tofusta

Heta

Olisin kiitollinen jos voisitte kertoa hyviä reseptejä joihin on käytetty tofua.

onko tavallisissa kaupoissa muita kuin sitä tofua missä on se aurinko?

23

9838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anelma

      Käyppä katsomassa sivulla www.soya.fi
      Siellä on tofu-ohjeita.
      Voit tilata sieltä myös ilmaisen resepti vihkosen.

      • Heta

        ..käynyt noilla sivoilla ja myös tilannut tuon kyseisen lehtisen..kiitos kuitenkin tiedosta

        kaipaisin teidän omia hyviä,ihania,maukkaita,suuremmoisia ohjeitanne.
        sellaisia teidän itse kehittäneitänne ja hyväksi toteamia.

        kiitos jo etukäteen kaikille=)


      • auflauf
        Heta kirjoitti:

        ..käynyt noilla sivoilla ja myös tilannut tuon kyseisen lehtisen..kiitos kuitenkin tiedosta

        kaipaisin teidän omia hyviä,ihania,maukkaita,suuremmoisia ohjeitanne.
        sellaisia teidän itse kehittäneitänne ja hyväksi toteamia.

        kiitos jo etukäteen kaikille=)

        Kopioin tähän omasta keittokirjastani kaikki tähänasti kokeilemani Tofu reseptit.

        TOFURUOKIA TOFUSTA JA SOIJASTA

        Tofu yllättää. Perustofu ei maistu juuri miltään, mutta maustaen mainiolta.
        Soijakastike ja sitruunainen öljykylpy (1:2) ovat helppoja ja käyttökelpoisia marinadeja.
        Marinoituna tofu on yksinäänkin maukasta syötävää.
        Maustamaton soijajuusto mukautuu muihin makuihin pataruuissa, salaateissa ja keitoissa. Kreikkalaiseen salaattiin, jossa on mm. oliiveja, tofukuutioita voi käyttää fetan tavoin.
        Pehmeää tofua voi soseuttaa tehosekoittimessa ja valmistaa levitteiksi tai jälkiruuiksi. Leipätahnan mausteiksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, persilja, mustapippuri ja yrttisuola.
        TOFUPIHVIT

        500 g tofua
        1 dl korppujauhoja
        2 rkl soijakastiketta
        ½ hienoksihakattua sipulia
        1 lehtisellerinvarsi
        ½ punainen paprika
        pippuria, timjamia

        1.Vihannekset pilkotaan pieniksi, ja paistetaan öljyssä kunnes ovat pehmenneet.
        2.Tofu murennetaan haarukalla ja joukkoon lisätään korppujauhot, soijakastike, mausteet.
        3.Viimeksi lisätään vihannekset.
        4. Taikinasta muovataan n. 3 cm paksuja pihvejä (voit kieritellä ne vielä korppujauhossa).
        5. Paistetaan kunnes ovat ruskeita.

        TOFU PIKAPASTA

        Vihanneksia
        Tummaa pastaa
        Tofua
        Öljyä
        Currya, mustapippuria, yrttisuolaa

        Jos on kiire laittaa täyttävää ruokaa, voi toisinaan turvautua tähän yksinkertaiseen reseptiin. Keitä tummaa pastaa (spagetti tai makaroni käyvät molemmat hyvin) suolalla maustetussa vedessä. Lisää pieneksi pilkottu tofu ja vihanneksia, joita kulloinkin sattuu olemaan tarjolla - esimerkiksi purjoa, tomaattia ja sipulia. Kypsennä. Kaada ylimääräinen neste pois, lisää tilkka öljyä ja mausteet sekä anna muhia. Aterian voi popsia riisikulhosta syömäpuikoilla tai laittaa rasiaan ja ottaa evääksi matkalle.

        TOFU CURRYPIHVIT

        1 pkt tofua (250 g)
        currya
        öljyä
        soijakastiketta
        1.   Leikkaa juusto pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi pihviksi.
        2.   Mausta pinta molemminpuolin currylla, ja paista pihvit kullankeltaisiksi öljyssä
        3.   Tarjoa soijakastikkeen ja salaatin kera.

        TOFUVIHANNESKEITTO

        1 l kanalientä
        ½ pkt tofua (125 g)
        100 g pakastemaissia
        100 g pakasteherneitä
        1 suikaloitu porkkana
        purjorenkaita
        1.   Leikkaa tofu kuutioiksi
        2.   Kuumenna kanaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen tofukuutiot, maissit, herneet, porkkanasuikaleet ja purjorenkaat.
        3.   Kiehauta ja tarjoa heti.
        Vihjepieni: Voit lisätä keittoon muutaman katkaravun. Soijakastike sopii lisämausteeksi.

        LÄMMIN TOFUSALAATTI

        Lämmin tofusalaatti
        (4 annosta)

        1 rs (270 g) maustamatonta tofua
        n. 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
        3-4 porkkanaa
        1 purjo
        1 keltainen paprika
        1 (n. 300 g) pieni kesäkurpitsa
        1/2 tlk (à200g)aurinkokuivattuja tomaatteja
        1 rkl oliiviöljyä
        1 tl inkivääriä
        1-2 rkl juoksevaa hunajaa
        1 ps (2 kpl) Rico pikkusalaattia
        kirveliä tai persiljaa, myös muut salaatit käyvät

        Kuutioi tofu ja sekoita kuutiot ranskalaisen salaatinkastikkeen joukkoon maustumaan vähintään tunniksi. Leikkaa kuoritut porkkanat erittäin ohuiksi viipaleiksi, suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna halkaistu huuhdottu purjo. Kiehauta paistokasarissa öljyssä porkkanaviipaleet ja hienonnettu purjo ja anna hautua kannen alla runsaat 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle sen jälkeen kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Mausta seos ja anna vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia. Kypsyys on tietenkin makuasia. Sekoita vihannesten joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa marinoidut tofukuutiot kastikkeineen sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Irrota pikkusalaattien lehdet ja levitä laakealle vadille. Kaada lehtien päälle kuuma tofu-vihannesseos. Koristele kirvelin lehdillä. Tarjoa heti esim. patongin kanssa. Vihje: Tämän lämpimän vihannessalaatin voit tehdä samaan tapaan ilman tofua esim. fetajuustokuutioista.


      • Heta
        auflauf kirjoitti:

        Kopioin tähän omasta keittokirjastani kaikki tähänasti kokeilemani Tofu reseptit.

        TOFURUOKIA TOFUSTA JA SOIJASTA

        Tofu yllättää. Perustofu ei maistu juuri miltään, mutta maustaen mainiolta.
        Soijakastike ja sitruunainen öljykylpy (1:2) ovat helppoja ja käyttökelpoisia marinadeja.
        Marinoituna tofu on yksinäänkin maukasta syötävää.
        Maustamaton soijajuusto mukautuu muihin makuihin pataruuissa, salaateissa ja keitoissa. Kreikkalaiseen salaattiin, jossa on mm. oliiveja, tofukuutioita voi käyttää fetan tavoin.
        Pehmeää tofua voi soseuttaa tehosekoittimessa ja valmistaa levitteiksi tai jälkiruuiksi. Leipätahnan mausteiksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, persilja, mustapippuri ja yrttisuola.
        TOFUPIHVIT

        500 g tofua
        1 dl korppujauhoja
        2 rkl soijakastiketta
        ½ hienoksihakattua sipulia
        1 lehtisellerinvarsi
        ½ punainen paprika
        pippuria, timjamia

        1.Vihannekset pilkotaan pieniksi, ja paistetaan öljyssä kunnes ovat pehmenneet.
        2.Tofu murennetaan haarukalla ja joukkoon lisätään korppujauhot, soijakastike, mausteet.
        3.Viimeksi lisätään vihannekset.
        4. Taikinasta muovataan n. 3 cm paksuja pihvejä (voit kieritellä ne vielä korppujauhossa).
        5. Paistetaan kunnes ovat ruskeita.

        TOFU PIKAPASTA

        Vihanneksia
        Tummaa pastaa
        Tofua
        Öljyä
        Currya, mustapippuria, yrttisuolaa

        Jos on kiire laittaa täyttävää ruokaa, voi toisinaan turvautua tähän yksinkertaiseen reseptiin. Keitä tummaa pastaa (spagetti tai makaroni käyvät molemmat hyvin) suolalla maustetussa vedessä. Lisää pieneksi pilkottu tofu ja vihanneksia, joita kulloinkin sattuu olemaan tarjolla - esimerkiksi purjoa, tomaattia ja sipulia. Kypsennä. Kaada ylimääräinen neste pois, lisää tilkka öljyä ja mausteet sekä anna muhia. Aterian voi popsia riisikulhosta syömäpuikoilla tai laittaa rasiaan ja ottaa evääksi matkalle.

        TOFU CURRYPIHVIT

        1 pkt tofua (250 g)
        currya
        öljyä
        soijakastiketta
        1.   Leikkaa juusto pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi pihviksi.
        2.   Mausta pinta molemminpuolin currylla, ja paista pihvit kullankeltaisiksi öljyssä
        3.   Tarjoa soijakastikkeen ja salaatin kera.

        TOFUVIHANNESKEITTO

        1 l kanalientä
        ½ pkt tofua (125 g)
        100 g pakastemaissia
        100 g pakasteherneitä
        1 suikaloitu porkkana
        purjorenkaita
        1.   Leikkaa tofu kuutioiksi
        2.   Kuumenna kanaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen tofukuutiot, maissit, herneet, porkkanasuikaleet ja purjorenkaat.
        3.   Kiehauta ja tarjoa heti.
        Vihjepieni: Voit lisätä keittoon muutaman katkaravun. Soijakastike sopii lisämausteeksi.

        LÄMMIN TOFUSALAATTI

        Lämmin tofusalaatti
        (4 annosta)

        1 rs (270 g) maustamatonta tofua
        n. 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
        3-4 porkkanaa
        1 purjo
        1 keltainen paprika
        1 (n. 300 g) pieni kesäkurpitsa
        1/2 tlk (à200g)aurinkokuivattuja tomaatteja
        1 rkl oliiviöljyä
        1 tl inkivääriä
        1-2 rkl juoksevaa hunajaa
        1 ps (2 kpl) Rico pikkusalaattia
        kirveliä tai persiljaa, myös muut salaatit käyvät

        Kuutioi tofu ja sekoita kuutiot ranskalaisen salaatinkastikkeen joukkoon maustumaan vähintään tunniksi. Leikkaa kuoritut porkkanat erittäin ohuiksi viipaleiksi, suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna halkaistu huuhdottu purjo. Kiehauta paistokasarissa öljyssä porkkanaviipaleet ja hienonnettu purjo ja anna hautua kannen alla runsaat 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle sen jälkeen kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Mausta seos ja anna vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia. Kypsyys on tietenkin makuasia. Sekoita vihannesten joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa marinoidut tofukuutiot kastikkeineen sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Irrota pikkusalaattien lehdet ja levitä laakealle vadille. Kaada lehtien päälle kuuma tofu-vihannesseos. Koristele kirvelin lehdillä. Tarjoa heti esim. patongin kanssa. Vihje: Tämän lämpimän vihannessalaatin voit tehdä samaan tapaan ilman tofua esim. fetajuustokuutioista.

        kiitos sinulle ohjeista.täytyy kokeilla=)


      • Uusi Vege
        Heta kirjoitti:

        kiitos sinulle ohjeista.täytyy kokeilla=)

        Nyt tuli nämä tarpeeseen, ku pitää sianliha jollain korvata.


      • Satkymppi
        Uusi Vege kirjoitti:

        Nyt tuli nämä tarpeeseen, ku pitää sianliha jollain korvata.

        Nyt saa näköjään Soyalta tilata taas ilmasia reseptivihkoja ja uus tofumakuki ilmestynyt. Onko kukaan maistanut vielä tota hempnuttia?


      • ...........
        Satkymppi kirjoitti:

        Nyt saa näköjään Soyalta tilata taas ilmasia reseptivihkoja ja uus tofumakuki ilmestynyt. Onko kukaan maistanut vielä tota hempnuttia?

        Miten ne kehtaa pyytää tofusta tuollaisia hintoja, kysehän on pääasiassa pohjimmiltaan halvasta rehukasvista.

        Ei kai tofun valmistus soijapavuista noin monimutkainen ja kallis prosessi ole.

        Ite ostan tofuni etnokaupasta.

        Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä.


      • ++++
        ........... kirjoitti:

        Miten ne kehtaa pyytää tofusta tuollaisia hintoja, kysehän on pääasiassa pohjimmiltaan halvasta rehukasvista.

