Pistaasipähkinä

Reija

Ihmettelen,miten saan kuoren irti sellaisista pä-
hkinöistä, missä kuori on umpinainen. Niitä on pus-
sissa paljon.

20

17842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duck

      Osta laadukkaita, oikein käsiteltyjä ensi kerralla.

    • pamautat

      pamauttele ne esim. vasaralla leikkuulaudan päällä lattialla tai kokeile pähkinän kuoren särkijää, toimii joihinkin hyvin eikä tartte alkaa säätää. Minkä merkkisiä pistaaseja muuten syöt?

      • Reija

        Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?


      • ei vain kuoret
        Reija kirjoitti:

        Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?

        pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

        Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

        Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.


      • YS Studio
        ei vain kuoret kirjoitti:

        pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

        Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

        Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.

        Hyi että. Onko kukaan ikinä syöny pähkinää niin että siellä on madon pesä hyiiiiiiiii yli pahan makuinen. olkaa varovaisia kun syöttä mä ruukan aina katsoa pähkinää ennen kun laitan suuhun aika useasti on matoja


      • päffi fani pis-tash!

        iis pistaasi pähkinät parhaiten sormilla kuorimalla!!!


    • xxxxxxxxxxxxxxx

      Pähkinä jonka kuori on kokonaan kiinni, ei ole kypsä. Kaverini joka syö pähkinöitä kilotolkulla, sanoi ettei niitä umpinaisia suositella edes syötäväksi. Itse olen heittänyt ne pois.

      • minulle tuo

        vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.


      • xxxxxxxxxxxxxxx
        minulle tuo kirjoitti:

        vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.

        No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.


      • opettaa
        xxxxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.

        enemmän kuin tuhat kirjaa...


      • Maailman parhaat kakut
        opettaa kirjoitti:

        enemmän kuin tuhat kirjaa...

        Ne pitää keittää kattilassa ja sitte hangata kuoret pois.


    • Pähkinisti

      Niitä pitää kopauttaa veitsellä (tylsällä puolella tai lappeella). Jos kuori pysyy kiinni vaarana on ruokamyrskytys. 5 minuuttia keitetään vähintään, kypsäksi, haarukalla voi kokeilla kypsyysasteen.

      • Koputtaja

        Vaan merenelävä sinisimpukka!


    • naminaminami

      pistaasissahan on myrkkyä !!! ei suositella syötäväksi kuin ruuan kanssa !

    • mumnmums

      Minulla on juuri niitä lidlin pistaaseja ja ovat hyviä ja aukinaisia. Mutta kulkaas mitä ihmettä minulle kövikään. Pussissa ei ole tullut vastaan kiinni olevia pistaaseja mutta löysin kokonaan tyhjän kuoren missä ei ole pähkinää ollenkaan sisällä ja nämä kuoret ovat yleensä puolikkaan pähkinän näköisiä. Mistä se voi johtua, onkohan ne pilaantuneita vai voiko syödä?

      • Jäykkä Jormna

        Heh heh.. Myrkky? Päin vastoin!
        Murskaa kulhoon ja liota lämpimässä viinassa.. pieni hauduttele, jotta jutut tapahtuu.
        Sit pistelet kulhon sisällön kuonoon ja annoksesta saata Talafini, joka on yks tunnettu potensilääke!
        50g kerran neljässä päivässä pitää kaverin kangeena.

        TosinTabuna taitaa saada alvemmalla!


    • toimiigfg

      Jos pistaasipähkinän kuori irvistää edes hieman sen saa auki laittamalla toisen pistaasipähkinän kuorenpuolikkaan tuohon väliin ja painamalla kovaa.

    • pistachio1

      itseasiassa pistaasit ovat siksi niin kalliita kun osassa elää sellainen home joka tuottaa aflatoksiinia. johon kuolee. siksi ne pitää testata joka pikkuerä erikseen. hyviä ovat, joskus matoja seassa, ne ei haittaa. kuori aukee ku paahtaa. kannattaa ostaa noita 25 lbs säkkejä.

    • Anonyymi

      lidlissä 4e 500g aika halpaa`pistaasia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      99
      4826
    2. Niin voimakkaat tunteet

      Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi
      Ikävä
      20
      2867
    3. Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen

      sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk
      Ikävä
      24
      2714
    4. Puhe on halpaa

      Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.
      Ikävä
      44
      1896
    5. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      25
      1796
    6. Oletko harrastanut

      seksiä kaivattusi kanssa? 🤔
      Ikävä
      135
      1664
    7. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      152
      1570
    8. Miksi miehet hermostuvat tyhjästä?

      Olen tässä viimeisen vuoden sisään pudottanut melko reilusti painoa mikä on sitten saanut useammankin lähipiirin aiemmin
      Sinkut
      111
      1521
    9. Nainen, se on vain karu totuus, että

      sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja
      Ikävä
      282
      1449
    10. Joko aiheuttamani pettymys

      on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.
      Ikävä
      94
      1380
    Aihe