tervehdys, tarkoitus olisi ilahdutta waimoa suklaakakakulla. ohejetta ei ole joten tekeminen on hieman vaikeaa, kakun pitäisi olla sellainen erittäin suklainen matalahko eikä mikää pölyksi suussa muuttuva keksintö. oliskos jollain laittaa reseptiä tänne jotta saisin waimolle hymyn huuleen ;)
suklaakakun puute ....
8
17498
Vastaukset
- Suklaasydän
SUKLAAKAKKU pellillinen
2 1/2 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
Kiehauta, sekoita, jäähdytä.
5 dl vehnäjauhoa
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
Sekoita.
Lisää kuiviin aineksiin kaakaoliemi, 1 dl piimää tai jogurttia sekä 2 kananmunaa.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100 g margariinia
1 rkl kaakaota
Kiehauta. Sekoita liemeen 1 paketti (225 g) tomusokeria tasaiseksi seokseksi. Levitä lastalla hieman jäähtyneen piirakan päälle. - puuha-pete.m
Fazerin suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
3. Sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä
Marjaisa suklaakakku
pohja
3 dl sokeria
3 munaa
150 g margariinia
0,75 dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä
kuorrutus
75 g taloussuklaata
0,5 dl sulatettua margariinia
0,5 dl vadelmahilloa
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vatkaten sulanut margariini ja vadelmahillo.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen.
4. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa.
5. Lisää lopuksi kiehuva vesi.
6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan (esim. sydän- tai täytekakkuvuoka)
7. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia
8. Sulata suklaa.
9. Sekoita siihen margariini sekä vadelmahilloa.
10. Kuorruta hieman jäähtynyt kakku.
11. Parasta seuraavana päivänä!
Suklaakakku
10 henkilölle
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl Fazer leivinjauhetta
2 tl Fazer vanilliinisokeria
200 g tummaa Fazer Blocksuklaata
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)
Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Valmista täytteet.
1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
7. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla.
8. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
9. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita
Valmista kuorrute.
10. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
11. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
12. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
13. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
14. Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
15. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
16. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.
Muuta!
Sulatuksen jälkeen Block- suklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.
Suklaakakku
100 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
11/4 dl maitoa tai kermaa
½-1 dl (pähkinöitä tai manteleita)
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai 1 1/4 litran vetoinen pitkä vuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää muna kerrallaan vaahdota hyvin sekoittaen.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
5. Sekoita ne sekä kerma vuorotellen taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
8. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ritilälle.
9. Jäähdytä peitettynä.
Savo-Laiskan suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan.
2. Huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
3. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä.
Mariannen suklaakakku
25 - 30 palaa
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl Valio Maitoa
1/2 dl Valio Kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g Valio Meijerivoita
Kuorrutus
1 1/2 dl Valio Kuohukermaa
90 g (1 pussi) Marianne-karamelleja
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Yhdistä maito ja kerma.
3. Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
4. Sulata ja jäähdytä voi.
5. Lisää munavaahtoon jauhoseos, kermamaito ja voi.
6. Kaada taikina pitkään 1,5 l:n voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin 40 min.
8. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus.
1. Hienonna Mariannet monitoimikoneessa tai tehosekoittajassa.
2. Levitä kuorrutus kakun päälle.
3. Koristele kakunkoristeilla.
4. Paista 225 asteessa 15 - 20 min uunin alimmalla tasolla.
Lotan suklaakakku
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia (sulana)
2 kananmunaa
1. Kaikki sikin sokin
2. Taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
3. Uuniin 200 C astetta / noin 20 minuuttia
4. Valmis nautittavaksi!!!
Israelilainen suklaakakku
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata esim. fazerin
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl konjakkia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuorrutus.
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1. Sulata rasva ja suklaa.
2. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
4. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
6. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
7. Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori. (lähtee itsekseen)
8. Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
9. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi.
10. Levitä kuorrutus kakun päälle.
11. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia
Suklaakakku vaniljatäytteellä
170 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kermaa
2 liivatelehteä
170 g tummaa suklaata
100 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl voita
3 rkl sokeria
tomusokeria
1. Vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi.
2. Kaada kerma pieneen kulhoon ja paloittele sekaan suklaalevy.
3. Kuumenna mikrossa noin kaksi minuuttia puolella teholla ja sekoita välillä.
4. Lisää suklaaseos taikinaan ja siivilöi joukkoon leivinjauhe sekä vehnä- ja perunajauhot.
5. Voitele ja leivitä piiraskääntövuoka (26 cm) ja kaada seos siihen.
6. Kypsennä 175 asteisessa uuninlämmössä 35 minuuttia.
7. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.
8. Liota liivakoita muutama minuutti kylmässä vedessä.
9. Purista niistä ylimääräinen vesi ja laita ne mikronkestävään kulhoon.
10. Kuumenna seos kiehuvaksi mikrossa.
11. Paloittele suklaa joukkoon, lisää myös sokeri ja voi.
12. Hämmennä ja jatka kuumentamista vielä 20-30 sekuntia, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
13. Lisää joukkoon vaniljalla maustettu tuorejuusto.
14. Levitä täytekakkupohjalle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.
15. Aseta pinnalle kevyesti pari saniaisen lehteä, ripottele päälle teesiivilällä hieman tomusokeria ja poista lehdet nostamalla ne suoraan ylöspäin.
16. Kakun pintaan jää siten koristeellinen kuvio.
17. Myös kuvioitua, reiällistä kakkupaperia voi käyttää apuna koristelussa.
Mehevä suklaakakku
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
100(-170) g taloussuklaata tai maitosuklaata Fazerin
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi ja lisää suklaa joukkoon sulamaan.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta.
4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen 3 l vuokaan.
5. Paista 175 asteessa reilu 1 tunti.
6. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku aivan jäähtyneenä kolmeen osaan ja levitä väleihin marmeladia.
8. Kokoa kakku.
Kuorrutus:
100 g talous- tai maitosuklaata
1 tl voita
½ dl kevytkermaa
1. Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
2. Lisää kerma.
3. Kaada kakun päälle ja koristele.
4. Kakku säilyy erittäin hyvin jääkaapissa peitettynä monta päivää.
5. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai Hovi Appelsiinituorejuustolla maustetun kermavaahdon kera
Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja, suklaarusinoita, suklaakaramelleja tai pähkinärouhetta
Jääsuklaakakku
16-18 viipaletta
250 g kookosrasvaa
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim. digestive)
voipaperi
1. Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
2. Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä.
3. Se ei saa kuumeta liikaa.
4. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
5. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää kaakaojauho.
7. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana.
8. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
9. Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle.
10. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa.
11. Laita ylimmäiseen kerrokseen suklaata.
12. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
13. Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja. - kakkunen
Kurkkaappas maizena paketin kylkeen. Siitä löytyy ihan hillittömän hyvä ja kaiken lisäksi gluteeniton suklaakakun ohje.
- Suklaatia
Mistähän löytäis miehen joka mullekin leipoisi suklaakakkuja? :(
- sanos muuta
mäkin haluun... aina joutuu tekemään kakun sekä miehelle että itselle... tosin jos mies pääsisi meillä yksin kakkua tekemään, en ole varma tulisiko siitä syöntikelpoista saatika että keittiö ei olisi kuin räjähdyksen jäljiltä sen jälkeen :) Mutta peukut pystyyn ap:lle, kiva kun joku huomioi naisensa noin :)
- nainen 21
mäkin haluaisin sellaisen miehen, taitaa olla aika harvassa :(
- ...
Suklaakakku:
Ainekset:
150 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
(Lisänä kermavaahtoa,ei pakko)
Ohje:
1.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.Voitele ja jauhota tasapohjainen pyöreä vuoka (halkaisija 24 cm).
2.Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.Yhdistä leivinjauhe, kaakaojauhe ja vehnäjauhot.
3.Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi.Lisää sulatettu rasva sekä kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon ja sekoita kaapimella tasaiseksi.Kaada vuokaan.
4.Paista kakkua toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.Kakku on valmiina hieman pehmeää.
5.Tupsuttele siivilällä tomusokeria kakun pinnalle (ei pakko).
Kuorrutettu suklaakakku:
Aineet:
150 g margariinia
2 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1/2 dl kermaa
1 rkl margariinia tai voita
75 g taloussuklaata
Vuokaan:
margariinia tai voita
Ohje:
1.Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Voitele matala, tasa- ja irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25-28 cm).
2.Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään.
3.Sulata rasva.Sekoita sokeri-kaakaojauheseos kulhossa rasvan joukkoon.
4.Vatkaa kananmunat rasvaseokseen yksitellen.Yhdistä jauhot, vanilliinisokeri ja suola keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.
5.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.
6.Kiehauta kerma ja rasva kattilassa.Siirrä kattila kylmälle levylle ja sekoita kerma-rasvaseokseen rouhittu suklaa.Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
7.Kaada kuorrutus kakulle, tasoita pinta ja anna kakun jäähtyä. - je123
200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 763418
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)753137Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.683012On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle662671Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli442182- 611739
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,251707- 351705
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181689- 601628