Peurareseptejä kaivataan

pakastin tyhjäksi

Pakastin on täynnä peuraa, peuraa ja peuraa (valkohäntä). Suurelta osalta sellaista pitkää haudutusta kaipaavaa lihaa. Lähinnä meillä on tehty käristystä, jauhelihakastiketta ja palakastiketta sipulin kera. Kaipaan kipeästi vaihtelua. Ennen pitkää on taas syksy ja sitä tulee taas lisää... Herkullisia ja yksinkertaisia reseptejä kaivataan.

12

14566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peuraa ja hirveä pullollaan

      No valkohäntä on minusta parempaa kuin hirvi joka on aika mautonta. Peuraa käytän pääosin seuraavasti. Satulasta leikkaan kyljyksiä, vuorokausi marinaadissa, punkkua,öljyä,timjamia,laakerinlehteä,katajanmarjaa,sipulia,porkkanaa ja persiljaa. Paista kyljykset kirkastetussa voissa, saa jäädä vähän punertavaksi, ja luista keitetystä riistaliemestä olen tehnyt kastikkeen.
      Pastit taas on hyvää muutenkin, mutta olen usein savustanut niitä noin 15-20min. ennen normaalia uunikypsennystä. Se sopii nimenomaan valkohännälle, tulee hyvää. Jauhelihasta teen joskus Wallenbergin pihvejä, myös hyvää vh-peurasta. Ja myös peuravorsmackia teen jauhelihasta kerralla annoksia pakkaseen.
      Jos nyt joku eritoten kiinnostaa, voi antaa lisäohjetta.

    • * * *

      Liekitä valmistamasi peura kolmen tähden Jallulla. Siinä se.

    • Ahvena33M

      Sain kaverilta kaksi lapaa ja valmistin se siten että ensin marinoin reilun vuorokauden (melkeimpä samat ainekset kuin tuossa satulassa). Sitten leikkasin lihat irti ja käärin pekonipedille rullaksi & sidoin kiinni. Lopputulos näyttää siis jokseenkin kuin makkarapötkö. Sitten pannulla väri pintaan ja 100 asteiseen uuniin mittarin kanssa muhimaan kunnes lihan lämpötila on 60. Sittan liha folioon 20 minuutiksi ja siinä samalla paistinliemestä kastike. Kyllä on hyvää ;)

    • Koskikara

      tuolla Laukon ympäristössä neljä päivää sitten yhdeksän jälkeen illalla.Olin erittäin yllättynyt valkohäntäpeurojen määristä.Ainakin sillä alueella oli peurakanta huomattavasti tiheämpi kuin kauriskanta Ruotsissa yleensä.Jos ongelma olisikin miten valmistaa ruokaa peurasta.Ongelma on miten saada peura pakastimeen.Katselin vähän Kinnarin mökkien,sekä Laukon kartanon kotisivuja.Ei ollut mainintoja metsästysmahdollisuuksista,sen enempää kuin mistä voisi ostaa valkohännän lihaa.Tuli automaattisesti kysymys:Metsästetäänkö siellä yleensäkään näitä eläimiä.Olen joskus maistanut.Hyvää se on,valmistipa miten tahansa.

      Liha alumiinifolioon,mausteet mukaan.Uuni 120 celsiusta,aika 6-9 tuntiin.Ei voi epäonnistua.

    • kotikokkina

      En tiedä millasta lihaa peuran liha on, mutta porosta (jauheliha)olen tehnyt poropiirkkaa jota olen soveltanut ihan normaali naudanjauhelihankin kanssa.

      Eli piiraspohja...ja päälle paistettua poronlihaa juustoleipää kuutioina...mustapippuria suolaa. Kermaa kananmunaa päälle. Tulee ruokaisa piiras.
      Pohjan voi tietty tehdä itsekin, mutta minä olen käyttänyt kaupan valmispohjia.

      googlesta löytyy paljon erilaisia ohjeita, kokeilehan sitäkin kautta.

    • Lapin poika

      Peura ja poro ovat maultaan sen verran saman tapaisia, että kokeile pororeseptejä. Niitä löytyy runsaasti esimerkiksi sivuilta www.deliporo.fi.

    • herkkusuut

      Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
      kastikkeessa (saarioisten) ja sitten grillaamaan.
      Kypsyvät nopeasti ja ovat tosiaan herkullisia .
      Lisukkeet maun mukaan ja juomat ,nammm...
      Huippu hyvää LUOMULIHAA !!

      • ...

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria


      • peuraa usein syövä
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Ei tarttisi kuitenkaan sättiä!


      • Aapo
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Aamen


    • Jaska S Jokunen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      116
      2966
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      25
      2384
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2016
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1660
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1208
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      255
      1076
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1054
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    Aihe