Heips!
Mä oon eläny nyt 2 ja puol kk kasvisruoalla (tosin maito ja munat edelleen mukana). Ajattelin aloittaa hitaasti enkä voinu jättää karkkeja pois. Nyt mua kuitenkin on alkanu etoa ajatus sian nahasta ja aivokudoksesta karkeissa! Siispä kysyisinkin, missä karkeissa ei ole liivatetta (en jaksais käydä jokaista karkkipussia läpi)? Mitä karkkeja tai suklaata voi syödä huoletta?
Kiitos vastauksista!
Mä oon eläny nyt 2 ja puol kk kasvisruoalla (tosin maito ja munat edelleen mukana). Ajattelin aloittaa hitaasti enkä voinu jättää karkkeja pois. Nyt mua kuitenkin on alkanu etoa ajatus sian nahasta ja aivokudoksesta karkeissa! Siispä kysyisinkin, missä karkeissa ei ole liivatetta (en jaksais käydä jokaista karkkipussia läpi)? Mitä karkkeja tai suklaata voi syödä huoletta?
Kiitos vastauksista!
Vastaukset 8
Vanhimmat
snörenin karkkinarut, after eightit, missä x:t ja ässä mix:t, tavalliset Pandan lakut, oikeastaan kaikki suklaat, vihreät kuulat, jne.
candykingin irttarivalikoimasta ainakin: vadelma-laku pääkallot, tavalliset pääkallot, minttunapit, marmeladit, kirpeät kirsikat, konvehdit, jne.
Pandan (ja monet muutkin) lakritsit, myös Pandan mansikkalakupatukka, suklaat tosiaan melkein kaikki (paitsi Tupla, jossa ainakin oli aiemmin). Roope Ankan kolikot (sellainen pieni hedelmäkarkkipussi), Lontoo Rae, Mariannet, Ranskalaiset/ Amerikanpastillit. Lukuisia muitakin löytyy, hyvissä irtokarkkikaupoissa on värikoodeilla laatikon päälle merkitty, jollei karamelleissa liivatetta ole. Ja niitä on yllättävän paljon, joten kyllä suun makeaksi saa :)
Iloisia uutisia teiltä, kiitos:)! Päivän parhaat uutiset!
Tietääkö kukaan miten on merkkareiden (tai salmiakkien yleensä) laita? Sen vähän mitä minä syön karkkia, syön nimenomaan salmiakkia. Kurjaa jos niistä pitää luopua...=/
Useimmat kovat salmiakit eivät sisällä liivatetta. Ainakin salmiakkiaakkoset ovat pehmeistä karkeista liivatteettomia.
Kiitoksia tästä aiheesta, sain siitä apua itsellenikin, sillä itsekkään en syö lihaa, kanaa tai kalaa, saatika liivatetta!
Muistaakseni Pirkan ranskalaisissa pastilleissa on liivatetta. Itse ainakin varmuudeksi tarkistan liivatettomuuden(?) melkein aina kun ostan karkkeja, koska tuotesisältöjä muutellaan aina sillon tällön. Mutta tosiaan löytyy paljon syötäviä karkkeja :)
Niin tosiaan. Veikaan että luontaistuotekaupoista ainakin löytyy sellaista karkkia jotka eivät sisällä eläinpohjaista liivatetta. Ja toinen hyvä tapa on päästä eroon liivatteesta on tehdä itse marmelaadia agarista (jota saa hyvinstä apteekeista) se on merilevä pohjainen hyylelöitymis aine ja siitä saa tehtyö aivan taivaallista mermelaadia ja saa vielä itse valita maunkin! nm. kokemusta on