Tietääkö kukaan, mistä saisi ostettus jäniksenlihaa?
Olen kuullut sitä kehuttavan todella hyväksi. Espanjassa se on kuulemma ihan jokapäiväistä ruokaa, mutta Suomesta sitä ei vissiin saa kun itse ampumalla!? Eräs Suomessa asuva espanjalainen tuttavani kaipaaleekin mureaa jänispaistia.
Haluaisin itse maistaa tätä harvinaista herkkua, sekä myös auttaa tuttavaani koti-ikävässä!
Mistä JÄNIKSENLIHAA?
14
11273
Vastaukset
- Liisa
Ja ei kun metsään ampumaan :)
Tai sitte voisit kysellä ISOISTA kaupoista...- taito
Jäniksenlihako hyvää???? Olen kerran maistanut, ts. yrittänyt saada alas mokomaa purukumia..Voiko rustoisempaa ja sitkeämpää lihaa enää maa päällään kantaa! Tietysti on mahdollista että kyseinen jänisruoka oli väärin valmistettua tai epäkypsää, mutta yleensäkin ottaen olen kuullut että jäniksestä saa harvoin mureaa...
- Akka
taito kirjoitti:
Jäniksenlihako hyvää???? Olen kerran maistanut, ts. yrittänyt saada alas mokomaa purukumia..Voiko rustoisempaa ja sitkeämpää lihaa enää maa päällään kantaa! Tietysti on mahdollista että kyseinen jänisruoka oli väärin valmistettua tai epäkypsää, mutta yleensäkin ottaen olen kuullut että jäniksestä saa harvoin mureaa...
Moi!
Jäniksen liha on kyllä hyvää ja mureaa, kun sen osaa laittaa. Kuten riistaruuat yleensäkin, mutta tietyt niksit pitää taitaa. Jäniksen liha maistuu melkolailla samalle kuin hirvenliha, koska molemmissa on voimakas riistan maku ja syövät samansorttista ravintoa. Rusakko metsäjäniksen serkku maistuu hiukkasen maukkaammalle, ku on isompi ja rasvasempi. En oo koskaan kaupassa nähny jäniksen lihaa. Kannattaa kysellä metsämiehiltä. Jos pihassa näkyy ajokoira, vois jo olettaa että pakasteesta ko. herkkua löytyis. Ei kun rohkeasti kyselemään. - retu3
taito kirjoitti:
Jäniksenlihako hyvää???? Olen kerran maistanut, ts. yrittänyt saada alas mokomaa purukumia..Voiko rustoisempaa ja sitkeämpää lihaa enää maa päällään kantaa! Tietysti on mahdollista että kyseinen jänisruoka oli väärin valmistettua tai epäkypsää, mutta yleensäkin ottaen olen kuullut että jäniksestä saa harvoin mureaa...
Jäniksestä tulee todella hyvää ja mureaa ruokaa kun sen oikein valmistaa,tärkeimmät niistä ovat riiputtaminen ja pitkä haudutus luonnon mausteilla,esim katajanmarja.
- jänismies
taito kirjoitti:
Jäniksenlihako hyvää???? Olen kerran maistanut, ts. yrittänyt saada alas mokomaa purukumia..Voiko rustoisempaa ja sitkeämpää lihaa enää maa päällään kantaa! Tietysti on mahdollista että kyseinen jänisruoka oli väärin valmistettua tai epäkypsää, mutta yleensäkin ottaen olen kuullut että jäniksestä saa harvoin mureaa...
No niin nyt puhuu asiantuntia. Onhan possukin sitkeää jos ei osaa valmistaa!
- Anonyymi
Akka kirjoitti:
Moi!
Jäniksen liha on kyllä hyvää ja mureaa, kun sen osaa laittaa. Kuten riistaruuat yleensäkin, mutta tietyt niksit pitää taitaa. Jäniksen liha maistuu melkolailla samalle kuin hirvenliha, koska molemmissa on voimakas riistan maku ja syövät samansorttista ravintoa. Rusakko metsäjäniksen serkku maistuu hiukkasen maukkaammalle, ku on isompi ja rasvasempi. En oo koskaan kaupassa nähny jäniksen lihaa. Kannattaa kysellä metsämiehiltä. Jos pihassa näkyy ajokoira, vois jo olettaa että pakasteesta ko. herkkua löytyis. Ei kun rohkeasti kyselemään.juuri näin. jänis on hyvää ja mureata. Jänishän on melkein kokonaan lihasta vähän jää hyödyntämättä. Tallinnassa sain hyvää jänispaistia ja mietin että miksi ei täällä?
- carnivore
Jos asut pääkaupunkiseudulla, kokeile hakaniemen hallia ja Reinin lihaa. Ainakin lauantaina 23.11. oli jänöjussia myynnissä.
- peippo
Kiitos tiedosta!
Täytyykin poiketa siellä! :) - Kokki
peippo kirjoitti:
Kiitos tiedosta!
Täytyykin poiketa siellä! :)Otappa muuten huomioon jotta Espaniassa syödään pääasiassa kania joka on aika paljon erimakuista kuin suomalainen metsäjänis, ettei tule vieraalle pettymystä niin tutustu tarkoin jonkun riistakeitto kirjan ohjeisiin, jänistä ei nimittäin osaa valmistaa maukkaasti muut kuin metsästäjien vaimot ja itse metsästäjät. Ei edes maamme ns. huippukokit joita telkkarissa näkee, lienevät edes pitäneet koskaan metsästyskivääriä käsissäänkään.
- Anonyymi
Jäniksen ja pieni määrä rusakon lihaa tarjolla vakuumiin pakastettuna! Toimitus esim Matkahuollon kautta onnistuu, kulut ostajalle. 19€ /kilo. Ekologista ja antibioottivapaata villiä riistaa suoraan metsästäjältä!
P. 044 010 0021 - Anonyymi
Laitettiin kerran jauhettua jäniksenlihaa pannuun, ja tarkoitus tehdä pizzaa....oli todellla kuvottava hajukin siinä rasvankäryssä , ja kummallinen maku jauhelihassa...yökss.
- Anonyymi
Se on Wanha perinteinen nyrkkisääntö että Jäniksen ja rusakon liha on Suomessa n.60€ / Kg.
- Anonyymi
Jäniksen liha muistuttaa hieman broirelinlihaa ja tarvitsee herkullisen
yrttikastikkeen. - Anonyymi
koodilla 3SNMXD5 4,00 € Wolt-krediittejä jokaista 3 ensimmäistä tilaustasi kohden kannattaa hyödyntää
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12651Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1471192Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491095Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964- 124961
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205911Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13815- 39802