Peurareseptejä kaivataan

pakastin tyhjäksi

Pakastin on täynnä peuraa, peuraa ja peuraa (valkohäntä). Suurelta osalta sellaista pitkää haudutusta kaipaavaa lihaa. Lähinnä meillä on tehty käristystä, jauhelihakastiketta ja palakastiketta sipulin kera. Kaipaan kipeästi vaihtelua. Ennen pitkää on taas syksy ja sitä tulee taas lisää... Herkullisia ja yksinkertaisia reseptejä kaivataan.

12

14599

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peuraa ja hirveä pullollaan

      No valkohäntä on minusta parempaa kuin hirvi joka on aika mautonta. Peuraa käytän pääosin seuraavasti. Satulasta leikkaan kyljyksiä, vuorokausi marinaadissa, punkkua,öljyä,timjamia,laakerinlehteä,katajanmarjaa,sipulia,porkkanaa ja persiljaa. Paista kyljykset kirkastetussa voissa, saa jäädä vähän punertavaksi, ja luista keitetystä riistaliemestä olen tehnyt kastikkeen.
      Pastit taas on hyvää muutenkin, mutta olen usein savustanut niitä noin 15-20min. ennen normaalia uunikypsennystä. Se sopii nimenomaan valkohännälle, tulee hyvää. Jauhelihasta teen joskus Wallenbergin pihvejä, myös hyvää vh-peurasta. Ja myös peuravorsmackia teen jauhelihasta kerralla annoksia pakkaseen.
      Jos nyt joku eritoten kiinnostaa, voi antaa lisäohjetta.

    • * * *

      Liekitä valmistamasi peura kolmen tähden Jallulla. Siinä se.

    • Ahvena33M

      Sain kaverilta kaksi lapaa ja valmistin se siten että ensin marinoin reilun vuorokauden (melkeimpä samat ainekset kuin tuossa satulassa). Sitten leikkasin lihat irti ja käärin pekonipedille rullaksi & sidoin kiinni. Lopputulos näyttää siis jokseenkin kuin makkarapötkö. Sitten pannulla väri pintaan ja 100 asteiseen uuniin mittarin kanssa muhimaan kunnes lihan lämpötila on 60. Sittan liha folioon 20 minuutiksi ja siinä samalla paistinliemestä kastike. Kyllä on hyvää ;)

    • Koskikara

      tuolla Laukon ympäristössä neljä päivää sitten yhdeksän jälkeen illalla.Olin erittäin yllättynyt valkohäntäpeurojen määristä.Ainakin sillä alueella oli peurakanta huomattavasti tiheämpi kuin kauriskanta Ruotsissa yleensä.Jos ongelma olisikin miten valmistaa ruokaa peurasta.Ongelma on miten saada peura pakastimeen.Katselin vähän Kinnarin mökkien,sekä Laukon kartanon kotisivuja.Ei ollut mainintoja metsästysmahdollisuuksista,sen enempää kuin mistä voisi ostaa valkohännän lihaa.Tuli automaattisesti kysymys:Metsästetäänkö siellä yleensäkään näitä eläimiä.Olen joskus maistanut.Hyvää se on,valmistipa miten tahansa.

      Liha alumiinifolioon,mausteet mukaan.Uuni 120 celsiusta,aika 6-9 tuntiin.Ei voi epäonnistua.

    • kotikokkina

      En tiedä millasta lihaa peuran liha on, mutta porosta (jauheliha)olen tehnyt poropiirkkaa jota olen soveltanut ihan normaali naudanjauhelihankin kanssa.

      Eli piiraspohja...ja päälle paistettua poronlihaa juustoleipää kuutioina...mustapippuria suolaa. Kermaa kananmunaa päälle. Tulee ruokaisa piiras.
      Pohjan voi tietty tehdä itsekin, mutta minä olen käyttänyt kaupan valmispohjia.

      googlesta löytyy paljon erilaisia ohjeita, kokeilehan sitäkin kautta.

    • Lapin poika

      Peura ja poro ovat maultaan sen verran saman tapaisia, että kokeile pororeseptejä. Niitä löytyy runsaasti esimerkiksi sivuilta www.deliporo.fi.

    • herkkusuut

      Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
      kastikkeessa (saarioisten) ja sitten grillaamaan.
      Kypsyvät nopeasti ja ovat tosiaan herkullisia .
      Lisukkeet maun mukaan ja juomat ,nammm...
      Huippu hyvää LUOMULIHAA !!

      • ...

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria


      • peuraa usein syövä
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Ei tarttisi kuitenkaan sättiä!


      • Aapo
        ... kirjoitti:

        "Peuran fileitä olen pitänyt 3päivää marinointi-
        kastikkeessa (saarioisten)"

        Ehkä ei kannattais pilata ehkä maailman parasta lihaa jollain teollisuus-natriumglutamaatilla. Fileet vaatii vain suolaa ja pippuria

        Aamen


    • Jaska S Jokunen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      70
      3089
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2467
    3. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2106
    4. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      54
      1890
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      93
      1873
    6. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      40
      1554
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      40
      1510
    8. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      14
      1213
    9. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      139
      1138
    10. Vuodetvierii

      E siitä tulee nyt 50 vuotta oivoi
      Ähtäri
      6
      1063
    Aihe