Pakasteruoan sulatus

Miksi oi miksi

Miksi pakasteruoka kehotetaan usein sulattamaan pakkauksessaan KYLMÄÄN veteen upotettuna? Eikö luulisi, että lämpimässä vedessä sulaminen tapahtuisi nopeammin?

12

10135

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sara

      NO, kylmä vesi on lämpimämpää kuin se jäinen tuote....eli sulamista tapahtuu kylmässäkin vedessä ja tuotteen lämpötila ei nouse yli 8 C. mikäli lämötila nouseen yli tuon, on pilaantuminen herkempää ja nopeampaa....

      • Miksi oi miksi

        Sulaako pakastettu ruoka paremmin kylmässä vedessä kuin huoneenlämmössä tai jääkaapissa? Jos kylmä vesi pidentää sulamisaikaa, lisäähän sekin pilaantumisriskiä verrattuna siihen, jos tuote sulaisi nopeammin vähän lämpimämmässä. Sitä paitsi eikö jäinen pakaste jäähdytä lämpimänkin veden ihan viileäksi? No, pitäisi uskoa, kun sanotaan, mutta mietin vaan...


      • Sara
        Miksi oi miksi kirjoitti:

        Sulaako pakastettu ruoka paremmin kylmässä vedessä kuin huoneenlämmössä tai jääkaapissa? Jos kylmä vesi pidentää sulamisaikaa, lisäähän sekin pilaantumisriskiä verrattuna siihen, jos tuote sulaisi nopeammin vähän lämpimämmässä. Sitä paitsi eikö jäinen pakaste jäähdytä lämpimänkin veden ihan viileäksi? No, pitäisi uskoa, kun sanotaan, mutta mietin vaan...

        Tuotteen käyttötarkoitus kait ratkaisee tässäkin, jos sulatettu tuote tarjoillaan kylmänä ei sen lämpötila pitäisi kohota yli 8 C Bakteerit ja muut lisääntyvät kaikkein herkimmin 8- 60 c tilassa. Säilytä siis kylmäketju.


      • Anonyymi

        Ite ajattelen näin ,kun olen monella tapaa kokeillu.yksin täs olen ja ajattelin et kun rupee olemaan kellokin niin paljon ,että en viitsi häirit naapureita liesituulettimella enk muustakn ruuantekemisen ääniin.esm.vedenlskimiseen,toisaalta oleniltavirkku ja olen eläkkeellä ja tykkään duudata ruokaa et syödä myöhemmin
        LAITOIN pakstelihapullia vesihauteeseen,ensin kuumaan veteen.sitten tulimieleen,jonkuun sanoneen tästä kylmästä vedestä.laitoin sitten kylmään veteen,koska ei ole mitään kiirettä kuin esim.ruuhkavuosissa painivat.en siis tarvi boxin sulatusta.Äitini ravintola alalla keittiössä laittavat hyvissä ajoin seuraavan päivän käytettvät lihatuotteet sulamaan jääkaappiin.Monesti tulee yllätys ruokailijoita,esm .synttäreitä viettäviä( yleensä asiakkaat ilmoittavat toivomuksista ja asiakasmäärst etukäteen) porsaanleikkeet nopeasti sulavat mikrossa.ennen mikroa ravintoloissa sulateltiin hih! Pakasteet hiustenkuivaajalla
        ..ja iltayöstä portieerin kainalossa.
        Miiiaaauuu


    • hannu32

      Olenko pihalla? Minulla on mikrossa, joka on yli 25 vuotta vanha, sulatusteho. Tämä tarkoittaa että se lämmittää, vaikkapa lihan, siihen lämpöön, jossa sitä voi käsitellä kuten kaupan tiskistä ostettua lihaa, joka senkin pitää olla pari tuntia huoneen lämmössä.

      • Kiril

      • loistava
        Kiril kirjoitti:

        Mikrossa valmistettu ruoka on terveysriski. Ei kannata edes sulattaa mikrossa elintarvikkeita.
        Lisätietoja:

        http://www.netikka.net/hypnoosikeskus/mikro.htm

        esimerkki humpuukkimaakarin lähdekritiikistä!

        Väität vielä puhuvasi asiaa.

        Onko sinut itsesi hypnotisoitu huuhaata puhumaan? Vaikutat juuri sellaiselta manipuloitavalta hölmöltä, joka on suggestiolle altis.


      • hele
        loistava kirjoitti:

        esimerkki humpuukkimaakarin lähdekritiikistä!

        Väität vielä puhuvasi asiaa.

        Onko sinut itsesi hypnotisoitu huuhaata puhumaan? Vaikutat juuri sellaiselta manipuloitavalta hölmöltä, joka on suggestiolle altis.

        näinkin sivistyneessä maassa kuin suomi on,(tavallaan),niin on tutkittu varmasti niin hyvin kuin tiede antaa myöten,eli,kyllä tulisi täydellinen,virallinen kielto mikroruuista ja kenties jopa mikroaaltouuneista jos se olisi sen vaarallisempaa kuin mikään ruuanvalmistustapa tahansa tai ylipäätään ruoka-aineet.
        Tämä Kiril se vaan käy joka keskusteluun antamassa omansa oikeana pitämänsä vastauksen,mikä tietysti on näiden palstojen tarkoitus...
        Mutta turhanpäiväisen pelottelun ja muun sellaisen voisi jättää pois...


      • kieltenopettaja

        Mikro hävittää ruoasta kaikki hyödylliset mikrobit ja hivenaineet ja muuttaa ne sellaiseen muotoon jota elimistö ei pysty käyttämään samalla tavoin hyväksi kuin muulla tavalla valmistettua ruokaa. Se on rinnastettavissa siihen että esimerkiksi tiskattu steriili vesi on haitallista ellei suorastaan myrkyllistä.


      • Anonyymi
        kieltenopettaja kirjoitti:

        Mikro hävittää ruoasta kaikki hyödylliset mikrobit ja hivenaineet ja muuttaa ne sellaiseen muotoon jota elimistö ei pysty käyttämään samalla tavoin hyväksi kuin muulla tavalla valmistettua ruokaa. Se on rinnastettavissa siihen että esimerkiksi tiskattu steriili vesi on haitallista ellei suorastaan myrkyllistä.

        Tislattu. Tarkoitanet.no..huh


    • kokeiltuon

      En tiedä tieteellistä syytä mutta sulatan aina pakasteet kylmässä vedessä ja se toimii. Mikro sulattaa vain reunat ja keskeltä jäässä. Kokeile. Pakasta vaikka lenkki ja laita se kylmään veteen vaikkapa tiskialtaaseen , puolessa tunnissa on sula.

    • Anonyymi

      Pakastekasvikset jäisinä kiehuvaan veteen jos tekee keittoa, pizzat jäisinä uuniin jne. Yleensä ei kannata sulattaa ensin ollenkaan jos kuumennetaan, muut voi sulattaa jääkaapissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe