leivontaa ilman sàhkòvatkainta

miumau

asun vàliaikaisesti ulkomailla enkà kehtaisi ostaa sàhkòvatkainta kun se pitàisi sitten raahata suomeen... eihàn siità toki suurta vaivaa olisi, mutta roinaa on jo ennestàànkin niin paljon ettà osa on pakko jàttàà tànne.

siispà, keksiikò kukaan mitààn mità pystyn leipomaan ilman sàhkòvatkainta? muuta kuin letut ja pannukakku? mummo toki teki aina tortut kàsin, mutta tààllà kun ei myydà piimàà niin sekin vaihtoehto on pakko sulkea pois.

11

13749

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murmeli

      Voihan sitä kakkutaikinatkin tehdä käsin kun muna-sokerivaahdon vatkauskin onnistuu hienosti tavallisella vispilällä, vaatii toki vähän enemmän voimia mutta kunto kasvaa =)
      Pullataikinaakaan en itse koskaan edes tee mitenkään muuten kuin käsin, eli sekin onnistuu. Sähkövatkainhan on vain tavallisesta vispilästä tehty sähköinen muoto, eli kaikki mikä onnistuu sähkövatkaimella onnistuu myös tavallisella vispilällä.
      Leipomisen iloa =)

      • miumau

        niin no kyllà se kàvi mielessà ettà voisi poikaystàvàn houketella pullapalkalla sàhkòvatkaimeksi, eli siis vispilàn jatkeeksi, heh. mietin vain kauhistuneena ettà jos sàhkòvatkaimella pitàà vatkata etenkin kakkutaikinaa varten munia ja sokeria vartti niin kuinkakohan kauan menisi jos sità rupeaa vispilàllà tekemààn...


      • murmeli
        miumau kirjoitti:

        niin no kyllà se kàvi mielessà ettà voisi poikaystàvàn houketella pullapalkalla sàhkòvatkaimeksi, eli siis vispilàn jatkeeksi, heh. mietin vain kauhistuneena ettà jos sàhkòvatkaimella pitàà vatkata etenkin kakkutaikinaa varten munia ja sokeria vartti niin kuinkakohan kauan menisi jos sità rupeaa vispilàllà tekemààn...

        niin siis ei välttämättä yhtään kauempaa, jos vain jaksaa vatkata suht nopeasti. Itse olen monesti vatkannut käsin marenkia kun en ole parin valkuaisen takia viitsinyt sähkövatkainta ottaa. Haba kasvamaan! =)


      • Golden glow
        murmeli kirjoitti:

        niin siis ei välttämättä yhtään kauempaa, jos vain jaksaa vatkata suht nopeasti. Itse olen monesti vatkannut käsin marenkia kun en ole parin valkuaisen takia viitsinyt sähkövatkainta ottaa. Haba kasvamaan! =)

        Murokakkutaikinaanhan voi tehdä vaikka mitä. Pikkuleipiä ja erilaisia piirakoita, täytteeksi vain marjoja, hedelmiä, vanukasta, mitä vain. Taikinan voi tehdä ilman sähkövatkaintakin. Elikkäs 200g vehnäjauhoja pöydälle. Jauhokeon keskelle syvennys johon 100g pehmeää voita kuutioina, 50 g tomusokeria sekä 1 keltuainen. Sitten vaan työnnät lastalla jauhot reunoilta keskelle ja sekoitat aineet kevyesti. Voit tarttua sitten myös lastaan molemmin käsin ja nyppiä massan ryynimäiseksi. Sitten vaan käsin murskaat taikinan tasaiseksi ja alat leipoa. Kaulitset taikinan ja taputtelet esim. vuokaan ja siihen päälle mitä haluat. Murotaikinastahan tulee hyvät lusikkaleivätkin. Taputtelet taikinan pikkulusikan muottiin, paistat kullan ruskeiksi ja täytät esim. vadelmahillolla.
        Tulee hyvä taikina, kokeiltu on, koska ei itselläkään vatkainta...


    • ilman vatkainta

      Tässä laitan sinulle pari ohjetta tulemaan

      MOKKARUUDUT:
      n. 3 kahvikuppia sokeria
      n. 4½ " " vehnäjauhoja
      3 tl leivinjauhetta
      2-3 tl vanilijasokeria
      3 kananmunaa
      1½ kahvikuppia maitoa tai jotain muuta nestettä
      225g sulatettua rasvaa

      kaakaojauhetta maun mukaan, riippuu kuinka tumman pohjan haluat

      siis sekoita vain aineet kulhossa sekaisin ja kaadat seoksen leivinpaperin päälle uunipellille ja paistat n 200 asteessa

      KUORRUTUS
      6-8 rkl sulaa rasvaa
      6 rkl kahvia
      1 pkt tomusokeria riippuu tietenkin paketin koosta mutta kun sekoitat nuo aineet huomaat minkä verran menee sokeria , älä tee liian paksua seosta on vaikea levittää kakun pinnalle!
      Kuorutuksen pinnalle voit halutessasi ripotella kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta

      KAURALASTUT
      n. 2 dl kaurahiutaleita
      75 g sulaa rasvaa
      1½ dl sokeria
      1 muna
      1 rkl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      1 tl vaniliinisokeria

      sekoita aineet ja nostele kahdella teelusikalla leivinpaperin päälle pieniä nokkareita tarpeeksi kauas toisistaan, sillä kakut leviävät uunissa. PAISTA 175 ASTEESSA N, 10 MIN
      Jäähdytä kakut kaarevalla tai suoralla alustalla

      Toivottavasti jommasta kummasta ohjeesta on sinulle apua leipomiseen :)

      • miumau

        mahtavaa! taidankin heti illalla kokeilla tuota mokkaruutujen ohjetta... aah, voin jo tuntea nenässäni sen ihanan leivonnan tuoksun... :)


      • Charade.the.real.one
        miumau kirjoitti:

        mahtavaa! taidankin heti illalla kokeilla tuota mokkaruutujen ohjetta... aah, voin jo tuntea nenässäni sen ihanan leivonnan tuoksun... :)

        Tässä ohjeessa kaikki ainekset vain sekoitetaan hyvin keskenään.

