Voisiko joku ystävällisesti neuvoa, miten valmistetaan ihania, pehmeitä, kypsiä naudanlihapihvejä. Olen joskus saanut sellaisia jossakin kermakastikkeessa, mutta kun itse yritin niitä väsätä, niin pihveistä liemet valuivat ulos, eikä niistä tullut pehmeitä, vaan sitkeitä. Kastikkeen ohjeen ottaisin myös mielelläni. Pitääkö ensin paistaa ja sitten hauduttaa, pannulla vai uunissako? Entä mitä lihaa niihin kannattaa valita, jos haluaa oikein hyvää. Kiitos!
Naudanlihapihvejä??
2
1602
Vastaukset
- kotikokki
naudanlihaa saa hauduttaa KAUAN jotta siitä saa aikaiseksi jotain mureaa! Tärkeintä on kuitenkin se että liha laitetaan kuumalle pannulle HUONEENLÄMPÖISENÄ EI JÄÄKAAPPI KYLMÄNÄ! Jos noin menetellään ei lihasnesteet tule pannulle!
Luin täältä kerran ohjeen johon käytettiin kylläkin possun filepihvejä ja nimi oli lamminpään lumous, se ohje varmaan löytyy vielä kun osaa etsiä. Kuitenkin se meni jotenkin niin että ensin pihvit paistettiin, lisättiin kerma mausteet ja hauduteltiin kypsäksi.. Naudan lihasta voisi kokeilla uunissa! Eka pihvit pannulle, kun väri pinnassa siirretään uuni astiaan ja kermat mausteet sekaan ja eikun uuniin vaikka folion alle niin saa rauhassa hautua kypsäksi. Aikaa saa varmaan varata ainakin 1.5h hauduttamiseen jos tahtoo mureampaa.- _Patajätkä_
Naudanlihaa on kovin monenlaista – mm. sen mukaan, mistä ruhonosasta pala on peräisin.
Useimmat naudanruhon osat vaativat todellakin pitkän kypsytysajan tullakseen mureiksi, mutta miettisin kahteen kertaan ennen kuin kutsuisin tulosta *pihviksi*.
Varsinaisten *pihvien* paistoon valitsisin vain raakakypsytettyä ("riiputettua") sisä- tai ulkofilettä tai välikyljystä (entrecôte). Kilohintaa on valitettavasti enemmän kuin "vähäarvoisemmilla" ruhonosilla. Paistaisin vasta kun liha on ensin lämmennyt huoneenlämpöiseksi. Enkä *vahingossakaan* päästäisi hyvää pihviä kypsäksi saakka! Kunnon pihvi on kypsennettynäkin vielä sisältä reilusti punainen – minun lautasellani ainakin! Läpikypsäksi paistunut pihvi on toki syötävää, mutta makunautinnon ja suutuntuman kanssa on vähän niin ja näin.
Paisteista sisä-, ulko- ja kulmapaisti uunissa kypsäksi saakka; paahtopaisti saa jäädä sisältä punaiseksi. Paisteista on jokseenkin turha kuvitella saavansa kunnon pihvejä.
Jokaisen naudanliha-aterian ei tietenkään tarvitse olla pihviä ja taas pihviä. Halvoistakin ruhonosista saa vallan erinomaisia ruokia mm. padassa hauduttamalla, sopivien tykötarpeiden kanssa ja antamalla ruuan muhia uunissa tarpeeksi kauan. Pataruokiin taas ei suinkaan kannata käyttää kallista filettä – halvemmalla saa jopa parempaa!
Oikea pala oikeaan ruokaan on kaiken A ja O.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t745578- 353111
- 402694
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402062Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin272055Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?291869- 991839
- 1741772
Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241478Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna171248