Ostin kauppahallista Suomi-makkaraa. Onko tämä tuotemerkki vai makkaratyyppi? Mistä nimi? Kuulostaa vanhanaikaiselta. Makkara itsessään on kuin pitempään kuoreen pakattua grillimakkaraa.
Suomi makkara
31
8652
Vastaukset
- epe
Suomimakkara saa punertavan tumman värin sian verestä. Sitä valmistaa sillä nimellä ainakin Tapola ja Hakala. Myös paistimakkaran nimellä olevat lenkit/makkarat ovat yleensä samaa tavaraa. Valmistetaan yleensä sianlihasta. Kuka tahansa voi laittaa oman makkaransa nimeksi Suomimakkara -> sanaa ei ole rekisteröity
- sikspäk
hyvää oli ja olen ostanut useita kertoja myöhemminkin! Kotikaupunkini kauppahalli tarjoaa ainakin kolmen tuottajan suomimakkaraa ja kaikkia yhdistää punertava väri ja jotenkin arkaainen koostumus! Korpelan tuotetta taitaa olla se mitä ostan, tosin nyt ei ole kaapissa niin ei voi tarkistaa.
- Anonyymi
Ei pelkästään sianlihasta
- Anonyymi
Onko se Suomimakkara sitä hampin makkaraa.
Hienosto rouva osti lihakaupasta "hampinmakkaraa koiralle"
Duunari osti " hampille koiranmakkaraa" - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko se Suomimakkara sitä hampin makkaraa.
Hienosto rouva osti lihakaupasta "hampinmakkaraa koiralle"
Duunari osti " hampille koiranmakkaraa"Hampparin väärää tai kissanmakkaraa.
Suomi makkara erituote
- Seekkuritas
Ullan grilli Tampereen tammelantorilla tarjoaa parhaat satsit ko. makkuria. Takavuosina kävin siellä useampaan otteeseen aamu-öisin ostamassa höyrytettyä suomimagaraa. Ullan mainiolla sinapilla toki. Tilaus hoitui siten, notta pistä nyt vaikka 1,50 eurolla slerbaa. Käteen tuli yleensä vaihteleva, mutta aina riittoisa satsi makkaraa.
Erityisellä lämmöllä muistan, kuinka ko. Ulla itse kurkisteli useampaankin kertaan grillin luukusta, että sulla on taas tuo koira mukana. Ja lykkäsi mukaan ilmaiseksi muutaman kilon paketin "höyryssä haljennutta" makkaraa koiralle.
Hieno makkara, hieno grilli ja varsinkin sen omistaja. Myös edesmennyt koira kiittää.- slerbaslarba
Slerbasta tuli mieleen vanha Aurinkomatkojen mainos, jossa synkeässä, marraskuisessa yössä asiakas on grillillä ja myyjä kysyy:"..tuleeko tämä munalla?" johon asiakas vastaa: .."eikun ihan rahalla!" ja paskaiset naurut päälle.
- Mane
kuinka höyrymakkaraa voi tehdä itse ?
- suomipoikamme
Jos sinulla on höyrykattlila, niin sillä tulee helpoiten. Kattilan pohjalle vettä ja makkarat höyrykoriin ja hella kuumaksi. Jotkut pistävät veden joukkoon vielä muutaman pippurin, mutta antaneeko tuo nyt sitten makua siihen makkaraan?
- etsilleenkinonnistuu
suomipoikamme kirjoitti:
Jos sinulla on höyrykattlila, niin sillä tulee helpoiten. Kattilan pohjalle vettä ja makkarat höyrykoriin ja hella kuumaksi. Jotkut pistävät veden joukkoon vielä muutaman pippurin, mutta antaneeko tuo nyt sitten makua siihen makkaraan?
Nouseehan ne mausteiden tuoksut ja aromit höyryn myötä makkaran pinnalle. Veteen voi laittaa myös muita mausteita ihan oman maun mukaan esim. inkivääriä, valkosipulia, timjamia ja niin edelleen.
Jos ei ole höyrykattilaa niin aina voi käyttää myös metallista siivilää. Kattilan pohjalle muutama desi vettä, makkarat siivilään ja siivilä kattilan yläosaan reunojen varaan ja kansi päälle. Jos ei ole sopivaa kantta niin aina voi käyttää joko lautasta, foliota tai leivinpaperia peitteeksi.
- S.A.
Hakalan suomimakkaran osto loppui NYT! Parasta ennen 21.2-ja 17.2 haisee ketunsyötille!
Syöttäkää vanhoista tarpeista tehdyt makkaranne muille.
JA sana kiertää!!!!!! - ex nakkimestari
ennen nimi oli hampparin lenkki joka sopi 60 luvulla kaikkien saunamakkaraksi halvat raaka aineet , mutta helvetin hyvää ei sitä kunnollista saa enää mistään , verestä vielä että kuin moni jehovan todistaja tietää syöneensä verta ,ainenkin ryynäri , suomi , hevos japaistimakkaraan kytetään joko verta tai veri plsmaa jauhelihaa tuskin enää uskalletaan värjätä verellä .-
- nyt meni
ex-makkaramestarilla sekasin paistin- ja suomimakkara.
- ex nakkimestari
mikä meni sekaisin?
- ex maku
Nykyään ei suomalaisissa lenkkimakkaroissa ole makua kun niissä ei käytetä sisäelimiä niinkuin ennen. Takavuosina velj. Heinosen Suomi-makkara oli todella makkaraa. Nykyiset lenkit ovat ##### varsinkin HK:n sininen. Yäk!
- saunassa syntynyt
Tampereen lihajalosteen lenkki tai savupoikienlenkki jota saa jopa pohjois suomesta , pyökkisavustettu , kylmänäkin aika herkku !
- Anonyymi
Veit jalat suustani. Heinosen suomi oli sitä oikeaa koska mukana oli sisäelintä. Vahinko että sellaista ei saa enää mistään kun liike lopetti Lahdessa jo kauan sitten.
- Anonyymi
Juuri Hakalan Suomimakkarassa käytetään sisäelimiä. Raaka-aineet ovat oikeansuuntaiset, mutta kuori on turhan paksu ja sitkeä, ja aivan liikaa vettä makkaramassassa. = Keitettäessä, tai höyrytettäessä makkara menee aivan lötköksi. Ei hyvä.
- Suomenmieli
Usean eri valmistajan suomi-makkaraa olen syönyt, eikä yhdessäkään ole käytetty valmistukseen verta. (Saattaa jossakin olla). Toiset käyttää munuaista ja sydäntä, mutta ainoa yhteinen aineosa on naudanliha, enempi tai vähempi. Ison lihatalon tuotteessa lihaa 6%, vähän pienemmän 37%, hinta sama.
- Suomenmieli
ps.tuossa lopussa sellanen virhe, että lihaprosentit on ryynäreistä,onneksi!
- suomimakkarassa
mitään ohraryynijä ole vaan sisäelimiä nautaa sikaa jauhoja suola ja mausteet.
- vorsasta
Rokkasella oli hyvät makkarat :)
- PonuPate
Hakaniemen hallista aikoinaan tuli haettua hampparinkäyrää
duunievääksi.Hjyvaa oli. - Anonyymi
Hakalan suomimakkara oli ennen todella hyvää. Puruvastusta ja makua löytyi. Eikä ainakaan tuolloin ollut kiisteltyä E621 natriumglutamaattia. Nyt makkaran koostumusta on muutettu lotköksi, eli ilmeisen runsaasti makkaramassaan lisätty vesi muuttaa sen tusinamakkaran kaltaiseksi löysäksi mössöksi.
- Anonyymi
Se onnyt hyvää, toki joskus yli kypsää. mutta vaikea on vaan löytää enää mistään
- Anonyymi
Just äsken ostettiin K kupasta heitin " Suomi -Makkaraa " hyi vittu mitä paskasoosia olis syöny. Saatanan vetistä lientä tuli puolet makkarasta ja syö sitä sitte. Pysykää kaukana !
- Anonyymi
Kivikylän Juhlasuomi on hyvää.
- Anonyymi
Hakalan Suomimakkara on ihan hirveää. En ymmärrä, miten sellainen mauton ja vetinen tekele voi maksaa yli 6 € paketti! Kerran ostin, mutta en toista kertaa.
- Anonyymi
Hinta on todella korkea laatuun nähden, eli on ylihintainen. Ei ihme, että kyseinen makkara on vain muutamien ruokakauppojen valikoimissa.
Soylent green!
- Anonyymi
Se oli metsästäjän ja monen luonnossaliikkuvan suosikki makkara 1990- 2000 +. Mutta sitten maku muuttui??kuivemmaksi, Miksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6098072Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3423080Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4052176- 1281337
- 311303
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl51219Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1081128- 911073
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h651055- 46923