50-juhlien tarjoilu

vaatimattomammin

Onko sinulla vinkkejä,miten tuollaiset miehen 50:set voisi järjestää kotona suht helpolla tarjoilulla. Lähinnä ajattelin kahvikutsuja.
Kiitos vinkistä...Maisa

5

8908

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piparipulla

      Mutta eikös kahvipöytään kuulu aina kaakku, jotain suolaista ja jotain makeaa. Meillä on perinteisesti tarjottu juhlissa kuin juhlissa karjalanpiirakoita suolaiseksi (saa kaupasta jos jonkinmoisia) ja graavilohileipiä (helppoja tehdä, kun ostat kalan valmiina siivuina, ei muuta kuin tilliä, ruisleipää, voita, kananmunaa ehkä koristeeksi ja sitruunaa elävöittämään vielä tarjotinta).

      Makeana kakun lisänä pikkuleipiä, kuivakakkua ja perinteistä pullaa (kaikki saa kaupasta jos ei viitsi itse vääntää).

      Suosittelen tekemään suolaisia tarjottavia paljon.

      Ja kakku voi olla perinteinen helppo perusmunakakku-pohja. Kermavaahtoa ja hilloa väliin ja koristeeksi vaikka hedelmiä/kinuskipäällinen. Tsemppiä ideointiin!

    • oli 50v. juhlat

      Laitoin viikko takapäin miehelleni 50v. juhlat, Leivoin täytekakun ja täyteenä käytin vadelmahilloa ja samaan väliin hillon päälle rahka-kerma- hedelmäcoctail sekoitusta ja päälle kermavaahto ja koristeet , tuli kovasti kehuja kakusta:) Pohjan leivoin puoliksi vehnä- ja perunajauhoista, mielestäni tulee parempi näin.

      Lisäksi tein voileipäkakun lihasta ja paistoin voitaikinasta , sellaisia helpotekoisia piiraita, eli hieman kaulitsin taikinalevyä pidemmäksi ja laitoin kylmäsavulohta keskelle koko levyn pituudelle ja taitoin sivureunat osittain lohen päälle, mutta niin että lohi näkyi hyvin, sit voitelin munalla ja ripotelin sitruunapippuria päälle ja lopuksi uuniin ,ja kun ne oli jäähtyneet leikkasin piiraan hieman vinottain viipaleiksi , olivat myös suosittuja:)

      Leivoin myös voitaikinasta sinihomejuusto nyyttejä, eli leikkasin taikina levyn pienempiin osiin ja laitoin juuston keskelle ja taitoin taikinan niin , että tuli pieni neliö voitelin neliöt munalla sekä ripottelin hieman juustoraastetta pinnalle ja sit vain uuniin.

      Makeena leivonnaisena tarjosin vielä kahvikehriä ja erilaisia pikkuleipiä, juustoleipää ja oli vielä kuivakakkukin. Tosin ei noista makeista paljon muut tehnyt kaupan kuin täytekakku ja ehkä lapsivieraat ottivat kahvikehriä eli pullia sillä niitä meni jonkin verran. Suolaiset taas kaikki
      kävi hyvin kaupaksi:)

      Toivottavsti sait joitakin vinkkejä juhliisi :)

      • suolaista

        rutkasti, itse laittelin miehelle synttärit, tosin vasta 40v., mutta voileipäkakut 3 lihaa ja 3 kalaa (reilun kokoisia) meni kaikki, samoin coctailpiirakat munavoilla. Makeana ei ollutkaan kuin täytekakkua, mutta neljästa kakusta meni yksi ja vähän toisesta, kaksi jäi koskematta, olivat jopa aivan hyvän makuisia, jopa herkullisia, mutta kun ei, niin ei. Joten suolaiset tekee kauppansa, eriasia tietty jos paljon lapsia, nehän kyllä mussuttaa herkkuja, tosin lapsillekin karjalanpiirakat maistuu yllättävän hyvin.


      • suolaista kirjoitti:

        rutkasti, itse laittelin miehelle synttärit, tosin vasta 40v., mutta voileipäkakut 3 lihaa ja 3 kalaa (reilun kokoisia) meni kaikki, samoin coctailpiirakat munavoilla. Makeana ei ollutkaan kuin täytekakkua, mutta neljästa kakusta meni yksi ja vähän toisesta, kaksi jäi koskematta, olivat jopa aivan hyvän makuisia, jopa herkullisia, mutta kun ei, niin ei. Joten suolaiset tekee kauppansa, eriasia tietty jos paljon lapsia, nehän kyllä mussuttaa herkkuja, tosin lapsillekin karjalanpiirakat maistuu yllättävän hyvin.

        Meidän perheen juhlissa olemme huomanneet, että valkosuklaa kaakku menee perinteistä kaakkua paremmin kaupaksi. Olen myös sitä mieltä että voileipäkaakut ovat hyvä idea (liha & kala) Myös erilaiset piiraat kuten feta/kirsikkatomaatti/parsakaali piirakka on erittäin hyvää! Pikku naposteltavana kotijuustoa ja lakkahilloa.


    • Anonyymi

      Minun 50v synttäreillä tarjoan Härän sisäfileestä pippuripihvit,konjakkipippurikastiketta,valkosipuliperunat,hyvää salaattia alkuun,jälkkäriksi Uudenkaupungin marengista tehtyä kakkua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe