Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tonnikalasalaatti

Mimmi21

Moikka!
Mitäs kaikkea työ laitatte tonnikalasalaattiin? :) Entäs mikä kastike olis kevyt ja sopisi hyvin tuon kanssa?

29

48098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulee...

      riisiä, herne-maissi-paprikaa, suolakurkkua, oliiveja, tonnikalaa

    • salaatinsyöjä

      Minun tonnikalasalaattiini tulee jäävuorisalaattia tai kesällä kaalia, kun se ei ole "tikkuista", tomaattia, sipulia/purjoa, ananaspaloja, tonnikalaa ja raejuustoa. Mitään salaatinkastikkeita en käytä, koska en pidä niistä. Joskus saatan kaataa ananaspurkin lientä vähän salaattiin.

    • tulee...

      seuraavat aineet: jäävuorisalaatti tai kiinankaali, ananas, kurkku, vesimeloni, tomaatti ja tietysti se tonnikala. enkä käytä kastikkeita, en tiedä kevyitä sellasia, joten se pilaisi kyllä mun kevyen salaattilinjan.
      kokeile, tää on perinteistä ja hyvää salaattia :) itse ainakin tykkään kovasti. tonnikalan voi myös korvata kanasuikaleilla.

      • laihduttava syöppö

        Felixillä on tosi kevyitä salaatinkastikkeita, rasvaa vain 3 %. Sortteja on useita, Thousand Island esim. En tiedä, joko niitä myydään Suomessa, mutta ainakin tuossa Ruotsin puolella niitä on voinut ostaa jo jonkin aikaa. Pyydä kauppiasta tilaamaan!


    • kurkkua

      tomaattia, sipulia, paprikaa, herkkusieniä, tonnikalaa ja raejuustoa, kastikkeeksi hiukka sitruunanmehua, mustapippurilla maustettuna. Niin ja tuoretta tilliä jos haluaa.

    • Kukka81

      Mun salaattiin tulee: Tonnikalaa (öljyssä, valutettuna), jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia/kirsikkatomaatteja, raejuustoa, paprikaa ja lisäksi vaihtelevasti ananasta/maissia/herneitä, joskus harvoin myös pastaa tai riisiä. Varsinaista salaatin kastiketta en käytä mutta tuon tonnikalan mukana tulee valutuksesta huolimatta öljyä, joka maustaa salaatin.

      Tässä yhtenä päivänä huomasin, että kaapissa oli kermaviili purkki. Kokeilin sitä tonnikalasalaatin kera eli siis ihan vain "raakaa" kermaviiliä salaatin sekaan. Oli muuten tosi hyvää. Tykkään myös maustamattomasta jurugtista salaatin kera. Eli jos tykkäät hieman happamasta mausta, niin kokeileppa tuota kermaviiliä. Senhä voisi vaikka maustaa jollain mausteilla.

    • ruokaisampi

      Tonnikalaa, herne-maissi-paprika-sekoitus, maustekurkkua, kermaviiliä ja mausteita (esim. valkopippuri, valkosipuli, mustapippuri tai yrttejä).

      • prrr1

        Tuleeko siihen pastaakin??


    • * * * * *

      Kevytkermaviilistä saa hyviä kastikkeita, helpoimmin kumoamalla purkkiin ½ dippimaustepussista. Yllättävää kyllä, kaloreitakaan ei tule paljoa.

      Tonnikalasalaattiin saa vaihtelua käyttämällä tonnikalaa, joka on jossain maustekastikkeessa (chili- ja tomaattikastike ovat mun suosikkini).

    • tulee

      tonnikalaa vedessä, kiinankaalta/jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, kukkakaalta, sipulia, runsaasti tuoretta tilliä. Päälle ripottelen sitten nauttimisvaiheessa hieman raejuustoa.

    • vesiperhonen

      1 Ruukku Jääsalaattia
      1 Turekurkku
      2 Pientä pussia Herne-maissi-paprikaa
      2-3 prk Tonnikalapaloja öljyssä

      Revi salaatti isohkolle tarjoilu lautaselle tai salaatti kulhoon ja lisää kurkkukuutiot ja sulaneet herne-maissipaprikat joukkoon ja lopuksi öljystä valutetut tonnikalat. Tarjoile esim. esipaistetun vehnäpatongin kanssa.On muuten todella hyvää ja helppo valmistaa!! Bon Apetit!! :)

      • Elza

        sama ohje muuten mutta lisäät siihen pitkäjyväistä riisiä maun mukaan ja pari kolme tomaattia ja thousand island salaattikastiketta annoksen päälle ketsupin tapaan. noin myö tehdään töissä ja se on kanssa yli hyvää :)


      • Elza
        Elza kirjoitti:

        sama ohje muuten mutta lisäät siihen pitkäjyväistä riisiä maun mukaan ja pari kolme tomaattia ja thousand island salaattikastiketta annoksen päälle ketsupin tapaan. noin myö tehdään töissä ja se on kanssa yli hyvää :)

        i kerä jäävuorisalaattia
        1-2 ps herne.maissi.paprikaa
        1.5 dl pitkäjyväistä riisiä
        2-3prk tonnikala öljyssä
        kolme tomaattia
        n.yksi pieni kurkku
        thousand islands salaattikastiketta

        Paloittele tomaatit kurkut ja jäävuorisalaatti sekaisin, siitä pohja salaatille, päälle annokseen parilusikallista riisiä, herne.maissi.paprikaa, tonnikalaa ja päälle ketsupin tapaan erittäin hyvää ja kevyttä thousand islands salaatinkastiketta :)


      • Jonzz
        Elza kirjoitti:

        i kerä jäävuorisalaattia
        1-2 ps herne.maissi.paprikaa
        1.5 dl pitkäjyväistä riisiä
        2-3prk tonnikala öljyssä
        kolme tomaattia
        n.yksi pieni kurkku
        thousand islands salaattikastiketta

        Paloittele tomaatit kurkut ja jäävuorisalaatti sekaisin, siitä pohja salaatille, päälle annokseen parilusikallista riisiä, herne.maissi.paprikaa, tonnikalaa ja päälle ketsupin tapaan erittäin hyvää ja kevyttä thousand islands salaatinkastiketta :)

        lehtisalaattia
        tonnikalaa
        keitettyä kananmunaa
        makaroonia
        tomaattia
        kurkkua

        kastike:
        hieman öljyä, sekaan sinappia, suolaa ja ripaus sokeria


      • Kylläminähoikistun
        Jonzz kirjoitti:

        lehtisalaattia
        tonnikalaa
        keitettyä kananmunaa
        makaroonia
        tomaattia
        kurkkua

        kastike:
        hieman öljyä, sekaan sinappia, suolaa ja ripaus sokeria

        Jäävuorisalaatti
        Tonnikala vesineen ( voi käyttää vaihdellakseen eri makuja esim. curry )
        Purkki rasvatonta raejuustoa

        Se on siinä!
        Kastikkeita ei tarvita, kosteutta tulee tonnikalasta ja raejuustosta.


    • sporaadikko

      Söin tätä yhden kesän lähes joka päivä töissä, joku ihme himo:)

      ruukkusalaattia
      kurkkua
      tomaattia
      punasipulia
      tonnikalaa vedessä
      raejuustoa

      Yleensä laitan oliiviöljyä päälle (ei tietenkään ole kevyttä, mutta saa hyviä rasvoja) ja paljon mustapippuria myllystä, sitten vielä sitruunamehua ja valmista on! Valmiskastikkeista felixin tomaattichili on tosi hyvää! Ja kevyt itsetehty kevyt kemaviili-chili-paprika-pippuri on hyvää!

    • oma versioni

      Oma tonnikalasalaattini sisältö riippuu aina hieman jääkaapin sisällöstä, mutta peruspohjana toki itse tonnikalaa, salaatinlehtiä jossakin muodossa, kurkkua, tomaattia ja (puna)sipulia. Tämän lisäksi se mikä mielestäni vie salaatin aivan uudelle tasolle on kypsä avocado.

      Hieman erilaiseen salaattiin voi laittaa vaikka hieman sweet-chili kastiketta päälle, oman maun mukaan.
      Toinen aivan loistava (ja kevyt riippuen valmistustavasta) kastike on jonkinlainen tsatsiki. Yksinkertaisimmillaan siis maustamatonta jogurttia, raastettua kurkkua ja valkosipulia. Mausteeksi sopii hyvin mm. erilaiset yrtit, pippuri, neitsytoliviiöljy ja sitruunamehu.

    • HHL

      miun tonnikalaan tulloo:
      (iso satsi,jota voi muokata piänemmäksi vähentämällä tavaran määrää) :)

      3kpl jäävuorisalaattia
      1kpl kurkku
      7kpl tomaattia
      5prk tonnikalaa tillissä (vaihtoehtoisesti pelkässä öljyssä,mutta valutetaan se liika öljy pois)
      2kpl tuore tilliä
      1pkt raejuustoa
      5suolakurkkua (mieluiten altaasta)
      pitkäjyvästä riisiä (oman halun mukkaan)
      sitruunapippuria (oman maun mukkaan)
      keitettyjä kananmunia myös oman pään mukkaan,mut noin koko paketti

      kastikkeena käy ihan kunnon oliiviöljy :)

      on hyvvää ja täyttävää!

    • suoraan purkista

      Minä teen itselleni tonnikalasalaatin seuraavasti: purkki öljyyn säilöttyä tonnikalaa, valutetaan öljy mahdollisimman tarkasti pois, kumotaan lautaselle, lisätään tomaattiketsuppia ja tarkistetaan suola. Jos haluaa brassailla ja viitsii, niin löysäksi keitetty kananmuna ja muutama oliivi sekä hiukka majoneesia höysteenä tekee terää. Kesäisin maistuu amerikansalatti kyytipoikana, talvella jokunen tomaattiviipale. Kaprista voisi joskus kokeilla. Raaka kurkku ei istu kovin hyvin tonnikalaan, eikä paljon muutkaan vesipitoiset tilpehöörit.

    • tonnikala92

      Mun tonnikalasalaattiin tulee tietty tonnikalaa(vedessä) 2 purkkia, kurkkua 1kpl, tomaattia 2-3kpl ja kiinankaalia pieni/keskikokoinen kaali. Ennen laitoin makaronia, mutta poistin sen kalorien vähentämiseksi. Itse käytän saarioisten kevyt sinappinen salaattikastike, sitä lorauttelen vähän liikaa, mutta jos osaa olla epäahne, niin ei ole kovin lihottavaa, tosi hyvää :) Tänään viimeksi söin kyseistä. Satsista riittää kahdelle tai kolmelle päivälle ruokaa, riippuen annoskoosta

    • hyvööö

      Asuin toissa syksynä espanjassa ja söimme tällaista salaattia lähes joka ruualla (tonnikala ja tomaatti ei kyllä Suomessa ole läheskään yhtä hyvää,mutta vähän sinnepäin..)

      Jäävuorisalaattia, tomaattia, rainbown vaaleaa tonnikalaa öljyssä(mutta valutettuna) sekä makeaa maissia purkista (nää oon ite aina huuhtonu). Kastikkeeksi oliiviöljyä ja tummaa balsamico kastiketta, sekä suolaa ja pippuria. En tiedä balsamico kastikkeen kaloreista, mutta ei sitä tarvitse desitolkulla sinne työntää. Oliiviöljyäkin tulisi päivässä "syödä" ruokalusikallinen niin miksei sitten sekin määrä salaatin seassa.

    • pelastakaatonnikala

      HUOMIO! Tonnikalaa pitäisi välttää sen liikakalastuksen vuoksi! vaihtakaa tonnikala MSC sertifioituun purkki loheen, kiitos!

      • .............

        Ei vaan ostakaa vaan sen verran kun syötte.


    • kikapoo

      Mutta hoi, onko se sitten kuinka paha jos tekee tonnikalasalaatin siten että vihreän salaatin sijaan käyttääkin riisiä? Vai onk se vaan että karppaajat sitä välttelee...? Taikka siis, että onko tuo riisi kovin lihottavaa siinä salaatissa? Äitini on yleensä tonnikalasalaattiin lisänny riisiä, herneitä sekä muistaakseni sipulia ja suolakurkkua ja aina yhtä hyvää on ollut ! Olen hieman kujalla, auttakaa joku jos kykenee kiitos! :)
      Ja paha sitä tonnikalaa on siinä vaiheessa enää pelastaa kun on jo survottu tuohon peltipoksiin prkl.....

      • oppeliini1

        Riisi kalasalaatissa tekee sitä täydellisen koko aterian. Mikä parasta jos käyttää kokojyväriisiä. Se valkoinen kuorittu riisi on lähes vain tyhjää kaloriaa. Tietysti lsiänä voi olla mitä tahaansa hyorytettyjä kasviksia


    • tatti2

      Kannattaa tehä ite salaatinkastike, jos vain viitsii. Säilyy kuiteskin aika pitkään hyvänä.

      Sinappinen kastike:
      punaviinietikkaa
      sinappia
      vettä17
      rypsiöljyä
      suolaa
      sokeria
      rakuunaa

    • Niko224
    • Tosi hyvää

      Mun tonnikalasalaattiin tulee kaalia, herneenversoja, pavunversoja, sitruunamelissan lehtiä, herneitä, punasipulia ja tonnikalaa öljyssä (valutettuna). Päälle puristan vähän sitruunamehua. Saatan maustaa tonnikalan sitruunapippurilla.

      Jos en käytä sitruunan mehua, niin maustan tonnikalan esim. cayannepippurilla ja vaikka ripauksella yrttisuolaa. Saa vähän lämpöä salaattiin :).

      • simply the best

        Jäävuorisalaattia, kurkkua, herne maissi paprikaa.
        Kalana ainoastaan John westiä, se on ehottomasti parasta
        Keitettyjä kananmunan lohkoja.

        Soossin teen sillä mummon ohjeella

        1 desi kuohukermaa, kevyesti vatkattuna
        1 tl viinietikkaa
        1 tl sokeria
        1 tl suolaa
        ruohosipulia

        raikas ja hyvä kastike, joka laitetaan sinne salaatin sekaan, kanamunalohkot koristeeksi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe