Onko jääkautta ollutkaan?

Uskis teorisoi

11

1595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 007

      On päivän selvät todisteet olemassa jääkausista.

    • epäilijä

      Oppikirjat taitaa mennä uusiksi.Kun en usko,että kuussakaan olisi käyty.

      • ---

        Sulla on ilmiselvä pakkomielle ton kuun suhteen, mene nyt jo hoitoon.


    • Eka linkissäsi kohdasta 3 milankovitcin teoriasta:
      "Mutta vaikutuksenhan piti olla aivan toinen eteläisellä pallonpuoliskolla, osittain suorastaan päinvastainen. Kuitenkin on selviä todisteita siitä että jäätiköityminen on tapahtunut samanaikaisesti pohjoisessa ja etelässä. Miten se voidaan selittää astronomisen teorian pohjalta?"

      Ota karttapallo tai maailmankartta niin näet että mannerten suhteen pallo on nykyisellä mannerten jakaumalla hyvin epäsymmetrinen. Lähes koko etelämanner on jäässä ja lumen on vaikea valkaista ympäröivää myrskyävää merta. Eteläisen napapiirin yli ei jää tai lumi paljon leviä, ja heijastuskykyyn ei lämpötila paljoa vaikuta.
      Myöskään toisinpäin. Etelämanner on niin kylmä että pitäisi lämmitä tosi rajusti että se sulaisi. Se onkin maapallon kylmyyspiste ja olemma itse asiassa osittain sen takia jääkaudessa, elämme vain sen lämpimämpää interglasiaalivaihetta.

      Pohjoisella pallonpuoliskolla tilanne on sen sijaan aivan toinen. katso karttapallosta tms niin näet että vähäinenkin muutos lämpötilassa muuttaa lumirajaa ja ilmaston kylmetessä valkoinen aurinkoa heijastava lumikerros leviää herkästi napapiirin ohi hyvinkin etelään ja mitä enempi valkeaa, sitä enemmän arvokasta auringonsäteilyä (ja lämpöä) heijastuu avaruuteen.

      Viimeisen miljoonan vuoden aikana lähinnä 100 000 vuoden syklillä on jäätiköitynyt ja sitä edellisellä miljoonalla vuodella enempi 41 000 vuoden syklillä, nämä syklit näkyvät merenpohjan ja mannerjäänkin vuosikerrostumista. 100 000 vuoden sykli on maan radan elliptisyyden vaihtelun sykli ja 41 000 on akselin kaltevuuden sykli. Molemmat syklit vaikuttaa mutta toisinaan toinen on voimakkaampi.


      Wikipediakin tietää enempi kuin iivanainen ja hänen vuosikymmeniä vanhat "lähteet":

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Jääkausi

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Jääkausien_syyt

      • Siis tarkoitin sanoa että pohjoisella 65-67 leveyspiirillä on lähinnä mannerta johon lumen on helppoa asettua,
        eteläisen vastaavilla leveyksillä on lähes pelkkää merta.
        Ja mallien mukaan juuri 65 pLev on ollut ratkaiseva jääkausissa. eli Oulun korkeus..


    • tietävä tietäjä

      Niitä jääkausia on ollut monta. Pari kertaa hyvin kauan sitten (viim. 600 - 750 milj. vuotta sitten) koko maapallosta tuli jään peittämä. Sellaisesta päästiin sitten eroon tulivuoritoiminnan avulla, kun ilmakehän CO2-pitoisuus kasvoi ja saatiin kasvihuoneilmiö sulattamaan jää (se kesti kylläkin ainakin miljoona vuotta).

      Pienempiä jääkausia on sitten ollut useitakin ja varmasti joskus sellainen taas tulee.

      Viimeisimmästä jääkaudesta on useita todisteita eikä kretsupellejen "vaihtoehtoiset" selitykset niille ole vakuuttaneet tiedeyhteisöä - niihin uskoo vain ne, jotka eivät ymmärrä geologiaa. Vähän sama kuin joku torimyyjä yrittäisi väittää jotain poikkeavaa sydänkirurgian perusteita - edellytykset puuttuvat.

    • matson

      Iivanaisen Jari on todellinen ajattelija. Siksi onkin harmillista, että älyn vähäisyys, yltiöpäinen skeptisyys tiedettä kohtaan ja liiallinen raamatun selaaminen ovat sekoittaneet pojan pään pahemman kerran.

      Kirjoituksissa toistuvat jatkuvasti lauseet "on vaikea kuvitella miten...", "en voi ymmärtää kuinka..." ja niin edelleen. Tämähän ei kerro siitä, että tiede ei asiaa ymmärtäisi tai selittäisi kunnolla vaan ainoastaan siitä, ettei Jari kykene käsittämään asiaa. Uskisten mesoamisessa, kuten myös muussa pseudotieteessä, on usein se hauska seikka, että valtava määrä panoksia ollaan valmiita käyttämään vallitsevan (tieteellisen) teorian epäkohtien julkituomiseen. Sen sijaan korvaavaa teoriaa ei tarvitse tarkastella tai perustella mitenkään. Tähän tyyliin:" ...ja kuten näistä mainitsemista kymmenistä epäkohdista huomaamme, ei jääkautta koskaan ole ollutkaan. Sen sijaan raamatun kertoma vedenpaisumus sopii hyvin jääkausiteorian paikalle PISTE."

    • TripleRock

      Herätkää hihhulit todellisuuteen! Miten voi olla, että ei edes tiedetä että mantereet liikkuu... Tietääköhän kyseinen henkilö, miksi pyörä pyörii paremmin kuin kuutio?

    • minä vaan

      No hahhah. taas näitä sekopäitä.. :-D

      En jaksanu lukea kuin vikan kappeleen ja se jo kerto kaiken tän tyypin asiantuntevuudesta:

      "Tosin on mahdollista, että jos vesimäärä on maapallolla yhtäkkiä lisääntynyt vedenpaisumuksen johdosta,"

      Siis häh? Mistä hitosta sitä vettä ny yhtäkkiä muka olis syöksyny maapallolle? Ja vielä niin paljon, että se muka olisi jonkun vedenpaisumuksen aiheuttanu.

      "ämäntyyppisiä ilmiöitä - jos niitä yleensä on tapahtunut - on ainakin vaikea selittää millään uniformitarismilla, mutta ilmakehästä alas syöksynyt tulva voisi saada sellaista aikaan."

      just joo, tulvan syöksyminen alas ilmakehästä onki tosi realistista :-D Normaali sateet on asia erikseen, mutta siitähän tossa ei ole kyse.

      Toi on tas noita todellisuudesta vieraantuneiden hihhuleiden höpinöitä.

    • kuvalla
    • taidettu

      kertoa mitään mekanismia sille miten ne satojen tonnien siirtolohkareet joutuivat 1200km päähän alkuperäisestä paikastaan, elleivät ne kulkeneet mannerjään sisässä.

      Jos siihen esitetään syyksi voimakkaita virtauksia vedenpaisumuksen aikana niin mietityttää vaan miten nooa olisi mahtanut pysyä paattinsa kanssa pinnalla sellaisessa mylläkässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe