitä olet syönyt, tulee läpi.

Että näin.. Olen elänyt sen listan mukaan, minkä lääkäri antoi mukaan kun tämä oli todettu. Listassa oli lueteltu ruokia, joissa on hiivaa eli esim. pullat, olut (jossa ei kuitenkaan olvin mukaan pitäisi olla hiivasoluja, koska ne on siilattu pois), normaalit korppujauhot jne. Itselle tämä hiiva homma oli jokseenkin helpotus, kun nyt pystyy välttämään ongelmia. Ennen testeihin menoa epäilin itse maitoallergiaa, koska yhdellä tuttavalla se aiheuttaa rakkuloita sormiin samoin kuin minulla oli.
Ilmianna
Jaa
Mulla poika joka on vuosi ja 3 kk. Hänelle todettiin tänään hiiva allergia. Aikaisemmin todettu vilja ja kananmunaa. Hän saa ihottumaa, itkee yöt, uloste haisee happamalle ja muuttuu vihreäksi. Haluaisin tavata sun asiakas. Koska tuo ei pidä olleenkaan paikkaansa... Ei ainakin täällä. Allergia voi olla hengenvaarallinen!!!
Ilmianna
Jaa
Kyllä todellakin voi ola hiivalle allerginen! Minä saan pahimmat oireet tuorehiivasta. Turpoo kurkku, kaula ja kasvot ja joudun vetää kortisonia ja antihistamiinia että se edes jotenkuten rauhottuu.
Nää ei kyllä todellakaan ole mitään leikin asioita :/
Ilmianna
Jaa
Olen allerginen nimenomaan LEIVINHIIVALLE. Oireina on vatsavaivojen lisäksi mm. ihottumaa kasvoilla ja suupielen haavaumat. Näin ainakin minulla, ennenkuin allergia todettiin.

En minä paketista suoraan hiivaa vedellyt, vaan kyllähän se hiiva ihan "kypsennettyä" oli.. Pullissa, leivissä jne. Lisäksi lähes kaikkiin valmisruokiin on lisätty hiivauutetta, josta oireita tulee.

Hiiva-allergia ja hiivasyndrooma ovat eri asioita..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
nimetön!
Saanko udella millaisia vatsavaivoja sinulle tulee hiivasta? ummetusta? ilmavaivoja? ripulia?

Luin tuon viestiketjun läpi ja se alkoi sillä ettei hiivalle voisi olla allerginen. Minulla ei ole sitä todettu, mutta uskon, että sillekkin voi olla allerginen ilman, että aletaan höpisemään samaan hengen vetoon hiivasyndroomasta.
Voihan naudan lihallekkin olla allerginen ja sitä en olisi osannut ihan ensimmäisenä ajatella allergian aiheuttajaksi!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Noita hiivalle allergisiakin on niin monta ala-tyyppiä, osa on allerginen leivin-, viini- tai oluthiivalle,
tai jollekin muulle hiivalle. Mielestäsi ei ole oikein puhua allergiasta minään korvien välijuttuna,
joillain voi olla allergiasta puhuttaessa hengenlähdöstäkin kyse kala, pähkinät jne.
Ei kaikki ole korvien välissä. Itsekin hiiva-allergisena (testeissä todettu) kärsin pahasta ihottumasta ja kutinasta syötyäni hiivatuotteita. Itse kestän "hiivaa" silloin tällöin vähän nautittuna, mutta en pysty nauttimaan sitä joka päivä. Itse pyrin välttämään hiivaa. Ruisleipiä löytyy hiivattomina kaupoista hyvin,
mutta vaalean leivän puolella onkin sitten ongelmallisempaa. Makea puoli ei ole niin ongelmallinen,
siellä löytyy hiivattomia vaihtoehtoja hyvin. Ongelmaksi hiivan suhteen saattaa muodotua erilaiset marinaadit, mausteseokset, valmisruuat, kuivat säilykkeet (esim. italianpadat jne.) jopa lihasäilykkeet
(hiivauutetta, jota tungetaan vähän joka paikkaan).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse olen myös epäillyt hiiva-allergiaa, vatsa turpoaa, oksettaa, näppyjä nousee kaulalle ja päänahkaan (puristaa, niin tulee nestettä). Olen samaa mieltä, että miksi hiivaa tai hiivauutetta laitetaan joka paikkaan. Tälle asialle pitää elintarviketeollisuuden tehdä muutos!
En ole enää ollut kovin vakuuttunut siitä, että suomalaiset tuotteet ovat hyviä, lisäaineita laitetaan, vaikka on lähituotantoa!
Kiitos näistä tiedoista, koska olen nyt varma, mitä voin vaivoilleni tehdä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sama homma täällä että leivinhiivalle allerginen, luku on n.3 eli ei hengenvaarallinen minun tapauksessa mutta aiheuttaa ihottumaa usein nautittuna.
Ilmianna
Jaa
Jos tuolla periaattella, että tuote on käynyt kuumassa uunissa, ei enää ko. tuotteen ainesosille voi olla allerginen niin kaikkihan sitä leipää/pullaa jne. voisivat syödä. Niin maidolle allergiset kuin keliaatikot jne. Eipä aleta ihmisten hengillä leikkimään kun allergioita täällä jotkut vähättelette. Minulle hiivalla kohotettu tuotteet aiheuttavat useamman päivän kestävät oireet. Tulee kipuja, pahoinvointia, päänsärkyä ja mm. runsasta turvotusta. Elimistö menee täysin sekaisin. Voin loistavasti ilman hiivaa.
Ilmianna
Jaa
Itse olen tässä viime päivinä pitkästä aikaa pullaa leiponeena huomannu sellaset oireet, että aamulla herään kamalaan ripuliin, jos edellisenä päivänä olen syönyt pullaa. Ja pulla on nyt ainoa mikä ruokavaliossa on muuttunut, että jokin sen aineksista luultavasti aiheuttaa tämän. Eilen 3 pullaa, tänään aamulla 10 min vesiripulia. Aiemmin ei ole ollut moista.
Ilmianna
Jaa
Vaikka itse hiivasieni onkin kuollut niin siitä kumminkin jää jälkeensä ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergisoidulle henkilölle haittaa eli parempi kohottaa taikinansa ilman hiivaa, jos sitä aikoo tarjota ns. terveellisenä vaihtoehtona muiden leivontatuotteiden rinnalla.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hiiva-allergia??

Olen töissä leipomon myymälässä. Asiakkaat ovat kovasti kyselleet hiivatonta leipää allergiansa takia. Eräs asiakas kertoi, ettei hiiva-allergiasta kärsivä ole yliherkkä hiivalle jota käytetään leivonnassa vaan jollekin muulle "lajille". Sanoi myös, ettei allergia ole kuin korvien välissä..? Pitääkö paikkansa?? Voiko ihminen psyykata itselleen jotenkin oireet jos luulee/tietää olevansa yliherkkä jollekin aineelle??

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta