Tärkkelyssiirappia lakun tekoon

lakufani

Hei!

Tarkoituksena olisi kokella lakritsan valmistamista kotitekoisesti. Muutama kokeilu jo tehtiinkin, mutta tuloksena oli purukumia muistuttavaa möhnää. Luulen että onglemana on tavallisen siirapin käyttäminen tärkkelyssiirapin tilalta. Onkohan jollakin tietoa mistä tuota tärkkelyssiirappia saa, kun ei näytä suuristakaan marketeista löytyvän? Onkos joku kokeillut lakun tekoa ja onnistunut? Onko tärkkelyssiirapilla ja tuollaisella tavallisella leivontaan käytettävällä tummalla siirapilla merkittävää eroa? Vinkkejä kiitos.

En ole vielä vaalealla siirapilla kokeillut, mutta siinä on ilmeisesti hieman seassa tärkkelyssiirappia...

1

698

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lakritsin keittelijä

      Tavallinen sokerisiirappi sopii makunsa, värinsä ja koostumukseltaan erinomaisesti lakuihin. Lakritsipatukan perusraaka-aineisiin kuuluu ehdottomasti siirappi tai melassi. Tärkkelyssiirappia voi käyttää lakuihin, mutta ei ole välttämätöntä. Itse käytän myös sitä, ettei lakut maistuis liikaa tavalliselta siirapilta. Jos aiot tehdä ihan mustaa lakua niin se ei onnistu pelkällä tärkkelyssiirapilla, mutta jos teet punaista lakua niin siihen pelkkää tärkkelys- eli glukoosisiirappia. Harmi ettei lakureseptejä tai ainakaan kunnollista ei oikein löydy mistään... niimpä pitänee itse kehitellä. Uskon, että lakustasi tuli purkkamaista siksi, koska se jäi liian löysäksi, eli sitä ois pitäny keittää/haihduttaa pitempään. Lakumassa keitetään joko 110 tai about 127 asteeseen ja sitte vaa haihdutellaa vettä pois. (siitä tulee loppuvaiheessa aika jämäkkää, et käsi väsyy, mut pitää vaa sekotella ettei pala pohjaan). Vaaleaa siirappia käytän ja se sopii lakuun. Jostain tukusta vois löytää tärkkelyssiirappia- tai en tiedä, mut valmistan sen itse keittämällä rypälesokeria ja tilkan vettä 108 asteeseen, tai sen voi valmistaa myös hedelmäsokerista ja vedestä. Ja voithan keittää glukoosia ja fruktoosia vesitilkassa siten, että kumpaakin sokeria on yhtä paljon grammoina, niin siitä tulisi inverttisokerisiirappia (jotkut valmistajat käyttävät sitä, ja sillä voi korvata tärkkelyssiirapin). En viitsi laittaa tähän omaa lakureseptiäni, koska sitä pitää kehitellä vielä hieman. Olen ollut Fazerilla, niin lakun valmistus valkeni ja on helppo tehä kotonakii :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7773
    2. 112
      6036
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5187
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4546
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3230
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      63
      3014
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2948
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2454
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2066
    Aihe