        Ei kai tofun valmistus soijapavuista noin monimutkainen ja kallis prosessi ole.

        Ite ostan tofuni etnokaupasta.

        Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä.

        Lukeeko niissä etnokauppojen tuotteissa mistä ne on peräisin? En oo ite koskaan käynyt niissä.


      • 26
        ++++ kirjoitti:

        Lukeeko niissä etnokauppojen tuotteissa mistä ne on peräisin? En oo ite koskaan käynyt niissä.

        Kerrohan, miten tiedät, missä papu on etnokaupoan tuotteessa kasvanut. Ei ole vielä pistänyt silmääni kuin mahdollinen tuotantomaa tai maahantuojan nimi, ei tuottajaa eikä tuotantomaata.

        Elänet utuisissa harhaluuloissa.


      • Veganix
        auflauf kirjoitti:

        Kopioin tähän omasta keittokirjastani kaikki tähänasti kokeilemani Tofu reseptit.

        TOFURUOKIA TOFUSTA JA SOIJASTA

        Tofu yllättää. Perustofu ei maistu juuri miltään, mutta maustaen mainiolta.
        Soijakastike ja sitruunainen öljykylpy (1:2) ovat helppoja ja käyttökelpoisia marinadeja.
        Marinoituna tofu on yksinäänkin maukasta syötävää.
        Maustamaton soijajuusto mukautuu muihin makuihin pataruuissa, salaateissa ja keitoissa. Kreikkalaiseen salaattiin, jossa on mm. oliiveja, tofukuutioita voi käyttää fetan tavoin.
        Pehmeää tofua voi soseuttaa tehosekoittimessa ja valmistaa levitteiksi tai jälkiruuiksi. Leipätahnan mausteiksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, persilja, mustapippuri ja yrttisuola.
        TOFUPIHVIT

        500 g tofua
        1 dl korppujauhoja
        2 rkl soijakastiketta
        ½ hienoksihakattua sipulia
        1 lehtisellerinvarsi
        ½ punainen paprika
        pippuria, timjamia

        1.Vihannekset pilkotaan pieniksi, ja paistetaan öljyssä kunnes ovat pehmenneet.
        2.Tofu murennetaan haarukalla ja joukkoon lisätään korppujauhot, soijakastike, mausteet.
        3.Viimeksi lisätään vihannekset.
        4. Taikinasta muovataan n. 3 cm paksuja pihvejä (voit kieritellä ne vielä korppujauhossa).
        5. Paistetaan kunnes ovat ruskeita.

        TOFU PIKAPASTA

        Vihanneksia
        Tummaa pastaa
        Tofua
        Öljyä
        Currya, mustapippuria, yrttisuolaa

        Jos on kiire laittaa täyttävää ruokaa, voi toisinaan turvautua tähän yksinkertaiseen reseptiin. Keitä tummaa pastaa (spagetti tai makaroni käyvät molemmat hyvin) suolalla maustetussa vedessä. Lisää pieneksi pilkottu tofu ja vihanneksia, joita kulloinkin sattuu olemaan tarjolla - esimerkiksi purjoa, tomaattia ja sipulia. Kypsennä. Kaada ylimääräinen neste pois, lisää tilkka öljyä ja mausteet sekä anna muhia. Aterian voi popsia riisikulhosta syömäpuikoilla tai laittaa rasiaan ja ottaa evääksi matkalle.

        TOFU CURRYPIHVIT

        1 pkt tofua (250 g)
        currya
        öljyä
        soijakastiketta
        1.   Leikkaa juusto pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi pihviksi.
        2.   Mausta pinta molemminpuolin currylla, ja paista pihvit kullankeltaisiksi öljyssä
        3.   Tarjoa soijakastikkeen ja salaatin kera.

        TOFUVIHANNESKEITTO

        1 l kanalientä
        ½ pkt tofua (125 g)
        100 g pakastemaissia
        100 g pakasteherneitä
        1 suikaloitu porkkana
        purjorenkaita
        1.   Leikkaa tofu kuutioiksi
        2.   Kuumenna kanaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen tofukuutiot, maissit, herneet, porkkanasuikaleet ja purjorenkaat.
        3.   Kiehauta ja tarjoa heti.
        Vihjepieni: Voit lisätä keittoon muutaman katkaravun. Soijakastike sopii lisämausteeksi.

        LÄMMIN TOFUSALAATTI

        Lämmin tofusalaatti
        (4 annosta)

        1 rs (270 g) maustamatonta tofua
        n. 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
        3-4 porkkanaa
        1 purjo
        1 keltainen paprika
        1 (n. 300 g) pieni kesäkurpitsa
        1/2 tlk (à200g)aurinkokuivattuja tomaatteja
        1 rkl oliiviöljyä
        1 tl inkivääriä
        1-2 rkl juoksevaa hunajaa
        1 ps (2 kpl) Rico pikkusalaattia
        kirveliä tai persiljaa, myös muut salaatit käyvät

        Kuutioi tofu ja sekoita kuutiot ranskalaisen salaatinkastikkeen joukkoon maustumaan vähintään tunniksi. Leikkaa kuoritut porkkanat erittäin ohuiksi viipaleiksi, suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna halkaistu huuhdottu purjo. Kiehauta paistokasarissa öljyssä porkkanaviipaleet ja hienonnettu purjo ja anna hautua kannen alla runsaat 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle sen jälkeen kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Mausta seos ja anna vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia. Kypsyys on tietenkin makuasia. Sekoita vihannesten joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa marinoidut tofukuutiot kastikkeineen sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Irrota pikkusalaattien lehdet ja levitä laakealle vadille. Kaada lehtien päälle kuuma tofu-vihannesseos. Koristele kirvelin lehdillä. Tarjoa heti esim. patongin kanssa. Vihje: Tämän lämpimän vihannessalaatin voit tehdä samaan tapaan ilman tofua esim. fetajuustokuutioista.

        Kanaliemi?


      • Isän tyttö
        ........... kirjoitti:

        Miten ne kehtaa pyytää tofusta tuollaisia hintoja, kysehän on pääasiassa pohjimmiltaan halvasta rehukasvista.

        Ei kai tofun valmistus soijapavuista noin monimutkainen ja kallis prosessi ole.

        Ite ostan tofuni etnokaupasta.

        Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä.

        "Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä."

        http://www.soya.fi/203.html

        Nii ja kanaliemeilijälle: Tää on vegaaniosio


      • Fanitt
        Isän tyttö kirjoitti:

        "Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä."

        http://www.soya.fi/203.html

        Nii ja kanaliemeilijälle: Tää on vegaaniosio

        Kuollut linkki. Tarkoititko tätä: http://www.soya.fi/yritys/raaka-aine/


      • auflauf
        Veganix kirjoitti:

        Kanaliemi?

        Anteeksi, tein virheen. En kopoidessani ajatellut, että tämä on vegaaniruokapalsta.

        Kanaliemen tilalla voi käyttää kasvslentä, kuten tuossa alla joku mainitsikin.

        Nyt opin, että kanaliemi ei sovi kasvissyöjille. Olen vastedes vähän tarkempi!


      • puoleksivegaani
        Isän tyttö kirjoitti:

        "Ja koska noista tofuista ei käy ilmi missä ne soijapavut on tuotettu, ei voi olla varma onko se tofu "kasvanut" jenkkilässä vai sademetsänä vielä vähän aikaa sitten olleella maapläntillä."

        http://www.soya.fi/203.html

        Nii ja kanaliemeilijälle: Tää on vegaaniosio

        Vinkki:

        Tärkeintä on ostaa luomulaatuista tofua, sillä muutoin voi saada geenimuunnelluista soijapavuista tehtyä "huonoa" tofua syödäkseen. Kaikki soijatuotteet kannattaa siis ostaa luomuna.


    • Vieraileva kotikokki
    • Reiluako

      Onko Alpro lisänny entisestään vettä maustamattomaan tofuunsa? Mielestäni siinä oli aiemmin joku 12-13 g proteiinia / 100g, ja koostumus vielä siedettävä. Eilen ihmettelin koostumuksen muutosta ja pakkauksessa luki 10,5 g/100g ???

    • sopiiko vegaanille?

      Kanaliemi? Tuossa yllä eräässä reseptissä oli käytetty kanalientä. Sen voi tietysti korvata kasvisliemellä.