        3 kkp piimää
        2 kkp sokeria
        4 kkp jauhoja
        2 tl ruokasoodaa
        1 kkp sulatettua voita
        (1 muna)

        Sitten päälle voi ripotella mustikoita/puolukoita tms tai vaikka omenalohkoja ja kanelia. Tulee pellillinen.

        20-30 min 200 astetta.


    • eppulainen

      5dl vehnäjauhoja
      4dl sokeria
      1tl leivinjauhetta
      1tl soodaa
      1tl suolaa
      1tl vanilliinisokeria

      2munaa
      2dl maitoa
      150g sulaa margariinia

      sekoita ensin kuivat,sitten nesteet ja sekoita tasaiseksi. kuivakakkuvuokaan ja paista 175 astetta n 1 tunti .

      • eppulainen

        taikinaan tulee myös 1dl kaakaojauhoa( van houten) tai kaakaojuomaa 2dl.


    • 9rt09y5uihyg
    • as-simple-as-that

      Tässä kahvikakun ohje, appelsiininmakuinen! On hyvää. Kuuluu ollakin vähän "kostea" ja mehukas. Tämän voi tarjota huoneenlämpöisenä, tai sitten jääkaappikylmänä. Kakkua voi myös pakastaa ja se maistuu hyvältä pakastimestakin otettuna.

      Vatkainta et tarvitse, aineet vain sekoitetaan. Muutenkin neuvoisin, että EI kannata alkaa esim. sokerikakkutaikinaa vatkata käsin. Toki joo, jos olet joku käsivoimien ihme, mutta normaalisti käsivispilällä ei saa murto-osaksikaan sellaista muna-sokerivaahtoa aikaiseksi kuin sähkövatkaimella. Ja sokerikakun kuohkeuden onnistumisen mitta on juuri se, että taikinan pitää olla hyvin vatkattua. Itse vatkaan sähkövatkaimellakin sitä jo 10 minuuttia tai yli, joten voi vaan arvailla kuinka paljon töitä saisi tehdä käsipelillä. ;)

      Tämä appelsiinikakun resepti on Kyökkipiika Katin blogista, kiitokset sinne, on kokeiltu ja hyväksi havaittu. ;)

      APPELSIINIKAKKU
      5 dl vehnäjauhoja
      3 dl sokeria
      1 tl soodaa
      1 tl vaniljasokeria
      3 dl appelsiinijogurttia
      2 munaa
      200 g sulaa margariinia
      1:n appelsiinin raastettu kuori
      Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä - testaa tikulla.

      Seuraavan omppupiirakan ohjeen on luonut kirjojakin leivonnasta kirjoittanut Kaarina Roininen. Tämä on TODELLA easy tehdä ja MAUKAS - niittää aina meillä vieraiden kiitokset!! Kannattaa kokeilla, etkä taaskaan tarvitse vatkainta! Pohjan piimää ei kannata säikähtää, se ei maistu valmiissa piirakassa ollenkaan, vaan pohja on raikas ja makea!

      HELPPO OMENAPIIRAKKA (Kirjasta "Kaarinan parhaat leivonnaiset")
      Ainekset:

      1 muna
      1 dl sokeria
      1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai voita
      1 dl piimää
      2 dl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      ½ tl hienonnettua kardemummaa

      Täyte:

      4-5 hapahkoa omenaa
      1-2 rkl vaaleaa siirappia
      1 rkl sokeria
      kanelia

      1. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
      2. Sekoita muna ja sokeri esimerkiksi puuhaarukalla.
      3. Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
      4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
      5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25-27cm).
      6. Lado päälle omenalohkot aloittaen vuoan reunasta keskustaa kohden.
      7. Valuta siirappi ohuena nauhana omenien päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia.
      8. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.
      9. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedätkö mihin

      Ominaisuuksiin rakastuin sinussa?
      Ikävä
      74
      4266
    2. Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti

      Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans
      Maailman menoa
      90
      3978
    3. Surullista

      Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa
      Ikävä
      57
      2478
    4. Muuttunut käytös

      Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?
      Ikävä
      67
      2347
    5. Väkeä oli liikkeellä

      Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik
      Ähtäri
      41
      2044
    6. 124
      1946
    7. Oliko kiihkeä

      ensimmäinen yö?
      Ikävä
      49
      1929
    8. Kummallista

      Oletteko koskaan ihastuneet ihmiseen, joka ei ulkonäöltään vastaa ollenkaan ihannettanne?
      Sinkut
      54
      1688
    9. Miltä meidän

      Riidat näyttäisi ja mistä niitä voisi tulla?
      Ikävä
      56
      1682
    10. Ikävä Jii.

      Toivotko vielä näkemistä?
      Ikävä
      66
      1592
    Aihe