Hyvän makuinen juusto?

vähärasvainen

Pidän Olterman-kermajuustosta, mutta tuo 17%:nen oltermanni on jotenkin mautonta. Arlan perhejuusto menettelee, mutta sekin on hiukan outo.

Tiedätkö suhteellisen hyvänmakuisen vähärasvaisen miedon juustolaadun?

Voi tietenkin olla, että se rasvan maku on minulle "juuston maku".

29

8113

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piparipulla

      ...Arlan Kadett juustosta 10% rasvaa ja myös Ingmanin aamuinen 5% sulatejuustoviipaleista.

      • linjoilla

        Arlan Kadett on hyvä/paras oman kokemuksen perusteella. Ei läheskään niin kumimainen kuin monet muut kevytjuustot ja makukin hyvä.

        Inhokki puolestaan ehdottomasti Polar 5% juustot. En tajua miten joku vapaaehtoisesti niitä syö, vertauskuva "kuin pahvia söisi" sopii kuin nyrkki silmään. Muita inhokkeja on kevyt-Aura ja kevyt-Brie. Ei noi herkkujuustot tunnu toimivan kevytversioina muutenkaan.


    • Kiril

      juuston terveellisyyteen vaikuttaa sen sisältämän hiilihydraatin määrä ei rasvan. Maukkain juusto on Mustaleima emmental. Siinä on hiilihydraatteja 0 ja terveellisiä eläinrasvoja 37%. Koskenlaskija juusto on myös hiilihydraatitonta. Nämä ovat kevyitä herkkuja. Mahdollisimman vähän hiilihydraatteja tekee herkusta kevyen.

      • kerro pois

        Hei, missä sanotaan että eläinrasvat ovat terveellisiä? Paitsi sinun teksteissäsi? Siis oikeasti? Olen utelias ja kiinnostunut, se on vastoin tähän mennessä oppimaani. Niistä transrasvoistasi (?) olen lukenut, ja tietoinen niiden epäterveellisyydestä, mutta tietoinen myös siitä että niiden osuus suomalaisissa elintarvikkeissa on kansanterveyden kannalta eläinrasvojen verrattuna on naurettavan pieni.


      • Kiril
        kerro pois kirjoitti:

        Hei, missä sanotaan että eläinrasvat ovat terveellisiä? Paitsi sinun teksteissäsi? Siis oikeasti? Olen utelias ja kiinnostunut, se on vastoin tähän mennessä oppimaani. Niistä transrasvoistasi (?) olen lukenut, ja tietoinen niiden epäterveellisyydestä, mutta tietoinen myös siitä että niiden osuus suomalaisissa elintarvikkeissa on kansanterveyden kannalta eläinrasvojen verrattuna on naurettavan pieni.

        Tässä linkki, jossa asiaa rasvoista:

        http://www.hypnopaleolaihdutus.com/ajank12.html

        Suomessa vähätellään transrasvojen osuutta teollisesti kovetetuissa kasvirasvoissa. Asia tulee lähiaikoina varmasti keskusteluun, kun jenkeissä tuli tämä uusi laki 2006 alussa voimaan, jolloin transrasvojen osuus on ilmoitettava elintarvikkeissa.


      • korjaus harhaoppeihin
        Kiril kirjoitti:

        Tässä linkki, jossa asiaa rasvoista:

        http://www.hypnopaleolaihdutus.com/ajank12.html

        Suomessa vähätellään transrasvojen osuutta teollisesti kovetetuissa kasvirasvoissa. Asia tulee lähiaikoina varmasti keskusteluun, kun jenkeissä tuli tämä uusi laki 2006 alussa voimaan, jolloin transrasvojen osuus on ilmoitettava elintarvikkeissa.

        älä puhu humpuukia!!! huh, huh!!!

        Jenkeissä käytetään transrasvoja enemmän kuin Suomessa. Voissa on transrasvaa. Sen lisäksi voi on tyydyttynyttä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan osuus tulisi olla niin pieni, että jos syö lihaa on turvallisempaa jättää voi kokonaan pois. Kirilin harhaoppiset mainokset kovista rasvoista ovat edesvatuuttomia ja vastoin kaikkia tutkimustuloksia ja nykytietoa. Pehmeat rasvat ovat terveellisiä.

        Suomihan on terveellisten rasvojen pioneerimaa! Täällä on keksitty Benecol-tuotteet ja pellavansiemen- ja Camelinaöljy. Ei liene yllätys, että margariinia saa ilman transrasvaa. Margariini, joka on kovetettu gelatiinilla (liivatteella) ei sisällä transrasvaa.

        Kaikki tuotteet, joissa on osittain kovetettua rasvaa, sisältävät transrasvaa. Esimerkiksi monet kaupan keksit ja kakut. Kuitenkin transrasvapitoisuudet ovat merkittävästi matalampia kuin jenkeissä. Siellähän syödään hormonilihaa ja -maitoakin.

        Syön Benecolia vaikka kolesteroliarvoni on alle 5. Se estää ruoan kolesterolin imeytymistä.


      • Kiril
        korjaus harhaoppeihin kirjoitti:

        älä puhu humpuukia!!! huh, huh!!!

        Jenkeissä käytetään transrasvoja enemmän kuin Suomessa. Voissa on transrasvaa. Sen lisäksi voi on tyydyttynyttä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan osuus tulisi olla niin pieni, että jos syö lihaa on turvallisempaa jättää voi kokonaan pois. Kirilin harhaoppiset mainokset kovista rasvoista ovat edesvatuuttomia ja vastoin kaikkia tutkimustuloksia ja nykytietoa. Pehmeat rasvat ovat terveellisiä.

        Suomihan on terveellisten rasvojen pioneerimaa! Täällä on keksitty Benecol-tuotteet ja pellavansiemen- ja Camelinaöljy. Ei liene yllätys, että margariinia saa ilman transrasvaa. Margariini, joka on kovetettu gelatiinilla (liivatteella) ei sisällä transrasvaa.

        Kaikki tuotteet, joissa on osittain kovetettua rasvaa, sisältävät transrasvaa. Esimerkiksi monet kaupan keksit ja kakut. Kuitenkin transrasvapitoisuudet ovat merkittävästi matalampia kuin jenkeissä. Siellähän syödään hormonilihaa ja -maitoakin.

        Syön Benecolia vaikka kolesteroliarvoni on alle 5. Se estää ruoan kolesterolin imeytymistä.

        jos kirjoitat humpuukia. Suomessa käytetään myös transrasvaa, koska sitä syntyy muokattaessa teollisesti kasvirasvaa. Kansainvälisten elintarvikeyritysten käyttämät rasvanmuokkaus menetelmät ovat samoja maasta riippumatta.

        Lehmän pötsissä syntyvä transrasva, joka on terveellistä, on täysin eri asia kuin teolliset transrasvat.

        Suomessa on "keksitty" lisätä margariiniin puunjalostusteollisuuden sivutuotteena saatavaa kasvihormonia, jota nyt kutsutaan kolesterolilääkkeeksi. Tämä on niin uusi keksintö ettei siitä ole saatavana tutkimustietoa pitkäaikaisvaikutuksista, joten en sitä suostuisi suuhuni panemaan ja leikkimään kasvihormoneilla.


      • Huippu tuote
        Kiril kirjoitti:

        jos kirjoitat humpuukia. Suomessa käytetään myös transrasvaa, koska sitä syntyy muokattaessa teollisesti kasvirasvaa. Kansainvälisten elintarvikeyritysten käyttämät rasvanmuokkaus menetelmät ovat samoja maasta riippumatta.

        Lehmän pötsissä syntyvä transrasva, joka on terveellistä, on täysin eri asia kuin teolliset transrasvat.

        Suomessa on "keksitty" lisätä margariiniin puunjalostusteollisuuden sivutuotteena saatavaa kasvihormonia, jota nyt kutsutaan kolesterolilääkkeeksi. Tämä on niin uusi keksintö ettei siitä ole saatavana tutkimustietoa pitkäaikaisvaikutuksista, joten en sitä suostuisi suuhuni panemaan ja leikkimään kasvihormoneilla.

        Lehmän pötsin transrasvojen terveellisyydestä ei ole kliinisiä todisteita. Päinvastoin, kaikki nykytieto osoittaa syyn vähentää voin käyttöä. Tietenkin osoittamalla uusia tutkimustuloksia, jotka tiedeyhteisö hyväksyy kiistattomiksi, muutamme käsityksiä. Sinulla ei ollut sellaista tietoa.

        Kasvisstanoli on ollut markkinoilla yli 10 vuotta. Kasvistanolin kolesterolivaikutuksesta on tehty yli 40 kliinistä tutkimusta. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että säännöllisesti ja sopivassa määrin käytettynä Benecol-tuotteisiin lisätty kasvistanoli vähentää veren kolesterolia merkittävästi ja turvallisesti. Kasvistanolin vaikutuksesta kokonaiskolesteroli vähenee keskimäärin 10 % ja "paha" LDL-kolesteroli 14 - 15 %. "Hyvän" HDL-kolesterolin määrään kasvistanoli ei vaikuta. Kasvistanolia suositellaan enintään 3 g / pv. Tutkimustulosten perusteella riittävä kasvistanolin päivittäinen käyttömäärä on noin 2 g.

        http://www.raisio.net/benecol/


      • Asiantuntija
        Kiril kirjoitti:

        jos kirjoitat humpuukia. Suomessa käytetään myös transrasvaa, koska sitä syntyy muokattaessa teollisesti kasvirasvaa. Kansainvälisten elintarvikeyritysten käyttämät rasvanmuokkaus menetelmät ovat samoja maasta riippumatta.

        Lehmän pötsissä syntyvä transrasva, joka on terveellistä, on täysin eri asia kuin teolliset transrasvat.

        Suomessa on "keksitty" lisätä margariiniin puunjalostusteollisuuden sivutuotteena saatavaa kasvihormonia, jota nyt kutsutaan kolesterolilääkkeeksi. Tämä on niin uusi keksintö ettei siitä ole saatavana tutkimustietoa pitkäaikaisvaikutuksista, joten en sitä suostuisi suuhuni panemaan ja leikkimään kasvihormoneilla.

        Kiitos kohteliaisuudesta :)


      • Kiril
        Huippu tuote kirjoitti:

        Lehmän pötsin transrasvojen terveellisyydestä ei ole kliinisiä todisteita. Päinvastoin, kaikki nykytieto osoittaa syyn vähentää voin käyttöä. Tietenkin osoittamalla uusia tutkimustuloksia, jotka tiedeyhteisö hyväksyy kiistattomiksi, muutamme käsityksiä. Sinulla ei ollut sellaista tietoa.

        Kasvisstanoli on ollut markkinoilla yli 10 vuotta. Kasvistanolin kolesterolivaikutuksesta on tehty yli 40 kliinistä tutkimusta. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että säännöllisesti ja sopivassa määrin käytettynä Benecol-tuotteisiin lisätty kasvistanoli vähentää veren kolesterolia merkittävästi ja turvallisesti. Kasvistanolin vaikutuksesta kokonaiskolesteroli vähenee keskimäärin 10 % ja "paha" LDL-kolesteroli 14 - 15 %. "Hyvän" HDL-kolesterolin määrään kasvistanoli ei vaikuta. Kasvistanolia suositellaan enintään 3 g / pv. Tutkimustulosten perusteella riittävä kasvistanolin päivittäinen käyttömäärä on noin 2 g.

        http://www.raisio.net/benecol/

        viestintäosaston mannekiini. Kaikki nykytieto, vastoin Ktl:n ja Pekka Puskan päinvastaisia pyrkimyksiä osoittavat, että voin käyttö keinotekoisten rasvojen sijaan alentaa kolesterolia ja verenpainetta.

        Tästä on omakohtainen kokemus. Siirtymällä vhh ruokavalioon kaikki arvot palasivat normaaleiksi kun vaihdoin keinorasvat voihin ja oliiviöljyyn.

        Oma kokemus on kaikkein tärkein totuus. Tiede ei ole mikään totuus vaan yksi keino tutkia todellisuutta.

        Kulutustilastojen mukaan voin käyttö on jo romahtanut kolmannekseen ja margariinien käyttö räjähdysmäisesti kasvanut. Silti sairaustilastot jatkavat kasvuaan eikä loppua näy vaikka voi kiellettäisiin kokonaan.


      • A ja O
        Kiril kirjoitti:

        Tässä linkki, jossa asiaa rasvoista:

        http://www.hypnopaleolaihdutus.com/ajank12.html

        Suomessa vähätellään transrasvojen osuutta teollisesti kovetetuissa kasvirasvoissa. Asia tulee lähiaikoina varmasti keskusteluun, kun jenkeissä tuli tämä uusi laki 2006 alussa voimaan, jolloin transrasvojen osuus on ilmoitettava elintarvikkeissa.

        Kirilin harhakäsitykset ovat loppumattomia kuten vesi Itämeressä. Kiril ei esimerkiksi tiedä sitä, että Suomessa elintarviketeollisuus vapaaehtoisesti muutti 1990-luvun ihan alussa valmistusprosessejaan siten, että kuluttajille valmistetuissa jääkaappimargariineissa ei ole enää transrasvoja.

        Kirilin toinen harhakäsitys - kaikkia niitä viitsi korjailla perässä eikä minulla ole siihen aikaa - on se, että eläinrasvojen CLA olisi terveellistä. Jos Kiril viitsisi lukea Medlinesta alkuperäistutkimuksia, hän havaitsisi, että eläinrasvojen CLA lisää merkittävästi insuliiniresistenssiä. CLA-valmisteita kannattaa siis välttää ellei halua lisätä omaa riskiä sokeriaineenvaihdunnan häiriöihin.

        Kirilin fanaattisuus osoittaa, että hän on vasta aloitteleva diletantti ravitsemuksen alueella. Jos hän opiskelisi alaa vähän enemmän, hän saavuttaisi samalla sellaista kypsyyttä, että fanaattinen tarve vaahdota muille vähenisi.


      • logiikka hoi
        Kiril kirjoitti:

        viestintäosaston mannekiini. Kaikki nykytieto, vastoin Ktl:n ja Pekka Puskan päinvastaisia pyrkimyksiä osoittavat, että voin käyttö keinotekoisten rasvojen sijaan alentaa kolesterolia ja verenpainetta.

        Tästä on omakohtainen kokemus. Siirtymällä vhh ruokavalioon kaikki arvot palasivat normaaleiksi kun vaihdoin keinorasvat voihin ja oliiviöljyyn.

        Oma kokemus on kaikkein tärkein totuus. Tiede ei ole mikään totuus vaan yksi keino tutkia todellisuutta.

        Kulutustilastojen mukaan voin käyttö on jo romahtanut kolmannekseen ja margariinien käyttö räjähdysmäisesti kasvanut. Silti sairaustilastot jatkavat kasvuaan eikä loppua näy vaikka voi kiellettäisiin kokonaan.

        Kesällä hukkumiset lisääntyy samalla kuin jäätelön syönti kasvaa. Jäätelö pitäisi kieltää, koska se lisää hukkumiskuolemia.


      • Kiril
        A ja O kirjoitti:

        Kirilin harhakäsitykset ovat loppumattomia kuten vesi Itämeressä. Kiril ei esimerkiksi tiedä sitä, että Suomessa elintarviketeollisuus vapaaehtoisesti muutti 1990-luvun ihan alussa valmistusprosessejaan siten, että kuluttajille valmistetuissa jääkaappimargariineissa ei ole enää transrasvoja.

        Kirilin toinen harhakäsitys - kaikkia niitä viitsi korjailla perässä eikä minulla ole siihen aikaa - on se, että eläinrasvojen CLA olisi terveellistä. Jos Kiril viitsisi lukea Medlinesta alkuperäistutkimuksia, hän havaitsisi, että eläinrasvojen CLA lisää merkittävästi insuliiniresistenssiä. CLA-valmisteita kannattaa siis välttää ellei halua lisätä omaa riskiä sokeriaineenvaihdunnan häiriöihin.

        Kirilin fanaattisuus osoittaa, että hän on vasta aloitteleva diletantti ravitsemuksen alueella. Jos hän opiskelisi alaa vähän enemmän, hän saavuttaisi samalla sellaista kypsyyttä, että fanaattinen tarve vaahdota muille vähenisi.

        Aloitteleva diletantti haluaa korostaa etten suinkaan esittele täällä omasta päästäni keksimiäni asioita. Monissa viesteissäni on ollut viitauksia linkkeihin, joista näitä vhh:ta ja eläinrasvojen terveellisyysasioita löytyy. Haukut siis väärää puuta. Ota kohteeksi vaikka Lääkäri Antti Heikkilä, jonka ohjeiden mukaan noudatan vhh ruokavaliota pysyvänä elämäntapamuutoksena ja siihen kuuluu terveellinen voi. Se on myös kiistaton tosiasia, että kolesteroli- ja verenpainearvot paranivat näillä ohjeilla.

        Samoin voit myös kritisoida niitä lukemattomia tutkimustuloksia maailmalla, joista linkkejä näillä sivuilla löytyy. Mutta kun päätarkoitus on vain hyökkäillä minua vastaan, niin ei ole aikaa katsoa yhtään linkkiä ja tutustua vaihtoehtoisiin tutkimustuloksiin.

        Ei tämä Suomi ja sen Kansanterveyslaitoksen edustama virallinen linja ole ainoa oikea eikä kannata kulkea laput silmillä Pekka Puskan pillin mukaan.

        Mutta kirjoittajan mielestä sellaista hänen edustamaa kypsyyttä löytyy vain niistä lähteistä, joissa vastustetaan vhh dieettiä ja eläinrasvoja. Tämä ei oloe mitään fanatismia vaan arkipäivän realismia.


      • vai mun???

        Mielestäni kysyjä haki nimenomaan hyvänmakuista ja vähärasvaista juustoa. Ei kysyjä hakenut kevyttä vaan nimenomaan vähärasvaista.

        Ai niin, Kirilhän ei muulloinkaan vastaa itse kysyjän kysymykseen, vaan alkaa heti paasaamaan omiaan - huoh.


      • taidat olla
        Kiril kirjoitti:

        viestintäosaston mannekiini. Kaikki nykytieto, vastoin Ktl:n ja Pekka Puskan päinvastaisia pyrkimyksiä osoittavat, että voin käyttö keinotekoisten rasvojen sijaan alentaa kolesterolia ja verenpainetta.

        Tästä on omakohtainen kokemus. Siirtymällä vhh ruokavalioon kaikki arvot palasivat normaaleiksi kun vaihdoin keinorasvat voihin ja oliiviöljyyn.

        Oma kokemus on kaikkein tärkein totuus. Tiede ei ole mikään totuus vaan yksi keino tutkia todellisuutta.

        Kulutustilastojen mukaan voin käyttö on jo romahtanut kolmannekseen ja margariinien käyttö räjähdysmäisesti kasvanut. Silti sairaustilastot jatkavat kasvuaan eikä loppua näy vaikka voi kiellettäisiin kokonaan.

        Antti Heikkilän agitattori.


      • kun vain
        Kiril kirjoitti:

        jos kirjoitat humpuukia. Suomessa käytetään myös transrasvaa, koska sitä syntyy muokattaessa teollisesti kasvirasvaa. Kansainvälisten elintarvikeyritysten käyttämät rasvanmuokkaus menetelmät ovat samoja maasta riippumatta.

        Lehmän pötsissä syntyvä transrasva, joka on terveellistä, on täysin eri asia kuin teolliset transrasvat.

        Suomessa on "keksitty" lisätä margariiniin puunjalostusteollisuuden sivutuotteena saatavaa kasvihormonia, jota nyt kutsutaan kolesterolilääkkeeksi. Tämä on niin uusi keksintö ettei siitä ole saatavana tutkimustietoa pitkäaikaisvaikutuksista, joten en sitä suostuisi suuhuni panemaan ja leikkimään kasvihormoneilla.

        kopioit muiden sanomisia.


      • ehkä...
        vai mun??? kirjoitti:

        Mielestäni kysyjä haki nimenomaan hyvänmakuista ja vähärasvaista juustoa. Ei kysyjä hakenut kevyttä vaan nimenomaan vähärasvaista.

        Ai niin, Kirilhän ei muulloinkaan vastaa itse kysyjän kysymykseen, vaan alkaa heti paasaamaan omiaan - huoh.

        Kirl taisi ymmärtää, että kysyjä etsi terveellisempää vaihtoehtoa ja siksi esitti oman näkemyksensä hiilihydraatittoman ruokavalion puolestapuhujana.

        Vähärasvaista juustoa etsittiin ja kysyttiin, mikä juusto olisi sen lisäksi hyvän makuinen.

        Tuo täysin juustoton ruokavalio olisi laihdutuksen kannalta hyvä, mutta luuston kannalta pitäisi varmistaa riittävän kalsiumin saanti sitten muilla ruoka-aineilla tai pillereillä.


      • margariini saattaa
        korjaus harhaoppeihin kirjoitti:

        älä puhu humpuukia!!! huh, huh!!!

        Jenkeissä käytetään transrasvoja enemmän kuin Suomessa. Voissa on transrasvaa. Sen lisäksi voi on tyydyttynyttä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan osuus tulisi olla niin pieni, että jos syö lihaa on turvallisempaa jättää voi kokonaan pois. Kirilin harhaoppiset mainokset kovista rasvoista ovat edesvatuuttomia ja vastoin kaikkia tutkimustuloksia ja nykytietoa. Pehmeat rasvat ovat terveellisiä.

        Suomihan on terveellisten rasvojen pioneerimaa! Täällä on keksitty Benecol-tuotteet ja pellavansiemen- ja Camelinaöljy. Ei liene yllätys, että margariinia saa ilman transrasvaa. Margariini, joka on kovetettu gelatiinilla (liivatteella) ei sisällä transrasvaa.

        Kaikki tuotteet, joissa on osittain kovetettua rasvaa, sisältävät transrasvaa. Esimerkiksi monet kaupan keksit ja kakut. Kuitenkin transrasvapitoisuudet ovat merkittävästi matalampia kuin jenkeissä. Siellähän syödään hormonilihaa ja -maitoakin.

        Syön Benecolia vaikka kolesteroliarvoni on alle 5. Se estää ruoan kolesterolin imeytymistä.

        olla syypää ainakin syövän ja diabeteksen rajuun lisääntymiseen yhdeksänkymmentäluvun puolenvälin jälkeen. Käy katsomassa tilastoja täältä.
        http://www.tiedotjulki.net/
        Saatat yllättyä. Tosiasia on myös että noiden sairauksien lisääntymiskäyrät ovat seuranneet kasvisrasvojen kulutuskäyriä jo yli puoli vuosisataa. Eli mitä enemmän margariineja on Suomessa syöty sitä sairaammaksi kansa on tullut ihan kaiken kaikkeaan - ei pelkästään diabetes ja syöpä vaan yleisesti. Kukaan ei ole vain huomannut syy yhteyttä - tai uskaltanut kertoa.


      • Kokemukset minulla ihan sam...
        Kiril kirjoitti:

        Aloitteleva diletantti haluaa korostaa etten suinkaan esittele täällä omasta päästäni keksimiäni asioita. Monissa viesteissäni on ollut viitauksia linkkeihin, joista näitä vhh:ta ja eläinrasvojen terveellisyysasioita löytyy. Haukut siis väärää puuta. Ota kohteeksi vaikka Lääkäri Antti Heikkilä, jonka ohjeiden mukaan noudatan vhh ruokavaliota pysyvänä elämäntapamuutoksena ja siihen kuuluu terveellinen voi. Se on myös kiistaton tosiasia, että kolesteroli- ja verenpainearvot paranivat näillä ohjeilla.

        Samoin voit myös kritisoida niitä lukemattomia tutkimustuloksia maailmalla, joista linkkejä näillä sivuilla löytyy. Mutta kun päätarkoitus on vain hyökkäillä minua vastaan, niin ei ole aikaa katsoa yhtään linkkiä ja tutustua vaihtoehtoisiin tutkimustuloksiin.

        Ei tämä Suomi ja sen Kansanterveyslaitoksen edustama virallinen linja ole ainoa oikea eikä kannata kulkea laput silmillä Pekka Puskan pillin mukaan.

        Mutta kirjoittajan mielestä sellaista hänen edustamaa kypsyyttä löytyy vain niistä lähteistä, joissa vastustetaan vhh dieettiä ja eläinrasvoja. Tämä ei oloe mitään fanatismia vaan arkipäivän realismia.

        Kolesteroli laski palattuani vanhanaikaiseen ruokavlioon. Margariinit pois voita tllalle ja se mitä olin tavoitellut kolesterolin suhteen vuosikymmenen ajan toteutui muutamassa kuukaudessa.
        Olen yli viisikymppinen. Olet aivan oikeassa!


      • vähänrasvainen
        vai mun??? kirjoitti:

        Mielestäni kysyjä haki nimenomaan hyvänmakuista ja vähärasvaista juustoa. Ei kysyjä hakenut kevyttä vaan nimenomaan vähärasvaista.

        Ai niin, Kirilhän ei muulloinkaan vastaa itse kysyjän kysymykseen, vaan alkaa heti paasaamaan omiaan - huoh.

        ja hyvänmakuinen juusto on mahdottomuus.


    • vähäsuolainen

      Raejuusto on parasta, sekä naturel, että maustettuna. Mieluiten mahdollisimman vähäsuolaisena ja tietysti sokerittomana.

    • vähärasvainen

      Pitää koettaa ostaa tuota Arlan Kadett- juustoa.

      Tuo toinen vaihtoehto taitaa olla niitä yksittäin pakattuja juustoviipaleita - eli taitaa olla melkoinen kilohinta?

      Olen aikaisemmin lukenut jostain varsin suoraa tekstiä tuosta vähärasvaisesta Aurasta, joten viimeksi tarjouksesta valitsin sen perinteisen rasvasen version, vaikka olisin voinut valita samaan hintaan tuon kevyemmän Auran.

      Lapsena en pitänyt voimakkaan makuisesta mustaleima edamista, mutta voisihan näin aikuisena makumieltymys olla hiukan muuttunut, että pienen palasen voisi jostakin juustotiskiltä koeostaa.

      • vähärasvainen

        pyytää juustotiskilta mustaleima emmentalia eikä mustaleima edamia.

        Tuota raejuustoa olen käyttänyt salaateissa, mutta leivän päällä en ole kokeillut. Ehkä tuo palajuusto on kuitenkin siivoojaystävällisempää leivän päällä.


    • tämä hyvä!

      Jos sattuu edamista pitämään, Valion 9% edam menee siinä missä muutkin (ellei tarvitse sulattaa). Pieneen makusävyeroon tottuu nopeasti, mutta jopa kevytjuustoja yli kaiken inhoavat tuttuni ovat ihmetelleet sen "normaalia" makua.

    • hennuliini

      Tämä on hyvää, jos pidät hieman vahvemmanmakuisista juustoista. Tosin itse olen sitä syönyt jo kyllästymiseen asti =P

    • juustotta

      Kasvisrasvajuustot on terveellisin vaihtoehto.

      Kolesteroliarvoni laski 5,5:sta 4,5:een, kun jätin juuston pois. Samalla söin päivittäin 1 tl:n pellavansiemenöljyä ja kalanmaksaöljyä. Rasvatonta maitoa juon paljon kalsiumin saannin varmistamiseksi.

      Tyydyttyneen rasvan syöntiä kannattaa rajoittaa. Sen sijaan kasvis- ja kalaöljyjä ei pidä unohtaa. Luonnollisesti niitä saa manteleista, pähkinöistä, avokadosta, auringonkukan- ja pellavansiemenistä jne. Camelinaöljy on hyvänmakuista ja miltei vastaava määrä omega3rasvoja kuin pellavansiemenöljyssä. Jälkimmäisessä on niitä eniten!

    • juustohiiri

      hyvää juustoa voi valmistaa vain pastöroimattomasta maidosta. monet ranskalaiset juustot ovat hyviä, mutta suomessa varsin kalliita =/..."valion, ingmanin ym. edustajat, miksi suomessa juustot valmistetaan pastöroidusta maidosta vaikka laki ei kiellä sitä?" :|

    • Laihduttaja81

      Makuasioistahan ei tietty voi kiistellä mutta itse ainakin olen tykännyt Arlan kevytjuustoista. Varsinkin tuo Arlan Delite 5% juusto on minun makuuni. Siinä on todella vähän rasvaa mutta silti se on mielestäni maistuvaa ja helposti leikattavaa (siivutettavaa). Ennen tykkäsin syödä sinileimaemmentalia ja tuossa juustossa on mielestäni aavistus sitä samaa makua. Myös tuttavani, siis ne jotka yleensä moittivat kevytjuustoja, ovat tykänneet ko. juustosta. Toki oikein kermaisiin/rasvaisiin juustoihin tottuneelle voi olla aluksi vaikea tottua noin vähärasvaiseen juustoon mutta itse ainakaan en enää palaa takaisin kerma/rasvajuustoihin. Polarin 5% juustokin olen aina välillä ostanut mutta se on jotenkin "kumista" ja vaikeasti leikattavaa. Ja valion kevyt aurajuusto oli AIVAN KAUHEAA...

      • vähärasvainen

        ja perhejuustoa lukuunottamatta kaikki olivat valmiiksi siivutettuja.... ja niiden kilohinta taas liian paljon minun kukkarolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      130
      2255
    2. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      26
      1968
    3. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      12
      1509
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      12
      1347
    5. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      70
      1231
    6. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      95
      1066
    7. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      987
    8. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      88
      913
    9. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      17
      800
    10. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      115
      752
    Aihe