Toffee kastike - Dulce de Leche ohje?

Lillie2

eli siis toffee kastikkeen ohje haussa.

Käsittääkseni kermaa, sokeria ja voita? Mutta missä suhteessa?

Sain ihanan argentiinalaisen dulce de leche eli toffee täyte kakkuohjeen mutta kun en osaa sitä toffee kastiketta tehdä :( jos joku auttaa niin pistän sitten kakkureseptin tulemaan ;)

Eli kastikkeen pitää olla "tahmaista" se tulee kakun täytteeksi.

Muuten asun Espanjassa eikä, täällä myydä siirappia, löysin nimittäin netistä muutaman ohjeen mutta niihin kaikkiin tuli siiappia :(

Kiitos !

7

5284

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti halla

      Kinuskia kakun päälle tehdään niin, että saman verran kuohukermaa ja fariinisokeria (Tai puolet tavallista ja puolet fariinia) keitellään miedolla lämmöllä. Mitä kauemmin keittää, sen kovempaa tulee, eli jos ei keitä kuin 10 min niin pitäisi tulla kastikemaista. Lopuksi lisätään voita (1 tl/2 dl kermaa) joka antaa kiillon.

    • Tässä ohjeet

      Osta kondensoitua maitoa (condensed milk) kuten Nestle tms (Suomessa saa Stockalta, muualla varmaan yleensä ruokakaupasta?). Laita kiehumaan miedolle lämmölle purkkeineen päivineen avaamatta, tarkista, että vesi peittää koko purkin. Kiehuttele hiljakseen 2-4 tuntia, niin että maito sakenee kinuskiksi.

      Jäähdytä, avaa purkki varovasti. Kattilan pohjaan voi jäädä ruosteinen rengas, mutta se lähtee kunnon pesussa pois.

      Dulce de leche on valmis. Siirrä lasipurkkiin tai tarjoiluastiaan. Nam!

      • Edellinen

        Jatkan vielä: toffee- tai kinuskikastike (perinteinen) on eri asia, kuten yllä kermasta ja sokerista neuvottiin tekemään. Dulce de leche on nimenomaan tuosta makeutetusta maidosta tehtyä.

        Kun kakun täytteeksi, kiehuta ainakin tuo 4 tuntia niin tulee varmasti paksua!


      • ulko Suomalainen
        Edellinen kirjoitti:

        Jatkan vielä: toffee- tai kinuskikastike (perinteinen) on eri asia, kuten yllä kermasta ja sokerista neuvottiin tekemään. Dulce de leche on nimenomaan tuosta makeutetusta maidosta tehtyä.

        Kun kakun täytteeksi, kiehuta ainakin tuo 4 tuntia niin tulee varmasti paksua!

        Tuhannet kiitokset neuvosta.


      • Lillie2
        ulko Suomalainen kirjoitti:

        Tuhannet kiitokset neuvosta.

        Kiitos siis munkin puolesta kaikille vastanneille :) tässä lupaamani agrentiinalaisen toffee täytekakun ohje:

        1. Täytekakkupohja
        2. Kermavaahtoa
        3. Säilyke persikoita
        4. Appelsiinimehua (mielummin tuoreesta appelsiinistä)
        5. Toffee kastiketta, 350 gr
        6. Suklaata raasteena tai kookoshiutaleita

        - Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan
        - Leikaa persikat ohuiksi viipaleiksi, säilytä mehu
        - Purista appelsiini mehu (2-3 appelsiiniä)

        Pohjakerros:
        Kostuta appelsiinimehulla ja levitä koko pohjalle toffee kastiketta

        Välikerros:
        Ennenkuin lisäät sen pohjan päälle kostuta persikkamehulla ja laita kuivapuoli ylöspäin
        Päälle kermavaahtoa ja persikan viipaleita, lisää vielä persikan päälle kermavaahtoa

        Päällimmäinen osa:
        Kostuta viimeinen kakkulevy persikkamehulla ja laita kuivapuoli ylöspäin
        Kostuta kuiva osa appelsiinimehulla ja peitä sitten koko kakku toffeekastikkeella

        Koristele suklaa raasteella tai kookosraasteella.


    • NoJust

      Siis jos kerran asut Espanjassa, niin saat dulce de lecheä ihan kaupasta, ainakin suuremmissa kaupungeissa on argentiinalaisia tuotteita myyviä kauppoja.

      Toki voit yrittää itsekin keittämällä kondensoitua maitoa ja sokeria. Kyllä siihen siis ihan sokeri käy.

      Eilen Tinan keittiössä Tina vain laittoi purkin kondensoitua maitoa kiehumaan veteen kolmeksi tunniksi, siis purkin sellaisenaan avaamatta sitä ja tuloksena oli kovasti dulce de lechen näköistä "kolaa" eli kääntäjän mukaan kinuskia.

      Tässä Tinan konsti googlattuna sanalla "dulce de leche":
      Dulce de Leche
      1 can sweetened condensed milk

      Remove the label from the can of condensed milk. Do not under any circumstances open the can yet. Take the can and stick it in a pot. Cover it with water. Put the pot on a stove and turn up the heat. Let the pot and can simmer gently for about one and a half to two hours for runny dulce de leche, or up to four hours for solid dulce de leche. Add more water, as necessary, when the level boils down too much.

      When it's done, let it cool for a while, and then carefully open up the can and eat directly (for the solid variety) or use as a dessert spread (for the liquid variety).

      The resulting product should be colored tan or brown.

      NOTE: You need to keep a close eye on the can. If it shows any signs of expansion, immediately remove it from the heat and let it cool. If you are concerned at all at the high-pressure nature of the recipe, you may poke a small hole in the top of the can, and lower the water level so that the can is not completely covered. This will allow the internal pressure of the can to be released, but it will also make the recipe take longer (since high pressure reduces cooking time).

      Tässä espanjankielinen ohje (minun tapani):

      Ingredientes:

      2 lts. de leche
      1/2 kilo de azucar

      En una cacerola de fondo grueso se ponen 4 cucharadas de azucar y se
      queman a fuego lento para dar un color obscuro al dulce. Enseguida se
      vierte la leche y el azucar y se ponen a fuego fuerte hasta que rompa
      el hervor. Cuando comienza a hervir se baja la llama y se deja que la
      leche continue hirviendo suavemente sin derramarse. Al cabo de 3/4 de
      hora el dulce comenzara a espesarse, haciendo burbujas. Es importante
      en este momento probar un poco y constatar si ya ha adquirido el punto
      necesario. Cuando al colocar sobre un plato una gotita esta no se
      corre el punto esta logrado. Se saca entonces de la cacerola y se
      deja enfriar. Otra variante del dulce de leche, lleva una pizca de
      bicarbonato y esencia de vainilla, o mejor una ramita de vainilla,
      puesta dentro de la leche mientras hierve.

    • NamNami

      Aitoa Dulce de Lecheä saa nykyään Suomestakin Ombun verkkokaupan kautta http://www.ombu.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1721
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1422
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      992
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      990
    5. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      90
      864
    6. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      66
      841
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe