Voisiko joku ystävällisesti neuvoa, miten valmistetaan ihania, pehmeitä, kypsiä naudanlihapihvejä. Olen joskus saanut sellaisia jossakin kermakastikkeessa, mutta kun itse yritin niitä väsätä, niin pihveistä liemet valuivat ulos, eikä niistä tullut pehmeitä, vaan sitkeitä. Kastikkeen ohjeen ottaisin myös mielelläni. Pitääkö ensin paistaa ja sitten hauduttaa, pannulla vai uunissako? Entä mitä lihaa niihin kannattaa valita, jos haluaa oikein hyvää. Kiitos!
Naudanlihapihvejä??
2
1578
Vastaukset
- kotikokki
naudanlihaa saa hauduttaa KAUAN jotta siitä saa aikaiseksi jotain mureaa! Tärkeintä on kuitenkin se että liha laitetaan kuumalle pannulle HUONEENLÄMPÖISENÄ EI JÄÄKAAPPI KYLMÄNÄ! Jos noin menetellään ei lihasnesteet tule pannulle!
Luin täältä kerran ohjeen johon käytettiin kylläkin possun filepihvejä ja nimi oli lamminpään lumous, se ohje varmaan löytyy vielä kun osaa etsiä. Kuitenkin se meni jotenkin niin että ensin pihvit paistettiin, lisättiin kerma mausteet ja hauduteltiin kypsäksi.. Naudan lihasta voisi kokeilla uunissa! Eka pihvit pannulle, kun väri pinnassa siirretään uuni astiaan ja kermat mausteet sekaan ja eikun uuniin vaikka folion alle niin saa rauhassa hautua kypsäksi. Aikaa saa varmaan varata ainakin 1.5h hauduttamiseen jos tahtoo mureampaa.- _Patajätkä_
Naudanlihaa on kovin monenlaista – mm. sen mukaan, mistä ruhonosasta pala on peräisin.
Useimmat naudanruhon osat vaativat todellakin pitkän kypsytysajan tullakseen mureiksi, mutta miettisin kahteen kertaan ennen kuin kutsuisin tulosta *pihviksi*.
Varsinaisten *pihvien* paistoon valitsisin vain raakakypsytettyä ("riiputettua") sisä- tai ulkofilettä tai välikyljystä (entrecôte). Kilohintaa on valitettavasti enemmän kuin "vähäarvoisemmilla" ruhonosilla. Paistaisin vasta kun liha on ensin lämmennyt huoneenlämpöiseksi. Enkä *vahingossakaan* päästäisi hyvää pihviä kypsäksi saakka! Kunnon pihvi on kypsennettynäkin vielä sisältä reilusti punainen – minun lautasellani ainakin! Läpikypsäksi paistunut pihvi on toki syötävää, mutta makunautinnon ja suutuntuman kanssa on vähän niin ja näin.
Paisteista sisä-, ulko- ja kulmapaisti uunissa kypsäksi saakka; paahtopaisti saa jäädä sisältä punaiseksi. Paisteista on jokseenkin turha kuvitella saavansa kunnon pihvejä.
Jokaisen naudanliha-aterian ei tietenkään tarvitse olla pihviä ja taas pihviä. Halvoistakin ruhonosista saa vallan erinomaisia ruokia mm. padassa hauduttamalla, sopivien tykötarpeiden kanssa ja antamalla ruuan muhia uunissa tarpeeksi kauan. Pataruokiin taas ei suinkaan kannata käyttää kallista filettä – halvemmalla saa jopa parempaa!
Oikea pala oikeaan ruokaan on kaiken A ja O.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 856294
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303783törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283140Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3691696- 331388
- 271330
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi46949Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11946Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11870- 42849