Toffee kastike - Dulce de Leche ohje?

Lillie2

eli siis toffee kastikkeen ohje haussa.

Käsittääkseni kermaa, sokeria ja voita? Mutta missä suhteessa?

Sain ihanan argentiinalaisen dulce de leche eli toffee täyte kakkuohjeen mutta kun en osaa sitä toffee kastiketta tehdä :( jos joku auttaa niin pistän sitten kakkureseptin tulemaan ;)

Eli kastikkeen pitää olla "tahmaista" se tulee kakun täytteeksi.

Muuten asun Espanjassa eikä, täällä myydä siirappia, löysin nimittäin netistä muutaman ohjeen mutta niihin kaikkiin tuli siiappia :(

Kiitos !

7

5306

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti halla

      Kinuskia kakun päälle tehdään niin, että saman verran kuohukermaa ja fariinisokeria (Tai puolet tavallista ja puolet fariinia) keitellään miedolla lämmöllä. Mitä kauemmin keittää, sen kovempaa tulee, eli jos ei keitä kuin 10 min niin pitäisi tulla kastikemaista. Lopuksi lisätään voita (1 tl/2 dl kermaa) joka antaa kiillon.

    • Tässä ohjeet

      Osta kondensoitua maitoa (condensed milk) kuten Nestle tms (Suomessa saa Stockalta, muualla varmaan yleensä ruokakaupasta?). Laita kiehumaan miedolle lämmölle purkkeineen päivineen avaamatta, tarkista, että vesi peittää koko purkin. Kiehuttele hiljakseen 2-4 tuntia, niin että maito sakenee kinuskiksi.

      Jäähdytä, avaa purkki varovasti. Kattilan pohjaan voi jäädä ruosteinen rengas, mutta se lähtee kunnon pesussa pois.

      Dulce de leche on valmis. Siirrä lasipurkkiin tai tarjoiluastiaan. Nam!

      • Edellinen

        Jatkan vielä: toffee- tai kinuskikastike (perinteinen) on eri asia, kuten yllä kermasta ja sokerista neuvottiin tekemään. Dulce de leche on nimenomaan tuosta makeutetusta maidosta tehtyä.

        Kun kakun täytteeksi, kiehuta ainakin tuo 4 tuntia niin tulee varmasti paksua!


      • ulko Suomalainen
        Edellinen kirjoitti:

        Jatkan vielä: toffee- tai kinuskikastike (perinteinen) on eri asia, kuten yllä kermasta ja sokerista neuvottiin tekemään. Dulce de leche on nimenomaan tuosta makeutetusta maidosta tehtyä.

        Kun kakun täytteeksi, kiehuta ainakin tuo 4 tuntia niin tulee varmasti paksua!

        Tuhannet kiitokset neuvosta.


      • Lillie2
        ulko Suomalainen kirjoitti:

        Tuhannet kiitokset neuvosta.

        Kiitos siis munkin puolesta kaikille vastanneille :) tässä lupaamani agrentiinalaisen toffee täytekakun ohje:

        1. Täytekakkupohja
        2. Kermavaahtoa
        3. Säilyke persikoita
        4. Appelsiinimehua (mielummin tuoreesta appelsiinistä)
        5. Toffee kastiketta, 350 gr
        6. Suklaata raasteena tai kookoshiutaleita

        - Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan
        - Leikaa persikat ohuiksi viipaleiksi, säilytä mehu
        - Purista appelsiini mehu (2-3 appelsiiniä)

        Pohjakerros:
        Kostuta appelsiinimehulla ja levitä koko pohjalle toffee kastiketta

        Välikerros:
        Ennenkuin lisäät sen pohjan päälle kostuta persikkamehulla ja laita kuivapuoli ylöspäin
        Päälle kermavaahtoa ja persikan viipaleita, lisää vielä persikan päälle kermavaahtoa

        Päällimmäinen osa:
        Kostuta viimeinen kakkulevy persikkamehulla ja laita kuivapuoli ylöspäin
        Kostuta kuiva osa appelsiinimehulla ja peitä sitten koko kakku toffeekastikkeella

        Koristele suklaa raasteella tai kookosraasteella.


    • NoJust

      Siis jos kerran asut Espanjassa, niin saat dulce de lecheä ihan kaupasta, ainakin suuremmissa kaupungeissa on argentiinalaisia tuotteita myyviä kauppoja.

      Toki voit yrittää itsekin keittämällä kondensoitua maitoa ja sokeria. Kyllä siihen siis ihan sokeri käy.

      Eilen Tinan keittiössä Tina vain laittoi purkin kondensoitua maitoa kiehumaan veteen kolmeksi tunniksi, siis purkin sellaisenaan avaamatta sitä ja tuloksena oli kovasti dulce de lechen näköistä "kolaa" eli kääntäjän mukaan kinuskia.

      Tässä Tinan konsti googlattuna sanalla "dulce de leche":
      Dulce de Leche
      1 can sweetened condensed milk

      Remove the label from the can of condensed milk. Do not under any circumstances open the can yet. Take the can and stick it in a pot. Cover it with water. Put the pot on a stove and turn up the heat. Let the pot and can simmer gently for about one and a half to two hours for runny dulce de leche, or up to four hours for solid dulce de leche. Add more water, as necessary, when the level boils down too much.

      When it's done, let it cool for a while, and then carefully open up the can and eat directly (for the solid variety) or use as a dessert spread (for the liquid variety).

      The resulting product should be colored tan or brown.

      NOTE: You need to keep a close eye on the can. If it shows any signs of expansion, immediately remove it from the heat and let it cool. If you are concerned at all at the high-pressure nature of the recipe, you may poke a small hole in the top of the can, and lower the water level so that the can is not completely covered. This will allow the internal pressure of the can to be released, but it will also make the recipe take longer (since high pressure reduces cooking time).

      Tässä espanjankielinen ohje (minun tapani):

      Ingredientes:

      2 lts. de leche
      1/2 kilo de azucar

      En una cacerola de fondo grueso se ponen 4 cucharadas de azucar y se
      queman a fuego lento para dar un color obscuro al dulce. Enseguida se
      vierte la leche y el azucar y se ponen a fuego fuerte hasta que rompa
      el hervor. Cuando comienza a hervir se baja la llama y se deja que la
      leche continue hirviendo suavemente sin derramarse. Al cabo de 3/4 de
      hora el dulce comenzara a espesarse, haciendo burbujas. Es importante
      en este momento probar un poco y constatar si ya ha adquirido el punto
      necesario. Cuando al colocar sobre un plato una gotita esta no se
      corre el punto esta logrado. Se saca entonces de la cacerola y se
      deja enfriar. Otra variante del dulce de leche, lleva una pizca de
      bicarbonato y esencia de vainilla, o mejor una ramita de vainilla,
      puesta dentro de la leche mientras hierve.

    • NamNami

      Aitoa Dulce de Lecheä saa nykyään Suomestakin Ombun verkkokaupan kautta http://www.ombu.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra haluaa muuttaa

      maahanmuuttopolitiikkaa. Me suomalaiset halutaan, että Riikka Purra muuttaa pois suomesta eikä tuu ikinä takas....
      Maailman menoa
      202
      9704
    2. Onnea Riikka! Työttömyys aste on nyt täysi kymppi!

      🎯 💪 Kiitoksia Riikalle ansiokkaasta työstä Suomen kansantalouden tuhoamisessa. V.Putin suljetun rajan tuolla puolen
      Maailman menoa
      39
      4470
    3. Hyvällä tuurilla Suomen väkiluku nousee 7 miljoonaan

      Vuoteen 2050 mennessä, mikäli onnistumme maahanmuuttopolitiikassa hyvin. Näin analysoi väestötieteen tohori Hiilamo. ht
      Maailman menoa
      121
      4016
    4. Riikka jytkytti työttömyyden uuteen ennätykseen!

      Erinomaista työtä jälleen kerran irvistelevältä saksiniekalta. ”Yhtä korkeaa työttömyysastetta ei löydy työvoimatutkimu
      Maailman menoa
      107
      3898
    5. Kaivattusi nimi

      Kaivattusi nimi on
      Ikävä
      219
      3567
    6. Päivän Riikka: Valmet Automotive aloittaa jättimäiset muutosneuvottelut

      😭😭😭😭😭😭😭 Tämäkin vielä, Brutukseni. Että ei olisi Suomen historian pahimmat työttömyysluvut riittäneet, niin Riik
      Maailman menoa
      36
      2974
    7. Rakastan sua mutten uskalla jutella sulle

      Kumpa sä näkisit tämän viestin❤️ Kaipaan sua vaikka oot välillä ihan lähellä mutten saa sanottua sulle enää mitään. Ujos
      Ikävä
      156
      1537
    8. Mihin rakastuin sinussa?

      Rakastuin siihen, miten katsoit minua Rakastuin siihen, miten hymyilit minulle Rakastuin siihen, kuinka hyväksi sait its
      Ikävä
      74
      1422
    9. Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

      Millaisista merkeistä olette huomanneet?
      Ikävä
      90
      1224
    10. Anssi Heikkilä umpirehellisenä - Rankka yö TTK-yllätystippumisen jälkeen!

      Minkä parin tai kenen olisi mielestäsi pitänyt tippua TTK:sta? Tämä oli kyllä todellinen yllätys, että Mira Luoti ja A
      Tanssii tähtien kanssa
      15
      1181
    Aihe