      Ollaan tarkkoja noiden raaka-aineiden kanssa täällä vegaanipalstalla. Ei siksi, että pitäisi nipottaa, vaan siksi, ettei ihmisille pääse leviämään väärää tietoa. Täällä käy niin moni katsomassa vegaanille sopivia reseptejä, esim. siksi, että on tulossa vegaani kylään tai joku perheestä on alkanut vegaaniksi tai itse haluaa kokeilla vegaanista ruokaa. On aika paha juttu, jos tuollaisessa tapauksessa seuraa reseptiä, johon on jäänyt vegaanille sopimattomia aineksia. Totta kai palstan vakivegaanit tietävät, että kyseessä on virhe ja osaavat ohittaa sen, mutta palstalla vierailevat eivät. Siksi olisi kiva, että palstalla olisi joku ylläpitäjä, joka oikoisi selvät asiavirheet.

      Vegaani siis ei käytä kanalientä eikä myöskään kalalientä eikä yhtään mitään, mikä on peräisin eläimestä (voi, jugurtti, useat margariinit, suklaat ...). Vain 100% kasvikunnan tuotteet käyvät vegaanille.

    • Backside Ollie

      Vegaanit ei saa syödä kanaa!

    • Makkara-Reiska

      Minun paras tofu-reseptini on hyvin yksinkertainen. Käytän sitä korvaamaan lenkkimakkaraa eli sitä voi syödä perunamuusin kanssa, paistettujen perunoiden kanssa tai lämpimissä voileivissä tai ihan vain ruisleivän päällä Turun sinapin kera.

      Jos ostan tofun ennen kuin valmistan sen, ja jos pitää säilyttää myöhempää käyttöä varten, panen tofun merisuolalla (celtic sea salt) tai himalajan vuorisuolalla maustettuun veteen purkissa jääkaappiin. Suolaa voi olla aika runsaastikin. Etenkin himalajan suola antaa tofulle kananmunamaisen maun.

      Ennen valmistusta otan tofunpalat vedestä ja leikkaan haluttuun kokoon ja muotoon, itse tykkään kutioista. Valutan niistä veden pois ja sitten kuivaan ne talouspaperiin tai puhtaaseen ja värjäämättömään puuvillakankaaseen käärien.

      Sitten kuumennen hyvin hoidetun valurautapannun, panen sille auringonkykkaöljyä tai muuta hyvälaatuista öljyä, ei koskaan oliiviöljyä valuraudalle! Sitten vain ruskistan tofunpalaset, joko kuutiot tai siivut, kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi riittävän kuumassa ja runsaassa öljyssä. En lisää pannulle mitään muuta, ja tofua täytyy olla riittävän pieni määrä, että se ruskistuu kunnolla. Samalla pannulla en koskaan paista mitään liian veitisiä tai voimakkaita aineita kuten sipulia. Jos niitä paistan, tapahtuu se eri pannulla, siksi, ettei mene tuo rautapannu piloille. Ja käytän jälkeen pannu pyyhitään paperilla ja voidellaan tilkalla puhdasta öljyä.

      Sitten käytän noita tofukuutioita makkaran tapaan, esim. sämpylän välissä sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla maustettuna tai lisään niitä vokkivihannestan joukkoon ja nautin riisin kera. Tapoja on monia.

    • Tiedän vaan että aasialaisissa ravintoloissa ainakin voi saada parasta tofua.Esim.helsingissä Albertin kadulla oli niin hyvää että uskon että myös muualla.
      Katukeittiöt on myös hyviä.

      • Mä oon paristi syönyt aasialaisen ravintolan tofua, enkä kyllä tykkää :D Tekeeköhän ne sen pehmeestä tofusta vai mitä, mut ilme kumilta maistuu... Mulle menee perus Alpro maustamaton leivän välissä paljon paremmin alas...


    • veggsa

      www.kotikokki.net/reseptit/nayta/552346/Paistettu herkkutofu/

    • Siipale ja viipale

      Jalotofun savustettua siivu leivälle ja sinappia päälle, parempi kuin makkara/juusto yhdistelmänä. Näin entisenä sekasyöjänä muistankuitenkin hämärästi maun ;) :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      106
      2650
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2365
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      20
      2225
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      99
      1774
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      113
      1580
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      164
      1312
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      273
      1124
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1014
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      984
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe