Pannukakku=Pannari?
Onko pannakakku sama kuin ns.pannari?
Onko normaalia että kun taikinaa tekee se on sellaista "lötköä" ettei sellaista ns. kunnon taikinaa? tietenkin sen annetaan nousta puoli tuntia mutta kun jos ei nouse? onko normaalia? "lötköä" pannukakkua pellille ja uuniin? tuleeko siitä normaalia? minulla on juuri pannukakku nousemassa niin ajattelin kysäistä teenkö uuden (tuolla on viisi henk. odottamassa ruokaa) ..?
PANNUKAKKU=PANNARI?
13
11123
Vastaukset
- kokki_aloittelija
Niin, laitoin: 8dl maitoa
4½dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl sokeria
3kpl kananmunia
oikein? - Sid
Kyllä, pannukakku on sama asia kuin pannari. Taikina on tosi löysää mutta se pitää vaan laittaa uunipellille ja paistaa, niin kyllä se siitä jähmettyy uunissa.
Pannukakkutaikina ei "nouse" mihinkään, koska siinä ei ole mitään kohotusainetta (hiivaa, leivinjauhetta, soodaa). Ohjeessa voidaan kehotttaa seisottamaan taikinaa jonkun aikaa, jotta jauhot turpoavat.- maya
Tässä "Maailman paras Pannariohje"
4-6 dl vehnäjauhoja (N. 5dl)
1,5 dl sokeria
2-4 tl vanilliinisokeria
1-2 tl suolaa
1-2 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl sulatettua - tai juoksevaa margariinia
Vaniljasokeria voi laittaa oman makumieltymyksensä mukaan, vähemmän tai enemmän.
Sekoita ensin kuivat aineet ja loput mainitussa järjestyksessä. Paista 225 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Ja Hyvää on! - aito maku
maya kirjoitti:
Tässä "Maailman paras Pannariohje"
4-6 dl vehnäjauhoja (N. 5dl)
1,5 dl sokeria
2-4 tl vanilliinisokeria
1-2 tl suolaa
1-2 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl sulatettua - tai juoksevaa margariinia
Vaniljasokeria voi laittaa oman makumieltymyksensä mukaan, vähemmän tai enemmän.
Sekoita ensin kuivat aineet ja loput mainitussa järjestyksessä. Paista 225 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Ja Hyvää on!Pitää olla 1 dl voita eikä margariinia.
Asia mitä eivät kaikki ymmärrä on, että sulaneesta voista nouseva mahtava aromi on osa nautintoa. - maya
aito maku kirjoitti:
Pitää olla 1 dl voita eikä margariinia.
Asia mitä eivät kaikki ymmärrä on, että sulaneesta voista nouseva mahtava aromi on osa nautintoa.Tuohon kirjoittamaani reseptiin käy myös ruokaöljy! Tuskin kaikilta löytyy tänä päivänä voita kaapistansa! Makuasioista ei sovi kiistellä!
- Ällämakeaa
maya kirjoitti:
Tuohon kirjoittamaani reseptiin käy myös ruokaöljy! Tuskin kaikilta löytyy tänä päivänä voita kaapistansa! Makuasioista ei sovi kiistellä!
En ymmärrä tuollaista sokerimäärää, joka on mukamas parhaissa pannariohjeissa. Vaniljasokeria voi jonkin verran laittaa, mutta ei se enää sokeria kaipaa. Eikös se makea hillo pannarin päällä riitä ja/tai kermavaahto? Miksi opettaa lapset liikaan sokeriin kun tykkäävät pannarista muutenkin. Todettu on.
- Paras pannariohje
maya kirjoitti:
Tässä "Maailman paras Pannariohje"
4-6 dl vehnäjauhoja (N. 5dl)
1,5 dl sokeria
2-4 tl vanilliinisokeria
1-2 tl suolaa
1-2 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl sulatettua - tai juoksevaa margariinia
Vaniljasokeria voi laittaa oman makumieltymyksensä mukaan, vähemmän tai enemmän.
Sekoita ensin kuivat aineet ja loput mainitussa järjestyksessä. Paista 225 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Ja Hyvää on!Reseptissä on virhe. Sokeria ei tarvita eikä missään nimessä margariinia. Riittää että sulatetulla VOILLA voitelee leivinpaperin.
- Luomusti!!!
maya kirjoitti:
Tuohon kirjoittamaani reseptiin käy myös ruokaöljy! Tuskin kaikilta löytyy tänä päivänä voita kaapistansa! Makuasioista ei sovi kiistellä!
Nykypäivänä KAIKILLA on voita kaapissa. Eihän KUKAAN enää käytä margariinia.
- Anonyymi
Jossain ohjeessa on leivinjauhe. Itse en laita ikinä. Teen maailman paras pannukakku ohjeella. Löytyy helposti googlettamalla. Joskus epäröin onko liian löysä taikina,mutta näkyy se aina onnistuvan. Tälläkin hetkellä uunissa,lapselle aamupalaksi:)
- Anonyymi
Jos tarkoitat pannukakulla Amerikan "pancake" niin on täysin eri asia
- Cosmotytön ohje
Cosmopolitan lehdestä aikoinaan otettu miehen vikittely pannariohje...toki sovellettuna:
1 litra maitoa (cosmossa kai kermaa seassa
75g margariinia (csmopolitanissa tietysti voita ja vähän enemmän)
1dl sokeria
4 munaa
1tl suolaa
5dl jauhoja
Cosmossa lisäksi vaniljasokeria
Tällä reseptillä olen pitänyt yhden ja saman miehen omanani jo yli kymmenen vuotta myötä ja vastamäessä - pannarkaka
Kyllä - pannanri on sama kuin pannukakku.
Taikina tosiaan on aika löysää ja sen on hyvä antaa tekeytyä jonkin aikaa, jotta vehnäjauhot ehtivät turpoamaan.
Uunipelti kannattaa kuumentaa uunissa ja sulattaa sen pinnalle nokare voita ennen taikinan kaatoa sille - näin pannarista tulee kuohkea ja pinnaltaan rapsakka ja kauniin kullanruskea.
Valmiin pannarin päälle sitten hyvää marjahilloa, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa - nauti. - pannari1
Kyllä paras pannari on maailman paras pannari ja kyllä siihen kuuluu voi ja vähän sokeria. Kun kerran herkutellaan niin miksei sitten kunnolla. eihän pannaria joka päivä syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281488- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi255961Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei195948- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818