Autokouluun vaativammaksi!

Lapsi...

...Tekninen laite että sitä osattaisiin käyttää oikein! Auto on liian suuri vapaus ja todella vaarallinen laite väärissä käsissä, näettehän liikenteessä kuinka hakusessa liian monilla on autolla ajaminen, perus taidot puuttuu kokonaan syystä tai toisesta!

Olisiko ratkaisu siihen se että inssiajo olisi huommattavasti vaativampi kuin mitä se nykyään on?
Eihän sun tarvitse muuta osata kuin että auto pysyy tiellä ja saat liikkeelle ja saat pysähtymään! Sitten oot valmis "tappaja" liikenteeseen ja opit siellä sitten miten muut reikäpäät ajaa ja teet niin kuin hekin, eli täysin päin persettä.

Inssiajo olisi niin vaativa että tosiaan katsottaisiin osaako ajaa vaiko eikö osaa!!! Jos ei osaa voit jatkaa autokoulussa ajotunteja lisää ja liikennesääntöoppiakin jos nekin on hakusessa. Inssiajossa todella testattaisiin hyvin pitkälle eri tilanteita läpi liikenteessä että sujuukone vai ei, jos sujuu olet valmis liikenteeseen tai ainakin valmiimpi mitä nykyään on moni.

Ikävä puoli tuossa on se että monella pienituloisella voisi jäädä se kortti hankkimatta, kun ajotunteja tulisi niin paljon. VAI? Mutta ehkä se on se pieni paha kuitenkin ja hyvä puoli taas siinä että jos se jopa karsisi kaikkein onnettomimpia pois liikenteestä niin jopa saisi aikaan sen että autojakin olisi vähemmän liikenteessä! Vau...

Sanktioita liikennerikkomuksistakin voisi laittaa tuohon suuntaan että autokouluun passitettaisiin ottamaan ajotunteja :) ja ehkä jopa ajamaan inssiajo uusiksi. JOs niitä ei tekisi niin lankeaisia sitten kova tuomio rahallisesti tai muulla tavalla jos jäät kiinni edelleen ajamisesta ilman että noudatit määräyksiä käydä lisää autokoulua jne.

Ei kaikkea voi karsia ja kontroloida mutta olisi tälläisessä järkeä? Edes jollakin lailla soveltaen vaikka että se tarkemmin syynätty inssiajo tulisi vasta sitten jos teet rikkeitä liikenteessä.

5

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeaa..

      Muutin otsikko hieman ja väärin kirjotettu sekin..
      Samma på Finska...

      Autokoulu vaativemmaksi:

      Kun auto on liian ...tekninen laite että sitä osattaisiin käyttää oikein. Auto on liian suuri vapaus ja todella vaarallinen laite väärissä käsissä, näettehän liikenteessä kuinka hakusessa liian monilla on autolla ajaminen, perus taidot puuttuu kokonaan syystä tai toisesta!

      Olisiko ratkaisu siihen se että inssiajo olisi huommattavasti vaativampi kuin mitä se nykyään on?
      Eihän sun tarvitse muuta osata kuin että auto pysyy tiellä ja saat liikkeelle ja saat pysähtymään! Sitten oot valmis "tappaja" liikenteeseen ja opit siellä sitten miten muut reikäpäät ajaa ja teet niin kuin hekin, eli täysin päin persettä.

      Inssiajo olisi niin vaativa että tosiaan katsottaisiin osaako ajaa vaiko eikö osaa!!! Jos ei osaa voit jatkaa autokoulussa ajotunteja lisää ja liikennesääntöoppiakin jos nekin on hakusessa. Inssiajossa todella testattaisiin hyvin pitkälle eri tilanteita läpi liikenteessä että sujuukone vai ei, jos sujuu olet valmis liikenteeseen tai ainakin valmiimpi mitä nykyään on monet.

      Ikävä puoli tuossa on se että monella pienituloisella voisi jäädä se ajokortti hankkimatta, kun ajotunteja tulisi niin paljon. VAI? Mutta ehkä se on se pieni paha kuitenkin ja hyvä puoli taas siinä on se että jos se jopa karsisi kaikkein onnettomimpia pois liikenteestä! Vau... Vois jopa vähentää ruuhkaa.

      Sanktioita liikennerikkomuksistakin voisi laittaa tuohon suuntaan että autokouluun passitettaisiin ottamaan ajotunteja :) ja ehkä jopa ajamaan inssiajo uusiksi. JOs niitä ei tekisi niin lankeaisia sitten kova tuomio rahallisesti tai muulla tavalla jos jäät kiinni edelleen ajamisesta ilman että noudatit määräyksiä käydä lisää autokoulua jne.

      Ei kaikkea voi karsia ja kontroloida mutta olisiko tälläisessä järkeä? Edes jollakin lailla soveltaen vaikka että se tarkemmin syynätty inssiajo tulisi vasta sitten jos teet rikkeitä liikenteessä.

    • niin hyvin pian loppuisi leipä kaupasta, ku kortteja on vaan rikkaitten perheitten lapsilla.
      Jos kortti ois ollu vähän kalliimpi, ni ois ehkä jääny ajamatta, samalla minulla ei olisi mm taksiliitettä, kuormaauto korttii, eikä bussikorttii, tuskin löytyis paljoa muitakaan, jotka olis valmiita maksamaan ittensä kipeeksi siitä että tekee nälkäpalkalla työtä. Tästä seuraisi kuljetus alojen todella kova hintojen nousu, että saadaan kuskeja. Näinollen mitä pitäisit siitä, että litra maitoo maksaa 4€,
      leipäpaketti 5€, ja voi 3,5€
      ja vain sen takia että saadaan tarpeeksi kova palkka kuskeille, tai siis kiinnostusta alaan, jotta saadaan uusia kuskeja.

      enpä usko että tuo toimisi.

      • Lapsi..

        Jos ammatikseen ajava saisikin takaisin ajoharjoitteluun menneet rahat, se soveltaen tuota ehdotusta.. Pitäisi olla sitten jossakin ajo ammatissa ainakin pari vuotta. AJokortti ei tulisi sen kalliimmaksi mitä se nykyäänkään on jos ei vaikka saisi vieläkin enemmän alennusta normaalistakin hinnasta jos ammattiajoa tekee työkseen, pientä porkkanaa siis.


    • minä vaan

      Olet mielestäni oikeilla jäljillä. Tosin kyllä nuorison nyt (ja silloin 20v sitten kun kortin sain) osaa ihan kohtuullisesti autolla ajaa.
      Kyllä kaiket illat autossa viettävä nuori paremmin autonsa hallitsee kuin silloin tällöin miehensä ryyppykuskina oleva täti.

      Näyttämisen tarve ja liikennetaidot (yhteistoiminta ja joustavuus) vaan on aina se ongelma. No ne on kyllä ongelma vanhemmillakin.

      Parasta olisi jos 3v välein olisi pakollinen kirjallinen koe ja 6v välein ajonäyte.

      Sitten, liikennerikkomuksesta riippuen joko sopiva tuntimäärä autokoulussa tai koko koulu uudelleen.

      Ajotutkintoon pitäisi lisätä psykologinen testi aivan kuin pyssy-yhtiöllä AUK/RUK tai kuten työelämässä vähänkin enemmän koulutusta vaativiin tehtäviin.

      Poliisien taas olisi syytä nykyistä enemmänkin keskittyä ajotyyliin kuin nopeuksiin sinällään. Poukkoilu ja paljon muusta liikenteestä poikkeava ajotapa (kohnotus tai tukkiminen) pitäisi kitkeä pois.

      • ohjaus kun.

        Autokoulu tuskin soveltuu tai edes haluaa rangaistusorganisaatioksi..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe