Peurareseptejä kaivataan

pakastin tyhjäksi

Pakastin on täynnä peuraa, peuraa ja peuraa (valkohäntä). Suurelta osalta sellaista pitkää haudutusta kaipaavaa lihaa. Lähinnä meillä on tehty käristystä, jauhelihakastiketta ja palakastiketta sipulin kera. Kaipaan kipeästi vaihtelua. Ennen pitkää on taas syksy ja sitä tulee taas lisää... Herkullisia ja yksinkertaisia reseptejä kaivataan.

12

14606

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peuraa ja hirveä pullollaan

      No valkohäntä on minusta parempaa kuin hirvi joka on aika mautonta. Peuraa käytän pääosin seuraavasti. Satulasta leikkaan kyljyksiä, vuorokausi marinaadissa, punkkua,öljyä,timjamia,laakerinlehteä,katajanmarjaa,sipulia,porkkanaa ja persiljaa. Paista kyljykset kirkastetussa voissa, saa jäädä vähän punertavaksi, ja luista keitetystä riistaliemestä olen tehnyt kastikkeen.
      Pastit taas on hyvää muutenkin, mutta olen usein savustanut niitä noin 15-20min. ennen normaalia uunikypsennystä. Se sopii nimenomaan valkohännälle, tulee hyvää. Jauhelihasta teen joskus Wallenbergin pihvejä, myös hyvää vh-peurasta. Ja myös peuravorsmackia teen jauhelihasta kerralla annoksia pakkaseen.
      Jos nyt joku eritoten kiinnostaa, voi antaa lisäohjetta.

    • * * *

      Liekitä valmistamasi peura kolmen tähden Jallulla. Siinä se.

    • Ahvena33M

      Sain kaverilta kaksi lapaa ja valmistin se siten että ensin marinoin reilun vuorokauden (melkeimpä samat ainekset kuin tuossa satulassa). Sitten leikkasin lihat irti ja käärin pekonipedille rullaksi & sidoin kiinni. Lopputulos näyttää siis jokseenkin kuin makkarapötkö. Sitten pannulla väri pintaan ja 100 asteiseen uuniin mittarin kanssa muhimaan kunnes lihan lämpötila on 60. Sittan liha folioon 20 minuutiksi ja siinä samalla paistinliemestä kastike. Kyllä on hyvää ;)

    • Koskikara

      tuolla Laukon ympäristössä neljä päivää sitten yhdeksän jälkeen illalla.Olin erittäin yllättynyt valkohäntäpeurojen määristä.Ainakin sillä alueella oli peurakanta huomattavasti tiheämpi kuin kauriskanta Ruotsissa yleensä.Jos ongelma olisikin miten valmistaa ruokaa peurasta.Ongelma on miten saada peura pakastimeen.Katselin vähän Kinnarin mökkien,sekä Laukon kartanon kotisivuja.Ei ollut mainintoja metsästysmahdollisuuksista,sen enempää kuin mistä voisi ostaa valkohännän lihaa.Tuli automaattisesti kysymys:Metsästetäänkö siellä yleensäkään näitä eläimiä.Olen joskus maistanut.Hyvää se on,valmistipa miten tahansa.

      Liha alumiinifolioon,mausteet mukaan.Uuni 120 celsiusta,aika 6-9 tuntiin.Ei voi epäonnistua.

    • kotikokkina

      En tiedä millasta lihaa peuran liha on, mutta porosta (jauheliha)olen tehnyt poropiirkkaa jota olen soveltanut ihan normaali naudanjauhelihankin kanssa.

      Eli piiraspohja...ja päälle paistettua poronlihaa juustoleipää kuutioina...mustapippuria suolaa. Kermaa kananmunaa päälle. Tulee ruokaisa piiras.
      Pohjan voi tietty tehdä itsekin, mutta minä olen käyttänyt kaupan valmispohjia.

      googlesta löytyy paljon erilaisia ohjeita, kokeilehan sitäkin kautta.

    • Lapin poika

      Peura ja poro ovat maultaan sen verran saman tapaisia, että kokeile pororeseptejä. Niitä löytyy runsaasti esimerkiksi sivuilta www.deliporo.fi.

    • herkkusuut

      Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
      kastikkeessa (saarioisten) ja sitten grillaamaan.
      Kypsyvät nopeasti ja ovat tosiaan herkullisia .
      Lisukkeet maun mukaan ja juomat ,nammm...
      Huippu hyvää LUOMULIHAA !!

      • ...

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria


      • peuraa usein syövä
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Ei tarttisi kuitenkaan sättiä!


      • Aapo
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Aamen


    • Jaska S Jokunen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      177
      11218
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      54
      5328
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      47
      2576
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      37
      2266
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1791
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      43
      1685
    7. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      33
      1332
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      36
      1275
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1096
    10. Daniel Nummelan linjapuhe 2025

      Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo
      Luterilaisuus
      112
      1014
    Aihe